• Oiliv

    Rädd för kejsarsnitt - ngn som kan lugna mig?

    Jag har haft en vaginal förlossning och ett planerat snitt.

    Jag tyckte allt kring det planerade snittet kändes mycket bättre än under vag förlossningen. Under snittet kändes det väldigt lugnt, kontrollerat och tryggt. Efter snittet mådde jag jättebra, mycket bättre än efter min vaginala förlossning. Jag var uppe och gick så fort bedövningen hade släppt, och åkte hem ett dygn efter snittet.
    Det där fixar du!

  • Oiliv

    Tack! Jag var nog faktiskt mer rädd för själva snittet än för komplikationer efter. Jag är nog lite sån som person, tar en jobbig sak i taget. Jag kan ju även tillägga att jag var otroligt rädd för snittet innan, det var min första vakna operation, och den tanken kändes väldigt läskig. Men när allt var igång tyckte jag inte alls det var obehagligt, utan en väldigt fin upplevelse, och du är ju omhändertagen av proffs. Det är ju få gånger i livet man är så övervakad som under en operation :)

    Men som någon skrev ovan, gå och prata med någon om du känner att du behöver, det kanske får dig att känna dig lugnare?

  • Oiliv

    Glömde säga. Jag har också en tuff förlossning bakom mig, och jämfört med en min tidigare förlossning kändes snittet som en picknick, det hade jag lätt kunnat göra om igen :)

Svar på tråden Rädd för kejsarsnitt - ngn som kan lugna mig?