• Ons 20 mar 2019 06:58
  448562 visningar
  2459 svar
  2459
  448562

  Avsaknad av spermier

  Nervernautanpå skrev 2019-03-19 21:09:58 följande:

  Vi har väntpaus för tillfället. Våra "gratisförsök" är slut och har aldrig blivit gravid. Nu väntar vi på att vår privata klinik ska få göra ivf även med donerade spermier. Det är en lång och rätt hopplös väntan. Och den här gruppen består ju i princip bara av människor som förstår. Så tack för det.


  Åh den där förbaskade väntan, det är nåt av det jobbigaste tycker jag, man vill ju bara göra nånting för att nå sitt mål. Inte stå och vänta. :( har ni fått någon info om hur lång tid de tror att det kommer ta innan ni kan börja?
 • Ons 20 mar 2019 18:54
  Nervernautanpå skrev 2019-03-20 10:16:10 följande:

  Nä, dom fick söka tillstånd 1 januari. Och då trodde dom att det skulle vara klart i mars/april. Men dom var väldigt tydliga med att det kan dröja längre också.


  Okej. Då hoppas vi det går fort så ni får komma igång! :) hur mår du annars?
 • Tor 21 mar 2019 03:30
  Nervernautanpå skrev 2019-03-21 00:11:10 följande:

  Det går upp och ner. Jag fyller 35 om ett par veckor och ja... tiden springer. Jag var 30 när vi började. Känns rätt hopplöst.


  Jag förstår. Så blir man mer stressad över att man ska hinna med istället. :/ jag hoppas verkligen att det blir er tur strax!
 • Lör 27 apr 2019 11:15

  Hej tjejer!

  Hoppet är det sista som överger en, även om det ibland känns förjävligt. Skickar massa hoppfulla kramar åt ert håll!

  Här har vi ju turen att ha spermier, men trots att jag tycks bli gravid så vill det sig inte, nästan så man undrar om allt verkligen står rätt till även om man har tur att ha både ägg och spermier. I vecka 20 fick vi veta återigen att fostret dött, otroligt tungt besked, under tiden av en normal graviditet så har jag lyckats få två missfsll. Nu har jag genomgått det här missfallet, förlorat två liter blod, på köpet också blivit skrapad för att moderkakan satt fast. Sen börjar brösten tydligen producera mjölk på det. Mm.. ja det har varit en omvälvande månad.

  Men likt förbannat ställer man sig upp och biter ihop, hoppas vidare och drömmer om det där barnet. Det ska ju bara gå, det måste det göra. Ellerhur? :)

 • Sön 28 apr 2019 15:38
  mooonwalker skrev 2019-04-28 11:04:52 följande:

  Nej, fy vad ledsen jag blir. Jag som verkligen trodde att ni hade lyckats den här gången. Det bevisar ju verkligen att man aldrig kan känna sig trygg. Vet ni varför det hände? Visst har ni ett embryo kvar i frysen? Sen har ni flera strån med spermier? Massa kramar till dig! 


  Ja, det visar ju att allt kan hända om inte annat. Nä, blir psykolog hjälp vid nästa graviditet, kommer nog ha svårt att slappna av då när man inte ens fick pusta ut i vecka 20..

  Det stämmer, vi har ett ägg kvar. Vilken koll du har! :o

  Vi vet inte än vad som hände, vi väntar på obduktions svar på fostret. Borde komma om några veckor.
 • Tor 2 maj 2019 12:05
  mooonwalker skrev 2019-05-02 10:07:00 följande:

  Jag är så ledsen för er skull. Kommer ni ta en paus nu eller vill ni försöka så fort som möjligt?


  Jag vill fortsätta med sista ägget i nästa cykel. Samtidigt ska vi påbörja utredning kring varför fårat foster var så missbildat, det fattades organ bland annat. Så vi ska ta reda på om det är genetiskt eller slump eller syndrom. Om det visar sig vara genetiskt så kan man testa äggen och göra Pgd på dem innan insättning isåfall.

