• odie

    Avsaknad av spermier

    Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2017-06-17 12:44:21 följande:

    När jag läst tillbaka har jag förstått att ni valt Örebro för IVF, har ni varit där än? Vi funderar på att välja dem då kön var relativt kort men varken hört positivt eller negativt så undrar om ni varit där och fått något intryck av dem? :)


    Hej, vi är idag föräldrar till en ettåring som blivit till via donator, IVF i Örebro. För oss var kötiden mellan april -augusti inkl Semesterstängt, det som tog tid var utredningen, men ni vet redan orsaken eller? Kan i övrigt rekommendera Örebro, visst gillade väl inte allt men generellt är jag positiv! Vår dotter blev till på första IVF försöket om det var tur eller att de verkligen är bra på sitt jobb är svårt att säga! Har du frågor är det bara du hör av dig! Lycka till!
  • odie
    NZZZZ skrev 2017-06-18 22:10:33 följande:

    Hur kommer det sig att ni körde på ivf och inte insemination? :)


    För att utöka chansen
    Emtra skrev 2017-06-19 08:48:43 följande:

    Men nej, vilken otur för er! :( Denna ständiga väntan, väntan i sig är knäckande nog.. :/Va roligt att höra och grattis! Utredningen är redan klar och vi vet att det är manlig donator som gäller. Vi letar egentligen bara efter klinik men är långa köer omkring där vi bor..


    Tack :) då kan jag verkligen rekommendera Örebro, var framförallt under utredningen jag var missnöjd!
  • odie
    NZZZZ skrev 2017-06-19 12:38:11 följande:

    Så ni testade inte insemination öht? :)


    Nej, vi bad om IVF från början och det var ingen som ifrågasatte det! Också en av anledningarna till att jag rekommenderar Örebro de lyssnade på oss och våra tankar. Vi hade försökt i åtta år, två års utredning, vi ville utöka chansen till graviditet från början och de förstod direkt.
  • odie
    NZZZZ skrev 2017-06-19 22:08:48 följande:

    Vad underbart med ett plus efter så många år. Hur lång tid tog processen från det att ni bestämde er till ett plus? Fick ni något till frysen? :)


    Tack <3

    Från att vi bestämde oss att skaffa barn: 8 år

    Utredning: ca 2 år

    När vi bestämt oss för donator: mindre än 6 månader

    Från IVF info mötet: ca 2 månader

    Tyvärr fick vi inget till frysen, så just nu njuter vi av vår tös, i framtiden får vi se hur det blir med syskon. Kan tillägga att vårt bästa beslut någonsin var att använda oss av donator när det inte gick för oss, ibland funderar man självklart på hennes ursprung men då med tacksamhet, för utan donatorn skulle denna perfekta människa inte finnas. Men donatorn är just bara donator, på alla sätt och vis är min man hennes pappa, hon är en riktig pappig tjej <3
  • odie
    NZZZZ skrev 2017-06-19 23:12:07 följande:

    Vad fantastiskt!!

    Hade du några fertilitetsproblem? Hur gammal är du? :)

    Vet inte om du läst tråden, men är i samma sits du en gång var i. Manlig faktor (noll spermier).


    Inga fertilitesproblem, hos mig, endast manlig faktor här med! Jag är idag 29. Jag beklagar er situation, vår situation gjorde mig deprimerad så jag förstår att ni inte har det lätt alla dagar! Jag önskar att alla skulle få slippa att få gå igenom det ni går igenom nu! Hur långt är ni i processen? Har du inga fertilitesproblem finns det stora chanser att ni är föräldrar snart och då betyder ursprung ingenting, men det tog mig ett tag att komma till den insikten!
  • odie
    NZZZZ skrev 2017-06-22 22:45:47 följande:

    Vi står i kö för donation (2 års kö). Jag har inga kända fertilitetsproblem, så jag hoppas att det kommer gå smidigt till. Jag kluvar inför om jag ska välja insemination eller ivf - precis som dig, så orkar jag inte tråkiga besked. Har likaså blivit deprimerad och orolig. Ett tag har jag funderat på att lämna honom, men då skulle sorgen bli tusen gånger starkare för jag älskar honom från hela hjärtat. Vill bara slippa fundera på det här. Blev det lättare när du fick ditt positiva grav-test? Hade du liknande (hemska) tankar?


