• Äldre 16 okt 17:37
  459400 visningar
  2459 svar
  2459
  459400

  Avsaknad av spermier

  Hej alla!

  Jag har läst igenom heeeeela tråden och lider med er alla som tvingats genomgå en sorg som ett sådant här besked upprättar.. Jag och sambon påbörjade vår utredning i mars detta år och fick nu i september reda på att jag har PCO, samt att sambon inte har några spermier. Han har fått lämna två prover, helt tomt... Har varit så ledsen och uppgiven ända sedan vi fick detta till oss och det kändes som om att världen bara försvann, eller snarare att allt kändes meningslöst!

  Vi har blivit remitterade till Linköping (hoppas jag) men kontaktade min gyn läkare i veckan om att en förfrågan att bli kallad till Göteborg i stället. Sköterskan skulle återkomma om svar så vi får se..

  Känns som om allt är så ovisst och att man inte kan styra över så mycket.. och framförallt att man känner sig så ensam och ?alla andra? bara lyckas! Bitter, inte alls ????????

 • Äldre 22 okt 18:40

  Det vi fick veta var att sambon inte hade några kromosomavvikelser samt väldigt lågt testosteron.. Man vet ju inte alls vad som händer eller hur lång tid man ska behöva få vänta på att allt dras i gång.. Någon som gått via Linköping? Bättre att gå via fertilitetscentrum i Göteborg? Man är ju helt vilsen i det här.

 • Tor 22 feb 2018 14:36

  Här är en till som precis är i startfasen med insemination med donerad sperma på Vitanova. Har inte haft konsultation än, alla prover ska in först så ska börja rodda i att få tag på dem där vi gjorde utredningen.. Blev också rekomenderad hormonstimulans.

 • Tor 22 feb 2018 21:41
  askyfullofstars skrev 2018-02-22 15:42:17 följande:

  Hej! Ska med köra på Vitanova. Ska du beställa spermier själv? Eller ta från befintliga donatorer? :) Hur gammal är du?


  Godkväll! Ni har fått bra känsla av kliniken och så? Hade ni konsultationen över telefon eller Skype? ???? Jag vet faktiskt inte än hur vi ska göra. Går att vända och vrida på varför man skulle vilja köpa själv och likadant åt andra håller. Men JUST NU känns det som om att det lutar mer åt befintliga, för att inte ha så mycket fingrar med i valet eller hur man ska säga.. Känns lättare att kunna likställa spermadonationen som typ att ta emot blod eller liknande. Men tankarna ändras fram och tillbaka hela tiden tycker jag.. Hur går dina/era tankar?
 • Lör 24 feb 2018 09:08
  askyfullofstars skrev 2018-02-22 22:32:57 följande:

  Vi hade via Skype och det gick jättebra. Väldigt vänlig personal. Kände oss trygga båda jag och mannen. Det är samma här. Dock tror vi att det lutar åt köpa sperma själva, är rätt mysigt att få ?en bild? av donatorn. Annars vet man nada. Vitanova kör ÄL-stimulerande + spruta, insemination 36 h efteråt. Bor du i gbg så samarbetar de med en gynekelog som mäter äggblåsor osv. Har inget negativt att säga om kliniken, gjort research såklart innan och kommit fram till att den kliniken fångade min uppmärksamhet helt enkelt. Har du gjort fertilitetsutredning? Hur ser AMH ut?


  Så skönt att höra! Hoppas vi känner samma sak i kontakten med dem. Jag förstår precis hur du tänker.. Det känns ju skumt att lämna det helt åt kliniken också. Man vet ju verkligen ingenting då. Men samtidigt är jag skraj för att ju mer man vet om donator, desto mer kommer jag ha det i bakhuvudet när barnet växer upp. Eller att man liknar vissa saker/drag med donatorn.. Men det är ju bara hur man tänker nu innan, det är kanske inte alls så tankarna går sen..

  Jag bor i Kalmar men hoppas man kan få bra hjälp via den kliniken som gjort vår utredning. Men det är en liten klinik med massor av klienter så jag vet inte! Vi gjorde vår utredning på en privat klinik och det jag vet är att jag har PCO, vet inte hur mitt AMH värde ligger. Ska i veckan försöka få tag i dem och förklara hur vi valt att gå vidare och be om journalerna.
 • Mån 26 feb 2018 19:38
  askyfullofstars skrev 2018-02-25 21:17:46 följande:

  Om du har PCO så innebär det att du har många äggblåsor och oftast svarar patienter bra på IVF. Kommer ni köra med insemination eller IVF? Hur gammal är du?


