• Ontopic

    Avsaknad av spermier

    askyfullofstars skrev 2018-08-26 20:58:50 följande:

    Det gick bra med gonal-f, dos 50. Fick en mogen ägg, 13 mm vid första VUL och 17.5 mm vid andra VUL. Tog Ovitrelle när ägget beräknades vara 19.5-20 mm. Åkte in för insemination 36 timmar senare och då hade ägget ännu inte släppt, tror det dröjde 2-4 timmar ytterligare innan det släppte så nu förstår jag verkligen vikten av en bra timing. Vem gör du ultraljud hos? Har du ingen möjlighet till privat gyn så du verkligen kan mäta äggblåsorna istället?

    Minns att jag haft diskussioner om hur det känns att få en annan mans spermier i sig. Jag var ju orolig att det skulle kännas konstigt att bli ?befruktad? i en gynstol... Jag måste inflika att det fanns inga tankar kring det väl där. Min man stod bredvid och jag frågsde honom efteråt om det var jobbigt, han svarade att det inte alls var jobbigt att bruka en annan mans spermier. Det kändes verkligen som ett vanligt läkarbesök, inget ?sexuellt? med det eller laddat på något sätt. Kanske därför det känns konstigt idag, som att vi inte alls har gjort ett försök denna månad... :)


    Lite mer uppföljning för din del. Jag har också tänkt att det borde vara bättre att kolla längre fram men de har sagt att det behövs..? Jag går hos en privat gyn nu och gör kontrollerna inför inseminationen. Frågade även i Linköping om man inte gjorde VUL innan inseminationen men nix.. Jag är lite fundersam till min kropps sätt att ?sköta? sig den här månaden, med tanke på att det bara fanns ett 16 mm i torsdags och att jag inte fått utslag än.. men vi får se

    Vi kände som ni efter vår förra insemination. det var inget konstigt alls! Håller tummarna nu!
  • Ontopic
    MariaC skrev 2018-08-27 19:39:12 följande:

    Hej på er,

    Vi förlorade ju vår son Vide i plötslig spädbarnsdöd i magen, i v 32. Han föddes stilla 2 juni. Livet är så fruktansvärt jobbigt. Men vi vill försöka få syskon till Vide. Vi fick en blasto till frysen och min mens kom igång snabbt efter förlossningen.

    21 augusti var vi på kliniken och satte in blaston, är på rd 6 idag. Td 3 sept. Vi hoppas så att det ska ta sig. Håll tummarna för oss alla här inne!!!


    Håller verkligen mina tummar för er! Fruktansvärt det som hänt och inget man säger kan stilla, men hoppas det går vägen!
  • Ontopic
    Kallamakka skrev 2018-08-28 13:09:06 följande:

    Jag vaknade tidigt imorse och kunde inte släppa tankarna på om man skulle testa eller inte, så jag tog ett graviditetstest och testade. Och till min stora förvåning/chock så stod det "gravid".. Helt otroligt vilken oväntad överraskning, där stod jag och stirrade på mig själv i spegeln i ett par sekunder och försöke förstå vad som nu väntar. Men det sjunker väl in snart. Just nu går jag mest och små ler på jobbet och känner mig som världens gladaste.


    Grattis så kul att läsa!! :)
  • Ontopic
    Nervernautanpå skrev 2018-08-31 12:23:26 följande:

    Så det blev ingen graviditet den här gången heller. Efter sju insemineringar är det nu dags för ivf. Jag har verkligen velat slippa det men det verkar inte finnas något annat alternativ. Jag är livrädd för sprutorna, äggplock, insättning.... ja allt. Men vilket alternativ har jag? Att vara rädd är tydligen helt ologiskt och överallt får jag höra att "om det här är så jobbigt så vänta bara tills du blir gravid" eller "fixar du inte det här så kommer du inte fixa att föda barn" osv. Så..... jag vet inte. Känner mig som sämsta kvinnan i världen. Jag kan inte bli gravid och jag är inte tillräckligt modig.

    Men jag ska fixa det. Jag och min sambo skulle bli jättebra föräldrar, det vet jag. Det är bara några hinder på vägen som jag behöver övervinna. Har redan övervunnit massor av mina rädslor. När vi påbörjade vår resa klarade jag knappt av blodproven.

    Önskar att jag kunde känna mer hopp iaf. Just nu känns allt väldigt hopplöst....


