Inlägg från: Cal XVI Gustf |Visa alla inlägg
  • Cal XVI Gustf

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Gert skrev 2015-05-27 18:37:58 följande:
    You say?

    www.expressen.se/nyheter/fortroendet-for-lofv.../

    Socialdemokraterna tappar stöd hos äldre - och samtidigt ökar SD i samma grupp. Återigen har jag rätt.

    Stefan Löfven:
    "Vi har nu lagt en budget som kommer gå igenom Sveriges riksdag. Den budget vi la i höstas gick inte igenom för att SD och de fyra borgerliga partierna valde att rösta på de borgerligas förslag. Det innebär till exempel att för dem som är 55 plus eller 65 plus, att pensionärerna inte fick någon sänkt skatt. Vi hade en sänkt skatt med."

    Vad bra att han fått ordning på det där med pensionärernas skatt. Så här lät det tidigare:



  • Cal XVI Gustf

    20% kan nog stämma om man tittar på hur framtidens väljare röstar:

    www.dn.se/nyheter/politik/s-karnvaljare-en-krympande-skara/

    - Socialdemokraterna har blivit partiet för det gamla Sverige. S har starkast stöd bland äldre väljare och i glesbygd. I tillväxtområdena kring storstäderna är S stöd nere i 23–24 procent, säger David Ahlin, opinionschef på Ipsos.

    - Bland svenskar under 30 år är stödet för S under 20 procent, samtidigt som stödet för M ligger på 27 procent i samma grupp. Den här utvecklingen rimmar illa med S slogan om att vara framtidspartiet, fortsätter han.

  • Cal XVI Gustf

    Måste varenda tråd göras om till en diskussion om SD? Räcker det inte med de hundratals SD-trådar som redan finns?

  • Cal XVI Gustf

    Kill Bills diagram kan vara intressant om man tittar på siffrorna för S.

    Vi ser då att de inte lyckas locka alla som identifierar sig som sossar att rösta på dem utan stapeln för "vad skulle du rösta på" är lägre än stapeln för "vad sympatiserar du med". Det här är ett stort problem för S och om inget görs ser jag inte att det finns någon botten för hur lågt de kan sjunka.

  • Cal XVI Gustf

    Vi tolkar diagrammet likadant. Det som skiljer är att jag tycker att det är negativt för S medan du tycker att det är positivt.

    Det var inte alltför länge sedan S var ett 40%-parti. De har dock de senaste åren minskat och minskat och enligt en opinionsundersökning som kom häromdan är de nu nere på 25%. Självklart byter inte alla dessa före detta S-väljare åsikt över en natt. En hel del av dessa ser sig fortfarande som socialdemokrater även om de i besvikelse inte längre röstar på S.

    Visst kan man som du gör säga att det innebär att S har potential att locka till sig väljare men det är ju inga nya väljare vi pratar om utan de gamla besvikna S-väljarna som S möjligen kan vinna tillbaka om de förbättrar sin politik.

  • Cal XVI Gustf
    KillBill skrev 2015-06-09 15:00:56 följande:
    Vi kanske kan enas om att SDs situation...
    ...hör hemma i en SD-tråd?
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?