Inlägg från: Anonym (mr happy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mr happy)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Nu handlar denna tråd om hur mycket sosseriet kan minska. Sluta upp med att spamma tråden.

    Jag är absolut inte sosse, men tycker Löfvén gör ett hyfsad jobb. Det som till slut gör att jag inte kan rösta på honom är de småaktiga skattehöjningar han lägger på medelinkomsttagare. Varför göra så mot de många människor som faktiskt måste anses samhällsbärande?

    Det är väldigt svårt att säga hur opinionen ser ut. Opinionsinstitutens mätningar fungerar inte längre. Det har vi sett i både Sverige, USA och England.

    Min  gissning är att s landar på 24%

  • Anonym (mr happy)

    Senaste budgeten visar väl tydligt att inkompetensen är total inom vänstern. Att de låter vänsterpartiet styra är en katastrof för Sverige.

    Den stora önskedrömmen står du nog själv för när du verkar tro på att samtliga partier i röran skulle kunna öka kraftigt under kommande år. mp med fri invandring som paradfråga tappar ju väljare var dag. Inte lätt för dem att vända den trenden. Dock ganska självklart att de isåfall måste plocka väljare från andra vänsterpartier.

    Det jag personligen tycker är viktigt är att hålla v, mp och sd borta från makten. För att det ska vara möjligt måste mittenpartierna samarbeta och här ligger paradoxen. Ett samarbete mellan s och Alliansen skulle inte fungera eftersom man inte skulle komma överens kring vem som ska vara statsminister och ingen vill vara knähund till det andra blocket.

    Väljarna vill ju dessutom ha alternativ att rösta på. Anars är det ju ingen demokrati. Således skulle väljarna inom kort vallfärda ut mot kanterna, vilket på sikt är detsama som katastrof.

  • Anonym (mr happy)
    KillBill skrev 2017-04-23 09:57:57 följande:

    Varför tycker du att den senaste budgeten visar att inkompetensen är total? Polisen, försvaret, skolan, förlossningsvården och ungdomspsykiatrin får ju mer pengar.


    Vissa  delar i vårbudgeten handlar om förslag som ska behandlas i höstbudgeten. Det gäller exempelvis  "frysningen" av brytpunkten vilket leder till att något fler (de som tjänar med än 38 200 kr per månad) får betala statlig skatt. Det finns många som i debatten pratar om att  skulle slå hårt mot exempelvis poliser och sjuksköterskor men faktum är att det bara är en liten andel (ca 10%) av dessa yrkesgrupper som kommer upp i lönenivåer som är högre än 38 200 kr (och därför leder till statlig beskattning). 


    Att dessa ska betala statlig skatt är ren idioti. Vänstermänniskor har svårt att förstå att det redan är alldeles för många som betalar statlig inkomstskatt. Inte en enda sjuksköterska är höginkomsttagare.

    Istället skulle man kunna höja skatterna på direktörslöner. T.ex som i Franrike. 75% skatt på allt över 1 miljon Euro. Betydligt mer rättvist. Man skulle även kunna täppa till alla kryphål som de stenrika idag kan utnyttja.
  • Anonym (mr happy)
    FDFMGA skrev 2017-04-23 10:20:17 följande:
    Att V har ett relativt stort inflytande på budgeten är en konsekvens av att partierna ännu inte helt har gjort upp med blockpolitiken.

    Jag tror inte att alla rödgröna partier kommer att öka kraftigt. Däremot tror jag att alll argumentation underlättas av att man håller sig till vad den man argumenterar med påstår - inte vad man önskar att personen hade påstått. Jag tror att S och V kommer att få fler mandat vid valet 2018 medan MP kommer att få färre än de har nu.

    Hur ett blocköverskridande samarbete kommer att se ut efter valet 2018 är det ju ingen som vet, det finns så många olika möjliga alternativ. Det mest sannolika är kanske en ren S-regering som får söka sig fram till komromisser i alla frågor. Många förespråkade den lösningen redan 2014.

    Du har en märklig syn på demokrati. Läs gärna grundlagarna som ju kan sägas vara de fundament den svenska demokratin vilar på. Självklart kan våra valda representaner välja vilka de samarbetar med eller inte samarbetar med inom demokratins ramar.
    Att v har inflytande beror på den korkade DÖ, samt en makalös flathet från regeringen Löfvén.