  Men jag vill i alla fall "chansa" på det sista, om det är dumt vet jag inte. Men känner så allafall :)
 • Fre 3 maj 2019 12:09
  mooonwalker skrev 2019-05-03 08:52:10 följande:

  Vet du om man kan göra PGD på frysta embryon? Jag läste att PGD bara görs i Stockholm och Göteborg, var bor ni någonstans? Visst gjorde ni både ett tidigt ultraljud och KUB, då såg de ingenting? Var det på RUL de såg att fostret var missbildat och inte levde? Förlåt om jag ställer många frågor, du behöver absolut inte svara. Stor kram till dig!


  Hej!

  Ingen fara, frågor är bara bra. Skriva och prata om det är också bara bra. :)

  Jag vet inte om dom gör pgd på frysta embryon faktiskt.

  Vi tillhör Uppsala län, så vi har isåfall nära om vi skulle behöva ta oss till Stockholm för att göra Pgd. Men det är ju endast om det visar sig att vi genetiskt bär på anlag för det, annars görs inte pgd alls i Sverige.

  Det är lite de också, om det inte är genetiskt, så ska man vänta över sommaren med försök bara för att få svar på det först. Den tiden har inte jag. x)

  Sen kan ju nipt säga om det finns avvikelser, redan i graviditetsvecka 10(med svar någon vecka efter) . Så jag kan ju få svar tidigt, om jag skulle bli gravid och kan då ta beslut kring det tidigt, jämfört med att avsluta graviditeten så sent.

  Våra tidiga ultraljud och kub visade inte på någon avvikelse alls. Det såg man först när fostret kom ut.
 • Tis 28 maj 2019 17:20
  mooonwalker skrev 2019-05-28 17:03:57 följande:

  Hej!

  Vi har gjort vår första insemination med donerade spermier. Väldigt jobbig upplevelse, även om kliniken känns väldigt bra i jämförelse med landstinget. Jag vet inte om det har fungerat ännu. Kallamakka, hur är det med dig? 


  Hej!

  Förstår att det är omtumlande, hoppas du har bra stöd och kan prata om alla känslorna som dyker upp.

  Här händer det inte mycket, vi ska ju göra utredning på oss om vi bär på avvikelser, men det har inte startat än. Under tiden har jag hunnit få ägglossning, ska in imorgon och göra ultraljud för att se att allt är okej. Är det okej så gör vi en insättning på lördag, sista ägget. Det är lite läskigt, eftersom man nu är oroad för om den ens skulle vara frisk vid eventuell graviditet. Men vi tar det som det kommer, hoppas på insättning på lördag i alla fall.
 • Tor 30 maj 2019 16:49
  mooonwalker skrev 2019-05-30 15:15:18 följande:

  Ja, det kändes fruktansvärt, mycket jobbigare än vad jag någonsin skulle kunnat föreställa mig. Men det kanske var som en annan här i gruppen skrev i ett privat meddelande, att det blev blev så definitivt att vi inte kommer få ett genetiskt barn ihop. Men en sak som jag tyckte kändes väldigt jobbigt var att de ville att jag skulle kolla på när hon drog upp spermierna i kateterna (för att se att de drog upp allt i provröret), det blev jag nästan äcklad av...Vi har gjort det i Sverige, jag kände att jag inte orkade åka till Danmark. Det lät bara för jobbigt att kasta sig iväg dit när jag fick ägglossning (vi bor i Stockholm). Jag har testdag på söndag, men jag tror att det har misslyckats, det känns precis som dagarna innan jag brukar få mens. 


  Jag kan bara föreställa mig hur det kändes, det låter tufft. Och ja, som du säger så kanske det är just det att det blev så definitivt, innan har man försökt föreställa sig men nu kom verkligheten med dunder och brak... Jag skickar positiva tankar åt ert håll i alla fall och hoppas det går bra. :)
 • Ons 19 jun 2019 21:30
  mooonwalker skrev 2019-06-19 08:27:59 följande:

  Hej! Hur är det gått för er? Blev det någon insättning?


  Halloj!

  Ja det blev insättning, spänningen vart kortlivad med mens redan på ruvardag 6, alltså ingen graviditet.

  Remissen är skickad 31 maj, så innan 31 augusti ska vi ha blivit kallade till klinisk genetik. Så nu är det sån dr härlig väntan igen, se tiden rinna iväg och inte göra ett skit. Inte alls bitter. Haha

  Hur går det för er? :) fick du ägglossning på rätt dag?
Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.