• Anonym (Sara9­0)
    Äldre 27 Jun 20:09
    540285 visningar
    2466 svar
    2466
    540285

    Avsaknad av spermier

    Hej, följt tråden ett tag nu, men inte vart medlem men har nu blivit det.

    Är i samma situation som er andra. Efter 2 års försök sökte vi hjälp för utredning. 4 månader efter vi sökt fick vi reda på att min sambo har 0 spermier! Vi blev remitterade till universitetssjukhus där vi också fick höra att det var 0 chans att det finns spermier. De satte direkt upp oss på spermiedonation. I mitt landsting är det 3 års kö- så vi har nu valt att gå privat. Det kostar desto mer men vi var där i våras och vi kommer köra igång efter sommaren med ägglossningstester och insemination i naturlig cykel ( jag verkar fungera någorlunda bra!) ???? Vi har haft något år att fundera sen beskedet och från att tänka "verkligen inte! " till att det känns riktigt bra. Vi ska få möjligheten att bli föräldrar och det känns underbart!

  • Anonym (Sara9­0)
    Äldre 28 Jun 06:02

    Hej och tack! :)

    Han har faktiskt aldrig gjort en biopsi, vi står i kö egentligen för att göra "vanlig" biopsi på Sahlgrenska, det skulle troligen ha blivit av i höst. Men vi har ju valt att gå privat innan dess, till carlanderska. De sa där att utifrån min sambos provsvar ( kromosomfel) så skulle man inte ens med micro-tese hitta något. Vi skulle alltså bara ha betalat ca 70.000 kr o Sedan bli besvikna sa de. Så i och med det kör vi på donation! Jag är 28 och min man 32!

    Carlanderska är för övrigt det enda stället vi blivit bra bemötta på. Vårt hemsjukhus var katastrofalt och läkaren på Sahlgrenska var tyvärr inte mycket bättre. Så carlanderska känns toppen! I höst ska vi till psykolog med för att bli godkända , men det var mest formell grej sa de!

    Vart är du i processen NZZZ?

  • Anonym (Sara9­0)
    Äldre 28 Jun 16:49
    NZZZZ skrev 2017-06-28 09:35:21 följande:

    Hej!

    Då förstår jag. Hur ställer sig din man till donation? Har du fått göra spolningen och allt?

    Ni är i ungefär samma ålder som oss! :) Får jag fråga vem ni hade på Sahlgrenska? Vi har upplevt samma på SU. När vi fick beskedet och jag satt och försökte att hålla mig från att gråta sade vår läkare "men vadå, MÅNGA män har liknande problem?". Minns ännu den kyliga attityden. Stackars min kille fick inga konkreta svar på hans frågor heller.

    Vi är färdig utredda med diagnosen "infertilitet pga manlig faktor (azoospermi)". Min kille ska göra en sista biopsi i september dock. Vi är ställda i kön men den ligger på 3-4 år så jag letar mig efter kliniker utomlands, dock ser det ut som att vi lär bekosta allt själva eftersom SU vägrar ha lämplighetsprövningen (psykologsamtalet) som vi behöver för att kunna ansöka om pengar från försäkringskassan i efterhand. Har ni haft det samtalet plus ställt er i kö i Sverige har ni rätt till ersättning för vård utomlands, bara så du vet!

    Stor kram. Snart får vi våra bebisar!!


    Min sambo har Tagit det välidgt bra och är nu välidgt glad över att han ska bli pappa! Vi har accepterat att det är så!

    Jag har gjort äggsledarspolningen, den var smärtsam men det fanns bra passage iaf! Har du? Läkaren på mitt Hemsjukhus sa att jag inte hade ägglossning men det sa carlanderska att det har jag visst det!

    Minns inte vad läkaren hette men det var en man!

    Vart utomlands hade ni tänkt åka? Danmark? Vi valde mellan det och carlanderska!

    Trist att su vägrar vara till hjälp med det samtalet! Det går ju på en del pengar hela karusellen, så det gäller ju att ha lite sparat iaf!
  • Anonym (Sara9­0)
    Äldre 28 Jun 19:41
    NZZZZ skrev 2017-06-28 17:02:48 följande:

    Min man med. Han längtar sååå!

    Har med gjort spolningen samt tagit alla möjliga tester! :)

    Får du utslag på ÄL-stickor?

    Danmark eller Spanien. Sitter och väljer mellan Storkkliniken, Vitanova och CFC. I Spanien har jag precis tagit kontakt med en klinik i Alicante, får se hur kontakten ser ut. Allt beror på om jag bestämmer mig för insemination eller IVF (höja oddsen direkt). Hur kommer det sig att ni valde Carlanderska till slut? :)


    Vad härligt! Skönt att veta att en själv funkar som den ska! Jag har faktiskt aldrig använt stickor då jag känner ägglossnigen, men denna månaden "övar" jag för nästa gång eller om 2 är det kanske på riktigt. Så började idag med stickor så hpppas jag den läser av ägglossningen!

    Spännande, åker man ned till Spanien ett par dagar då runt ägglossningen om man väljer insemination? Annars kanske svårt o hinna ned?

