• Ontopic

    Avsaknad av spermier

    Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2018-07-24 13:51:53 följande:

    IVF med donerad sperma gjorde vi, gravida på första försöket IVF ni med?


    Såå kul!! Grattis :)
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2018-07-24 20:11:48 följande:

    Vi börjar med insemination. Vet inte hur många försök vi kommer göra men max 3 är bestämt. Inte mer än så. Kommer ni bara göra ett till försök?


    Okej då är ni på samma spår som vi är! Det var så läkaren beskrev planen för oss, 2 inseminationer och sen vidare till ivf...
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2018-07-25 11:53:52 följande:

    Tror inte mitt psyke klarar mer än 2-3 faktiskt. Hade gärna gått på ivf direkt men det är lite dumt i och med att insemination kan funka. Hur ser ditt AMH värde ut? Kommer du göra med letrozol igen?


    Jag tänker likadant. Insemination kan ju funka så det är ju värt att prova innan.. mitt AMH värde är 2.7. Lågt tror jag? Ja det blir nog med letrozol denna gången också.. hur ska ni göra?
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2018-07-25 17:08:26 följande:

    Hur gammal är du? Beror ju på i relation till åldern.

    Vi kommer troligtvis köra gonal f + ovitrelle. Letrozol kan göra min slemhinna tunn enligt gyn så ska se. Min nya gyn är tillbaka från semestern på måndag så ska kontakta henne då. :)


    Jag är 28 år.

    Ah okej på så vis. Läste att letrozolen kunde ge tunn slemhinna, gör det att det inte fäster? Vad gör Gonal-f:en? Inte insatt :)
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2018-07-26 23:24:23 följande:

    Precis. Då fäster det inte. Tror att gonal gör att slemhinnan växer till sig. :)


    Gyn ser hur slemhinnorna är vid undersökning eller? Hoppas du får testa på det nästa gång nu :)
  • Ontopic
    Nervernautanpå skrev 2018-08-05 12:44:39 följande:

    Vi kommer att göra ett nytt inseminarionsförsök den här månaden och går det inte vägen så blir det ivf nästa gång.

    Hamnat i en liten svacka och mår rätt psykiskt dåligt av allt det här plus att det händer massa andra grejer i mitt liv. Blev så besviken på en familjemedlem som inte riktigt kan förstå att jag inte orkar träffas just nu längre än en kort stund. Hon anser att hon och hennes partner har det lika jobbigt eftersom dom också försöker med ivf just nu. Men grejjen är att dom har 3 (!) barn totalt, varav ett gemensamt. Jag förstår att dom också har det svårt men min situation är väl inte samma! Jag har inga barn och just nu känns det som jag aldrig kommer att få några heller.

    Det är tufft just nu. Hoppas ni kämpar på där ute...


    Det går i vågor allt det här! Psyket tar stryk och jag tänker på dig! Vilken båt att sitta i alltså.. Kämpa kämpa även om det är tungt.. Kollde på ishockeyspelarnas kampen om ett barn på SVT play. Så rörande och vissa delar var igenkännande. Och att se deras resa i slutändan lyckas gav mig lite pepp.

    Tråkigt att bli jämförd med din familjemedlem. Inte alls samma sits om du frågar mig..
  • Ontopic
    Nervernautanpå skrev 2018-08-06 21:31:10 följande:

    Vi har gjort 3 insemineringar i Danmark för ett par år sen, och 3 insemineringar i år i Sverige. Planerar som sagt ett till den här månaden och går det inte vägen blir det ivf. Men då har vi valet att antingen få byta klinik (till ett universitetssjukhus) med väntetid eller vänta till årsskiftet då vår klinik får göra ivf med donerade spermier (i dagsläget får dom bara göra ivf om man har egna spermier). Så jag vet inte hur det blir.

    Jobbigt att din man inte har lika bra koll som du. Man är ju två i processen. Min kille är faktiskt väldigt insatt, mer än mig skulle jag vilja säga. Du får lägga fram lite info vid hans sängbord så kanske han läser vid sängdags ;)


    Om ni skulle byta sjukhus i processen, hur lång tid hade ni fått vänta då? Att vänta ca ett halvår för att kliniken inte får göra det känns väl tråkigt va?
  • Ontopic
    Nervernautanpå skrev 2018-08-06 21:38:52 följande:

    Jag tänkte kolla på det programmet, men min sambo tyckte att jag kanske skulle avvakta. Hade sån panik där ett tag när jag insåg att jag kanske ALDRIG blir mamma. Hoppet var helt bortblåst. Alltså, jag har hela livet tänkt att jag ska skaffa barn relativt tidigt. Jag har alltid önskat det, och min sambo lika. Men nu sitter vi här fortfarande barnlösa efter tio år tillsammans. Man borde kanske ha tagit tag i saken tidigare, men jag var väl naiv och trodde att det skulle lösa sig av sig själv eller nåt. Och man blir inte yngre. Jag är 34 och min sambo 43. Vill ju helst inte känna sig som mormor och morfar på föräldramöten. Om det nu blir nåt. Känns verkligen hopplöst.


    Serien var ju ändå ??tung? eller vad man ska säga och jag grät massor! Men just själva alla känslor runt omkring en sån här process som de beskrev kände man igen sig i. En del iaf.. Jag har också alltid sett mig som en yngre förälder med minst 3 barn. Det gör ont att veta att vi tillsammans inte kommer lyckas leva upp till det. Men på ett eller annat sätt kommer alla lyckas, jag går med den inställningen iaf! Det är så psykiskt påfrestande bara att ta sig dit tar så lång tid...
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2018-08-07 10:24:57 följande:

    Hur många försök har du gjort? Tycker det känns väldigt ledsamt det du skriver. Varför skulle ni inte kunna leva upp till er dröm ihop menar du? Jag förstår att det känns långt borta men flera homosexuella par t ex skaffar 1-3 barn. Visst att det är två kvinnor ibland som bär varsitt barn men du har ju precis som dem inte heller några fertilitetsproblem? :)


    Än så länge har vi gjort 1 inseminationsförsök, andra nu i augusti. Försökte skaffa barn med mitt ex i 1 år och lyckades aldrig sen separerade vi och när jag träffade min nuvarande så var jah redan då orolig för vad som var fel.. Så när jag och sambon försökt i 1 år tog vi hjälp. 2 år senare sitter jag här utan barn. Med en pco diagnos och en sambo utan spermier... Drömmen om fler barn har liksom ersatts med att jag hoppas jag får något.. Resan har redan varit så lång..
  • Ontopic
    Nervernautanpå skrev 2018-08-07 11:15:04 följande:

    Jag vet inte hur lång väntetid det är. Vi har inte kommit så långt än i och med att vi fortfarande gör inseminering. Jag vill såklart inte vänta till nästa år, men vill helst inte byta klinik igen heller.


    Vilken jobbig situation... Den här insemineringen får vara den som ger er ett plus helt enkelt :)
Svar på tråden Avsaknad av spermier