• Ontopic

    Avsaknad av spermier

    mooonwalker skrev 2018-06-20 15:38:41 följande:

    Nu har vi gjort återföringen. Det gick bra, jag försöker vara glad för det, men tyvärr dåliga nyheter om resterande embryon. Av 20 ägg var endast 10 mogna. Spermierna klarade upptiningen och varje moget ägg injicerades med en spermie (ICSI). Tyvärr var det endast tre som började dela sig och idag var det bara ett enda som såg bra ut. Det lilla embryot fick jag tillbaka. De andra två försöker de odla vidare till blastocyster, men det ser mörkt ut eftersom de redan har avvikande delning. Så inget till frysen... Allt hopp är nu på de lilla embryot i min mage!

    Men en bra sak till! De hade ju sagt att när spermierna var tinade gick de inte att frysa ner igen, men nu sa embryologen att de kunde frysa ner de överblivna spermierna!

    Så just nu är det mycket blandade känslor. Jag är glad att vi har spermier kvar (vilket dock betyder att om detta inte fungerar måste jag gå igenom ännu ett nytt äggplock) och glad för att vi ändå fick ett bra embryo, men jag kan ändå inte låta bli att känna mig väldigt ledsen och besviken att det inte blev något till frysen. 20 ägg och bara ett enda embryo...


    Vad tråkigt att höra att det inte blev fler! Det var ju ändå många ägg som plockades.. Men som du säger så behövs det ju bara ett för att det ska lyckas! Håller alls tummar som går! Så du slipper fler äggplock!
  • Ontopic
    Kallamakka skrev 2018-06-20 20:54:32 följande:

    Ja det är nästan säkrast att tänka att allt skiter sig. På nåt sätt är det en försvarsmekanism som jag tycker fungerar, detta ämne är ju så varmt om hjärtat.. Minsta lilla medvind känns enormt bra, och smällarna kanske mindre då...

    Hoppas ni hinner med mer försök i sommar!

    Jag har återföring imorgon. Hoppas det blir av! :)


    Man hittar sätt att tänka för att överleva och det är lättast att tänka så för min del. Fallet blir inte lika långt, så visst är det en försvarsmekanism.. Tänk vad glad man skulle bli om det lyckades någon gång :) Jag hoppas också vi hinner!

    Lycka till med återföringen i dag! Nu får det ta sig! Kram
  • Ontopic
    Nervernautanpå skrev 2018-06-21 14:01:03 följande:

    Ägglossningen behagade inte komma innan midsommarafton (=sommarstängt) , kommer förmodligen imorgon. Så här blir det uppehåll i babyverkstan till augusti. Vet inte om det känns bara tråkigt eller "lika bra". Det har varit en intensiv vår och nu har jag precis gått på fyra veckors semester från jobbet. Jag känner mig helt slut mentalt. Kanske får vila mig i form nu och ta nya tag till hösten. Önskar er alla stort lycka till!


    Vilken osis! Men som du säger kan det vara skönt att få bara vara också. Återhämtning och vila är så viktigt. Vi kommer också få vänta till augusti nu innan nästa försök görs. Och jag tänker som du!
  • Ontopic

    Hej tjejer!

    Tråkigt att det inte gick vägen den här gången för er!!

    Åhh vi får alla hålla tummarna att vinden vänder till hösten.. Inte ge upp trots att det är svårt och svider.. Det måste vända någon gång. Har tänkt på er och hållt koll på tråden.

  • Ontopic
    Zuzzii skrev 2018-07-05 12:21:45 följande:

    Vi har också fått det hemska beskedet???? Känner mig aå uppgiven och jävligt bitter om jag ska vara ärlig.. ?varför just vi? tänker jag ofta


    Inga spermier? Förstår dina känslor helt och hållet! Ingen ska behöva uppleva det här.. Finns här om :)
  • Ontopic
    mooonwalker skrev 2018-07-06 14:47:13 följande:

    Tack! Jag var helt inställd på att det inte skulle gå, men blev ändå så ledsen imorse att tårarna bara rann. KramNej, det var vårt andra försök. Första gången fick vi ett till frysen och den här gången inget. Jag antar att min mans spermier är av väldigt låg kvalité...Imorse kände jag bara för att ge upp, ärligt talat kände jag bara för att ge upp allt, kände inte att något var värt att leva för. Jag har drömt om barn så länge jag kan minnas. Men nu känns det en aning bättre.


    Åhh jag vet! Fan vad hemskt det är det här! Man vill ju så mycket...!! Den här känslan av hopplöshet och meningslösthet är så vidrig. Så jobbigt att tacklas med.. Sen att man försöker att inte hoppas för mycket men ändå blir man ledsen.. lJag vill bara ge dig en stor kram..
    T
  • Ontopic
    Kallamakka skrev 2018-07-06 18:20:51 följande:

    Det känns tryggt i den här tråden, vi är som en liten peppade familj som bryr oss genuint om varandra. Jag tycker det känns jätte bra att kunna komma in här och ta del av andras tankar, kunna prata öppet om allt och framför allt se all kämpaglöd trots alla motgångar!


    Jag håller så med dig! I allt tråkigt känns det ändå som en stor kram att bara vara här inne.. Ingen annan förstår så som ni förstår. Tyvärr får man ju säga, för man vill ju ingen det här.. Tillsammans är man starka :)
  • Ontopic
    mooonwalker skrev 2018-07-07 13:28:31 följande:

    Tack för ert stöd! Och jag håller verkligen med om att det är skönt att kunna prata med er tjejer här. Dock tycker jag att det är lite obehagligt när män skriver här inne och skriver att det finns sätt att lösa det på. Jag har även fått ett privat meddelande där en främmande man vill erbjuda sina tjänster. Den hjälp vi behöver kommer jag söka hos sjukvården antingen i Sverige eller möjligtvis i typ Danmark.

    Kram!


    Kallamakka skrev 2018-07-07 15:56:19 följande:

    Ja jag tycker inte heller om det, fick flera såna meddelanden. Ett tag kände jag mig förföljd av samma person, bytte därför nick och så vidare.. Blir lite läskigt tillslut tycker jag, när man inte känner själv att Det räcker nu.


    Tycker också det obehagligt.. Svarar inte ens på sånt! Jag söker också min hjälp inom sjukvården.
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2018-07-23 13:52:27 följande:

    Hur går det för alla i tråden? Vi ska äntligen få sätta igång i augusti. Någon som blivit gravid/gör några försök?


    Vi väntar också på att få köra i gång igen :) Blir dryga veckors väntan...
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2018-07-24 12:07:11 följande:

    Denna väntan gör en knäpp. Vilken behandling kommer ni få?


    Vi gör vårt andra inseminationsförsök med donerad sperma, första tog sig inte. Därefter väntar ivf om det inte går vägen den här gången heller. Vad var ert steg härnäst?
Svar på tråden Avsaknad av spermier