    Vad jobbigt att vänta så lång tid, hur gamla är ni? När det kommer till metod är det bara du som kan besluta! Jag beklagar att du mår dåligt, våga prata om det och sök hjälp! Det var det enda som hjälpte lite grann! Livet man hade tänkt sig vänds upp och ner så det är inte konstigt att du mår dåligt! Jag skrev en tråd här på familjeliv 2015, tror den heter min resa eller något liknande och finns under manlig infertilitet, där försökte jag sätta ord på mina känslor (att skriva hjälpte mig).

    Jag var deprimerad fram till v 18 i graviditeten sen efter rul då vi fick veta kön blev hon vår tjej och jag tog henne till mig, för min man var det plusset som avgjorde och han har varit världens lyckligaste sen dess. Kom också fram till att smärtan skulle bli värre om jag lämnade min man, är ju honom jag vill leva med och få barn med!
  • odie
    NZZZZ skrev 2017-06-23 13:32:47 följande:

    Jag är 27, fyller 28 snart. Han är 30. Jag har en gemensam (med killen) psykolog på reproduktionsmottagningen och en egen på VC. Men jag kommer inte ifrån känslan av att samtliga psykologer inte tycker donation är en stor sak. De hänvisar mig till att det är så vanligt och många homosexuella/ensamstående gör detta hela tiden. Det vet jag, men jag känner inte att jag tillhör de kategorierna. Jag lever i ett heterosexuellt förhållande där detta "ska" funka. Hade jag känt till fler par som går genom samma resa hade det kanske känts lättare. Kunde du känna efteråt att det inte är en "big deal"? Att vi inte är igång och försöker med donation är jobbigt likaså, nu väntar jag på....något som känns så långt borta. Jag vill så gärna bli gravid nu. Och jag har kommit över tröskeln att det inte blir min killes genetiska barn, nu känner jag mest oro över om det blir barn överhuvudtaget.

    Hittade inte din tråd.


    www.familjeliv.se/forum/thread/75166489-min-resa-soker-manniskor-med-liknande-erfarenheter

    Känner igen allt du säger och lite det min text handlar om, den är två år gammal, men jag var där du är, trodde aldrig att jag skulle bli förälder! Det som är positivt är att du är ung och då är chansen mycket större!
  • odie
    NZZZZ skrev 2017-06-23 19:53:47 följande:

    Läste hela tråden och blev tårögd av ert fina slut. Jag hoppas verkligen att jag kan tilldela ett sådant inlägg inom snar framtid <3 tack!


    Jag håller alla min tummar och tår! <3 det är bara du kontaktar mig i ett pm här om du behöver stöd eller har några frågor!
  • odie
    NZZZZ skrev 2017-06-26 13:29:41 följande:

    Efter en massa sörjande och ältande så väcktes en inombordlig kraft inom mig till liv. Precis som min älskling sade så kommer det inte hända något av att vi "borde" göra det och det utan nu är det dags att agera. Vi båda är överens om att vi vill bli föräldrar ihop och jag har accepterat att det här är vårt sätt att bli föräldrar på. Jag har skickat in den digitala journalen till Storkkliniken och idag har jag varit på SU och tagit alla prover som kliniken behöver inför behandlingen. Ikväll ska jag även skicka ett mail med bilder på min blivande man så att de kan hitta en matchande donator åt oss, att sitta själva och kika på donatorer online bidrog till beslutsångest så jag överlämnar det till kliniken (tror jag).

    Folsyra har jag ätit i snart 100 dagar, har laddat hem Natural Cycles för att börja tracka min ÄL och ska även köpa hem ett gäng ÄL-stickor från Apoteket senare idag. Vad mer behöver jag tänka på? :)


    Stort lycka till, ni tar rätt beslut! Jag tycker att det låter som att du har full koll!
  • odie
    NZZZZ skrev 2017-06-26 21:16:15 följande:

    Tack snälla du. Kom på lite frågor att ställa:

    - Fick du vara med och välja donator?

    - Vet någon hur det är när man ansöker om pengar från försäkringskassan i efterhand, hur mycket får man ansöka om per insemination? Priserna varierar ju kraftigt i Danmark beroende på klinik/spermabank.

    Önskar vi inte hade så lång kö här i Göteborg. Känns omständigt att behöva rodda i allt själv i en värld med tusen möjligheter! :)


    Vi fick inte vara med och välja, så här i efterhand känns det bäst, vill ju inte se eller leta efter likheter med en donator. Har inget svar kring försäkringskassan, hoppas att någon annan kan ge dig svar! <3
  • odie
    NZZZZ skrev 2017-06-27 19:39:33 följande:

    Det hade varit bekvämast att genomföra allt i min hemstad men känns så läskigt att göra barn med någon man inte vet något om bortsett från ögonfärg/hårfärg/längd... Var inte du orolig över hur barnet skulle se ut?

