• Äldre 10 apr 18:18
  458708 visningar
  2459 svar
  2459
  458708

  Avsaknad av spermier

  Hej, jag är ny här i tråden men har läst ikapp en del. Vad kul MariaC att det gått så bra. Håller tummarna för er. Vi har snart försökt i två år och fick i november reda på att min sambo inte har några spermier i spermaprov. Samtidigt hittade dom en endometrios-cysta hos mig som opererades bort. Pga detta skickades vår remiss först i januari till Sahlgrenska för biopsi. Vi går nu och väntar på att bli kallade dit. Enligt mitt första samtal dit skulle vi få en tid i mars men sen när mars närmade sig sitt slut ringde jag igen och då sa dom april. Man blir ju helt galen på att bara gå och vänta och vara ovetandes. Vet någon vad statistiken är för att dom ska hitta ngt via biopsi? Än så länge har inga prover visat något avvikande på min sambo men vi väntar på ett ytterligare prov som han ska ta på måndag som dom inte hade koll på att Sahlgrenska ville ha. Ni som har gjort biopsi och hittat spermier, vad händer då? Hamnar man i den vanliga kön för ivf då? Jag håller tummarna för er alla!

 • Äldre 10 apr 21:53

  Tack för svar Tevira. Ja man önskar ju ingen annan att gå igenom detta men skönt att kunna prata med någon i samma sits som förstår. Vad skönt att dom hittat hos er! Kan tänka mig att det är en enorm lättnad att veta att det finns. Vet ni hur länge ni får vänta nu? Frös dom ner spermier eller får ni göra ny biopsi när det är dags för ivf?

  Stort grattis till er jad också såklart!

 • Äldre 13 apr 07:06

  Ja verkligen, man får försöka se det lilla positiva i det hela. Håller tummarna att det går vägen när ni väl är igång Tevira. Vilket sjukhus går ni på? Sahlgrenska?

  Håller tummarna för er MariaC att allt går bra hela vägen! Har ni gått hos Calanderska eller vart har ni varit?

  Ja eller hur det räcker inte med en grej tyvärr. Ja nu hopppas jag att dom håller sig inom april iaf.

 • Äldre 26 maj 07:41
  Jadu skrev 2016-05-24 16:58:56 följande:

  Idag fick vi hem remiss bekräftelsen,inte mkt men känns lite som hjulet börjar rulla nu. Bara väntan på att få en tid nu.


  Vi är i samma sits som er men några månader tidigare. Vi fick remissbekräftelse från Sahlgrenska i februari. I mars ringde jag och frågade hur lång kön var hon sa då att endast två var före oss och att vi skulle få komma under mars... Men det hände såklart inte.. Ringde igen i april och skulle då få kallelse under april.. Vilket heller inte hände. Ringde i maj och då fanns inga tider kvar i maj.. Hon förklarade då att de bara gör detta två gånger i månaden och att dom jag pratat med tidigare inte kan ha haft koll på detta.. Hon skrev dock upp att vi var tvungna att få komma i juni. Och i förra veckan fick vi en kallelse så nu har vi tid för möte och att lämna ett till prov om 1,5 vecka. Äntligen händer det ngt! Trodde dock att vi skulle få göra biopsi direkt men antar att vi kanske får vänta tills efter deras sommaruppehåll... Pust vad trött man blir på den här väntan...

  Jag vill såklart inte avskräcka er men var beredda på att det kan ta lite tid :) det är ju så sjukt jobbigt när man ställer sig på någon månad och det blir 4 månader..
 • Äldre 29 maj 19:33
  Jadu skrev 2016-05-27 09:26:59 följande:

  Vad jobbigt att gå och vänta och så händer det inget men härligt att ni äntligen fått tid. ????

  Jag ringde igår och satte upp oss på kort varsel kö. Vet inte om jag kan med och ringa idag och fråga hur många det är före oss. Men är inställd på att de inte händer innan sommaren utan ska passa på att njuta av den.

  Har ni funderat på donation ifall inte biopsin ger något? Har försökt läsa mig till vad de olika biopsina är för något men förstår inte riktigt ändå..


