• Äldre 28 Aug 14:29
    387454 visningar
    9035 svar
    9035
    387454

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Kung Markatta skrev 2016-08-28 14:06:36 följande:
    Det är positivt att makten granskas. Förekommer det oegentligheter som valfusk ska det naturligtvis belysas.
    Absolut, det tycker jag också! Det jag vänder mig emot är att det finns personer som väljer att att smutsa politiska motståndare med saker som inte stämmer.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 29 Aug 18:07
    Flash Gordon skrev 2016-08-29 09:50:49 följande:
    Alltså, presschefen erkänner att det blivit undanstoppat och mer svåråtkomligt.


    Man ska inte ska lita på allt som står i kvällspressen (framförallt inte om nyheten är skapad av Niklas Svensson) En kontroll som tar mindre än 20 sekunder (om man sitter vid en dator) skulle undvikit att du trampat i klaveret.

    Har du ens idag kollat upp hur det ser ut på Socialdemokraternas Youtubekanal? Jag kan garantera dig att Juholts egen spellista var upplagd samma kväll som Expressen släppte sitt scoop att socialdemokraterna har organiserat om på sin Youtubekanal.
  • Äldre 29 Aug 19:03
    Flash Gordon skrev 2016-08-29 09:47:52 följande:
    Du "glömde" en del av texten. Typ den viktiga biten:

    När Baastad var ordförande för Socialdemokraterna i Örebro och kommunalråd genomförde partiet "röstskolor" i utanförskapsområden för att få utlandsfödda att rösta. På Socialdemokraterna givetvis.

    2010 ansvarade Alaa Idris för dessa, som då satt i kommunfullmäktige för just sossarna. Högst ansvarig för röstskolorna var givetvis Baastad. 

    Dåvarande partiordförande Mona Sahlin talade på sista passet i Vivalla, och sedan ledde hon deltagarna till det tält sossarna slagit upp och där de sedan hjälpte dem att rösta i förtid. 

    De blev polisanmälda. Dåvarande partisekreterare Ibrahim Baylan förstod inte ens kritiken och "det är svårt att belägga anklagelserna". 
    Leda utlandsfödda i handen till en vallokal precis efter att endast deltagare för ett (1) parti - Socialdemokraterna - pratar om vikten av att rösta och där partiordföranden själv deltog är inget märkligt för en sosse.

    ...

    Valmyndigheten hade en annan åsikt än Baylan så valet i Örebro fick göras om i de stadsdelarna."

    Uvell pekar inte ut röstskolan (som i "informationen" som gavs i ett slutet rum) explicit som ansvarigt för att valet fick göras om. Hon beskriver hela förloppet och att detta underkändes av myndigheterna.

    Den exakta delorsaken till att valet underkändes som berörde delmomentet med röstskolan var att sossarna efter den gemensamma marschen till vallokalen skickade in folk i vallokalen för att "kontrollera" att de som just gått i röstskolan verkligen röstade. Ett brott mot val-lagen.

    Sossarna utövade även otillbörlig påverkan genom att ha sitt kampanjtält för nära vallokalen men detta var inte direkt kopplat till röstskolan.

    - Sossarna valfuskade i Örebro.
    - Sossarna såg inget problem med detta.
    - Baastad var ansvarig för fusket.
    Man måste vara extremt avskärmad om man läser Uvells text utan att se att hon hävdar att den valskola som socialdemokraterna arrangerade resulterade i ett ett omval något som är ett direkt lögnaktigt påstående.

    Valprövningsnämnden har inte funnit några som helst fel med röstskolan. Valprövningsnämnden hade synpunkter på och kritiserade placeringen av socialdemokraternas valtält och att en enskild socialdemokratisk partifunktionär befunnit sig i vallokalen vid ett tillfälle men Det var inte dessa händelser som ledde till att valet gjordes om utan det är istället på de 17 felaktiga budrösterna som nämnden uttryckligen grundar sitt beslut om omval (eftersom lagen är sådan att för omval krävs det en övervägande sannolikhet att valutgången skulle kunna ha påverkas).

    Uvell nämner inte ens de 17 budrösterna på sin blogg (alltså det som varit avgörande för omvalet) och Uvells förfarande kan inte annat än betraktas som smutskastning.
  • Äldre 29 Aug 19:15
    +1
    Flash Gordon skrev 2016-08-29 18:39:33 följande:
    Nä, det är ju klart. Expressen kan ha ljugit om saken. Fejkat citaten från presschefen.

