• 999
    Äldre 24 Sep 22:00
    539063 visningar
    2466 svar
    2466
    539063

    Avsaknad av spermier

    lizaa skrev 2015-09-23 20:32:00 följande:

    Hej. Min kille hadde 0 i spermier provet.

    Och läkaren sa Att Han hadde rätt små testiklar.

    Lät som på läkaren Att Det var Kört. :(

    Hur små är era killars testiklar?

    Ena på min kille är ca 3.5-4 cm o den andra ca 1.5-2 cm.


    Jag har inte heller något mått men till oss sa de också att min mans testiklar är något mindre än normalt.
  • 999
    Äldre 28 Sep 19:48
    MariaC skrev 2015-09-28 16:44:14 följande:

    Fick svar på min sambos kromosomanalys idag:

    "Normal manlig kromosomanalys"

    Känns så skönt!!


    Skönt! Ett steg närmare...
  • 999
    Äldre 7 Oct 21:11
    Charlie310 skrev 2015-10-07 20:21:27 följande:

    Vad jag har letat efter en tråd dom denna i ett halv år, finns väldigt lite trådar om manlig infertilitet. Skönt att hitta några som befinner sig i en liknande situation som oss( förstå mig rätt)

    Vi påbörjade våran utredning i mars, fick konstaterat att det inte fanns några spermier. I juni började sambon med hormonbehandling i 2 månader och i början på september åkte vi ner till Falun för ivf. Dock hittade dom få och slöa spermier så mina ägg fick frysas in. Har fått tid den 8:e december igen så nu ska han fortsätta med sprutorna. Skulle tydligen hålla tankarna för andra alternativ öppet, så vågar inte tro att det kommer gå vägen denna gång.


    Hej. Vad är det för hormonsprutor han fått och varför? Är det pga låg testosteron/fsh-värde?
  • 999
    Äldre 7 Oct 21:37
    Charlie310 skrev 2015-10-07 21:24:12 följande:

    Pregnyl (FSH) och bemfola (hcg). Tror det var så, googla så står det på fass. Jag kommer inte alls ihåg hur hans provresultat såg ut, ska fråga han när han kommer. Hela den här karusellen har gjort då man glömt det mest, ångrar att jag inte antecknat...


    Ok, om han fick fsh så innebär det att hans fsh-värde var/är lågt. Det är enda ggn det går att behandla med medicin. Om värdet är normalt eller högt går det inte att göra något. Hoppas ni får bättre resultat nästa gång! När vi fick beskedet så hoppades jag att min mans provresultat skulle. Isa på lågt fsh-värde för då hade det eventuellt gått att medicinera. Nu är det kört. Han har något förhöjt fsh-värde.
  • 999
    Äldre 12 Oct 13:54
    M82 skrev 2015-10-12 11:37:22 följande:

    Efter en jobbig utredning fick vi i mars 2014 besked om att mannen helt saknade spermier. Ingen vidare utredning gjordes om varför och ingen behandling sattes in. Vi blev uppställda i kö till spermiedonation som i Sthlms län är upp till ca 2 års väntetid för att ens få börja försöka. Ingen drömsituation direkt och tunga besked som var helt oväntade. Vi valde att istället vända oss till en klinik i Danmark och nu i slutet av september fick vi en frisk liten dotter. Vet hur det där första beskedet känns, vår värld rasade samman, trodde aldrig att vi nånsinn skulle få barn och det gjorde fruktansvärt ont att se andra gravida och med småbarn. Men det finns fler sätt att få barn även omman inte kan själv. Så ge inte upp, er tur kommer oxå. All kycka till er!


    Hej. Tack för att du delar med dig. Var det ett självklart beslut för er båda efter beskedet, att ta emot donerade spernier? Eller var det något ni fick bearbeta för att fatta det beslutet? För mig är det inget alternativ, även om jag önskar att jag kunde känna mig tillfreds med det. Men hela kroppen säger nej. Kanske ändrar mig så småningom, man vet aldrig.
  • 999
    Äldre 13 Oct 19:34

    Hej tjejer! En liten update från mig. Förra veckan var vi på Carlanderska för första ggn, Vi diskuterade hur vi ska gå vidare och vår önskan om att göra mikroese, vilket också innebär att jag i så fall kommer IVF-behandlas. Då sker äggplock samma dag som ingreppet på min man och förhoppningsvis hittas spermier då. De var väldigt trevliga, professionella och duktiga. Älskade atmosfären och att det kändes så avslappnat på något sätt. Kände väldigt stort förtroende för dem så vi är glada att vi vände oss dit. Läkarna ska komplettera med uppgifter från vårt landsting angående våra journaler och så har vi bokat in en telefonkonsultation nästa vecka då läkaren som utför mikrotese ska lämna sin bedömning angående våra chanser att lyckas med mikrotese. I så fall är planen att göra ingreppet i december eller januari, troligtvis det senare. Och då kommer jag börja IVF-behandlas en månad tidigare (det långa protokollet som det heter, dvs. nässpray i två veckor och sprutor i två). 

    Ni som ska dit nu framöver kommer nog få ett lika bra intryck som vi fick! 

  • 999
    Äldre 14 Oct 20:22
    MariaC skrev 2015-10-13 22:28:44 följande:
    Så skönt att det kändes bra på Carlanderska! Vi ska ju dit på torsdag i nästa vecka. Hoppas vi känner samma som ni.

    Sa de något om hur de gör bedömningen för hur chanserna ser ut vid Mikro-tese?
    Hej, det de baserar sin bedömning på är ju hormon- och kromosomanalysen, biopsin som gjorts på min man (vilket inte visade några spermier alls) samt något som kallas PAD-analys av vävnaderna som hämtas vid en biopsi. Tydligen så är det osäkert om vårt sjukhus skickade min mans vävnadsprover Det stod inget om det i hans journal, så läkaren från Carlanderska skulle ta reda på om det har gjorts eller inte och sedan kontakta oss på en telefonkonsultation som vi bokat in nästa vecka. Då ska vi diskutera nästa steg med läkaren. 
  • 999
    Äldre 14 Oct 20:23

    Jag vet dock inte vad PAD innebär, men det är en analys av vävnadsproverna i alla fall förstod jag, och beroende på vad analysen visar så säger det en del om chanserna att det finns några spermier överhuvudtaget eller inte. 

  • 999
    Äldre 16 Oct 23:45
    MariaC skrev 2015-10-16 16:32:13 följande:

    Ok, tack för infon!!

    Såg du att jag skrev att vissa kommuner är anslutna till bruttolöneavdrag? Håller tummarna att er kommun är det!!


    CoG och jag tillhör samma kommun. Det är vissa arbetsgivare som erbjuder bruttolöneavdrag, inte kommuner. Varken min eller mannens gör det tyvärr.
  • 999
    Äldre 21 Oct 12:51
    Popetot skrev 2015-10-21 10:44:21 följande:

    Hur går det för er? Har ni haft telefontiden än? Håller tummar o tår!


    De ringde igår och bokade om samtalet till imorgon. Fick veta genom CoG som också gått på utredning på samma sjukhus som oss att de inte skickar vävnadsprov på PAD. Det gör mig än mer förbannad på dem eftersom vi nu får ta en större chansning med mikro-tese än om de hade skickat på PAD. Det hade åtminstone kunnat säga ifall det är helt kört och alltså lönlöst att göra mikrotese. Nu vet vi inte.

    Får se vad mikrotese-läkaren säger imorgon.
Svar på tråden Avsaknad av spermier