• Äldre 5 Sep 18:59
    387155 visningar
    9035 svar
    9035
    387155

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2016-09-04 10:35:24 följande:

    På förekommen anledning: detta är tråden om sossarna.

    SD har trådar så det räcker för den som känner ett behov av att diskutera deras parti.


    Får man inte dra paralleller utan att du ska leka polis?
  • Äldre 5 Sep 20:17
    Flash Gordon skrev 2016-09-05 19:37:18 följande:
    Det skulle uppskattas om du lät bli att styra bort från ämnet genom att prata om SD överallt och alltid.
    Var inte så känslig. Du hävdar att Socialdemokraterna har tappat i oppunion sedan februari för ett år sedan. Då är det väl relevant att titta på hur det har sett ut för tidigare regeringar vid samma tid imandatperioden eller att titta på hur andra partier har klarat sig i oppunionen. Relativt andra partier så har Socialdemokraterna klarat sig bra i oppunionen det senaste året.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 8 Sep 17:15
    nattuv skrev 2016-09-08 16:46:55 följande:
    SR/P1 dagens "studio ett" (2016-09-08) Håkan Juholt intervjuas. Han tyckte att det var lite underligt att just hans tal försvann/doldes från tidlinjen. Han tycks inte riktigt dela uppfattningen att det inte var riktat mot honom personligen.
    Det är väl mänskligt att önska att allt man har gjort ska sparas för evigt men så fungerar det inte. Ibland måste företag och organisationer rensa bland publicerat materiel.

    På socialdemokraternas tidslinje på Youtube kan jag genom en snabb kontroll hitta 4 klipp med Juholt, det finns troligtvis fler men jag orkar inte leta igenom hela listan då jag surfar via telefonen. På Juholts egen kanal finns många fler videos.

    Det blev ju ingen lycklig skilsmässa när Juholt lämnade partiledarjobbet hos socialdemokraterna och kanske är han bitter, vad vet jag. Det som är märkligast är att så många högerväljare är upprörda över att Socialdemokraterna har rensat på sin youtubekanal. Detta är emellertid väldigt positivt eftersom det ökar trafiken till youtubekanalen. m.youtube.com/user/socialdemokraterna
  • Äldre 8 Sep 18:25
    +2
    Kung Markatta skrev 2016-09-08 18:00:35 följande:
    Gör de verklighet av detta och nekar någon i dörren pga hudfärg begår de ett lagbrott och kan dömas i domstol. Dessutom är det en islamist som bjudits in som talare.

    Här måste moderpartiet agera kraftfullt om S ska ha någon som helst trovärdighet kvar.
    Jag vet inte hur meddelandet såg ut från början (i sin helhet) men enligt SSUs Facebooksida just nu så vänder man sig till medlemmar och potentiella medlemmar. Medlem kan alla bli som upplever sig rasifierad (om jag har förstått saken rätt så innebär rasifierad i sammanhanget att man upplever sig drabbad av strukturell diskriminering eller rasism).

    Jag tycker inte att detta är märkligare än att det finns grupper i samhället för misshandlade kvinnor eller grupper för män som inte får träffa sina barn. Ni som är kritiska till detta anser ni att den svenska mötesfriheten ska begränsas?
  • Äldre 8 Sep 18:28
    +2
    Kung Markatta skrev 2016-09-08 18:16:24 följande:

    I en twitterdiskussion ger en lokal SSU-ordförande sitt stöd för apartheid och etnisk diskriminering i de egna leden:



    Ett avståndstagande från att man bjudit in en islamist lyser också med sin frånvaro.

    Löfven!!!?!?!?!
    SD kvinnorna har en separatistisk förening. Är du kritisk mot den med?
  • Äldre 8 Sep 18:33
    +1

    Jag tycker att det är samma "höjd" på den diskussionen som den om att det är höjden av diskriminering att inte vem som helst har rätt att bli registrerad som same i Sverige.

  • Äldre 8 Sep 19:29
    Kung Markatta skrev 2016-09-08 19:19:50 följande:
    Det ursprungliga meddelandet står i inlägg 525.

    Faktum kvarstår. Vänder man sig till allmänheten, eller som man uttrycker det här - potentiella medlemmar, så bryter man mot diskrimineringslagen om man nekar någon tillträde pga dennes hudfärg.

    Det är en annan sak om man har en helt sluten grupp som håller ett möte. Det ser förstås illa ut även då att ha "rätt" hudfärg som kriterium för att vara med i gruppen men det är då åtminstone inte ett brott mot diskrimineringslagen att ha möte endast för medlemmarna.
    Rätta mig om jag har fel men rasifierad har väl inget med hudfärg att göra?
  • Äldre 8 Sep 19:32
    FDFMGA skrev 2016-09-08 19:28:38 följande:
    Det händer inte ofta, men efter att ha läst lite om SSU-spektaklet så kan jag inte annat än hålla med dig.

    Fast det är klart som vit skulle jag kunna gå dit och hänvisa till att deras inbjudan är så formulerad att jag blivit rasifierad och därmed måste jag ju vara välkommen.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Jag har iofs inte läst så mycket mer om evenemanget än vad som står här i tråden + att jag kollat vad som står i inbjudan på FB men är det inte en storm i ett vattenglas?
  • Äldre 8 Sep 20:41
    FDFMGA skrev 2016-09-08 19:43:50 följande:
    Jag vet inte. 

    jag tycker det är obehagligt när man riktar en inbjudan som exkluderar vissa på grund av deras hudfärg. Det är tydligen ingen enskild företeelse heller. Hörde på radion i veckan om separatistiska nätverk på nätet och fick samma obehagskänsla där.

    Och vad menas egentligen med islamofobin i icke-vita samhällen. Jag förstår inte detta.

    Får lite Tobias Hübinette-vibbar, och den formen av rasistisk antirasism är jag inte särskilt förtjust i.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Har jag missförstått utrycket rasifierad (jag trodde att alla hudfärger kan känna sig rasifierade) eller har SSU även pratat att bara personer med en särskild hudfärg får komma in? Jag reagerar mest mot att Rashid Musa, från början kallades för terrorexpert vilket ju är helt befängt.
  • Äldre 8 Sep 21:34
    FDFMGA skrev 2016-09-08 21:18:47 följande:
    Nej, det har du nog inte - åtminstone inte om jag förstår det rätt. Vore jag kränkt av frasen "vita kränkta män"skulle jag ju med stöd av rasifieringsteorin kunna hävda att jag blivit rasifierad och kunnat gå på SSU-spektaklet med skylten "Här är avdelningen för vita kränkta män", vita kvinnor skulle kunna ha en annan skylt som anspelar på delar av det icke-vita samhällets rasifiering av dem som innebär att de betraktas som sexuellt tillgängliga.

    Men jag är nog mest benägen att travestera  Fröding "Snus är snus och strunt är strunt - men rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor" och hoppas att de vuxna "rosorna" säger ifrån om dumheterna.

    Vadå islamofobin i förorten? Vad syftar man på - att det börjat uppmärksammas att kvinnor som vägrar följa männens krav blir förföljda?

    Ibland är det nyttigt att fråga sig vem det är som verkligen är förtryckt och varför!

    Islamofobin i icke-vita områden, ja jag skulle vilja veta vad fan som menas med detta.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Nej jag förstår inte heller vad man menar med islamofobi i icke vita områden..
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?