• Äldre 19 Jun 13:37
    540212 visningar
    2466 svar
    2466
    540212

    Avsaknad av spermier

    Kallamakka skrev 2018-06-19 10:59:35 följande:

    En update!

    Av nio ägg, gick åtta att befrukta. Just nu är sju befruktade, känns jätte bra såklart! :) nu ska de bara fortsätta dela sig.

    Tänk att det va första gången spermier å ägg möttes?! Dom tyckte om varann.. Tänk att de där cellerna är början på liv?? Så mycket häftiga tankar! Allt känns plötsligt så stort.

    Off topic: Kunde helt plötsligt bajsa också, var halvskönt men smärtan är borta nu.


    Åh vad bra! Menar du alltså att åtta av nio var mogna och sen befruktades sju? Vet du förresten hur kvaliteten på din man spermier var, såg de och rörde de sig helt normalt?

    Jag har inte hört något från sjukhuset än. De ska ringa mig eller min man idag om upptiningen inte lyckas eftersom då måste de avboka min tid för återföring imorgon. De sa att om vi var jättenyfikna på hur hur många ägg som var mogna och/eller om upptiningen gick bra kunde vi ringa idag efter kl 11, men annars så får vi reda på det imorgon. Vi har bestämt oss för att inte ringa utan vänta tills imorgon, så nu hoppas jag att telefonen är tyst hela dagen! 

    Jag är fortfarande ganska öm i magen, smärtan kommer och går lite. Hur känns det för dig? Förresten så sa min barnmorska att om jag hade ont så var det alvedon som gällde, inte Ipren, voltaren eller något annat antiinflammatoriskt. 
  • Äldre 19 Jun 17:56
    Kallamakka skrev 2018-06-19 13:56:04 följande:
    Ja precis, åtta av nio var mogna.

    Kvalitén har de inte sagt någonting om, men när vi hittade dem under pesa, så fick vi se dem på en tv skärm och där såg alla levande ut och simmade runt.. så jag antar att dem anses som "normala". Men ingen, aning! Nu gjorde dom icsi, så jag vet inte hur mycket rörligheten spelar in då? :)

    Det är så spännande nu! Första tanken var att ringa varje dag och kolla läget, men som ni resonerar. Inget ljud från dem = bra! :) sen är de ju onsdag redan imorgon, tjoho!! Och om ni inte hört något än så borde det gått bra med upptiningen!

    Ömheten hos mig kommer å går lite, men känns hanterbar utan alvedon idag. Skönt! :) (vad bra att du sa det om värktabletterna)!
    Nu är klockan snart sex och sjukhuset har fortfarande inte ringt, vågar jag hoppas på att något av mina ägg har lyckats bli befruktat och kan återföras imorgon...? Även om vi har återföring olika dagar kommer vi ju få samma bf om allt lyckas eftersom embryon befruktades samma dag och de är färska vid återföringen =)

    Gud vad kul att ni fick se spermierna! Om ni kunde se att de simmade runt så tror jag att de är bra kvalitet! 
  • Äldre 20 Jun 08:33
    Ontopic skrev 2018-06-20 07:21:35 följande:

    Här kom mensen för tidigt så det tog sig inte.. Hoppas på nästa gång helt enkelt ...


    Åh nej vad tråkigt! Stor kram till dig!
    Tror du att du kommer får köra ett nytt försök om ca två veckor eller måste du vänta?
  • Äldre 20 Jun 15:38

    Nu har vi gjort återföringen. Det gick bra, jag försöker vara glad för det, men tyvärr dåliga nyheter om resterande embryon. Av 20 ägg var endast 10 mogna. Spermierna klarade upptiningen och varje moget ägg injicerades med en spermie (ICSI). Tyvärr var det endast tre som började dela sig och idag var det bara ett enda som såg bra ut. Det lilla embryot fick jag tillbaka. De andra två försöker de odla vidare till blastocyster, men det ser mörkt ut eftersom de redan har avvikande delning. Så inget till frysen... Allt hopp är nu på de lilla embryot i min mage!

    Men en bra sak till! De hade ju sagt att när spermierna var tinade gick de inte att frysa ner igen, men nu sa embryologen att de kunde frysa ner de överblivna spermierna!

    Så just nu är det mycket blandade känslor. Jag är glad att vi har spermier kvar (vilket dock betyder att om detta inte fungerar måste jag gå igenom ännu ett nytt äggplock) och glad för att vi ändå fick ett bra embryo, men jag kan ändå inte låta bli att känna mig väldigt ledsen och besviken att det inte blev något till frysen. 20 ägg och bara ett enda embryo...