    Återstår då bara om du, eller någon annan, verkligen tror att det är så det förhåller sig.
    Men ge dig nu. Så här har det sett ut på den aktuella Youtubekanalen (sedan den översyn som gjordes). Vem som helst hittar snabbt Juholts spellista: m.youtube.com/playlist

    Jag kommer inte ihåg om jag har postat denna länk tidigare men den förklarar på ett lättbegripligt sätt varför Expressen har fel: www.politism.se/kawa-zolfagary/juholt-det-senaste-offret-for-sommartorkan/
  • Äldre 29 Aug 21:46
    Kung Markatta skrev 2016-08-29 21:36:34 följande:
    Med en sådan skribent får man nog fundera på om det inte ska klassas som en hatsajt.

    Jag kände faktiskt inte till denna historia men den är  intressant. 

    Ursprungligen så handlade allt om en kolumn signerad Sveriges Satirikers Centralförbund som publicerades i Serietidningen Galago. Satirikerna krävde i sin kolumn att den fria pressrösten skulle kvävas, att Timbro skulle terroristförklaras, att straffskatt skulle införas på artikelkommentarer. Satirikerna krävde också att kulturministern skulle avsättas och att Per Gudmundsson skulle avrättas. I spalten kan man också läsa hur upprörda artikelförfattarna är över att Sven Otto Littorin målar tavlor som han döper till "Arbetslinjen" Kolumnen signeras slutligen med Sveriges Satirikers Centralförbund.


    Per Gudmundsson valde att anmäla serietidningen Galago för olaga hot till Justitiekanslern men JK valde att inte inleda någon förundersökning mot serietidningen då han menade att det var uppenbart att spalten är att betrakta som satir och JK skriver att  "det ligger i satirens natur att dess uttryck ofta är obehagliga och ibland stötande".

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=4583180


    I samband med de rabalder som Sveriges Satirikers Centralförbund orsakade med sin spalt i Galago föregick en konversation mellan två personer som Twitter. Personerna kände varandra. Dialogen såg ordagrant ut så här:


    "Kawa Zolfagary: Skriver om Gudmundsons öppna främlingsfientlighet i senaste ledaren och blir så jävla förbannad på idioten.


    Johannes Klenell: Har du bett om att få nya numret? Ett av våra krav är Per Gudmundssons avrättning.


    Kawa Zolfagary: Mailat men inte fått svar ännu. Rimligt krav!


    Kawa Zolfagary: Angående föregående tweet: Innan ni springer till bloggen för att skriva om "extremvänstern". Det var ett skämt!"


    Denna skriftväxling ledde till att Svenska Dagbladet försökte ställa Kawa Zolfagary inför rätta för dödshot. Detta resulterade självklart inte i någonting.


    Jag vill för tydlighetens skull säga att jag inte tycker att Spalten i Galago eller Kawa Zolfagary tweet var roliga men jag tycker ändå att det är tydligt att det handlar om satir och om ett skämt (om än inte roligt) och som så bör det behandlas.  


    Om man är intresserad av att se hur den berömda satiren i Galago såg ut så kan man se den på sidan 28 i denna B-uppsats från Institutionen för kommunikation och medier vid Lunds universitet: lup.lub.lu.se/luur/download&recordOId=3802435&fileOId=3918408


    Det är också intressant att ta del av Kawa Zolfagarys synpunkter på SVDs agerande efter det Tweet han publicerade på Twitter.www.dodsmaskinen.se/rimlig-reaktion/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 29 Aug 23:15
    Kung Markatta skrev 2016-08-29 23:03:10 följande:

    DN talar klarspråk i följande ledare och benämner politism som "S-märkt avloppsrör":

    www.dn.se/ledare/signerat/debattklimat-s-markt-avloppsror/


    Hahaha, Du har alltså grävt fram en två och ett haft år gammal ledare från DN

    Om vi tar ett lite mer aktuellt exempel så tycker jag att det är intressant att notera att nuförtiden så är det DNs ledarredaktion som beskylls för slaskjournalistik: www.aip.nu/default.aspx&nyhet=42230
  • Äldre 29 Aug 23:30

    Jag vill varna för känsliga FL-debattörer för satirteckningen nedan.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 29 Aug 23:40
    KillBill skrev 2016-08-29 23:30:57 följande:

    Jag vill varna för känsliga FL-debattörer för satirteckningen nedan.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
    Lite trött nu.. Självklart skulle det stå att jag vill varna känsliga FL-debattörer för satirteckningen nedan.
  • Äldre 30 Aug 07:47
    Kung Markatta skrev 2016-08-30 00:20:21 följande:
    Håller du med om det hon skriver?
    FDFMGA skrev 2016-08-29 23:56:54 följande:Eller som när du lite högre upp i den här tråden skriver "Sedan S upphörde med sitt valfusk i Vivalla har deras valresultat där sakta men säkert börjat normaliseras".

