• mooonwalker

    Avsaknad av spermier

    Kallamakka skrev 2018-08-20 22:02:36 följande:
    Hoppas ni får göra microtese igen, men tror tyvärr som du.. De är väl rätt angelägna om att använda allt som finns att tillgå, innan man ser efter om de kan hitta mer.. :/ o själv vill man ju minimera kostnader! Man blir så maktlös när man inte får ta besluten, men de ska ju veta vad de gör. :/

    Testdag fick jag ingen, jag är tydligen "rutinerad" nu(inget man strävar efter i sånna här sammanhang kanske) blev ganska snabbt klar dä inne , så de skrev inget test datum. Däremot står det i broschyren att det är 18 dagar som verkar gälla, tycker de borde va lite färre med 5 dagars? Så.. Jag vet inte, testar nog efter mensen om den uteblir. (väntas komma 27 augusti)

    Just nu känns det som vanligt, men om jag verkligen vill så kan jag känna lite "Stick" och spänningar. Det är i alla fall skönt att veta att inga hormoner spökar denna gång. (sen om det jag känner är "stick", eller gaser... Får vi se) :)
    Konstigt att de inte säger testdag. Varje gång vi har varit där får vi en lapp med oss hem där det står vilken testdag vi har och att vi ska kontakta dem.

    Beräknas din mens den 27/8? Jag trodde du satte tillbaka ett fem dagars-embryo den 10/8? Satte de tillbaka embryot på dag fem efter ägglossning? Efter ägglossning är ju alltid cykeln 14 dagar (+- någon dag), till skillnad från den period som är innan ägglossning som kan variera från kvinna till kvinna... Jag tycker 18 dagar också låter långt, speciellt i en vanlig cykel. Men det spelar ju egentligen ingen roll vilken testdag man har, antingen så kommer mensen eller inte! Håller tummarna för att det blir plus på stickan =)
  • mooonwalker
    Kallamakka skrev 2018-08-21 16:07:37 följande:
    Ja precis, fick hem samma broschyr som sist, men de glömde nog skriva datumet helt enkelt :)

    Jag hade insättning 17/8. Fick glad gubbe 12/8 så det sattes in efter 5 dagar.

    Sist var det 18 dagar efter insättning som jag fick som datum i alla fall. :)
    Jaha, jag tog visst fel på en vecka! Då låter det mycket mer rimligt. Men då är det bara fem dagar tills mensen kanske kommer. Fast kliniken vill inte att du testar förrän veckan där på om jag har förstått det rätt?

    Om du testar när/om mensen uteblir så är det ju ingen ägglossningsspruta som gör att testet kan bli falskt positivt, så om det är positivt så är det verkligen positivt =) Jag håller tummarna!
  • mooonwalker
    Kallamakka skrev 2018-08-21 16:07:37 följande:
    Ja precis, fick hem samma broschyr som sist, men de glömde nog skriva datumet helt enkelt :)

    Jag hade insättning 17/8. Fick glad gubbe 12/8 så det sattes in efter 5 dagar.

    Sist var det 18 dagar efter insättning som jag fick som datum i alla fall. :)
    Idag är det den 27/8, dagen din mens skulle komma. Hur har det gått, har den dykt upp än? 
  • mooonwalker
    Kallamakka skrev 2018-08-27 17:55:15 följande:
    Hej!!

    Nej den har inte kommit. Så sjuuuukt nervigt nu! Gått på toaletten säkert 15 gånger idag för att kolla.

    Har haft mensvärk då och då, varje dag. Så jag vet inte vad jag ska tro..

    Vågar man testa imorgon om den inte kommit tro? Ruvardag 11.
    Åhl jag håller tummarna för att den håller sig borta! Var enda gång jag kände minsta lilla mensvärk när vi körde i naturlig cykel så kom ju tankarna på att det var kört, men jag tror att jag är en mästare på att överanalysera allt.

