• askyfullofstars

    Avsaknad av spermier

    Ontopic skrev 2018-07-26 23:18:35 följande:

    Jag är 28 år.

    Ah okej på så vis. Läste att letrozolen kunde ge tunn slemhinna, gör det att det inte fäster? Vad gör Gonal-f:en? Inte insatt :)


    Precis. Då fäster det inte. Tror att gonal gör att slemhinnan växer till sig. :)
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2018-07-29 15:13:17 följande:

    Gyn ser hur slemhinnorna är vid undersökning eller? Hoppas du får testa på det nästa gång nu :)


    Ja, precis. 17 dagar kvar till bim.
  • askyfullofstars
    mooonwalker skrev 2018-07-29 16:45:01 följande:

    Han tror att eftersom spermierna redan har frysts, tinats och sedan frysts igen är det dålig kvalitet på dem. Men jag tänker att det kan ju också vara så de spermier som klarar allt det är extra starka!

    När vi blir kallade på återbesök tänkte vi fråga ifall min man får lämna ett nytt spermaprov. De har ju hittat spermier i testikeln vid micro-tese och spermaproduktionen går ju upp och ner hela tiden, så även om de bara skulle hitta några spermier i utlösningen skulle det göra vårt liv mycket lättare! Jag undrar bara hur länge det dröjer innan vi blir kallade, kliniken har stängt nästa vecka också, men det kanske dröjer lång tid ändå (inget hittills har ju gått snabbt).


    Jag tänker att donatorsperma fryses ner pga god kvalité men din man kan ha en poäng i det han säger. Hur länge planerar ni försöka med din mans spermier? Är det två IVF ni har gjort? Förstår att det tar tid... Jag väntar på få komma igång. Har ju inte gjort ett enda försök och då blev vi klara med utredning för över 1 år sedan...
  • askyfullofstars
    mooonwalker skrev 2018-07-30 09:02:19 följande:

    Ja precis, vi har förbrukar två av våra försök (på första försöket ett ET och ett FET, på andra försöket bara ett ET). Jag vet inte hur länge vi kommer försöka. Vi har pratat med Carlanderska om vårt sista försök inte lyckas, men det är ju mycket pengar...

    Ett år är helt otroligt lång tid! Stackars er! Stackars oss alla... Hur är det med magen? Hur går det med bröllopet, det är väl snart?


    Jag förstår det och när ni väl hittat spermier förstår jag att ni försöker. Vi hade säkert också försökt om spermier fanns. Hur upplevde du ivf-behandlingen?

    Magen är bra. Fick godkänt av läkaren att påbörja behandling, allt såg jättebra ut! Bröllopet är snart ja. Nervöst. Vi kommer ha testdag under vår smekmånad tror jag om allt går enligt planen med insemination! Ska till min gyn nästa vecka och påbörja behandling. Nervöst men ÄNTLIGEN!! Det är värre att vara passiv än att försöka.
  • askyfullofstars
    mooonwalker skrev 2018-08-01 09:45:45 följande:

    Jag upplevde långa protokollet jobbigare än korta, men av någon anledning mådde jag sämre efter ET när jag gjorde korta. Inget av dem var ju speciellt roligt, men i slutändan hoppas jag verkligen att det kommer att vara värt det...

    Åh vad roligt att det äntligen är din tur! Hur blev det med allt, skulle du göra några insemineringar eller kör ni på IVF direkt? 


    Vi kommer göra inseminationer först men som jag sagt innan så kommer jag inte göra fler än 3 st. Så känns det just nu iaf, hade helst sluppit ivf helt. Känns så konstigt för hade vi inte haft detta problem hade jag ju inte gjort ivf förrän 12 försök. Nu är det första gången i mitt liv som jag planerar graviditet och direkt på assisterad befruktning. Emellanåt känns allt så orättvist, hoppas den känslan kommer ändras sen.
  • askyfullofstars
    Nervernautanpå skrev 2018-08-05 12:44:39 följande:

    Vi kommer att göra ett nytt inseminarionsförsök den här månaden och går det inte vägen så blir det ivf nästa gång.

