• Anonym (Halta Lotta)
    Äldre 24 May 20:55
    8163 visningar
    22 svar
    22
    8163

    Min man slösar pengar!!

    Anonym (samma) skrev 2015-05-24 20:11:14 följande:
    Usch det är så jäkla irriterande!!!

    Jepp, vågar knappt köpa något då jag aldrig vet om det finns pengar kvar. Han har sagt att han ska betala maten, slutar ändå att det blir jag som betalar.. Han storhandlar en gång i månaden och tror det är nog. Har tjatat och bråkat men inget hjälper därför delad ekonomi..
    Men ställer du in semestern nu då, eller hur gör ni där om det inte finns något sparat?
  • Anonym (Halta Lotta)
    Äldre 24 May 21:01
    #21
    bello20 skrev 2015-05-24 16:10:29 följande:
    Ja vi måste verkligen sätta oss ner och prata men det känns som om vi har gjort det 100 gånger. Vill att han ska förstå värdet på pengar att det inte bara är att slösa..
    Fickpengar på varsitt konto hade nog hjälpt er lite i alla fall, försök få till det. Vill man köpa dyra leksaker som inte hör till ett "normalt" hushåll så får man ta de pengarna till det.

    En vanlig dator t ex ingår i hushållet men om min man vill ha supersnabba joysticks och extrastor skärm för att spela så får han ta fickpengar till det. Jag får använda mina fickpengar till bl.a. signerade litografier som jag samlar på som inte han ser meningen med (och som jag såklart inte vill dela på sedan om jag har fått ihop en serie).

    Våra fickpengar ska t.ex. täcka kläder, frissan, inredning som inte den andre vill betala för, hobbies och separata medlemsavgifter samt aktiviteter med kompisar när inte övriga familjen är med. De saker som köps för fickpengar är enskild egendom, det håller vi reda på och skriver papper på årligen eftersom vi håller koll på budget och inköp.

    Båda har pengar att leka för, men den gemensamma kassan ska vara störst och den nallar man inte av.
Svar på tråden Min man slösar pengar!!