    Eftersom det är naturlig cykel tycker jag att du kan våga testa! 
    MariaC skrev 2018-08-27 19:39:12 följande:

    Hej på er,

    Vi förlorade ju vår son Vide i plötslig spädbarnsdöd i magen, i v 32. Han föddes stilla 2 juni. Livet är så fruktansvärt jobbigt. Men vi vill försöka få syskon till Vide. Vi fick en blasto till frysen och min mens kom igång snabbt efter förlossningen.

    21 augusti var vi på kliniken och satte in blaston, är på rd 6 idag. Td 3 sept. Vi hoppas så att det ska ta sig. Håll tummarna för oss alla här inne!!!


    Jag håller tummarna för att embryot fäster denna gång också! Kram
  • mooonwalker
    Kallamakka skrev 2018-08-28 13:09:06 följande:

    Jag vaknade tidigt imorse och kunde inte släppa tankarna på om man skulle testa eller inte, så jag tog ett graviditetstest och testade. Och till min stora förvåning/chock så stod det "gravid".. Helt otroligt vilken oväntad överraskning, där stod jag och stirrade på mig själv i spegeln i ett par sekunder och försöke förstå vad som nu väntar. Men det sjunker väl in snart. Just nu går jag mest och små ler på jobbet och känner mig som världens gladaste.


    Herregud, jag börjar nästan gråta... Stort grattis!

    Det känns liiiite som att du och jag har varit i samma situation (vi har män som har azoospermi, men läkarna har hittat spermier vid operation) och att du nu är gravid ger mig hopp! Kram!
  • mooonwalker
    Nervernautanpå skrev 2018-08-31 12:23:26 följande:

    Så det blev ingen graviditet den här gången heller. Efter sju insemineringar är det nu dags för ivf. Jag har verkligen velat slippa det men det verkar inte finnas något annat alternativ. Jag är livrädd för sprutorna, äggplock, insättning.... ja allt. Men vilket alternativ har jag? Att vara rädd är tydligen helt ologiskt och överallt får jag höra att "om det här är så jobbigt så vänta bara tills du blir gravid" eller "fixar du inte det här så kommer du inte fixa att föda barn" osv. Så..... jag vet inte. Känner mig som sämsta kvinnan i världen. Jag kan inte bli gravid och jag är inte tillräckligt modig.

    Men jag ska fixa det. Jag och min sambo skulle bli jättebra föräldrar, det vet jag. Det är bara några hinder på vägen som jag behöver övervinna. Har redan övervunnit massor av mina rädslor. När vi påbörjade vår resa klarade jag knappt av blodproven.

    Önskar att jag kunde känna mer hopp iaf. Just nu känns allt väldigt hopplöst....


    Jag beklagar, jag hoppas verkligen att IVF funkar för er! Jag förstår precis känslan av att värdelöshet som kommer när man får mens. Men jag är säker på att det kommer bli vår tur någon gång!

    Jag har ju ett stort försprång eftersom jag har givit andra människor sprutor, satt infarter och tagit prover under flera år, så för mig var inte steget att göra det på mig själv så stort. Men jag förstår inte hur någon kan säga till dig att om du inte klarar det så klarar du inte av att föda barn, vilket skitsnack! Det kommer säkert kännas jobbigt i början med sprutorna, men det kommer gå bättre och bättre för varje gång! Jag önskar att jag kunde hjälpa dig.

    En tjej på mitt jobb sa en så himla dum grej här om dagen. Vi hade en patient på mitt jobb för några månader sedan som hade varit ofrivilligt barnlös i 11 år. Hon blev gravid förra året, men bebisen dog i magen runt vecka 22 tror jag. Nu var hon gravid igen i vecka 23, men hennes livmordertapp hade börjat öppna sig och vi var rädda att hon skulle föda i förtid. När vi pratade om den här patienten på mitt jobb säger en av mina kollegor "om det var jag hade jag nog funderat på om jag verkligen borde skaffa barn". Jag blev sååå arg! Hon borde inte ens få jobba med gravida kvinnor! Så himla respektlöst! Men det är ingen som vet om min situation, så jag ville inte säga något utan bara satt där tyst...
  • mooonwalker
    Snoddis skrev 2018-09-09 18:18:39 följande:

    Hej,


    Vad bra att ni ändå upplevde dem som duktiga! Vi har bara haft besöket med den här läkaren och jag har svårt att säga så mycket efter det, upplevde honom som  otydligt i sina svar. Men tror säkert han är bra på sitt jobb!