  • Äldre 20 Jun 17:18
    askyfullofstars skrev 2018-06-20 17:00:19 följande:
    Har du fått någon förklaring till varför det inte blev mer än ett embryo? Håller tummarna för det lilla embryot i din mage!!
    Nej, ingen förklaring. Jag tyckte att om nu det var så dålig kvalité på de två andra så varför inte sätta tillbaka två (alltså det bra + ett "dåligt")? Jag tänker att det förhoppningsvis skulle tycka bättre om att vara i min livmoder än ute i labbet, men läkaren tyckte att det inte skulle öka min chans till att bli gravid så det var lika bra att strunta i det. Min man sa att han fortfarande hoppas på att de kommer att klara sig, men det lät på läkaren som att de redan var utdömda... Men jag ska försöka tänka positivt, vi fick ändå ett färskt embryo tillbaka, det är bättre än noll! 

    Hur mår du askyfullofstars? Hur är det med magen?
  • Äldre 21 Jun 22:55
    Nervernautanpå skrev 2018-06-21 14:01:03 följande:

    Ägglossningen behagade inte komma innan midsommarafton (=sommarstängt) , kommer förmodligen imorgon. Så här blir det uppehåll i babyverkstan till augusti. Vet inte om det känns bara tråkigt eller "lika bra". Det har varit en intensiv vår och nu har jag precis gått på fyra veckors semester från jobbet. Jag känner mig helt slut mentalt. Kanske får vila mig i form nu och ta nya tag till hösten. Önskar er alla stort lycka till!


    Nej vad tråkigt, men hoppas du kan njuta av din semester! Hur länge har de sommarstängt?
    Kallamakka skrev 2018-06-21 14:50:38 följande:

    Idag sattes det in ett embryo, eventuellt kommer fyra att gå till frysen.

    Nu ska man leva normalt och hoppas på det bästa när testdagen kommer!

    Passar på att önska er en glad midsommar :)


    Det låter ju bra! Hur mår du? Har du ont?
    Jag har faktiskt haft väldigt ont i magen efter återföringen. Jag hade inte det förra gången eller vid FET... Alvedon hjälper inte alls, men värmedyna känns skönt. 
    Jag undrar om det kan vara Menopuren som gjorde att jag inte fick så många mogna ägg. Första gången fick jag gonal-F och fick 26 mogna ägg. Visst fick du gonal-f? Det kanske inte stämmer, men om jag måste göra om allt så ska jag fråga läkaren om skillnaden mellan medicinerna! Hur blev det med era spermier, har ni förbrukat en ampull eller gick det att spara några från den ampullen?

  • Äldre 22 Jun 16:21
    Kallamakka skrev 2018-06-22 08:27:25 följande:
    Jag mår bra! Har samma smärta som efter äggplocket fast mycket mildare. Ibland sticker det till lite mer.

    Det är inte överstimulerings risk då, tänker på din smärta? Jag hade gått ner i vikt igen, så jag kunde pusta ut.. Gick upp 1.5 kilo efter äggplocket. Har du kollat vikten?

    De låter iallafall inte alls kul å ha så ont :( :(

    Ja jag hade gonal. Det jag läst är att menopor ger fler ägg men mindre mogna, å gonal ger färre fast mer mogna. Men jag kan inte säga att det är så. Det tycker jag att du ska fråga om om det blir ett till försök.

    Jag vet inte om de förbrukade allt i ampullen. Men jag vet att vi haft fyra ampullen från början, så eventuellt är det tre kvar?? Ingen aning faktiskt..
    Ja ni har ju gott om spermier så om det mot förmodan inte skulle lyckas den här gången så kan ni försöka många gånger! =)

    Du verkar mer påläst om medicinerna än vad jag är! Men det du skrev verkade stämma in på mig, iaf med mognaden. Jag fick visserligen fler ägg med Gonal F, men då var de ju tvungna att styra mitt äggplock efter min mans Microtese, så då var det nog svårare. Men jag fick ju massa mogna ägg då!

    Jag har inte kollat vikten, men det känns lite, lite bättre idag. Kanske borde kolla iaf. Om jag skulle bli gravid så är det ju större risk för överstimulering. Jag har fortfarande ont, men inte alls som igår och i förrgår.
  • Äldre 23 Jun 11:27
    Kallamakka skrev 2018-06-22 16:31:20 följande:
    Har nog kikat runt på alla möjliga forum och bloggar .. Jag har nog haft hjärnan på högvarv kring hela IVF processen, säkert hunnit läsa allt samtidigt som jag bearbetat. Jag gillar att ha koll på alla olika tillvägagångssätt, känns som om man får mer "kontroll" över situationen då.

