• Gert
  Äldre 15 maj 18:20
  167451 visningar
  7028 svar
  -5 +13
  7028
  167451

  Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

  Med tanke på Socialdemokraternas kräftgång kan det vara roligt att sia om hur lågt S-skeppet kan sjunka till botten is nådd. Glad


  Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Birger Schlaug, 1997
  Omröstning
  Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
 • Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?
 • Anonym (Ha,ha­)
  Äldre 20 maj 21:45
  #11
  -1
  Moderno skrev 2015-05-15 20:02:03 följande:

  Jag måste upprepa min fråga: vad ser du för problematiskt med tråden (som jag måste missa)? Är det trådstartarens eventuella rykte som gör att du ser en baktanke?

  Eller menar du att man är rasist om man inte är socialdemokrat?


  Nu har man utökat rasistbegreppet ännu ett snäpp!!!
 • Äldre 21 maj 06:31
  #12
  Anonym (Ha,ha) skrev 2015-05-20 21:45:20 följande:
  Nu har man utökat rasistbegreppet ännu ett snäpp!!!
  Alla som inte älskar vänstern är rasister.
 • Modern­o
  Äldre 21 maj 10:36
  #13

  Enligt en undersökning av TV4/Novus som presenterades idag (2015-05-21) har regeringen (S+MP) endast stöd av 33% av väljarna. 

  Det är anmärkningsvärt lite tycker jag.

  Det känns osannolikt att S tappar mer väljarstöd än partiet har idag, men om det inte händer någon (vad som helst!) tror jag att siffrorna kommer att ligga stilla runt dagens nivå (ca 25%).

 • Gert
  Äldre 27 maj 18:37
  #14
  lebowski skrev 2015-05-17 09:39:14 följande:
  Haha simple redneck logic
  You say?

  www.expressen.se/nyheter/fortroendet-for-lofven-rasar-hos-aldre-valjare/

  Socialdemokraterna tappar stöd hos äldre - och samtidigt ökar SD i samma grupp. Återigen har jag rätt.
  Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Birger Schlaug, 1997
 • Cal XVI Gustf
  Äldre 27 maj 19:34
  #15
  +2
  Gert skrev 2015-05-27 18:37:58 följande:
  You say?

  www.expressen.se/nyheter/fortroendet-for-lofv.../

  Socialdemokraterna tappar stöd hos äldre - och samtidigt ökar SD i samma grupp. Återigen har jag rätt.

  Stefan Löfven:
  "Vi har nu lagt en budget som kommer gå igenom Sveriges riksdag. Den budget vi la i höstas gick inte igenom för att SD och de fyra borgerliga partierna valde att rösta på de borgerligas förslag. Det innebär till exempel att för dem som är 55 plus eller 65 plus, att pensionärerna inte fick någon sänkt skatt. Vi hade en sänkt skatt med."

  Vad bra att han fått ordning på det där med pensionärernas skatt. Så här lät det tidigare: • Äldre 27 maj 19:40
  #16
  +2

  Att S tappar hos äldre är anmärkningsvärt och tyder på en förändring hos väljarkåren. De äldre brukar vara en trygg röst hos S. Regeringen hade redan från början ett väldigt lågt stöd bland väljarna och det har sjunkit ytterligare. Regeringspartierna gick inte fram i valet. De vann på att sittande regering tappade röster, inte på att de fick fler än tidigare val som de förlorat. Alliansen verkar ha fattat det, omorganiserar, omvärderar och rensar ut. S kör runt i samma fotspår som tidigare. Säljer ut vallöften på löpande band gör allt för att behålla makten och låter mp och v styra deras politik. Så länge de gör det kommer de att tappa.

 • Äldre 27 maj 20:43
  #17
  +1

  Så länge de fortsätter att bedriva sin betongsossepolitik kommer de antagligen att minska. Vad ts dock inte inser är att kräftgång eller inte så kommer SAP att finnas kvar när SD bara är ett obehagligt minne från en avlägsen forntid.

 • Äldre 27 maj 22:56
  #18

  S kan komma att bottna någonstans runt 20%. Kanske till och med någon enstaka procentenhet mindre. 

  Alltså ungefär nivåer som andra socialdemokratiska partier i Europa har varit nere på lite då och då.

  Sossarna i Finland fick 19% år 2011 och de fick bara 16,5% nu år 2015.