    Där måste det ju vara skrikhögerns folkdomstol du refererar till.
    Jag refererar till fakta som exempelvis redovisas i den ledare som Bill uppmanade oss här i tråden att läsa. Så här stod det:

    "Hon tar upp en grej som faktiskt har inträffat. Socialdemokraterna hade en valskola i Vivalla inför valet 2010. I samband med denna valskola gjordes felgrepp som var så allvarliga att valet i Vivalla fick göras om. En valarbetare följde med de röstande in i lokalen för förtidsröstning. Partiledaren Mona Sahlin var på plats  - vilket drog mycket folk. Det blev svårt att upprätthålla ordningen i vallokalen. Det valtält som Socialdemokraterna hade i Vivalla centrum låg för nära vallokalen."

    Motsvarande kritik framfördes inte 2014 och det valet behövde inte göras om. Och där backade S.
    Du refererar till en text som egentligen handlar om Uvells lögnaktiga påstående kring en valskola i Örebro men utlämnar fortsättningen av artikeln där det framgår att

    "själva valskolan hade valprövningsnämnden inga anmärkningar på. "De aktiviteter som förekom vid mötet synes inte i något väsentligt avseende ha skilt sig från vad som vanligen förekommer i partiernas valstugor .."

    Senare i diskussionen har jag lagt fram information om att det uttryckligen var hanteringen av 17 budröster (och inte placeringen av valtält och det faktum att en socialdemokratisk partifunktionär befunnit sig i vallokalen) som ledde till omval.

    www.aip.nu/default.aspx&nyhet=42230

    När det gäller valresultaten i Örebro så hoppar du över resultatet i det omval som genomfördes 2011 (året efter de händelser som inträffade år 2010 och som vi diskuterar i tråden). Jag antar att det beror på att S gick så starkt framåt i det valet.

    I valet 2014 gick mycket riktigt S tillbaka men de gjorde å andra sidan många etablerade partier i Örebro samtidigt som SD ökade (samma fenomen såg vi på flera platser i landet). Socialdemokraterna i Örebro fick i valet 2014, 36 procent av rösterna och det är en nivå som är mycket högre än i de flesta andra större städer och som inte bör betraktas som ett dåligt resultat.

    Jag funderar på om borgerliga debattörers smutskastning av Lena Basstad har sin grund i en rädsla för att hon ska lyckad få till ett bättre samarbete över blockgränserna. Lena Baastad har ju regerat Örebro tillsammans med borgerliga partier och det är nog en mardröm för moderater och Sverigedemokrater att Socialdemokraterna ska göra samma sak på riksplanet.
  • Äldre 31 Aug 15:14
    Rataxes skrev 2016-08-31 14:48:58 följande:
    Vilket belopp kom du själv fram till? Skiljde summorna mycket? Fråga gärna Bill. Hen kanske kan rita upp ett diagram för dig.

    Det kittlade nog till i dina brallor när du trodde dig kunna sätta dit en "skrikhöger". Socialist matten blir inte bättre av dumvänstern skriver innan hen räknat.

    Bättre lycka nästa gång.

    Har du snöat in på lönekostnaden på Politism Skrattande 

    Hur har du resonerat kring det faktum att lön till övriga anställa bara uppgick till 298 tusen år 2014?


    Hur resonerar du kring det faktum att det kan ingå lönekostnader för inhyrd personal och konsulter i beloppet på raden löner till övriga anställda men att uppgift om antal inhyrd personal och konsulter inte behöver ingå i uppgiften om antalet anställda? 


    Hur har du resonerat kring det faktum att uppgiften om antalet anställda kanske inte avser heltider?

    Allvarligt talat, går det egentligen att dra några slutsatser kring lönenivåer baserat på det uppgifter som du har hämtat från Alla bolag? 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?