• E23

    Avsaknad av spermier

    Hej,
    Vi fick ett liknande nedslående besked på vårt första besök i början av April, de hade endast hittat 1 levande spermie i min sambos prov och den enda var inte så rörlig. Dock hade han lämnat provet i slutet Januari och han skulle få lämna ett nytt prov och då 2,5 mån efter prov ett. Det var MKT bättre, inte normalt, inte bra, men så det räcker till IVF. Det han gjorde annorlunda de ca 4 veckorna innan prov 2 var att han slutade helt med alkohol, och även sötningsmedel som tydligen kan påverka. Infektioner i kroppen kan också påverka och rökning är ju såklart nej! Vi fick reda på att sperimerna är helt utbytta efter ca 10 veckor, så lev så rent som möjligt inför nästa prov, det finns hopp! Vi ska börja med IVF i September, det trodde jag verkligen inte efter vårt första besök!
    All lycka till dig!

  • E23
    999 skrev 2015-06-07 21:35:52 följande:
    Åh, tack för din solskenshistoria! Lycka till! Hoppas också på ett lika bra besked nästa gång! Min man röker inte men snusar, dricker sällan. Han har börjat äta zink, folsyra och selen samt multivitamin i hopp om att det ska göra under!
    Tack, nu ska bara IVF funka också med 35-40% chans men vi har ju den chansen! :)
    Vet inte om snus påverkar men det är ju jättebra att han börjat med de tillskott som ska vara bra. Om de ff inte hittar något sen så kan de ju gå in i bitestikeln och ev. hitta något där. Det FINNS hopp! :) Lycka till!
Svar på tråden Avsaknad av spermier