  Så sossar är inte immuna mot att sjunka i opinionen.

 • Cal XVI Gustf
  Äldre 28 maj 01:12
  #19

  20% kan nog stämma om man tittar på hur framtidens väljare röstar:

  www.dn.se/nyheter/politik/s-karnvaljare-en-krympande-skara/

  - Socialdemokraterna har blivit partiet för det gamla Sverige. S har starkast stöd bland äldre väljare och i glesbygd. I tillväxtområdena kring storstäderna är S stöd nere i 23–24 procent, säger David Ahlin, opinionschef på Ipsos.

  - Bland svenskar under 30 år är stödet för S under 20 procent, samtidigt som stödet för M ligger på 27 procent i samma grupp. Den här utvecklingen rimmar illa med S slogan om att vara framtidspartiet, fortsätter han.

 • Äldre 29 maj 10:43
  #20

  Socialdemokraterna har spelat ut sin roll men inte förstått det. När det begav sig, före 2:a Världskriget, fungerade man ju på en ideologisk basis och rekryterade i stort sett hela Sveriges arbetarklass. Den utgjorde ju majoriteten av befolkningen i dåtidens samhälle.

  (S) infiltrerade under 40 år alla aspekter i samhället, Konsum ( Coop ), HSB, kyrkan, naturligtvis fackföreningsrörelsen ( LO ) men också media, ja i stort sett hela samhället. Tanken var nog god från ideologerna, att man skulle få det goda samhällets inflytande i "allt".

  Ofta tillsattes tjänstemän av politiska skäl snarare än kompetensskäl, och tillsättningen blev en toppstyrd politisk process, så att inte den inplacerade personen enkelt kunde bytas ut mot någon annan med bättre kompetens men kanske "fel" politisk uppfattning.

  Nu har samhället utvecklats, och med ökande välstånd måste den krympande arbetarklassen ( några % ) inte längre slåss för statlig skola och sjukvård m.fl. reformer. Stora grupper medborgare känner pga. välstånd och förändrade yrkesroller sig inte längre som "exploaterade arbetare".

  Dessutom så korrumperades många politiskt tillsatta tjänstemän, (människans ego rår inte ens (S) på ) och i och med att dessa inte byttes ut på normalt vis har vi också fått läsa om olika skandaler i statliga företag och organisationer. Många försök att föra över HELA näringslivet i statlig regi har gjorts, område efter område.
  (ex. Elkraft, Öl, Vin Sprit, prostitution har diskuterats, Telekom, Television osv)

  I och med globaliseringan, och tack vare att vi inte haft förbud att resa utomlands har dock folket i Sverige fått ett annat perspektiv på demokrati, frihet och vad som är normalt. Vi har haft mycket all lära av vår omvärld, och man kan inte "outbilda" människor så lätt.

  Socialdemokratin behövdes kanske för att omvandla ett halv-feodalt samhälle till en modern stat, och gjorde sig själv redundant när samhället utvecklades. Det finns helt enkelt inte väljare som är villiga att slåss för en "socialistisk revoultion" längre, utan medborgarna verkar snarare vilja delta i den globala världen, och den är INTE socialdemokratisk. När staten växte in i alla områden räckte det inte längre att beskatta de rika, utan även de fattiga blev tvungna att skjuta till majoriteten av sina inkomster, för att försörja socialdemokt?atins alla övervakare och tjänstemän, snarare än att betala för folkets behov av sjukvård, skola och annat som vi gemensamt beslutat skall vara allmänfinansierat.

  Lite ironiskt är det kanske att just alla de som gynnats av att vara chefer och beslutsfattare i den stora samhällsorganisationen inte själva längre har solidariteten med de som tillsatt dem och givit dem privilegierna.

  Därför behöver (S) också ett tillskott av underpriviligierade människor, valboskap när den ordinarie gamla befolkningen "vuxit ur" socialismens tagelskjorta.

  Om vår befolkning inte ökar alltför drastiskt kommer inte kloka välutbildade arbetande människor att vilja rösta på (S), eftersom de inte har något att vinna på att organisera samhället som en stor kolchos, och föda upp politruker.

  Därför kan (S) sjunka långt under 20%, dock kommer tillförseln av människor från sämre förhållanden och med lägre utbildning att sätta en grundnivå, och (S) kommer hela tiden att ha ett tillskott som vill ha det "andra" har.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?
Logga in
Bli medlem