  Kliniken tyckte att vi skulle prova insemination först. Jag har nämnligen också fått det förklarat så som du beskriver. Men att få tag i min gyn har inte varit lätt. Fortfarande inte kommit fram och försökt i flera dagar.. har ni fått veta något mer?
 • Tis 27 feb 2018 07:26
  askyfullofstars skrev 2018-02-26 20:30:52 följande:

  Hur många försök tänker ni göra med insemination? Vi kommer köra 4 försök, har inget hänt går vi över till IVF. Ska köra hormonstimulerande + spruta alla försök så hoppas det går. Vi kommer nog göra vårt första försök i juni! Jag börjar nytt jobb snart så vi försöker pricka in provanställningens slut. Om jag blir gravid tidigare kommer jag nog inte få tills vidare. Själva? :) Du vet om att du kan beställa dina journalkopior själv via 1177 va? Tips!


  Vi tänker nog ungefär som ni när det gäller antalet inseminationsförsök. Sen vill vi också övergå till IVF. Är det ni som har valt att börja försöka i juni pga nya jobbet? (Grattis! Vad jobbar du inom/med?) Hur snabbt kan man dra i gång behandling hos dem?

  Ska försöka kolla via 1177, det är en privat klinik så trodde inte det fanns där.. De vill ju ha alla provsvar innan konsultationen så måste ju få tag på journalerna ????
 • Tis 27 feb 2018 15:22
  askyfullofstars skrev 2018-02-27 11:19:00 följande:

  Japp. Du kan börja precis när du vill efter de fått provsvar och ni haft konsultation. Ingen väntetid! Därför jag valt Danmark. Behöver inte tänka på öppettider osv, samt bra kontakter med gyn som hjälper dem med ultraljud osv.

  Jag jobbar inom myndighet, Försäkringskassan. Själv? :)

  Ja just det, då kanske det inte står med där. Du får ligga i där!


  Men så himla bra att det kan gå så snabbt efter! Jaha så spännande! Hur hamnade du där och trivs du? Förlåt för nyfikenheten haha! Jag jobbar som förskollärare, vilket har varit tufft nu under den här resan...

  Jag lyckades till slut få tag på min klinik i dag så de skulle posta allt och tydligen hade de samarbetat med Vitanova innan! Så nu väntar jag in mensen så jag kan boka ultraljud för att mäta äggreserven.. Någon gång ska det väl ändå bli vår tur?! Känns så bra att prata med någon annan i samma sits! Man känner sig annars så ensam, eller iaf har jag gjort det. Kram till dig
 • Ons 28 feb 2018 20:54
  askyfullofstars skrev 2018-02-27 16:13:38 följande:

  Ingen fara att du frågar. Jag sökte via hemsidan, hade tidigare erfarenhet av myndighet då jag jobbat på AF också. Är du intresserad av att byta jobb? Jag förstår dig. Under vår utredningen jobbade jag på en skola, mådde skit. Du har dessutom yngre barn.

  Hur länge har ni försökt? Är du över eller under 30?

  Jag har känt mig fruktansvärt ensam i resan. Känns som att man är den enda i hela världen som går genom detta. Såklart det ska vi vår tur snart!! Jag tänker att det finns bra alternativ i dagsläget, tänk att få detta besked när inte möjligheten till donation ens fanns... Eller IVF t.ex. Så glad att detta forum finns. Hur många barn vill ni ha?

  Nu är mitt recept från Vitanova på väg, till hormonstimulans och spruta. Så skönt att det närmar sig!


  Är det ett roligt jobb tycker du? Jag har känt att det blivit för mycket med jobbet tyvärr. Det är tufft och mår man då inte bra så funkar det inte alls.. Så visst har man haft tanke på att söka sig bortom yrket för att må bra igen, eller bättre. Du förstår nog vad jag menar!

  Vi hade inte varit tillsammans särskilt länge när vi började försöka. Sedan 2015 ungefär. Sen fick vi beskedet i september 2017. Jag är 28 i år och sambon 30. Hur ser det ut för er?

  Det är verkligen så! Det är en känsla av ensamhet som inte alls går att beskriva för någon annan. En känsla som man aldrig känt innan. Fruktansvärt! Men som du säger, det gäller att hitta der positiva i den här situationen genom att vara så tacksam att hjälp numera finns att få! Och på tal om forumet, här finns mycket att hämta!

  Åh vad kul! Äntligen!! Längtar också tills vi är där! Provpapperna är på väg hem så det är på gång iaf! Kram
 • Tor 1 mar 2018 19:57
  Anonym (Sara90) skrev 2018-02-28 20:35:39 följande:

  Lyckan blev kortvarig tyvärr. Missfall v 6.

  Nya tag!


  Så tråkigt! Verkligen fruktansvärt... Ge inte upp
Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem