Svar på tråden Gravid men mannen vill inte
 • KarnaB
  Fre 22 maj 2015 11:32
  3969 visningar
  35 svar
  Inlägg från KarnaB Visa alla inlägg
  35
  3969

  Gravid men mannen vill inte

  Så svårt för dig! Har tyvärr ingen liknande berättelse... Men kan bidra med lite råd kring det här med olika åsikter vilket jag ofta ställs inför med min sambo :)

  Men tänker att du nog får ge det lite tid. Man brukar ju säga att kvinnor blir föräldrar när de blir gravida, män blir föräldrar när de ser sitt barn - han upplever ju inte existensen av ett liv inom dig såsom du gör. 

  Det är inget beslut du behöver ta idag, även om det såklart är bra att bestämma sig tidigt om man nu ska göra abort. Han känner sig säkert pressad och lite maktlös med tanke på att beslutet ändå är ditt, så att öppna upp för en mer gemensam diskussion och ett gemensamt beslut kanske tar pressen från honom litegrann så att han inte behöver vara en motpol till dig?

  Jag och min sambo har ofta situationer när det är något jag vill som han är tveksam till, och då brukar han känna att han måste vara extra negativ för att väga upp min positiva sida så att det blir ett mer nyanserat beslut - kanske är han inte helt negativ men rädd för att om han går på din linje blir beslutet inte välgrundat och genomtänkt? 

  Så kanske ni ska prata om det igen, och försöka vara lugna och sakliga. Kanske är så att han ska få fundera i några dagar för sig själv och väga det positiva mot det negativa utan att du blandar dig i? I nuläget verkar det mest som om han ser det negativa....

  Och kanske du kan fundera på lite mer konkreta lösningar på de problemen som han lyfter fram - ekonomi, bil etc.  Kanske han känner att dom bitarna är något som han behöver lösa, och om du kan visa att ni kan lösa det tillsammans kanske det känns lite mindre pressat? Och att du också ser hans sida i det hela... tråkigt att kolla på hur dyrt det hade blivit med en större bil, jag vet, men det kanske är lite konkreta lösningar han behöver för att han ska kunna gå vidare och faktiskt kunna glädjas över barnet?

  För det löser sig ju alltid! Och kärleken är ju inte en fast mängd som man delar ut mellan sina barn, det finns ju i oändlighet :) det kan du ju likna med när ni fick ert tredje barn, det blev ju inte mindre kärlek till de två äldre då eller hur? Det borde han förstå tänker jag...

Svar på tråden Gravid men mannen vill inte
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...