• Äldre 26 Jun 18:13
  500199 visningar
  2466 svar
  2466
  500199

  Avsaknad av spermier

  Hej!

  Vi är i samma situation. Men jag måste fråga - Fick ni alla beskedet vid ett läkarbesök? Den information vi fått var att vi skulle få svar vid första läkarbesöket, men i börja på denna veckan damp det ner ett BREV där vi fick beskedet att det inte fanns några spermier. Hela vår värld rasade samman! Hur kan man ge ett sånt besked via post? Ingen att prata med, ingen att ställa alla miljoner frågor till..... Jag ringde sjukhuset dagen efter å grät mig igenom hela samtalet och ifrågasatte hur de kunde göra så. Fick till svar att läkaren skulle ringa oss idag men har inte hört något från honom....

 • Äldre 26 Jun 20:25
  #58
  Jag är bara jag skrev 2015-06-26 19:28:03 följande:

  Alla besked har varit via telefon eller möte. Brev är ju fruktansvärt fel ur alla aspekter!


  Ja, visst är det fel! Handlar ju liksom om vårt hela liv......Väldigt respektlöst. .. Kommer verklige framföra det när vi väl får träffa läkaren, vilket inte verkar bli fören i slutet på hösten eller nåt....
 • Äldre 29 Jun 23:03
  #79
  999 skrev 2015-06-26 21:51:30 följande:
  Jag beklagar att ni också måste genomgå detta! Det är hemskt...

  Vi fick besked på mina blodprover och hans spermaprov på vårt första utredningssamtal! Då berättade de vad proverna vi lämnat visade. Vad fruktansvärt att skicka brev med ett sådant besked! Hjärtlöst! Hormonproverna och kromosomanalysen som togs på min man i samband med första samtalet fick vi via telefon/brev. Båda visade normala värden/inga kromosomfel. Så det är skönt!

  Var i Sverige bor ni? Har förstått att det är olika långa köer beroende på vilket landsting man tillhör. När vi fick brev om att vi skulle lämna blod- resp. spermaprov så stod det att vi skulle bli kallade på vårt första utredningssamtal inom 90 dagar, det faller under vårdgarantin. Rätta mig om jag har fel. Men vi blev kallade bara några veckor efter att vi hade lämnat proverna, det var i början av juni! Och vi har fått besked om att min man ska få göra biopsi så fort kliniken öppnar igen (de har semesterstängt fram till mitten av aug). Vårt enda hopp är att spermier kommer att hittas då.
  Hjärtlöst var bra beskrivet!
  Vi bor i Västra Götalandsregionen, går på NÄL i Trollhättan. Verkar gå betydligt fortare för er! Vart bor ni? Man vill ju liksom få det gjort snabbt....blir det allt för långa väntetider kommer vi nog att söka oss privat istället...

 • Äldre 29 Jun 23:05
  #80
  jennyz skrev 2015-06-26 23:37:46 följande:

  Vi fick vårat svar i ett brev, helt kortfattat, vi hittade inga spermier i provet ni lämnat... Visste inte var jag skulle ta vägen, ville inte heller göra min sambo mer ledsen än han blev av svaret - att det var hans "fel" att vi inte lyckats... ð??¢ sedan ringde en läkare och han fick genomgå biodiesel, där hittades massor så det räckte till många IVf och nu efter alla dessa år har vi två underbara döttrar...så det kan sluta gott trots allt, efter år av kämpande, lycka till!!!


  Vilken lycka!!! Vad jag hoppas att det blir samma besked för oss! Tack för att du inger lite hopp Glad
 • Äldre 30 Jun 09:34
  #81

  Idag har min sambo lämnat in sitt andra spermaprov.....hoppas vi får svar snabbt och att de hittar några spermier denna gång!!!!

 • Äldre 30 Jun 18:39
  #85
  999 skrev 2015-06-30 09:46:51 följande:

  Har din man lämnat blodprover också? Min man fick lämna blodprover vid vårt första utredningssamtal. Han ska lämna nytt spermaprov i augusti, då de har semesterstängt nu. Och det känns bättre att låta det gå ett tag mellan spermaproven så att det förhoppningsvis hinner bildas nya spermier...


  Han har bara lämnat det första blodprovet som jag har för mig bara gällde koll av HIV etc. Vi har inte fått träffa någon än. Verkar vara så himla olika hur det går till!!! De sa att min sambo skulle lämna in ett nytt spermaprov så fort som möjligt.