    Det jobbiga nu är att stänga av det, för inom mig tänker jag hela tiden på det känns det som.

    Hoppas i alla fall smärtan lägger sig för dig, idag har jag känt mig helt normal igen och det är skönt.

    Men kring vikten, jag fick på papper ifrån läkaren- en lista att fylla i, just för att ha koll på vikten.

    Hur känns lutinus so far?

    För mig är det bättre än jag först trodde, men jag hinner ju ändra mig. Men trodde på mer kladd och svårigheter i humör osv.
    Jag vet, det är jättesvårt att stänga av och inte tänka på det! Speciellt när man måste ta lutinuset tre gånger om dagen... Men jag håller med dig, jag tycker inte att det är så jobbigt. Jag använder tunna trosskydd från apoteket som jag byter då och då, men det är inte så farligt kladdigt. Jag upplever inte heller några humörsvängningar.

    Jag vägde mig igår kväll efter att ha läst ditt inlägg, men man väger ju alltid mer på kvällen än på morgonen och sist jag vägde mig var precis innan äggplocket dvs på morgonen. Imorse vägde jag ungefär lika mycket som vid äggplocket, men jag har fortfarande ont. Jag minns inte alls att jag hade så här ont förra gången och när jag försöker tänka tillbaka så minns jag inte att själva äggplocket gjorde lika ont förra gången heller. Min man ska ringa till kliniken på måndag och höra hur det gick för våra andra två embryon (men jag är tyvärr helt säker på att de inte har klarat sig), jag kan be honom fråga kliniken vad de tror om min smärta.
  • Äldre 25 Jun 16:43
    Kallamakka skrev 2018-06-23 13:48:15 följande:
    Då kan du kanske utesluta överstimulering. Hoppas!

    Smärtan efter äggplock kan variera mycket vid olika IVF omgångar, trots samma person, så det behöver inte vara något. Hörde läkaren säga till en annan patient att mycket blod skulle vara ett oros moment, isåfall att "såret" efter äggplock inte skulle läka tillräckligt snabbt. Och det verkar du ju inte ha problem med, de e bra :) alltid bra å fråga en extra gång, det dem säger på sjukhuset känns ju alltid mest rätt!

    Skönt att du också upplever lutinus som okej! Jag köpte trosskydd med doft, känns så fräscht! :)

    Hoppas något klara sig till frysen för er!

    Vi kommer få veta via brev om hur de andra embryona klarat sig.
    Idag känns det äntligen bättre i magen, så himla skönt!

    Tyvärr blev det inga embryon till frysen (vi hade fått brev så småning om också, men min man ville veta på en gång). Det betyder att om detta inte fungerar blir det nytt äggplock för mig och det blir då vårt tredje och sista landstingsbetalda försök. Jag vill ju inte ta ut något i förskott, men när jag ser tillbaka på vår resa hittills så känns det ju som om man tappar hoppet. Om vi vill fortsätta försöka blir det privat och då blir det väl Carlanderska i Göteborg... Jag som tyckte det var omständigt att åka tvärs över stan, då behöver jag åka tvärs över hela landet! Men jag ska försöka att inte ta ut något i förskott, jag har ju förhoppningsvis ett fint embryo i magen och om det inte klarar sig har vi ett äggplock kvar.
  • Äldre 4 Jul 17:20
    Kallamakka skrev 2018-06-25 17:29:19 följande:

    Åh vad tråkigt.. :( förstår dina tankar, tycker tre försök är för snålt! Ibland känns det som om det är ett berg att bestiga innan man når slutmålet,och att det dessutom blir en dyr historia i plånboken är inte heller kul. :(

    Nä, nu får vi verkligen hoppas att den du fick tillbaka tänker stanna! :) medvind i seglen!!


    Hur mår du Kallamakka? När har du testdag?

    Jag mår okej nu. Känns som om jag har mensvärk som kommer och går. Blir orolig varje gång jag går på toaletten för att se blod, men jag vet inte om Lutinuset gör så att jag inte blöder. Förra gången jag tog lutinus blödde jag i alla fall (dock inte så mycket), men inget blod än. Känner mig dock inte så positiv. Jag tog ett test förra veckan som var negativt, men det var ju ruvardag 10, så det kan ju ändras. Jag har testdag på fredag, ruvardag 16.

    Kram!
Svar på tråden Avsaknad av spermier