    Så himla tråkigt att läsa att insemineringen inte tog.. Du ska inte lyssna på de runtom som inte förstår dina känslor. Det är inte helt lätt att inte vara rädd för det som tillhör ivf så som sprutor och äggplock. Vi har precis gjort vårt sista inseminationsförsök försök nu och jag känner som du. Bra att du tänker positivt framåt! Klart man klarar det! Kram till dig!
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2018-09-04 08:19:55 följande:

    Ja vi valde själva också. Anledningen till att vi inte gjorde i Sverige, helt galet att en läkare ska bestämma donator åt en.


    Jag håller med dig om att det är knas att man själv inte får välja donator i Sverige.. Samtidigt kan jag känna just nu när jag själv inseminerats att det också är liiiiite skönt att inte veta något alls om donatorn. Samtidigt kan jag också tänka mig att det ÄR skönt att veta också. För och nackdelar :)
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2018-09-04 17:37:36 följande:

    Exakt!! När har du testdag?


    Jag är fortfarande kluven i vilket sätt jag själv föredrar faktiskt.. Jag har testdag 12/9! Har flera konstiga symtom, men antar att det är efter ovitrellesprutan... När har du?
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2018-09-04 19:52:46 följande:

    När tog du sprutan och vad har du för symtom? Tyvärr gav den många falska symtom för mig. Nu var det 11 dagar sedan jag tog den så nu börjar jag lita på mina symtom men försöker inte överanalysera dem då de lika gärna kan vara mens på g. Testdag på lördag. :)


    Det är 1 vecka sen.. Ja det är ju vad man har hört att den kan göra. Man får ta allt med ro, eller iaf försöka :) Det jag känner är stickningar och att det molar och drar. Vad har du för symtom? Det är nära för dig nu! Hoppas!
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2018-09-04 22:43:51 följande:

    Kände samma med ovitriellen... var nästan tomt när den ?gick ur?. Testade dag 10 med ett gravtest för att se att den var ur kroppen och det var den.

    Mina symtom nu är: svullna och ömma bröst, metallsmak i munnen (inte metall men det är väldigt beskt och vet inte hur jag ska beskriva det) samt åksjuka. Men detta kan lika gärna vara menssymtom... Jag är typ redan inställd på försök nr 2. Är det andra försöket för dig?


    Ja man är inte för hoppfull med tanke på den där sprutan.. Alla verkar må lite knasigt på den. Det är många symtom du har ju, hoppas det inte är mensen som spökar utan att det är symtom pga graviditet. Precis det här var vårt 2:a försök. Men eftersom jag inte fick glad gubbe på stickan och att ägget hade släppt vid insemination så tror jag det var lite för sent försatt lyckas. Men vi för se! Gick ditt försök bra annars?
  • Ontopic
    Nervernautanpå skrev 2018-09-05 12:17:15 följande:

    Hade testdag i lördags men struntade i testet eftersom jag fått mens. Men det är så konstigt. Jag började blöda lite i torsdags. Extremt lite både tors och fredag. Det räckte liksom med trosskydd. Sen under lördagen så kom det jättejättemycket blod. Alltså jag blödde konstant hela dagen. Och sen ingenting alls på söndagen. Nu idag (ons) men även igår kväll har jag haft som en molande värk i magen. Kissar normalt men när jag torkar mig sen så har jag som lite brunt blod på papperet.

    Antar att jag skulle kunna ha fått nån typ av infektion efter inseminationen men det förklarar ju inte varför mensen blev som den blev.

    Nån som upplevt detta tidigare?


    När jag inseminerades sist så hade jag liknande som du.. Började blöda för tidigt, men inte mycket.. Sen eskalerade mängden efter 2 dagar, och fortsatte men bara fram till dag 5 ungefär. Kliniken rådde mig att testa iaf men det var negativt. Vet inte varför det blev så heller..
  • Ontopic
    askyfullofstars skrev 2018-09-05 20:52:27 följande:

    Hade det släppt nyligen? Mitt höll på att släppa vid insemination men att de har släppt eller ska släppa är tydligen lika bra det! :)


    Jag tror hon sa att det nyligen hade släppt. Hon pratade något om att någon vätska fanns kvar? Och att det var bra tid att inseminera. Jag tyckte själv att det kändes som om ägglossningen skedde på söndagen, men vi inseminerades på onsdagen. Din tajming måste ju varit perfekt!!
Svar på tråden Avsaknad av spermier