    Hamnat i en liten svacka och mår rätt psykiskt dåligt av allt det här plus att det händer massa andra grejer i mitt liv. Blev så besviken på en familjemedlem som inte riktigt kan förstå att jag inte orkar träffas just nu längre än en kort stund. Hon anser att hon och hennes partner har det lika jobbigt eftersom dom också försöker med ivf just nu. Men grejjen är att dom har 3 (!) barn totalt, varav ett gemensamt. Jag förstår att dom också har det svårt men min situation är väl inte samma! Jag har inga barn och just nu känns det som jag aldrig kommer att få några heller.

    Det är tufft just nu. Hoppas ni kämpar på där ute...


    Hur många försök har ni gjort hittllls? Du får försöka tänka att ivf ger mycket högre chans till graviditet för då är ägget redan befruktat vid insättning. Jag förstår att du har det tufft, känns lite som ett hån att dim kompis tror att ni är i samma båt. Vill bekräfta dig att ni inte är i samma båt varav dina känslor är helt rimliga!

    Vi väntar på att köra igång nu. Jag har väl varit lite småirriterad på min man som inte har någon koll på processen. Han menar på att jag är den som alltid läser på men jag hade uppskattat om han visste vad alla dessa behandlingar innebär/går ut på. Gick i taket igår när han sa att vi kan ?boka en tid som passar oss så vi kan dra till danmark för insemination?. Vadå boka tid???? Blev så arg. Är era män insatta i behandlingsformerna?
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2018-08-07 05:34:01 följande:

    Serien var ju ändå ??tung? eller vad man ska säga och jag grät massor! Men just själva alla känslor runt omkring en sån här process som de beskrev kände man igen sig i. En del iaf.. Jag har också alltid sett mig som en yngre förälder med minst 3 barn. Det gör ont att veta att vi tillsammans inte kommer lyckas leva upp till det. Men på ett eller annat sätt kommer alla lyckas, jag går med den inställningen iaf! Det är så psykiskt påfrestande bara att ta sig dit tar så lång tid...


    Hur många försök har du gjort? Tycker det känns väldigt ledsamt det du skriver. Varför skulle ni inte kunna leva upp till er dröm ihop menar du? Jag förstår att det känns långt borta men flera homosexuella par t ex skaffar 1-3 barn. Visst att det är två kvinnor ibland som bär varsitt barn men du har ju precis som dem inte heller några fertilitetsproblem? :)
  • askyfullofstars
    Nervernautanpå skrev 2018-08-06 21:31:10 följande:

    Vi har gjort 3 insemineringar i Danmark för ett par år sen, och 3 insemineringar i år i Sverige. Planerar som sagt ett till den här månaden och går det inte vägen blir det ivf. Men då har vi valet att antingen få byta klinik (till ett universitetssjukhus) med väntetid eller vänta till årsskiftet då vår klinik får göra ivf med donerade spermier (i dagsläget får dom bara göra ivf om man har egna spermier). Så jag vet inte hur det blir.

    Jobbigt att din man inte har lika bra koll som du. Man är ju två i processen. Min kille är faktiskt väldigt insatt, mer än mig skulle jag vilja säga. Du får lägga fram lite info vid hans sängbord så kanske han läser vid sängdags ;)


    Ok. Körde ni ostimulerade försök i Danmark?

    Har du blivit utredd också?

    Hur många procent chans har ni fått på insemination ?

    Jag såg nu på mitt inlägg hur frustrerad jag var när jag skrev det ang min man. Hela den här resan är så tung så man knappt vet var man ska ta vägen ibland och då har inte jag ens börjat med behandlingarna (börjar första om 8 dagar). Så nervöst.
  • askyfullofstars

    ...Och jag är inne på andra sprutdagen! Mina äggstockar måste fått sig en chock för jag har ont i magen redan nu. Vägen mot ett barn har äntligen börjat. <3

  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2018-08-16 20:27:35 följande:

    Verkligen kul att så många är i gång! Spännande att följas åt


    Hoppas hoppas på några plus här snart!!
Svar på tråden Avsaknad av spermier