• Anonym (Sofie)

    Rädd för kejsarsnitt - ngn som kan lugna mig?

    Jag och min man försöker nu få vårt tredje barn. Mina första två är födda med akuta snitt efter helt förfärliga "förlossningar" med 2 veckors latensfas, blödningar osv. När jag tillslut fick kejsarsnitt fick jag sådan enorm dödsångest över att ligga vaken medan de skar i mig. Var rädd för att de skulle sköra fel, obehagligt med mitt blodtryck som blev för lågt, fick hjärtklappning och panik över att vara "förlamad" i benen. Och så rädslan för alla komplikationer efter snitt. När barnen väl var ute var jag lyckligast i världen och glömde ALLT! Mådde så bra så fort barnen var ute. Så snitten gick ju egentligen väldigt bra bortsätt från min rädsla.

    Denna gången, om jag lyckas bli gravid, kommer det bli ett planerat snitt. Något jag REDAN NU oroar mig så extremt för. Är väldigt orolig av mig och har gått till psykolog för det, de har sagt att jag ska acceptera min oro och fokusera på annat. Men det är ju omöjligt.

    Nu har jag bestämt mig för att rädslan inte ska stoppa min längtan för ett till mirakel! Vi har därför börjat försöka! Vad säger ni därute som gjort snitt? Hur ska man tänka för att inte nojja sönder?

  • Svar på tråden Rädd för kejsarsnitt - ngn som kan lugna mig?
  • Anonym (Sofie)

    Åh vad glad jag blev över era svar!

    Jag upplevde samma, lite alvedon efter kejsarsnitten och så var jag uppe på benen.

    Men hur tänker man de nio månader man går och väntar på snittet? Jag tänker ju bara på blodförlust, att jag kanske dör, får panik.... Usch!

    Är det mer säkert med ett planerat snitt tror ni?

  • Anonym (Sofie)
    Oiliv skrev 2015-05-17 20:44:57 följande:

    Jag har haft en vaginal förlossning och ett planerat snitt.

    Jag tyckte allt kring det planerade snittet kändes mycket bättre än under vag förlossningen. Under snittet kändes det väldigt lugnt, kontrollerat och tryggt. Efter snittet mådde jag jättebra, mycket bättre än efter min vaginala förlossning. Jag var uppe och gick så fort bedövningen hade släppt, och åkte hem ett dygn efter snittet.

    Det där fixar du!


    Åh vad glad jag blev över denna kommentar!!! Du borde bli psykolog! ;) Var du aldrig rädd för komplikationer och sådant?
  • Anonym (Sofie)

    Föer som har positiva tips eller erfarenheter av snitt? :)

Svar på tråden Rädd för kejsarsnitt - ngn som kan lugna mig?