• Anonym (Kaffedraken)

    Avsaknad av spermier

    Ontopic skrev 2018-09-06 06:54:29 följande:

    Jag tror hon sa att det nyligen hade släppt. Hon pratade något om att någon vätska fanns kvar? Och att det var bra tid att inseminera. Jag tyckte själv att det kändes som om ägglossningen skedde på söndagen, men vi inseminerades på onsdagen. Din tajming måste ju varit perfekt!!


    När ägget släpper/har släppt kan man se vätska av ägglossningen som ett tecken på att det har skett. Så det bör vara det hon sa. :) Tajmingen var nog bra men det värsta är väl att det inte är en garanti för något :(
  • Anonym (Kaffedraken)
    Aldrigensamalltidensam skrev 2018-09-06 07:28:29 följande:

    Tack! Ja livet känns inte rättvist alltså, vi har flera kompisar som har lyckats på första försöket liksom, på vanligt sätt. Men livet behöver ju inte vara perfekt för det. Ja vi står i kö i Sverige, blev satta i kön på första mötet på Sahlgrenska för att läkaren tyckte det kunde vara smart eftersom kön var så lång, schysst tyckte vi. Men kön är ju fortfarande för lång.. Vi tänker att vi ska kolla med Örebro hur lång kön är där först. Om den är för lång kanske vi kollar privat. Har jag förstått det rätt att de privata klinikernas spermabank är från Danmark? Eller kan det vara olika?

    Donation känns bättre än adoption eftersom vi båda vill ha barnet så litet som möjligt och att inte få barn alls är inte ett alternativ för oss. Även fast det känns tungt så är generna inte allt ju. Man formas ju av sin förälder och min man kommer älska barnet mer än nån annan. Hur tänker och känner ni med donationen? Hur har tankarna gått?


    Kön på SU är 3-4 år sist jag kollade (för 1 år sedan). Vi skippade det och drog till Danmark. Gjorde första inseminationsförsöket för snart två veckor sedan. Testdag på lördag. Och ja, de använder samma bank. Skillnaden i Danmark är dock att du inte behöver det förnedrande lämplighetssamtalet och har möjlighet att påverka val av donator. Samt att det är öppet året om och det är bara att köra när du vill :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Ontopic skrev 2018-09-07 17:09:24 följande:

    Fasen vad tråkigt att läsa..!! Man vill ju bara att det ska lyckas..


    Anonym (Sara90) skrev 2018-09-07 11:13:01 följande:

    Tråkigt! Minns försts gången det inte gick för mig, så ledsen man blir! Man tror på något sätt att det ska lyckas! Kämpa vidare!!!


    Det värsta av första inseminationsförsöket:

    1. Alla fejk grav-symtom. Jag har haft svullna bröst i en vecka, metallsmak i munnen, känt mig åksjuk. Jag har inte inbillat mig dessa symtom.

    2. Att inte bli gravid trots HJÄLP.

    3. Väntan på testdag.

    4. Alla förhoppningar.

    5. Att varje dag pendlas mellan hopp för att därefter kastas in i förtvivlan.

    Kommer inte kunna inseminera denna månad pga utomlandsresa men vi kör på i oktober med insemination igen.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Ontopic skrev 2018-09-09 08:33:54 följande:

    Vårt andra försök tog sig inte heller... Fick mens i dag så det här suger.. Känns ju som om ingenting kommer funka..Och jag instämmer på att ovanstående punkterna.. Nästa gång blir det äggplock och IVF..


    Beklagar. Går ni över till ivf efter två inseminationer?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Ontopic skrev 2018-09-09 09:14:08 följande:

    Tack! Det gick inte för någon utav oss, så tråkigt! Ja det blir nog så tyvärr! Ville verkligen inte hamna där men nu blir det så iaf..! Undra om man får vänta nu med att få köra i gång igen...?


    Vi ska köra en gång till med insemination men helst av allt hade jag velat hoppa över till IVF direkt. Ni kommer säkert få besked av kliniken men eftersom man ska starta med injektionerna igen på dag 3 så kan det vara intressant att veta när du ska få börja..
  • Anonym (Kaffedraken)
    Ontopic skrev 2018-09-09 11:32:18 följande:

    Är det för att ivf har större chanser att lyckas som du vill hoppa dit direkt? Ja jag får se vad de säger i morgon :) De vill väl säkert träffas för att gå igenom processen så lär väl bli första försöket nästa månad. Men det är bara vad jag tror..


    Absolut. IVF ger en chans upp mot 30-40%. Kontra insemination som kan förliknas med samlag...
  • Anonym (Kaffedraken)
    Ontopic skrev 2018-09-09 15:12:59 följande:

    Ja det är ju högre odds att det lyckas vis ivf. Får ni göra ert nästa inseminationsförsök direkt?


    Vi kör ju privat så det kan vi men vi ska på smekmånad under ÄL denna månad så vi kör på igen i okt. :)
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag funderar verkligen på om vi ska fortsätta med insemination eller byta till IVF direkt. I den här tråden verkar det inte vara många som lyckas med insemination utan gått över till IVF... Någon som kan ge mig klarhet i mina funderingar..?

  • Anonym (Kaffedraken)
    Ontopic skrev 2018-10-03 18:06:14 följande:

    Hur går det för er? Vår behandling blev uppskjuten och de ville att vi skulle komma på besök för att gå igenom behandlingen. Har inte fått kallelse än.. surt!


    Usch! Anledningen till varför vi går privat, hade aldrig orkat med dessa väntetider. Vi kör igång imorgon igen, sprutstart med gonal-f. Försök #2.
Svar på tråden Avsaknad av spermier