Inlägg från: Alltannatvarupptaget |Visa alla inlägg
  • Alltannatvarupptaget

    Avsaknad av spermier

    999 skrev 2015-08-26 17:57:07 följande:
    Ja, jag har precis ringt Carlanderska och bokat en telefontid till imorgon bitti, det blir nog nästa steg för oss. Landstinget kan inte göra mer för oss. Läkaren sa att de inte kan bekosta en mikro-tese.
    Hur mycket kostar det att göra en mico-tese?

    Vi sitter i samma sits (önskar verkligen ingen annan detta hemska - inte ens min värsta fiende) Det är sjukt påfrestande...

    Kram till er alla Hjärta 
  • Alltannatvarupptaget
    Charlie310 skrev 2015-12-10 09:21:53 följande:
    Nu har vi gjort vårat andra försök för att hitta spermier, efter ett halv år med sprutor, men inga hittades. Vi har väl varit inställda på att det inte skulle hittas några så på något vis hade vi redan börjat bearbetat provsvaret.
    Nu står vi inför valet att använda spermiedonator. Vi vill så gärna ha barn och det känns som att det är de enda alternativet. Hur ställer ni er till spermiedonation? Hur har ni bearbetat det?
    Vi gjorde samma behandling och fick inte något resultat. Dock fick vi ytterligare en behandling (som vi inte vet resultatet på än. om några veckor ska vi göra sista försöket att hitta spermier). Den behandlingen går ut på att mannen äter Letrozol-tabletter i 6 månader. Fungerar inte det den här gången heller så kommer vi att gå vidare med en öppen biopsi eller som vissa kallar det för Micro-tese(?) på Carlanderska. och fungerar inte det heller så kommer spermiedonation näst på tur... Enligt studier som har gjorts på infertila män så har Letrozol behandling fungerat. Dock var inte studien kvantitativ så tillförlitligheten går att ifrågasätta. Jag hoppas innerligt att resultaten blir bra om några veckor :)

    Vi vill ha barn, bio eller inte spelar ingen roll. Men jag ska inte sticka under stolen med att det har varit en process att acceptera det, för det har det varit. En ganska lång process. man måste få möjligheten att arbeta med sorgen... Att acceptera situationen som den är och se framemot ett liv med barn oavsett ursprung. Vi har även ställt oss i adoptionskö för att adoptera ett barn men det är absolut sista utvägen. För jag vill gärna bära ett barn själv. Hjärta
  • Alltannatvarupptaget
    Charlie310 skrev 2015-12-11 14:50:00 följande:
    Letrozol har jag aldrig hört talas om? Mannen har injicerat pregnyl och bemfola i 6 månader utan resultat..
    Vi tyckte vi hade bearbetat spermiedonation och var beredd på det, men känns som att nu när vi fått det som sista alternativ så börjar vi om på noll.. Vi var nog inte så beredd. Men eftersom vi vill genomgå förlossning och allt vad det är, så har vi inget annat val än att acceptera donation. Det blir nog bättre med tiden.
    Jag håller timmarna att ni hittar några starka simmare! :)
    Det är en ny studie som har gjorts. Letrozol används egentligen av kvinnor och Cancerpatienter. Vi känner att vi inte har något att förlora så vi hoppar med som försökskaniner på den behandlingen.

    Kolla upp det med eran IVF-läkare. Det kanske är ett alternativ för er också...

    TACK!
  • Alltannatvarupptaget
    999 skrev 2015-12-11 18:53:07 följande:
    Har din man "avvikande" hormonvärden? Eller har alla hormonprover varit normala? Var har ni fått det utskrivet? Min mans värden är helt normala, förutom något förhöjt fsh-värde. Blev nyfiken på detta nu. 
    Han hade helt normala hormonvärden, men lite förhöjt fsh-värde. Det är vår IVF-läkare som har skrivit ut detta åt honom eftersom läkaren ansåg att det var värt ett försök enligt den här studien. https://www.endocrine.org/news-room/current-press-releases/letrozole-is-a-promising-new-treatment-of-male-infertility-researcher-says 

    Man försöker ju verkligen alla vägar man kan för att få egna biologiska barn... Hjärta
  • Alltannatvarupptaget

    Hej allihopa!

    Nu har vi gjort sista "skjutningen" efter Letrozol behandlignen som varade i 6mån. Inget resultat. Det är förkrossande. Nu är det utdömt. Alla känslor kom tillbaka igen, samma känslor som vi hade vid första återkopplingen när dom inte hittade några spermier. Jag önskar inte detta min värsta fiende. Det här är i särklass det VÄRSTA jag har varit med om. Jag har gråtit så mkt så jag känner mig uttorkad...men det är över nu. Nu kan man lägga det bakom sig. Acceptera, bearbeta sorgen och blicka framåt. 

    Idag tog vi beslutet att gå vidare med spermiedonation. Ett beslut med blandade känslor men till 99.9% säkerhet att vi vill.

    Så nu börjar karusellen med utredning och äggledarspolning osv... Det känns spännande och förväntansfullt. slutet av 2016 eller början av 2017 är det kanske vår tur att bli päron! Hjärta

    Jag önskar verkligen er alla andra lycka till!!  Nu lämnar jag tråden för att hoppa in i donationstråden. Må gott!

  • Alltannatvarupptaget
    Snövit1 skrev 2016-09-24 10:21:37 följande:
    Har ni koll på hur lång väntetid det är för spermiedonation? Har förstått att det skiljer sig markant mellan de olika länen men har någon koll på Göteborg? Charlie vart i Danmark har ni tänkt att vända er? Vet du ungefärlig kostnad för det? Så segt att kötiden nu blev ett år för er...
    vi har haft samma resa.. Vi gick via landstinget och fick via en privat klinik (landstingsfinansierat) prova donation genom insemination. Detta är det ingen kötid på men en IVF med donerade spermier får man ställa sig i kö för och det kan ta från 6 månader till 2 år.


Svar på tråden Avsaknad av spermier