    Skrev en ny tråd idag om lite problem vi stött på. Lämplighetsprövningen man gör för att få ta emot donation är ett måste om vi ska få tillbaka pengar från försäkringskassan. Problemet är att SU endast gör den prövningen när man är framme i kön (3-4 års kö fick jag höra idag). Privata kliniker gör den endast om man genomför insemination hos dem. :(


    Inte ett dugg faktiskt, nu kom hon ut och var en kopia av mig så det var ju kul! Vad tråkigt att höra att det blivit problem! I Örebro var det bara en kötid på 6 mån sist jag hörde, har ni kollat möjligheterna med andra sjukhus?
  • odie
    NZZZZ skrev 2017-06-28 19:07:22 följande:

    Tänkte kolla den möjligheten men vet inte hur man går till väga för att utnyttja fria vårdvalet! Ringer man Örebro då eller 1177? Någon som vet? När hörde du det från Örebro?


    Fertilitetsenheten Örebro via mina vårdkontakter använde jag för kontakt! Hörde det under slutet av 2016, men kolla med dom om aktuell kötid!
  • odie
    MariaC skrev 2017-06-28 20:53:21 följande:

    Och lita inte på vad Örebro säger Ang väntetiden. De håller inte den. Vi fick besked att vi skulle få komma i början på mars. Den flyttades fram hela tiden och tillslut blev det 29 maj som vi fick tid. Vi var tvungna att avboka då jag blev sjuk och då sa de att de tror vi ska få komma i september. Vi ska ringa i augusti för att höra om det blir september. De ligger efter i kön. Men ändå betydligt kortare än Göteborg!


    Då måste ni haft otur, med semesterstängt inräknat tog det mindre än 6 månader för oss och de jag pratat med har inte heller väntat längre, det som strulat mest är utredningen iskall men det är kanske som du skriver efter i kön då ryktet om kort väntetid spridit sig och Örebro ligger ju geografiskt ganska bra till! Håller tummarna att de blir i september och att ni kan njuta av er sommar ändå!
  • odie
    MariaC skrev 2017-06-29 12:46:57 följande:

    De sa att väntetiden var tre månader men att de trodde vi skulle få komma redan efter 2,5 månad som var i början på mars. Sen flyttades som sagt tiden fram och blev till 5 månader. Tyckte det var onödigt av dem att säga att väntetiden var kortare än 3 månader och inge hopp, när de sen inte kan hålla den. Det har varit otroligt tärande att vänta. Bättre att de då tar i och säger ex 6 månaders väntetid.ö

    Är säkert så att just vi haft otur då, det känns som vi har det hela tiden.


    Håller med dig, bättre att lägga på lite, vi hade en lång utredning, där vi fick nya tider hela tiden och inget händer så förstår din frustration! Jag hoppas verkligen att det är er tur att få lite tur nu!!
  • odie
    Anonym (Sara90) skrev 2017-08-14 13:16:48 följande:

    Fick mens i fredags, ringde då mottagningen för att förbereda att om två veckor kommer ägglossningen. Så säger barnmorskan bara; det kanske vi inte hinner med denna månaden! Jag fick en chock!! De sa på mötet innan sommaren att i slutet av Augusti kör vi. Och nu helt plötsligt var det saker kvar att fixa. Känns hur tråkigt som helst om vi måste vänta till september.

    Vet inte om de gör ul inför men det tror jag, för att kolla äggen.

    Händer det något för er nu efter semestern?


    Vad tråkigt att höra, vi förberede dem en månad innan så att vi garanterat skulle få tid med oss (hade oregelbunden mens men sa att den veckan kommer den ungefär och då bad de oss kontakta dem på dagen mensen kom) hoppas att ni kan få starta snart!!
  • odie
    Anonym (Sara90) skrev 2017-08-14 21:57:38 följande:

    Ja i juni sa de att vi skulle börja i augusti! Lyckades ni på donation? Hur många försök har ni gjort/ gjorde ni?