    Vi valde carlanderska för det är 45 minuter med bil! Vi kände att Danmark är för långt bort! Men vi läste väldigt mycket om storkkliniken, det verkar välidgt bra där!
  • Anonym (Sara9­0)
    Äldre 29 Jun 16:36

    [quote=77794666][quote-nick]NZZZZ skrev 2017-06-28 21:07:24 följande:[/quote-nick]

    Det är bra att lära känna sin kropp inför insemination, för bästa resultat :) Är du oroad över att inte bli gravid? Jag har blivit det sedan vi startade karusellen, vågar inte ta något för givet.

    Ja, om man väljer insemination ja. Vi var inne på IVF för att maximera oddsen men vet inte om jag ska göra det när läkarna tror jag kan bli gravid via insemination. Det är väl mest att jag inte orkar fler negativa besked. Har ni köpt något 3-pack eller köper ni en i taget? Vad kostar det?

    [/

    Jag är väldigt oroad över att inte bli gravid! Men försöker inte tänka så. Hur mycket otur kan ett par ha! Så försöker intala mig att det kommer gå!

    Varje insemination kostar 14.000 kr. Det finns 4-pack för 45.000 men det ska vi inte ta. Sen olika kostnade runt om ca 12.000. Så minst 25.000 och Max ??( förhoppningsvis 25)

    Förstår att du inte orkar fler jobbiga besked , har tänkt tanken på ivf också men det görs inte på carlanderska med domderade spermier. Ska ni kontakta Spanien innan sista biopsi är gjord i september?

  • Anonym (Sara9­0)
    Äldre 29 Jun 21:13
    NZZZZ skrev 2017-06-29 16:52:34 följande:

    Kände samma. Fick hem brev idag från min läkare på SU som skrev i ett brev att hon fått svar på de tester jag lämnat 10/4 (lämnade inte ens några tester då!). TSH var tydligen förhöjt till 3,3 men sist jag var där så sa hon att det var normalt (2,2). Hur fan kan det höjas på 3 månader? Det är något som inte stämmer.

    Vad är det som kommer kosta er ca 12k bortsett från inseminationen?


    Vad lustigt!! Har de skickat till fel patient? Det är sådana saker som man blir så trött på! Allt ska bara gå som det ska, man har tillräckligt o tänka på.

    Det som kostar är läkarbesök, barnrättavgift ( att samma donator inte ger upphov till flera än 6 barn i Sverige) o psykologbesök.. tror det var det.
  • Anonym (Sara9­0)
    Äldre 4 Aug 09:51

    Nu har jag och min man vart hos psykologen. Där blev vi godkända, det räckte att vi träffades en gång sa hon. Innan vi började sa hon att det var möjligt att två besök behövdes.

    Nu väntar jag på mens, och efter det ägglossning!

  • Anonym (Sara9­0)
    Äldre 4 Aug 21:08
    MariaC skrev 2017-08-04 20:18:30 följande:

    Var det psykologbesök inför donation? Vad pratade ni om? Vilka frågor fick ni? Om du vill berätta.


    Ja psykolog tror jag är obligatoriskt innan donation. Hon frågade lite om hur vi såg på donation, hur barnet ska få veta, vad vi känner .. typ. :)

    Kändes bra, men man hade ju i bakhuvudet att man skulle bli "godkänd" men tror inte det är många som inte blir det, mest formell grej.
  • Anonym (Sara9­0)
    Äldre 4 Aug 21:10
    MariaC skrev 2017-08-04 20:18:30 följande:

    Var det psykologbesök inför donation? Vad pratade ni om? Vilka frågor fick ni? Om du vill berätta.


    Snövit1 skrev 2017-08-04 16:29:15 följande:

    Hej på er!

    Det var länge sen jag var inne och läste eller skrev här. Vi fick i höstas beskedet att min man inte har några spermier och blev då uppsatta på kö för donation. Vi fick först höra att kön var 1,5 år på Sahlgrenska men vid nästa möte sa de 2,5 år... och nu när jag läser här verkar det vara ännu längre... funderar därför på andra alternativ; byta landsting eller Danmark... vet ngn hur kön i Örebro ser ut för tillfället? Någon som har erfarenhet från Storkklinken i Danmark? Räcker det att man åker dit vid själva inseminationen eller måste man dit en gång innan?

    Håller tummarna för er alla och det värmer att läsa era berättelser som slutat så lyckligt ??


    Har en kompis som gått till stork. De kunde göra första besöket på Skype och sedan vid inseminationen. De var riktigt nöjda iaf! Men har inte vart själv. Vi har gått till carlanderska , så om man är redo o betala lite mer är de väldigt bra där!
  • Anonym (Sara9­0)
    Äldre 5 Aug 21:26

    [quote=77899107][quote-nick]NZZZZ skrev 2017-08-05 19:37:24 följande:[/quote-nick]

    När kör ni igång? Med eller utan hormoner? :) Du får uppdatera oss om hur det går!

    [/quote

    Har om jag räknat rätt äggläggning runt 26-27/8. Så då

    Kör vi första inseminationen. Utan hormoner. Mina prover såg bra ut och enligt utraljud fanns bra med ägg.

Svar på tråden Avsaknad av spermier