  Läkaren ringde förut och sa att även det andra visade på noll spermier så nu ska vi ringa imorgon och boka tid för ett första läkarbesök, där fler prover ska ras samt att jag ska utredas mer grundligt.
 • Äldre 1 Jul 08:52
  #89
  999 skrev 2015-06-30 19:01:05 följande:

  Ja det verkar vara olika beroende på landsting... Min man och jag fick först en kallelse för att lämna spermaprov resp. blodprov (jag). Då fick vi inte träffa en läkare. Och tre veckor senare fick vi en kallelse till vårt första utredningssamtal, då fick vi svar på spermaprovet och mitt blodprov. Mitt blodprov var normalt, de kollade hormoner, äggreserver etc. Och så gjorde de ett vaginal ultraljud på mig för att kolla äggledare, ägg etc. Min man fick lämna blodprover (hormonprov och kromosom). De var också normala har vi fått besked om. Och där är vi nu.

  Min man har en misstänkt bitestikelinflammation som han behandlas med antibiotika för. Om vi har tur så beror avsaknaden av spermier på inflammationen och att han fått en (tillfällig) blockering i sädesledaren. Då finns det i alla fall spermier i testiklarna.


  Ok, håller tummarna för att det beror på inflammationen!!

  Vi fick brev om att vi skulle ta blodprov på vår vårdcentral samt att man sambo åkte och lämnade spermaprov på sjukhuset. Sen stod det att 3 veckor efter vi tagit prover så skulle vi själva ringa och boka tid för läkarbesök. Det gjorde jag och fick då till mig att jag skulle återkomma i augusti då de inte hade schema än för hösten och sen var det tre månaders väntetid.....

  Pratade som sagt med läkaren igår och han sa att jag skulle ringa igen till receptionen och säga att läkaren sagt att vi ska få en tid så fort som möjligt, hoppas det hjälper!

  En kompis till oss har genomgått exakt samma men de gick privat, på ca 1 månad var hela utredningen klar med biopsiprov etc och de blev erbjudna provrörsbefruktning, man blir lite sugen att gå privat då denna väntan är så jobbig!!
 • Äldre 1 Jul 13:31
  #91
  999 skrev 2015-07-01 11:50:26 följande:

  Ja,väntan är olidlig. Ovissheten är värst. Vår klinik har semesterstängt nu så det står still för vår del! Vi kommer bli kallade till biopsi när de öppnar igen, hoppas det går fort. Jag tror inte det är så långa väntetider i vårt landsting.


  Vi fick en läkartid 5/8! Från början sa de ju slutet på hösten så vi blev väldigt glada! ? Då kommer jag utredas mer och fler prover ska tas på min sambo. Sen blir det remiss till Sahlgrenska i Göteborg för att göra biopsi.

  Hoppas ni får en tid snart.
 • Äldre 23 Jul 21:18
  999 skrev 2015-07-23 20:01:55 följande:

  Hej. Hur går det för er? Har ni fått svar på proverna ni tagit hittills? 

  Förstår dina känslor och tankar, jag tror att alla här gör det. Jag slits mellan hopp och förtvivlan. Läser en hel del utländska forum för att få tips och råd om hur eller vad vi kan göra. Tydligen många läkare utomlands som ordinerar Q10, så det har jag köpt till min man idag. Han äter redan zink, selen, folsyra och multivitamin.Vi gör allt i vår makt, det är det lilla vi kan göra. Svenska läkare verkar inte tro på mirakelkurer, men jag har läst om flera par utomlands som blivit hjälpta med både läkemedel, alternativa behandlingar och vitamintillskott etc. Det skadar inte att testa tänker jag. 

  Om inga spermier hittas via biopsin i augusti så kommer vi gå vidare till Carlanderska som är den enda kliniken i Sverige som gör mikrotese, det är tydligen den bästa metoden för att hitta spermier, även för dem mest hopplösa fallen. Men en dag i taget...


  Tack för tips om olika tillskott, ska köpa det till min sambo också.

  Vi tänker precis samma som ni, hittar de inget på Sahlgrenska under biopsi så går vi också vidare till Carlanderska. Har hört att de ska va väldigt bra.

  Samma här att det går upp och ner....just nu under sommaren har jag väldigt lugnt på jobbet å då sitter jag å tänker å surfar runt å läser en massa å då känns det så jobbigt.
 • Äldre 24 Jul 12:06
  999 skrev 2015-07-23 21:26:38 följande:

  Jag vill bara att det här helvetet ska vara över snart! Idag på lunchen pratade mina kollegor bara om sina barn och bebisar. Jag slängde i mig maten och lämnade bordet.


  Suck, känner igen det där......Det är så jobbigt! Jobbigt också när folk frågar när vi ska skaffa barn å skojar om ifall jag är gravid etc. Jag skulle aldrig fråga någon det, man har ingen aning om vad andra går igenom!

  Hoppas också att detta snart ska vara över, men det känns som en evighet med tanke på väntetider etc...
Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem