• Äldre 13 jan 08:55
  480287 visningar
  2465 svar
  2465
  480287

  Avsaknad av spermier

  Har läst alla 133 sidor ni skrivit(tror det var något sådant) , tog några timmar.. Men waow, vilka starka individer ni är hela bunten. Som stöttat, peppat och följt varandra under den här långa tiden!

  Jag som insett att jag och sambon precis är i början av allt det här, med två provsvar som visat iskalla 0 spermier. Så finns det hopp någonstans att det ska bli bra, fastän vägen dit blir krokig och lång.

  Ni är super inspirerande och tack för all information jag fått med mig i alla era meddelanden ni skickat mellan er, som även hjälpt mig. :)

 • Äldre 13 jan 15:49
  999 skrev 2018-01-13 10:01:57 följande:

  Härligt att höra att du känt dig hjälpt av våra berättelser. Säg gärna till om det är något du undrar över!


  Ja jag funderar rätt långt framåt, och vi har ju undersökningar kvar som vi kan göra. Tesa eller microtese till exempel. Innan vi kan gå vidare med eventuella donation.

  Såhär i efterhand, finns det något moment framöver (för oss) som lönar sig att göra privat istället för att vänta? Om man har tiden som motivation.

  Känner mig mest pressad över att allt ska ta lång tid och om man sket pengar så hade man ju kunnat göra allt privat och sluppit köer.

  Vi har pratat om att göra någon del i processen privat istället för via landstinget, vet inte vilken del som är mest värt att "slippa vänta på". Någon tanke om det? :)
 • Sön 18 mar 2018 10:22

  Halloj allihop!

  Nu har de tre månadernas väntan snart tagit slut. Vi ska inom kort vidare efter att de konstaterade inga spermier på två prover och avslutade utredningen för att remittera oss vidare.

  Men hur ser gången ut nu, när vi är remiterade vidare? Vad gör dem först??

  Hare!

 • Sön 18 mar 2018 15:54
  ChansTillLiv skrev 2018-03-18 11:29:24 följande:

  Så proverna visade att er enda chans att bli gravida är genom spermiedonation då, om jag förstår dig rätt?


  Som det ser ut innan tesa, ja.
 • Tor 29 mar 2018 06:36
  Toritori skrev 2018-03-28 12:23:10 följande:

  Hej! För mig och min sambo så gjorde min sambo först ett test hos min gynekolog som visade 0 och då blev vi remitterade till Anova för ett andra test som också visade 0. Så jag antar att det är där ni är nu. Sedan blev vi remitterade därifrån till Karolinska för Micro tese. Vi fick vänta i sju månader innan den operationen, men jag antar att det beror på vilket landsting ni är i samt vilken behandling som dem har remitterat er till att göra. Har ni fått några fler svar på vad som är nästa steg? 


  Okej! Ja ert verkar se olika ut överallt!

  Vi var på första besöket, undersökning för hans del. Ultraljud och allt annat såg ok ut. Läkaren vågade påstå att hon såg positivt på att hitta nåt, hur hon nu kan våga säga så?? Lite hopp fick man i alla fall.

  Inom några veckor ska han göra tesa/pesa. Börjar redan bli nervös dock, dagen känns verkligen som en Domedag!
 • Tor 29 mar 2018 21:45
  Nervernautanpå skrev 2018-03-29 21:11:49 följande:

  Hej, får man hoppa in i eran tråd?

  Jag och min kille har precis som ni 0 spermier och har därför fått gå på donator. Vi har för några år sen gjort några inseminationsförsök i danmark som tyvärr inte gav resultat. Nu efter ett lite för långt uppehåll (det är så sjukt jobbigt när det inte funkar) har vi äntligen kommit igång igen. Den här gången i Sverige. Vi har kommit till en jättebra klinik och det känns bra. Idag gjorde vi första inseminationsförsöket efter att igår fått igång ägglossningen lite tidigare med hjälp av spruta (pga påskhelg) och ska köra på med lutinus i några veckor också. Jag hoppas sååå mycket att det ska funla denna gången för hur många mislyckade försök orkar man? Men det måste gå... förr eller senare.

  Ska läsa igenom tråden lite grundligare. "Kul" att se att man inte är ensam i världen om detta.


  Välkommen! Läste själv igenom alla meddelanden här, man är verkligen inte själv. Här finns det många starka personer som klarat sig igenom en mega process. Glad för att jag hittade hit!
 • Fre 30 mar 2018 09:20
  Nervernautanpå skrev 2018-03-29 22:26:42 följande:

  Tack!

  Ja på något vis känns det ju lite lättare att andra går igenom samma sak trots att man inte önskar detta till någon.

  Jag har jättesvårt för alla undersökningar och är nog en rätt jobbig patient då jag får panik av det mesta. Bröt nästan ihop bara av att läkaren sa att jag skulle ta ägglossningssprutan själv. Det slutade med att jag fick hjälp av en sköterska. Men bara det funkar nu...


  Åh fy det låter inte lätt, tänk på vad sprutorna gör möjligt så kanske det "lättar" lite! Än så länge har jag ingen erfarenhet av sprutorna, kan tänka mig att det känns läskigt med dem :/

  Håller tummar å tår på bästa resultat! :)
 • Tis 17 apr 2018 15:18

  Hej allihopa!

  Idag kom dagen D. Idag gjorde vi Pesa/tesa efter alla testerna som visat på Noll spermier. Idag har varit den mest pressade, ångestladdade, nervösaste dagen hittills i den här processen. Idag skulle utvisa hur svåra beslut vi måste ta framöver. Tankarna inombords har nog aldrig snurrat så mycket som idag.

  För oss blev det glada nyheter. Där inne hittade dom spermier! Många! Jag kunde knappt tro dem, vet inte om jag gör det än eller även pm vi fick se dem på tvn,. Efter alla dessa tråkiga besked så fick vi medvind. Och jag kunde inte varit mer tacksam!

  Ville berätta hur det kan svänga om, för de som kanske är tidigare i processen och är inne här och läser. Dom där jäklar simmarna fanns där, men kom inte ut helt enkelt.

 • Mån 11 jun 2018 12:27
  mooonwalker skrev 2018-06-11 09:18:25 följande:

  Jag har precis varit hos läkaren och gjort ultraljud på mina äggstockar för att räkna antal ägg. Jag har tagit sprutor i en vecka. Jag passade dels på att fråga om återföring av två embryon istället för ett (vilket de sa att de eventuellt kan göra beroende på hur många embryon vi får och kvalitén), dels om kvaliteten på mina mans nedfrysta spermier. Angående kvaliteten fick jag istället prata med en barnmorska som svarade att de från labb har skrivit i journalen efter micro-tesen att det är osäkert om spermierna klarar nedfrysning och upptining! Det innebär alltså att jag kanske kommer göra ett äggplock helt i onödan eftersom spermierna kanske redan är döda... Jag har varit helt inställd på att vi ska få tillbaka minst ett embryo så det här kändes verkligen som ett slag i ansiktet. Det är aldrig någon som har nämt att spermierna kanske inte klarar sig. Läkaren satt ju tom och pratade om vilken dag återföringen skulle bli, men den kanske inte blir av överhuvudtaget...


  Hej!

  Till oss har de sagt att min sambo ska vara med vid äggplocket, ifall hans spermier från pesa inte skulle överleva upptining. Eftersom han då får göra ett nytt ingrepp där och då. Men det kanske bara gäller när man hittade dem i bitestikeln??

  Micro är ju ett större ingrepp, kanske är därför man inte kan göra det "så spontant"? Hur som så hoppas jag verkligen att det ska gå vägen, hur många ampuller har de fryst ner?

  Kram!
 • Mån 11 jun 2018 20:47
  mooonwalker skrev 2018-06-11 14:33:53 följande:

  Min man fick aldrig göra en pesa eller tesa, utan han fick först göra en öppen testikelbiopsi (där hittade de några få orörliga spermier). Sedan fick vi i höstas göra en micro-tese samtidigt som jag gjorde ett äggplock. Eftersom de fick ut fler spermier än ägg frystes överblivna spermier ner. Så det är dessa spermier vi ska använda nu. Det var väldigt mycket planering inför micro-tesen eftersom det i Stockholm bara finns en enda läkare som utför den operationen. Men barnmorskan sa att om inte spermierna överlever kommer mina ägg frysas ned. Jag har tidigare frågat om vi får göra flera micro-tese om detta inte lyckas, men de har läkarna inte kunnat svara på.

  Hur har det gått för er? Ni hittade väl massa spermier vid pesa, har ni gjort IVF?

  Kram!


  Okej då förstår jag, då är det bara till att hålla tummarna för överlevande! (mycket hålla tummar och hoppas i de här processerna).. Håller i alla fall mina!

  Ja du har rätt, dom hittade spermier hos min sambo. De har fryst ner fyra ampuller och vi är nu igång med vår första IVF. Är inne på sprutdag sex nu, korta protokollet.

  Upplever alla möjliga känslor i den här processen, när sprutan ska tas är jag bitter. För jag gillar inte sprutorna.

  I ena stunden är jag tacksam för att vi har en möjlighet till att få barn, samtidigt som jag är hoppfull så är jag logisk och tänker att "nä, de här kommer ta tid! Och inte fungera på första IVF försöket!".. Ja, en jäkla cirkus..
Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem