• mooonwalker

    Avsaknad av spermier

    MariaC skrev 2018-09-06 14:33:47 följande:
    Men suck alltså att det ska vara så långa väntetider..... Men som jag förstått det så får de inte prioritera sina egna utan alla ska ha samma rätt till vård. Orkar ni så kan ni ju kolla upp det lite närmare och påtala det. Vet att även Malmö hade 6 mån väntetid förra året.

    Nej, flera år vill man ju inte vänta, speciellt inte när man väl bestämt sig för att använda donator.

    Tack! Vi fortsätter försöka. Tog 3,5 år att få till graviditeten med Vide och nu är jag 35 år så vi har inte tid att vänta. Finns ju åldersgräns både för IVF och adoption.

    Vi fick en blasto till frysen på Vides IVF så den har vi satt in. Hade testdag i tisdags men vet inte om jag är gravid för enl Clearblue är jag det, klinikens test visade väldigt svagt streck och Rfsu.s visade att jag inte va gravid. Ska testa imon igen. Har inte fått nån blödning i alla fall....
    Hur har det gått för dig MariaC? 
  • mooonwalker
    MariaC skrev 2018-09-18 12:35:43 följande:
    Blev ett tidigt missfall så nu blir det tyvärr till att dra igång ny IVF. Känns som ett berg att bestiga men vi har inget val. Ska ha mens om ca 2 veckor och då börjar vi med hormoner. Väntar på att läkaren ska höra av sig med behandlingsplan eftersom jag blev överstimulerad och inlagd med Vide. Får se vad de hittar på eftersom jag har lågt AMH och är svårstimulerad också.
    Åh nej vad tråkigt! Men skönt att ni kommer igång fort igen. Måste ni börja betala själva nu?
  • mooonwalker
    Kallamakka skrev 2018-09-17 13:22:37 följande:
    När vi efterskickade journalkopior så tog det några veckor/en månad. Så räkna med att det tar tid, men jag funderade.. Går det att godkänna via nätet att ens journal delas mellan två sjukhus? Har för mig nu att min barnmorska har frågat om att dela min journal från innan, och det verkar kunna gå. (isåfall slipper man den väntetiden).

    Angående nya prover, vet inte om man bara kan ringa och säga vilka som ska tas, eller om en läkare måste skriva ner och skicka efter det. :( så där är jag nog inte till nån hjälp..
    Tyvärr har de olika journalföringssystem, så de kunde inte se mina journaler. Men jag tror att det kommer att gå ganska fort, för jag fick bekräftelser från både ställena jag har varit på dagen efter jag beställde dem =)

    Jag behöver en remiss för att blodproven ska tas och den läkaren som skriver remissen kommer stå som betalningsmottagare, så frågan är om vårdcentralen går med på det eller om jag måste gå till ett privat ställe och betala själv...
  • mooonwalker

    Hej!
    Hos oss har det hänt en del också. Som ni kanske minns var vi på ett hemskt möte där läkaren sa att våra frysta spermier inte existerade (vi vet fortfarande inte om de tappats bort eller om de aldrig frystes ner igen efter förra IVFen) och att vi inte skulle få göra en ny micro-tese. Hon skrev ju en remiss till en kurator vilket vi ska till om några veckor. MEN det ringde en sekreterare till min man ett tag efter mötet och berättade att han hade fått en operationstid. Min man blev väldigt förvånad och sa att de måste ha ringt fel, men nej. Efter några dagar ringde läkaren och sa att det blev lite konstigt att sekreteraren hade hunnit ringa före henne, men pga deras misstag erbjuder de min man en ny operation! Dock kommer inte jag få göra någon behandling samtidigt, så om de hittar några spermier kommer de frysas. Så ja, detta är ju verkligen en känslomässig bergochdalbana... Mötet med kuratorn (för donerade spermier) är före operationen, men vi kommer ändå gå på det mötet för vi vill inte att det drar ut ännu mer på tiden med tanke på hur många år vi har försökt bli med barn. 

  • mooonwalker
    Kallamakka skrev 2018-10-07 22:04:30 följande:
    Oj snacka rörigt, allt på en gång, ni gör nog rätt i att köra på på båda planerna tills ni vet hur utgången blir.. Men vad roligt med en till micro tese, det kunde man inte tro!.. hoppas på tur denna gången också så ni får ett gäng till frysen. Skickar ett gäng fyrklöver åt ert håll. :)
    Tack! Ja, jag hoppas på att vi har lika tur som er den här gången! Hoppas att du mår bra =) Har ni berättat för era vänner och familj?
  • mooonwalker
    Kallamakka skrev 2018-10-22 15:48:33 följande:

    Hej allesammans!

    Tyvärr har jag fått ma, och ska själv framkalla abort med start imorgon. Känns såklart ledamt när man äntligen blev gravid. Snopet. Orättvist. Ja.. Jag vet inte vilket ord som passar bäst in.

    Får se när denna process är klar och när man får börja försöka igen. Just nu ska vi ge tiden till att bearbeta och sörja för att sen ta tag i allt igen.


    Åh nej vad tråkigt! Stackare! När ni äntligen trodde att det skulle vara er tur...

    Stor kram till dig! <3 
  • mooonwalker
    askyfullofstars skrev 2018-10-28 21:18:36 följande:

    Plussade idag på bim -4. Är i chock. Vågar inte ta in något då jag inte ens kommit till testdag. Men just idag är jag gravid. Helt otroligt.....


    Stort grattis! Är så glad för din skull! Var det IVF med donerade spermier?
    Kallamakka skrev 2018-10-29 14:39:57 följande:
    Tack!

    Det går bra, jag har vägrat att stanna i en ledsamhet bubbla och vill se framåt, imorgon ska jag iväg på ultraljud och se hur missfallet gått, hoppas på att allt har kommit ut. Sedan är det bara att börja ta äl-test och hoppas på ägglossning inom snar framtid. Vi har 2 ägg kvar. Kanske kanske.. Vill inget annat än att ja just den där känslan som du bär på nu.. Åå, allt e så fnittrig och färgglatt. Älskade det! :) hoppas nu det håller i sig!! Det måste det!!
    Hoppas att det ser bra ut på ultraljudet idag! Om man har varit gravid en gång så är det för många lättare att bli gravid en gång till, för kroppen kommer ihåg vad den ska göra. Så jag håller tummarna för att nästa embryo fäster också! Du har inte funderat på att fråga om ni får återföra två embryon?
  • mooonwalker
    Kallamakka skrev 2018-10-30 11:54:02 följande:
    Ja vi får se om kroppen kommer ihåg. Hoppas! :)

    Jag tror inte vi skulle få sätta in två, är 26 år gammal. Så jag vet inte av vilken anledning de skulle gå med på det, men skulle vara skönare än att ha en kvar om insättningen inte fungerar, blir så vanskligt med om den klarar upptining eller inte.

    Det såg bra ut på ultraljud, endast 1 cm hinna kvar som de var säkra på att kroppen kommer ta hand om. Firade beskedet med nya ägglossningstester(tänk vad man kan va glad för konstiga saker) :)
    Jag minns inte vilket landsting du tillhör, men där jag bor så står det att om mannen har azoospermi får man göra DET, återföra två embryon. Men jag förstår vad du menar, klart man är rädd för att man "förbrukar" två embryon om det inte lyckas. Men jag är tvilling själv och skulle bli överlycklig om jag skulle få det, så jag kommer fråga efter det =) När beräknas din nästa ägglossning?
    askyfullofstars skrev 2018-10-30 11:57:40 följande:
    Tack! Vågar inte ta in något än då jag inte passerat bim... Nej, det var via insemination med donerade spermier. :)
    Nej, jag förstår, men är så glad för sin skull! Jag hade för mig att ni skulle gå över till IVF, men det kanske var efter det här försöket? Vilket "ursprung" hade spermierna? Visst hade din man utländskt ursprung?
  • mooonwalker
    askyfullofstars skrev 2018-10-31 10:36:23 följande:
    Vi har gjort två försök med insemination och skulle gå över till IVF, läkaren på Triangeln avrådde oss dock och tyckte det var alldeles för tidigt för mig. Fått hem recepten för IVF och allt men så plussade jag och har varit i chock sedan dess. Kommer vänta tills VUL tills jag vågar ta in det då jag är så tidig. Gjorde akupunktur i samband med senaste försöket, vet inte om det har någon betydelse.

    Det stämmer. Vår donator är halv ryss och halv ukrainare, han är sååå söt. Både jag och min man blev helt tysta när vi såg honom första gången. Det var han vi bara skulle ha.

    Jag hoppas allt går vägen för er med, var står ni i processen?
    Fick ni se barn-bilder på donatorn? =)

    Vi har träffat en kurator som har "godkänt" oss för att få donerade spermier, men vi väntar också på att min man ska få göra en ny micro-tese. Det blev ett annorlunda möte hos kuratorn eftersom vi inte ens vet om vi behöver använda donerade spermier, men kuratorn var väldigt gullig och förstående.

    Jag ska ringa till kliniken när jag får min nästa mens för att se om jag kan göra ett nytt äggutplock denna cykel. Om de inte har tid att plocka ut mina ägg denna cykel lär jag få vänta till efter nyår, för cykeln därpå kommer nog infalla när kliniken har stängt. Om de hittar spermier vid min mans operation använder vi dem, men om de inte hittar några spermier befruktas mina ägg med donerade spermier.

    Jag vill bara ha det här sista försöket avklarat. Vi har hållit på så himla länge och jag är så trött på kliniken (landstinget) vi går hos. Det känns som om de gör fel hela tiden så jag har inget förtroende för dem överhuvudtaget. 
  • mooonwalker
    Kallamakka skrev 2018-11-13 05:47:02 följande:

    Haha, mevinden varade inte så länge. Läkaren tyckte att cykeln blev för lång, med ägglossning på dag 20 efter blödningen och det brukade inte ge så bra resultat tydligen. Så.. Får snällt vänta på mens och nästa ägglossning, snopet. Igen. Blää! Men dom ska ju veta bäst.

    Det svåraste är att låta tiden gå och inte aktivt försöka bli med barn tycker jag.


    Liknande situation för mig. Jag skulle ringa när min mens kom, men jag får inte göra äggutplock denna cykel och min nästa ägglossning kommer att vara runt julafton, så då blir det inget heller. Jag måste alltså behöva vänta till mitten/slutet av januari... Tror du att du kommer hinna få tillbaka ert embryo i år? Har Uppsala stängt över jul och nyår?

    Ja håller med om att det är svårt med tiden. Det är så sjukt att alla runt omkring mig hinner bli gravida, föda barn och för oss händer ingenting. Flera har ju tom fått två barn nu... 
Svar på tråden Avsaknad av spermier