• mooonwalker

    Avsaknad av spermier

    Kallamakka skrev 2018-07-05 09:29:51 följande:

    Hej!

    Har tänkt på dig och hur det går dessa dagar, det låter lovande för dig, vad härligt!!

    Hoppas mensen fortsätter hålla sig borta och att du får ett plus, vi behöver det i den här tråden :) :)

    För min del är det nog inget positivt, tyvärr.

    Hade ont i brösten och mensvärk så länge ägglossnings sprutan var verksam, det kändes toppen! (man fick ju lite känsla för hur det känns att vara gravid) Men sen försvann allt..

    Började få färgade flytningar dag 9 och har haft mens i några dagar(dag 10-12), igår kom mensvärken och negativt test på dag 12.

    Nu blöder jag inte längre och har testdag på söndag.

    Lutinus verkade inte fördröja mensen för mig, har kort cykel och mensen blev inte särskilt försenad ändå, kanske en aning mindre i mängd.

    Är inställd på nya tag redan, ringde och kollade upp hur de fyra embryona mådde, tre klarade sig till frysen. Kanske kan någon av dem blir en bebis. Det känns i alla fall positivt! :)

    Nu försöker jag tänka om, jag kan inte påverka det här, försöka glädjas åt att semestra utomlands och ha det gott och dricka gott. Hoppas på ny laddade batterier och mera medvind framöver och även detta år tänka "Det Här kanske är sista sommaren, bara vi två!"


    Åh nej vad tråkigt! Men om ni fick tre till frysen låter ju det toppen! I mitt landsting är tre försök = tre äggplock. Så på detta försök kommer du kunna få tillbaka fyra embryon totalt! Så himla bra, något måste ju klara sig tycker jag :) Även om det inte lyckades denna gång har ni ju riktigt goda chanser.

    Tror tyvärr det kommer bli negativt för mig också, nu har mensvärken blivit värre och jag har fått rosa flytningar.
    Zuzzii skrev 2018-07-05 12:21:45 följande:

    Vi har också fått det hemska beskedet???? Känner mig aå uppgiven och jävligt bitter om jag ska vara ärlig.. ?varför just vi? tänker jag ofta


    Har ni fått beskedet att din man har azoospermi, dvs inga spermier alls i utlösningen? Jag beklagar verkligen, denna situation är fruktansvärd! Men säg gärna till om du har några frågor, vi i den här tråden kan tyvärr mycket om olika undersökningar och ingrepp... Kram till dig!
  • mooonwalker
    Kallamakka skrev 2018-07-06 09:10:09 följande:

    Åh.. Fan då!

    Ville så gärna komma in och läsa något annat, vad ledsen jag blir för din skull. :(

    Kram!


    Tack! Jag var helt inställd på att det inte skulle gå, men blev ändå så ledsen imorse att tårarna bara rann. Kram
    Anonym (IVF) skrev 2018-07-06 12:32:02 följande:

    Var det ert första försök? Har ni embryon i frysen?


    Nej, det var vårt andra försök. Första gången fick vi ett till frysen och den här gången inget. Jag antar att min mans spermier är av väldigt låg kvalité...
    Ontopic skrev 2018-07-06 12:56:23 följande:

    Hej tjejer!

    Tråkigt att det inte gick vägen den här gången för er!!

    Åhh vi får alla hålla tummarna att vinden vänder till hösten.. Inte ge upp trots att det är svårt och svider.. Det måste vända någon gång. Har tänkt på er och hållt koll på tråden.


    Imorse kände jag bara för att ge upp, ärligt talat kände jag bara för att ge upp allt, kände inte att något var värt att leva för. Jag har drömt om barn så länge jag kan minnas. Men nu känns det en aning bättre.
  • mooonwalker
    Ontopic skrev 2018-07-06 16:31:26 följande:

    Åhh jag vet! Fan vad hemskt det är det här! Man vill ju så mycket...!! Den här känslan av hopplöshet och meningslösthet är så vidrig. Så jobbigt att tacklas med.. Sen att man försöker att inte hoppas för mycket men ändå blir man ledsen.. lJag vill bara ge dig en stor kram..


    Kallamakka skrev 2018-07-06 18:20:51 följande:

    Det känns tryggt i den här tråden, vi är som en liten peppade familj som bryr oss genuint om varandra. Jag tycker det känns jätte bra att kunna komma in här och ta del av andras tankar, kunna prata öppet om allt och framför allt se all kämpaglöd trots alla motgångar!


    Tack för ert stöd! Och jag håller verkligen med om att det är skönt att kunna prata med er tjejer här. Dock tycker jag att det är lite obehagligt när män skriver här inne och skriver att det finns sätt att lösa det på. Jag har även fått ett privat meddelande där en främmande man vill erbjuda sina tjänster. Den hjälp vi behöver kommer jag söka hos sjukvården antingen i Sverige eller möjligtvis i typ Danmark.

    Kram!
  • mooonwalker
    askyfullofstars skrev 2018-07-23 13:52:27 följande:

    Hur går det för alla i tråden? Vi ska äntligen få sätta igång i augusti. Någon som blivit gravid/gör några försök?


    Vi väntar också. Det blir vårt sista landstingsbekostade försök så därför ville min man att vi skulle träffa läkarna innan. Han vill göra en ny micro-tese även om vi har spermier i frysen, men det tror jag de kommer säga nej till. Jag vill bara säga till läkarna att jag vill inte vill ha menopur, jag måste få gonal-f. 
    Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2018-07-23 21:13:36 följande:
    Vi fick en son för en vecka sen <3 Han hade bråttom ut drygt en månad för tidigt men allt har gått bra. Känns väldigt overkligt att sitta med han i famnen här just nu Håller alla tummar för er här inne!
    Stort grattis! Vad glad jag blir att höra att du blivit gravid efter IVF. Efter alla misslyckade försök känns det bra att höra något positivt! =)
  • mooonwalker
    askyfullofstars skrev 2018-07-26 17:20:15 följande:
    Varför vill din man göra en ny tese om ni har i frysen? Hoppas det funkar nästa gång. Har ni kunnat njuta av sommaren?
    Han tror att eftersom spermierna redan har frysts, tinats och sedan frysts igen är det dålig kvalitet på dem. Men jag tänker att det kan ju också vara så de spermier som klarar allt det är extra starka!