    Utifrån nuvarande opinionssiffror måste samtliga 3 rödgröna partier öka kraftigt för att komma upp i de siffror du hoppas på. Mp måste nog mer än fördubbla sitt stöd. Det jag skriver stämmer således. Jag tror också att v kan komma att öka, men inte de andra 2. Realistiskt är att båda blocken hamnar klart under 40%.

    Nej, alternativen vad gäller blocköverskridande samarbete är få. Det enda realistiska är mp+s+L+c, men får de majoritet? Och kommer mp ens in? Och visst vore det sotdöden för L.

    En ren s-regering kommer fungera så länge oppositionen är extremt klen, och inget tyder på någon förändring på den fronten.

    Det är du som har en märklig syn på demokrati. Du tycker det är självklart att politikerna stoppar valresultatet i soptunnan och istället själva avgör vem som ska styra landet.
  • Anonym (mr happy)
    KillBill skrev 2017-04-23 14:01:16 följande:
    1 miljon Euro är nästan 10 miljoner svenska kronor. Det är ytterst få som tjänar så mycket i Sverige och 75% skatt på inkomster över 10 miljoner är därför att betrakta som plakatpolitik (en sådan skatt skulle ge väldigt lite pengar till statskassan).

    90 % av poliser och sjuksköterskor kommer INTE betala statlig skatt och de ca 10% som har månadslöner på mer än 38 200 kr per månad kommer inte betala några större belopp i statlig skatt.
    Och du tror inte det är plakatpolitik att straffbeskatta sjuksköterskor på de sista hundralapparna. Det handlar väl mer om rättvisa att feta direktörer för rejäl skatt på sina mångmiljonlöner samtidigt som vanliga löntagare slipper.

    Varför i hela friden ska sjuksköterskor betala samma marginalskatter som toppdirekörer. Det är och förblir ren idioti.
  • Anonym (mr happy)
    FDFMGA skrev 2017-04-23 14:18:45 följande:
    Aha, du har lite problem med addition, du är inte ensam om detta.

    Jag skrev att jag tror att S får kring 35 procent sv röstena i valet.  V fick 5,7 procent 2014 och MP 6,9. 5,7 plus 6,9 är 12,6. Om du aderar 12,6 med 35 får du 47,6. Det är tveksamt om detta kommer att innebära riksdagsmajoritet, det skulle kräva att bortåt fem procent av rösterna eller mer skulle gå till småpartier som Fi, KD, Piratpartiet med mera, alltså partier som inte klarar riksdagsspärren.

    Nu tror jag iofs inte att MP kommer att kunna upprepa senaste valresultatet, de kommer säkert att backa några procentenheter men jag gissar att V kommer att öka i minst motsvarande grad.

    Ett samarbete mellan L och S skulle inte nödvändigtvis behöva innebära att L tappar väljare, snarare tvärtom. Småpartier brukar förlora på samarbete med stora partier, men det handlar ju om sakpolitik, att t ex MP i nuvarande regering inte fått igenom något av miljöpolitisk vikt. S och L är ju de två partier i riksdagen som har tydligast socialliberal prägel. 

    Det skulle kunna bli en fullträff och ett lyft för socialliberalismen och L om S och L i formella eller informella former skapade ett socialliberalt samarbete. 

    Rekommenderar dig fortsatt att du försöker sätta dig in i grundlagarna, gärna med fokus på vad representativ demokrati innebär.

    Börja gärna med regeringsformen och det där med att "riksdagen är folkets främsta företrädare". Nuförtiden är det inte ovanligt att folk i allmänhet och SD-kramare i synnerhet tutar omkring och anser sig själva vara folkets fråmst företrädare.

    Min gissning för 2018 är:

    S        35 procent

    V        8,5 procent

    MP     4,5 procent

    C        12 procent

    L          8 procent

    M        12 procent

    SD       16 procent

    Övriga   4 procent
    Gapskratt!!!

