• Äldre 5 Jun 19:12
    540184 visningar
    2466 svar
    2466
    540184

    Avsaknad av spermier

    Beklagar ert besked! Det kan ju ha varit något tillfälligt som gav det här resultatet så det är ju viktigt att ni får en uppföljningsundersökning där de ser om det går att plocka ut sperma från bitestiklarna. Zink och folsyra kan öka kvaliteten på sperman så om det finns spermier, om än väldigt få, så kan det vara ett tips. Om han verkligen har noll spermier finns ju spermadonation och adoption som alternativ. Hoppas att ni får tydligare besked snart!

  • Äldre 5 Jun 20:48
    #17
    999 skrev 2015-06-05 19:51:14 följande:

    Min man hade som sagt 0 (noll) spermier i sädesvätskan och läkaren sa att ifall det bara hade varit en tillfällighet så hade de åtminstone hittat ett mindre antal spermier, men i det här fallet fanns alltså inte en enda och då är chansen att det bara var en tillfällighet inte så stor. Men han ska dock lämna ett nytt spermaprov nästa vecka. Och så togs blod- och urinprov för att utreda vad det beror på!


    Okej då förstår jag att man kanske får vara beredd på det värsta tyvärr. Hur ställer ni er till spermadonation?
  • Äldre 5 Jun 23:04
    #19
    999 skrev 2015-06-05 20:55:25 följande:

    Min man är beredd på att överväga det och är mer positiv till det än jag. För mig är det inte ett alternativ.


    Får man fråga varför inte? Avstår du hellre biologiska barn? Vet du att det tar flera år att komma fram i adoptionskö om ni vill adoptera? Många får vänta 3-5 år.
  • Äldre 6 Jun 08:45
    #21
    999 skrev 2015-06-06 07:12:23 följande:

    Just nu känns det så långt bort att jag inte ens kan överväga det. Vi har precis fått detta besked och är chockade, ska i första hand koncentrera oss på ifall vi kan få hjälp (t ex hormonbehandling för att sätta igång spermieproduktionen) eller biopsi (stavning?). Men om vi inte kan få ett biologiskt barn tillsammans så känner jag just nu att då får jag nog acceptera det och leva utan barn.

    Det känns inte aktuellt just nu att ta sådana beslut eftersom det är i ett tidigt skede i vår utredning. Förhoppningsvis kan vi få hjälp.


    Okej, jag förstår att ni är chockade, men tyckte bara att så som du skrev lät väldigt defintivt, som att du redan övervägt allting och kommit fram till att du absolut inte vill. Finns ju möjlighet att det går at behandla, annars är det bara ni som kan känna hur viktigt det är med barn. Kanske ni ändrar er att ett barn är viktigare än att det är ett helbiologiskt barn, kanske inte. Själv hade jag aldrig kunnat tänka mig att avstå barn men man känner ju olika.
  • Äldre 6 Jun 10:11
    #23
    999 skrev 2015-06-06 09:54:17 följande:

    Vi har varken övervägt eller funderat på det ena eller andra, vi har precis fått ett chockartat besked och försöker bearbeta det. Då är det inte så enkelt att tänka flera steg framåt. Men vi vill ha ett helbiologiskt barn i första hand. Punkt. Om vi inte kan få det så kan vi fundera på alternativ. Men för min del finns inga andra alternativ på kartan just nu.

    Jag vill med denna tråd mest höra om det finns andra par i samma sits och hur det gått för dem.


    Ursäkta, jag menade inte att vara pushig. Ville bara framhålla att spermadonation KAN vara ett bra alternativ. En av mina bästa vänner var i samma sits och de gjorde som jag skrev att först kolla om det fanns spermier i bitestiklarna, men de fanns det inte och de valde då att gå vidare med spermadonation. De försöker tillmötesgå så att donatorn har samma ögonfärg och hårfärg som mannen och för en utomstående hade man inte kunnat gissa att det inte var ett helbiologiskt barn. De kommer dock naturligtvis att berätta för barnet när hen är lite äldre.
  • Äldre 6 Jun 12:07
    #27
    Anonym (Talande man) skrev 2015-06-06 10:24:32 följande:

    Jag kan inte låta bli att få en känsla av att din man måste ha vetat om detta hela tiden. Eller åtminstone haft sina misstankar?


    Gud så oförskämt! Vad grundar du det på? Man har utlösning precis som vanligt, bara att den inte innehåller några spermier.
  • Äldre 6 Jun 13:25
    #29
    999 skrev 2015-06-06 13:13:35 följande:

    Mm, snacka om att han/hon sparkar på en människa som redan ligger ned...


    Usch ja. Men det finns tyvärr människor som bara vill förstöra för att de tycker att det är kul för stunden. Tror också att det kan bero på att många inte ens vet om att det finns de som inte har några spermier, och man antar då kanske att personen i så fall inte har någon utlösning heller och då alltså borde ha förstått att något var fel, även om det inte alls är så de ligger till.
Svar på tråden Avsaknad av spermier