    Vi lyckades på första försöket (sep -15) och har idag en dotter på 14 månader som kom till med hjälp av ivf och donator. Har ni fått svar på när ni får börja?
  • odie
    Anonym (Sara90) skrev 2017-08-18 22:49:53 följande:

    Vad skönt! Men det var via landstinget? Vi fick beSked att ivf med donerade spermier inte görs privat.

    Vi fick besked idag att donator är hittad o allt är klart så nästa ägglossning är det dags( troligen i slutet av veckan!) så spännande!


    Åh vad kul att höra, håller tummarna för er! Ja det var via landstinget! Lycka till nu!
  • odie
    999 skrev 2017-08-26 11:47:04 följande:

    Hej! Ledsen att höra att ni ska behöva gå igenom detta. Vi har gjort mikrotese på Carlanderska och då har jag fått göra IVF behandling och äggplock i samma veva. Tyvärr hittades inga spermier, så vi fick välja om vi ville frysa ner mina ägg till framtida försök med donator. Så nu ligger några ägg i frysen. Vi ska väl göra inseminationsförsök först, och om det inte funkar så blir det IVF med äggen som ligger i frysen.

    Ni som tillslut valt att gå vidare med donerade spermier, hur kände ni inför det, och hur känner ni nu när ni är gravida eller har fått barn?


    Beklagar att de inte hittade några. Vi har ju en dotter och jag ångrar inte en sekund att vi fick barn via donator, hon är helt fantastisk. Hade jättesvårt under de första 18 veckorna av graviditeten, var deprimerad och kunde inte acceptera att det blev som det blev. Efter rutinultraljudet vände det och efter att vi tillsammans kände första sparken var hon vår. Det enda som oroar mig är att hon inte kan acceptera det i framtiden men vi kommer låta det vara en naturlig del av hennes uppväxt och så hoppas vi att vi gör det lättare för henne! Ett barn via donator var vår chans att bli föräldrar och vilken fin tjej vi fick. Vi ser donatorn lite som en ängel som gav oss chansen att få vår dotter, men min man är pappa, det är han som hörde hennes första skrik, han som fick hennes första leende, han som tröstat henne när hon varit ledsen, han som hon håller om med all kraft en ettåring kan, det är de två som just i denna stund busar så att hela hemmet ljuder av skratt och det är honom hon älskar villkorslöst. Hon är vårt mirakel, som vi hade väntat, hon gör vår familj komplett!
  • odie
    MariaC skrev 2017-11-24 21:45:42 följande:

    Jag är gravid! Fick plus imorse! :)

    Jag fick komma hem i onsdags, mår sådär men de såg att vätskan minskat så då kan jag vara hemma och åka in på kontroller istället. Sjukskriven på heltid till 6 dec. Tyvärr såg de idag på proverna att mina levervärden skjutit i höjden sen i onsdags så blir jag det minsta sämre så måste vi genast åka till akuten. Har fortfarande så jävla ont i magen ibland så det känns som jag ska dö. De sa att nu när jag är gravid så kommer överstimuleringen fortsätta i några veckor till. Men jag får inte bli sämre. Känns så jobbigt för vi är så glada över att vi plussat men samtidigt mår jag så dåligt i överstimuleringen så vi kan inte njuta, är oroliga för hur det ska gå etc.

    Tänker på er andra som väntar på TD och håller tummarna för er!!!!!


    Stort Grattis! Var också så nojig långt in i graviditeten, håller tummarna och hoppas att det går vägen! Jag försökte tänka att de via ivf satte in det bästa embryot och att det var mindre chans för missfall, oavsett om det är sant eller inte hjälpte det mig att sluta oroa mig! Nu är ju dottern 1,5 år och blev också till i Örebro! När har du bf?
  • odie
    MariaC skrev 2017-11-28 12:53:59 följande:

    Tack!

    Ja, jag försöker också tänka så, att det är det bästa embryot. Vi har ju också gjort vul några ggr pga överstimuleringen och i fredags såg man lilla hinnsäcken som var ca 2 mm och igår var den 7 mm. Läkaren sa att mer än så går inte att se i nuläget men kändes skönt bara att se hinnsäcken och att den låg rätt placerad i livmodern.

    Bf är 27 juli. Samma datum som jag och min sambo träffades :)

    Grattis till er dotter :)


    Vilket härligt sammanträffande att det är på just er dag!

    Och vad skönt att det såg ut som att graviditeten går framåt, det är ett gott tecken! Jag tror på att det helt enkelt är er tur att bli föräldrar nu!

    Tack, hon är vårt allt!
Svar på tråden Avsaknad av spermier