  Ja hittar dom inget går vi vidare med antingen donation eller adoption.. På ngt sätt känns det som att båda är lika tidskrävande.. Hörde att kön för donation var två år vilket känns väldigt jobbigt! Vi får helt enkelt se, och hoppas på en storvinst på biopsin.

  Jag har inte heller koll på de olika biopsierna men antar att det är det vi kommer gå igenom på vårt första möte.
 • Äldre 29 maj 21:50
  Jadu skrev 2016-05-29 21:04:24 följande:

  Oj så långt tid?! Iofs är väl adoption också en väldigt tidskrävande. Men är väl bara att vänta och se när man vet vad som händer.

  Har nu fått en tid nu?


  Ja adoption är ju också väldigt tidskrävande. Vi får se helt enkelt! Vi har fått en tid för ett första möte och att lämna ett till spermaprov samma dag... Hade hoppats på att det blev biopsi direkt, man vill ju bara ha det gjort så man kan gå vidare på ngt sätt... Känns ju inte som att vi får en biopsi innan sommaruppehållet som det ser ut nu..
 • Äldre 29 maj 21:50
  Jadu skrev 2016-05-29 21:04:24 följande:

  Oj så långt tid?! Iofs är väl adoption också en väldigt tidskrävande. Men är väl bara att vänta och se när man vet vad som händer.

  Har nu fått en tid nu?


  Hur tänker ni kring donation?
 • Äldre 30 maj 12:49
  Jadu skrev 2016-05-30 06:57:03 följande:

  Ja det är ju det man vill så man vet vad man har att förhålla sig till.. men förhoppningsvis kanske de bokar in en tid rätt snart efter sperma provet för er.

  Om inga spermier finns vill vi göra försök med donation, då får vi hela graviditeten och den resan vilket man inte får med en adoption.

  Hur tänker ni själva kring donation?


  Ja jag hoppas dom bokar in 1-2 veckor efter detta besöket, men vågar inte tro det helt..

  Ja det är ju det som är positivt med donation plus att alla inte behöver veta att det inte är helt biologiskt vilket ofta syns vid adoption.. Men blir donation aktuellt funderar jag på om det går snabbare att gå vidare i Danmark och betala för sig. Men än så länge är jag alldeles för dåligt insatt i det..
 • Äldre 1 jun 17:29
  999 skrev 2016-06-01 12:49:34 följande:

  Jag är så nervös så jag kräks snart. Väntar fortfarande på svar. Ca två timmar sen provet lämnades.


  Åh förstår det!! Hur har det gått?
 • Äldre 1 jun 17:33

  [quote=76674240][quote-nick]GoC skrev 2016-05-31 10:30:27 följande:[/quote-nick]Jag tä'nker på er alla hela tiden! Ni som funderar på donation, vilket ladsting tillhör ni? I örebro fick vi köra igång direkt när alla prover visat att det inte går. Ingen kö alls. Så kolla upp det ordentligt. Men jag vet också att de har längre köer som i Sthlm ex. Men precis som ni säger kan man ju åka till Danmark för att slippa köerna, det är inte heller speciellt dyrt. Det man missar är ju gratisförsöken som de erbjuder i landstingen. I Danmark vet jag att man kan köra igång nästa gång man har ägglossning alla dagar om året. Det svåra kan ju bli att resa dit snabbt om man inte har koll på ägglossningen. Vi själva gjorde donationsinsemination i Örebro. Vi fick som sagt köra igång direkt efter undersökningarna. Det gjorde att jag kraschade lite när det tog sig på "första" försöket (anledningen till att jag skriver första är att det egentligen var andra en första gången visste vi att vi var sent ute, men de ville prova i af. Så på förta riktiga försöket tog det sig) då jag inte hade bearbetat allt klart än. Men nu sitter vi här och ska ha barn 24/7 om allt flyter på som det borde. Jag vet precis vad ni går igenom allihop och har ganska stor koll på vägen, undersökningarna och alternativ. Så hör av er om ni undrar något så kanske jag kan hjälpa till. Kram[/

  Vad skönt att höra att det gått så bra! Ok vad skönt att slippa någon kö. Vi tillhör Sahlgrenska och där har jag hört att det är två år.. Får forska i om man i så fall kan få göra det i Örebro istället om det nu blir så. Tack för all info! Och stort grattis :)

Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem