Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    King Markatta skrev 2018-01-23 15:03:09 följande:
    Socialdemokratisk trollfabrik avslöjad:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-avslojar-s-med...

    Två personer på partikansliet har nu tagits ur tjänst efter att det uppdagats att de skapat trollkonton på twitter för att sprida politisk propaganda.
    Det är bra att de tas bort - om bara M och SD kunde ha samma rakryggade agerande. För att citera en av de värsta trollen så får jag väl säga att M och SDs agerande i liknande frågor är värdigt 'syltryggar' Kräks 
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2018-01-25 08:58:25 följande:
    Ja, det är bestickande för Löfven att han inte snabbare förmådde att hantera konsekvenserna av de inriktningsbeslut angående outsourcing som togs av alliansen.

    Men tveksamt att S skulle strafafs av väljarna på grund av att man slarvat med att ta ansvar för konsekvenserna av alliansbeslutSkrattande
    Två S-medarbetare har liksom SDs Mattias Karlsson skapat ett falskt konto på några SD-anknutna siter och där lagt ut satir riktad mot SD.

    Om man jämför detta med MKs många falska, främlingsfientliga och rasistiska inlägg under falskt namn på samma siter så är historien med S-medarbetarna en storm i ett vattenglas.

    Vad gör då S åt detta, de omplaceras.

    Vad har SD gjort med MK? absolut ingenting.

    Det är lågt av S att sprida satir under falskt flagg, men det är inte lögner eller hat vilket SD ägnar sig åt. 
  • Padirac
    Anonym (Guttaperka) skrev 2018-01-27 08:50:08 följande:
    Jag är så lat att jag inte orkar leta: vad är det egentligen de har fört fram? Att debattörer har en tydlig partipolitisk inriktning är ofta klart. Men har de farit med objektiva osanningar?
    Det var ju det här inlägget jag skulle citera och svara på SoligTvå S-medarbetare har liksom SDs Mattias Karlsson skapat ett falskt konto på några SD-anknutna siter och där lagt ut satir riktad mot SD.

    Om man jämför detta med MKs många falska, främlingsfientliga och rasistiska inlägg under falskt namn på samma siter så är historien med S-medarbetarna en storm i ett vattenglas.

    Vad gör då S åt detta, de omplaceras.

    Vad har SD gjort med MK? absolut ingenting.

    Det är lågt av S att sprida satir under falskt flagg, men det är inte lögner eller hat vilket SD ägnar sig åt. 
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2018-01-27 11:18:18 följande:
    Ja, det var olyckligt.

    Jag förväntar mig liksom att personer som anställts av S har en inbyggd moralisk kompass som säger ifrån när man inte beter sig bättre ån åsiktsmotståndarna.
    Människor vill gärna tro att de som de sympatiserar med har den inbyggda moraliska kompassen och vill gärna förklara bort eller försvara dessas felsteg.

    På motsvarande sätt vill människor gärna anklaga de som de inte sympatiserar med.

    Det var det där med kognitiv dissonans som är svårt att hantera.

    Valet 2018 kommer att bli det smutsigaste någonsin i modern svensk historia om vi ska tro att det som hänt i resten av världen kommer till oss också.

    Troll, fake news och propaganda kan vi förvänta oss i en mängd vi inte sett hittills. Det är tyvärr så det ser ut idag, med det sagt menar jg inte att är rätt.
  • Padirac
    Anonym (Guttaperka) skrev 2018-01-27 14:56:00 följande:
    Ok. Tack. Men är satir något att uppröras över? Ingår inte det i den politiska debatten att viss satir måste accepteras? Av det lilla jag läst verkar det hela vara en storm i ett vattenglas. Jag ska läsa på mer. 