    Du är medveten om att mp idag ligger på c:a 2,5% i diverse undersökningar. För att komma upp i din gissning krävs en dubblering av denna nivå. Att detta ska kunna ske samtidigt som s går från 25 till 35% torde vara en utopi, men lycka till.

    När det gäller din gissning på v, kan jag hålla med. De kan t.o.m bli större än så.

    Samarbete mellan s och L är orealistiskt. Vem skulle stötta deras förslag? De får inte mer än 35% tillsammans.

    Lagtexten du refererar till är ointressnt. Folk röstar inte på ett parti för att de ska lägga sig platt. Det fattar du också den dag ditt parti lämnar walk-over.


  • Anonym (mr happy)
    KillBill skrev 2017-04-23 19:11:34 följande:
    Jag tycker det är rimligt att vi har en progressiv skatteskala där de som har högre inkomster också får en högre procentuell skatt. När det gäller människor med inkomster under 40 000 kr i månaden så utgör den statliga skatten en ytterst liten andel av den totala skatten.

    På vilka lönesummor tycker du att man ska betala statlig skatt och hur hög ska den skatten vara (i procent)? Att beskatta de fåtal direktörer som tjänar mer än 10 miljoner per år hårdare kommer inte ge särkilt stora skatteintäkter (eftersom dessa direktörer är så få). Tror du Sverige skulle få behålla särskilt många toppdirektörer om marginalskatten blev 75%?
    Varför inte dra gränsen vid 80000 så slipper den drabba vanligt folk?

    Om nån direktör flyttar så finns det nån annan som vill upp. Så viktiga är inte dessa personer.

    Några större pengar ger inte den statliga inkomstskatten överhuvudtaget, så den får gärna avskaffas helt. Men ska man nu prompt ha den så se för bövelen till att den slår mot de riktigt rika och inte mot sjuksköterskor ty det är jubelkorkat.
  • Anonym (mr happy)
    KillBill skrev 2017-04-23 20:57:08 följande:
    Den statliga inkomstskatten uppgår nästan till 60 miljarder och tar du bort den så måste detta kompenseras antingen genom att öka andra skatter eller genom försämringar i välfärden.

    Det är fånigt att påstå att statlig skatt för sjuksköterskor eller poliser skulle vara ett problem. De mindre antal på ca 10% av dessa yrkesgrupper dom kommer upp i lönenivåer på 38 200 accepterar säker att vara med och bidra till en stärkt svensk välfärd med några tior eller någon hundralapp i månaden.

    Det stora problemet är att det finns så många sjuksköterskor, poliser och lärare som är underbetalda och aldrig kommer att komma upp i lönenivåer som hör att de måste betala statlig och diskussionen borde handla om hur staren ska skapa resurser för att klara av att betala högre löner.
    Fel igen min herre,

    Att den statliga skatten uppgår till så mycket som 60 Miljarder beror på att rödgrön röra konsekvent flyttat gränsen neråt. Deras mål är att alla som jobbar heltid ska straffas med denna skatt.

    Det spelar ingen roll hur liten skatten är. Den utgör en vägg där ytterligare arbete blir meningslöst. Folk tappar passionen och satsar istället på sin fritid. Staten går miste om mångmiljardbelopp när rationella människor finner andra lösningar.
  • Anonym (mr happy)
    KillBill skrev 2017-04-23 22:59:37 följande:
    Och själv så vill du öka näringslivstopparnas passion genom att beskatta deras inkomster med 75%
    Vill och vill. Ska man beskatta höginkomsttagare extra bör man väl rikta in sig på riktiga höginkomsttagare. Men för dig är det väl viktigare att beskatta sjuksköterskan som jobbar helg. För inte ska hen tro att det möjliggör en solsemester minsann.
  • Anonym (mr happy)
    FDFMGA skrev 2017-04-23 22:48:02 följande:
    Vilken kanal har du folieparabolen inställd på när du hör röster som viskar att regeringes mål är att alla som jobbar heltid ska betala statlig skatt.
    Har du redan slut på argument?

    Ser du inte vart vi är på väg? Redan idag betalar 1,3 miljoner förvärvsarbetande statlig skatt. Med de nya reglerna blir det 1,4 miljoner. c:a 30% av alla förvärvsarbetande. Men du ser ingen trend.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?