Inlägg från: Utflykt i verkligheten |Visa alla inlägg
  • Utflykt i verkligheten

    Avsaknad av spermier

    Min man hade inga spermier i sädesvätskan, dock fanns det i att hämta direkt ur testikeln. Det är inte direkt ovanligt. Någon typ av stopp i sädesledarna helt enkelt.

    Hoppas det löser sig med antibiotika! Håller tummarna!

  • Utflykt i verkligheten
    999 skrev 2015-06-29 11:21:53 följande:
    Tack för att du skriver... Vad visade din mans blodprover? Var dem normala? Fick ni veta vad stoppet i sädesledaren berodde på? Sa dem något om din mans storlek på testiklarna? Min mans blodprover har varit normala men läkaren tyckte efter att ha känt och klämt att mannen har något mindre testiklar. Jag vet inte hur stor betydelse det har...
    Blodproverna var helt normala. Vad stoppet beror på vet vi inte. De sa inget om storleken på testiklarna vid undersökningen.
  • Utflykt i verkligheten
    999 skrev 2015-06-29 13:49:41 följande:
    Har ni barn nu eller har ni inte gjort några försök ännu?
    Vi har gjort 1 försök. Jag blev gravid, men tyvärr sluade det med ett tidigt missfall såsomdet kan göra ibland. Vi ska försöka igen, men väntar ett litet tag tills det har lugnat ner sig lite på hemmaplan.

    Men vi är så klart glada över att det faktiskt fanns spermier och att jag blev gravid, dessutom på första försöket, även om det nu inte blev som vi hade hoppats just denna gång.
  • Utflykt i verkligheten
    999 skrev 2015-06-30 12:37:10 följande:

    Vad tråkigt att det slutade i missfall men verkligen kul att det tog sig på första försöket... Ni är närmare målet än ni någonsin varit med andra ord! Hur går det till, hämtar de spermier efter varje nytt försök eller har de frusit in spermier från biopsin?


    det är lite så vi försöker tänka, att vi ju faktiskt kom så långt ändå.

    Om det finns tillräckligt med spermier från biopsin så fryser de in det. Tyvärr så gick inte det att göra i vårt fall, utan mannen får göra en till biopsi nästa gång det beger sig.
  • Utflykt i verkligheten
    999 skrev 2015-07-04 13:10:03 följande:

    Ok. Så först gjorde de en biopsi och konstaterade att där finns spermier? Sedan när de skulle göra ett IVF försök (då du blev gravid) så gjorde de en ny biopsi? Kanske en dum fråga men jag är så oinsatt!


    Det är inte alls en dum fråga!

    Du har uppfattat det helt rätt. Om det hade funnits tillräckligt med spermier att spara efter insättningen av det befruktade ägget så hade det frusits in. Men vid nästa försök så får vi börja om helt från början. Men det funkar ju det också.
  • Utflykt i verkligheten
    999 skrev 2015-07-05 22:21:43 följande:
    Hur lång tid från första biopsin tills dess att de befruktade ett ägg och återförde det?
    Ursäkta sent svar! Har haft semester och därmed fullt upp.

    Minns inte exakt hur långt tid det tog, men det var inte mer än ett par veckor. Allt givk väldigt fort tycker jag, när vi väl var "inne i snurren" så att säga.
Svar på tråden Avsaknad av spermier