    När vi blir kallade på återbesök tänkte vi fråga ifall min man får lämna ett nytt spermaprov. De har ju hittat spermier i testikeln vid micro-tese och spermaproduktionen går ju upp och ner hela tiden, så även om de bara skulle hitta några spermier i utlösningen skulle det göra vårt liv mycket lättare! Jag undrar bara hur länge det dröjer innan vi blir kallade, kliniken har stängt nästa vecka också, men det kanske dröjer lång tid ändå (inget hittills har ju gått snabbt).
  • mooonwalker
    askyfullofstars skrev 2018-07-29 17:26:12 följande:
    Jag tänker att donatorsperma fryses ner pga god kvalité men din man kan ha en poäng i det han säger. Hur länge planerar ni försöka med din mans spermier? Är det två IVF ni har gjort? Förstår att det tar tid... Jag väntar på få komma igång. Har ju inte gjort ett enda försök och då blev vi klara med utredning för över 1 år sedan...
    Ja precis, vi har förbrukar två av våra försök (på första försöket ett ET och ett FET, på andra försöket bara ett ET). Jag vet inte hur länge vi kommer försöka. Vi har pratat med Carlanderska om vårt sista försök inte lyckas, men det är ju mycket pengar...

    Ett år är helt otroligt lång tid! Stackars er! Stackars oss alla... Hur är det med magen? Hur går det med bröllopet, det är väl snart?
  • mooonwalker
    askyfullofstars skrev 2018-07-30 11:13:37 följande:
    Jag förstår det och när ni väl hittat spermier förstår jag att ni försöker. Vi hade säkert också försökt om spermier fanns. Hur upplevde du ivf-behandlingen?

    Magen är bra. Fick godkänt av läkaren att påbörja behandling, allt såg jättebra ut! Bröllopet är snart ja. Nervöst. Vi kommer ha testdag under vår smekmånad tror jag om allt går enligt planen med insemination! Ska till min gyn nästa vecka och påbörja behandling. Nervöst men ÄNTLIGEN!! Det är värre att vara passiv än att försöka.
    Jag upplevde långa protokollet jobbigare än korta, men av någon anledning mådde jag sämre efter ET när jag gjorde korta. Inget av dem var ju speciellt roligt, men i slutändan hoppas jag verkligen att det kommer att vara värt det...

    Åh vad roligt att det äntligen är din tur! Hur blev det med allt, skulle du göra några insemineringar eller kör ni på IVF direkt? 
  • mooonwalker

    Vad roligt att ni är så många som är igång samtidigt, det är ju alltid skönt att ha någon att prata med som är i samma sits. Jag hopas verkligen att ni plussar, det ger en själv mer hopp!

    Vi ska på möte med läkare i mitten av september inför vårt sista försök, så här är det ännu mer väntan.

    Igår sa jag för första gången till en av mina vänner som frågade mig om det inte var dags att skaffa barn att det faktiskt inte är en så passande fråga. Jag sa att tänk om jag precis hade fått missfall, tänk om jag inte kunde få barn, tänk om jag min man inte kunde få barn, tänk om jag var gravid men inte var redo att berätta det. Om jag var gravid så skulle hon få reda på det tillslut ändå. Jag drog massa exempel från mitt jobb där jag träffat kvinnor som tex försök få barn i elva år, blivit gravida och nu håller på att förlora barnet i v. 23 pga livmodertappen börjat öppna sig i förtid, eller en kvinna som förlorade sitt första barn i v. 23 och nu efter flera år var gravid igen men barnet hade dött i magen i v. 26. Men min kompis var helt oförstående och sa att om man är nära vänner ser hon inget fel i att fråga och att hon har pratat om det med massor av vänner och bekanta. Jag som inte ens räknar henne som en av mina nära vänner... Tänk att folk kan vara så oförstående och ignoranta!

  • mooonwalker
    Kallamakka skrev 2018-08-17 11:51:21 följande:
    September är bara runt hörnet, snart så! Undrar om de gör någon ändring inför sista IVF:en, ska ni trycka på nåt särskilt?

    Vad less man blir! En del tänker inte längre än näsan räcker, som man brukar säga..

    Jag har också fått en hel del sånna där kommentarer från bekanta, till och med vänner. Nu vet de flesta om vår situation i vår familj och nära vänner, då vi tillslut inte orkade med alla frågor och funderingar.

    Har en vän som vet om vår sits, som ändå kläckte ur sig "ska inte Petra å Pelle ha barn snart, det har ju fått så lång tid nu..!" var på jag svarade "sånna funderingar har jag slutat att ha.".. Då förstod hon piken, att man kanske inte behöver tänka högt om sånna saker. Eftersom de tydligen inte är en lätt fixad sak för alla.

    Men denna gång har vi valt att vara tysta, och alla har respekterat det och inte frågat om vårt "nästa försök", så nu är det bara skönt.
    Ja, vi ska trycka på att jag vill ha Gonal F istället för Menopur. Sen vill ju min man göra om Micro-Tesen, men vi får se hur de blir med det. Jag har inte så stora förhoppningar på att de kommer säga ja till det.

    När har du testdag? Känner du dig precis som vanligt?
Svar på tråden Avsaknad av spermier