    Oj, bilden av att det skulle kunna kännas av i en vecka fick vi inte på besöket! Mer att det kommer kännas lite efter men att han kommer få starka smärtstillande utskrivna..Kan vara bra att förbereda sig och inte boka viktiga möten veckan efter då.

    Fick ni svar på att det inte hittade spermier samma dag? :/ ..
    Jag är rätt inställd att de inte kommer hitta några hos min sambo heller, men kommer säkert bli ledsen ändå .  (Första läkaren sa väll att det var ca 15-25% chans)  Jag är ändå tacksam att vi får göra en Micro-tese direkt och att de kan göra det via landstinget vilket vad jag förstår inte var möjligt några år tillbaka.


    Tack för att du berättar hur det var för er!


     


    Jag beklagar verkligen er situation. Det är inte roligt att höra fler som är i samma sits, men jag är ändå glad över att ha hittat detta här forumet för att höra att man inte är ensam.

    Min man har också gjort micro-tese på karolinska sjukhuset. Vi har ju haft ganska otur med remisser till fel ställen etc, men innan micro-tesen fick han göra en öppen testikelbiopsi. Operationerna är ju typ samma förutom att de använder ett mikroskåp vid micro-tesen vilket ger större chans att hitta spermier. Det var en urolog som gjorde första operationen och han var brutalt ärlig och sa att det skulle göra svinont. Under den operationen fick min man sövas, medan under micro-tesen var han vaken. Inför micro-tesen sa läkaren på ks att det inte skulle vara så farligt, men jag upplevde att urologen hade mer rätt. Min man var hemma från jobbet i flera dagar efter båda operationerna. Jag tror att det är bättre att vara inställd på att det kommer göra väldigt ont, istället för att bli chockad över smärtan. 

    Du får gärna ställa frågor här eller skicka privat meddelande om du undrar något.
  • mooonwalker

    Jag har precis kommit hem från bland det värsta mötet någonsin.

    Det börjar med att läkaren frågar varför vi är där. Vi svarar att det är vårt sista landstingsförsök och att vi vill då diskutera det. Min man får förklara och motivera varför han ska få göra en ny microtese istället för att använda de frysta spermierna. När han är klar så säger hon att någon ny microtese kommer det med 99 % säkerhet inte bli. Och så förklarar hon varför. Sen berättar hon att vi inte har några frysta spermier. Vi har fått fel information. Hon kan se att en annan läkare har skrivit i vår journal att det ska finnas spermier, men det gör det  inte. Hon säger att hon har dubbelkollat.

    Tillråda på allt hon berättar säger hon att hon tror att det är fel på mina ägg också eftersom inte alla var mogna vid äggutplocket. ALLA andra läkare har sagt att mina ägg ser jättefina ut. Jag tror inte jag har hört tals om någon kvinna som bara får ut mogna ägg, alla får väl något omoget? Med Gonal-F var 26 av 34 ägg mogna och med Menopur 10 av 20 (vilket i för sig var sämre, men då fick jag ju mindre hormoner). 

    Så nu har vi alltså väntat 2,5 månader på att få veta att vi varken kommer få göra en microtese eller att det finns några fler spermier. Läkaren skrev en remiss idag till en kurator för att göra bedömningen inför donator, men det är minst en månads väntetid på det, sen beroende på min cykel så är det ytterligare minst 1-2 månaders väntetid på att få göra IVF med donatorspermier... Hon kommer visserligen ta upp vårt fall på nästa team-konferens för eventuellt ny micro-tese, men hon kunde typ garantera att det blir nej. Dessutom har de precis haft sin konferens, så nästa är inte förrän om knappt en månad. Och om vi nu mot all förmodan får ja till en ny microtese så är det minst 4 månaders väntetid från godkännandet. 