    Värre förstås, om det rör sig om någon som utger sig för att vara SD-sympatisör och skriver inlägg i partiets namn för att svärta dess rykte. Det gäller för övrigt beträffande samtliga partier. 
    Det är en bild med nedsättande mellannamn på SD-företrädare som tweetats från ett falsk konto och sedan retweetats av S-medarbetarna, de ligger tydligen bakom det falska twitterkontot där bilden dök upp först.

     Jämför det med 'svetsaren' och andra öknamn som skrikhögern lallar runt med. 
  • Padirac
    Anonym (Guttaperka) skrev 2018-01-27 18:09:37 följande:

    Låter som ett väldigt barnsligt beteende. Kan hålla med att det är olämpligt att på arbetstid hålla på med sådant, men inte så allvarligt att man måste omplaceras. Varning borde ha räckt kan jag tycka.  


    Ja, värre är att en av M profiler sprider direkta lögner och sen inte vill stå för det, inte för att jag förväntade mig mer av HB, men M borde stävja detta på samma sätt som S tagit tag i den falska satiriska tweeten.

    aktuelltfokus.se/har-forsoker-riksdagsmannen-smutskasta-antinazister-med-16-ar-gammal-bild/amp/

    Varför HB vill dra antinazister i smutsen vet jag, men att han drar sig själv och M i samma smuts. M borde agera mer likt S här.
  • Padirac
    King Markatta skrev 2018-01-27 23:08:23 följande:

    Skribenten du länkar till är en före detta nazist som nu istället gått och startat en vänsterpopulistisk blogg. Han har tidigare ertappats med att sprida lögner om samme moderate riksdagsman, vilket bl.a. tagits upp av Metros Viralgranskaren:

    www.metro.se/artikel/hanif-bali-jag-vill-inte-alls-skambel%C3%A4gga-svenska-pension%C3%A4rer

    tinyurl.com/yctxa3an


    Oavsett skribentens politiska tillhörighet då och nu så förtar det inte HBs vilja att sprida desinformation. Eller propaganda som det kallas.

    Så vitt jag förstår har SR skrivit en artikel med en butiksägare som inför nassarnas demonstration 2017 är orolig för att det som hände tidigare ska upprepas, dvs att extremvänstern ska bryt upp gatsten o kasta.

    Den inte så gode (dvs inte godhetsapostel) HB har sedan tweetat ut arkivbilden med orden att detta var vad motdemonstranterna 2017 höll på med.

    Det HB tweetat ut var inte sant, polisen hade bra koll på extremvänstern och de flesta motdemonstranterna 2017 i Göteborg var vanligt folk som var ute med barn, vänner och familj och tog plats utan att söka bråk med vare sig polis eller nassar.
  • Padirac
    roffe from ac skrev 2018-01-27 20:33:30 följande:

    Sen när blev "svetsare" någonting nedsättande?


    Sen Skrikhögern tog det till sina hjärtan, skulle jag tro
  • Padirac
    Abegayle70 skrev 2018-01-28 06:41:22 följande:

    Kan ju inte säga att jag blev förvånad, Whataboutismen blev denna gång "jamen Hanif då?"


    Ja, det var inte ett försök att släta över S-medarbetarnas klandervärda agerande, utan ett försök att visa att det inte var så att S är ensamma om det och att politiken har blivit smutsigare i takt med att samhället polariserats. Jämför HB med S-medarbetarna så är både fel ute. HB är för grov o lögnaktig, S-medarbetarna skulle stått för sin satir öppet.
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2018-01-28 09:41:36 följande:
    Fast när ändamålet börjar helga medlen så är det på väg att gå åt helvete.

    Jag tycker man ska kunna förvänta sig bättre förstånd hos socialdemokrater anställda av  partiet än av skrikhögerrepresentanter som Hanif Bali.
    Ja, det går åt helvete. håller med.

    Själv tror jag inte Socialdemokrater är bättre som personer än Moderater eller liberaler eller vad det nu är - människor är människor, det handlar mer om hur organisationen människan verkar i agerar. S och M hanterar sina troll på väldigt olika sätt.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?