  • mooonwalker
    Kallamakka skrev 2018-09-13 05:36:30 följande:
    Men va f*n, så kan dom inte hålla på! Förstår dom inte hur viktigt det här är för en?!

    FY.. Jag förstår att ni är är arga, besvikna, irriterade - ja allt möjligt! Dom ska väl för attan ha koll på vad som finns och inte..?!

    Och nu! Äggen? Hade hon något att syfta det på, eller var det bara hennes tycke?! Hon får väl inte uttrycka sig om hon inte har tillräckliga underlag? Äggen är ju mogna eller inte, tycker inte det låter konstigt med dina.

    Nä, arg blir man! Hoppas nu tiden känns snabbare, än vad den kanske blir och att ni snart får komma ihåg igen!
    Ja, från att gå dit och tro att vi antingen ska få göra en ny microtese eller använda frysta spermier till att allt bara tas ifrån en... Det kändes som om hela vår värld vändes upp och ned. Lite som när vi fick första beskedet om azoospermin. 

    Jag kan läsa min journal online och där kan jag ju se hur den förre läkaren har skrivit att överblivna spermier refryses. 
    Ontopic skrev 2018-09-13 17:24:46 följande:
    Men alltså va...?! Hur kan det ha blivit så? Och att ni inte får göra ett till försök med micro-tese.. Alltså fan rent ut sagt förstår om ni är irriterade och ledsna över den här informationen ni fick. Var det en helt ny läkare ni fick träffa? Känns ju hel skumt att denne säger att det är fel på dina ägg när andra har sagt motsatsen. Nä hela grejen känns så konstig..

    Väntan som också är det värsta i allt det här.. Fasen! Hoppas de kommer med mer positiva besked efter konferensen!!
    Jag har träffat den här läkaren en eller kanske två gånger tidigare inför mina äggplock. Jag har gjort många vaginala ultraljud för att mäta äggblåsorna och då har jag träffat henne, men hon har aldrig varit insatt i vår behandling eller planering. Men hon kändes så himla kall och oförstående. Hon visade inga känslor alls när jag grät. 

    Det känns dock som om vi har smält beskedet något mer idag. Vi diskuterar både Danmark och Carlanderska, men har inte bestämt något än. Jag har dock redan mailat Storkkliniken för att börja någonstans.
  • mooonwalker
    Ontopic skrev 2018-09-14 05:46:58 följande:
    Men det låter ju så märkligt att den andra läkaren har noterat i journalen och gett info om att spermier har frysts. Och att de nu inte finns några i frysen? Har de tappat bort dom eller vart har de tagit vägen?

    Det borde inte få jobba läkare med ett kallt hjärta på en avdelning som behandlar den här problematiken. Man behöver möta personer med goda hjärtan.. Skönt att höra att ni tänker framåt och ser möjligheter! Kämpa :)
    Läkaren ringde tillbaka några dagar efter besöket. De har letat överallt och inga spermier finns. Hon kan inte svara på om de är borttappade eller om de aldrig fanns.

    Jag har nu dels pratat med Carlanderska. De berättade att hos de män de gjort en MicroTese och hittat spermier brukar de för det mesta hitta spermier om man gör en ny operation, men innan de gör något vill de ha våra journalkopior. Så jag har beställt hem journalerna. Även Storkkliniken ville ha en del provsvar, så jag hoppas att de kommer fort. Tyvärr vet jag inte om en del provsvar är för gamla, det kan vara så att ja behöver ta nya prover. Är det någon som vet var jag kan göra det? Och i så fall om det kostar mycket pengar? En annan tråkig nyhet var att Carlanderska har lång väntetid, det kanske finns någon tid i december, men annars är det i januari... 
Svar på tråden Avsaknad av spermier