• 999

    Avsaknad av spermier

    GoC skrev 2015-11-25 21:11:27 följande:

    Det stämmer verkligen inte. Jag är också här. Jag vet att du är starkare än vad jag är och att du fixar det här! Man får känna att allt är skit men det är endel av bearbetningen! Om du hade sett min systers reaktion igår när jag berättade att vi har en liten i magen då skulle du känna samma lycka som jag. Våra barn har all rätt att söka upp donatorn så det finns inget han eller hon inte kommer att kunna få reda på. Och tro mig. Idag är det min sambos barn och ingen annans. Våga hoppa, jag tror på dig!


    Jag vet att jag har dig. Du är min klippa i detta, det har du varit sedan start!
  • 999
    Alltannatvarupptaget skrev 2015-12-11 15:40:14 följande:
    Det är en ny studie som har gjorts. Letrozol används egentligen av kvinnor och Cancerpatienter. Vi känner att vi inte har något att förlora så vi hoppar med som försökskaniner på den behandlingen.

    Kolla upp det med eran IVF-läkare. Det kanske är ett alternativ för er också...

    TACK!
    Har din man "avvikande" hormonvärden? Eller har alla hormonprover varit normala? Var har ni fått det utskrivet? Min mans värden är helt normala, förutom något förhöjt fsh-värde. Blev nyfiken på detta nu. 
  • 999
    Charlie310 skrev 2015-12-10 09:21:53 följande:

    Nu har vi gjort vårat andra försök för att hitta spermier, efter ett halv år med sprutor, men inga hittades. Vi har väl varit inställda på att det inte skulle hittas några så på något vis hade vi redan börjat bearbetat provsvaret.

    Nu står vi inför valet att använda spermiedonator. Vi vill så gärna ha barn och det känns som att det är de enda alternativet. Hur ställer ni er till spermiedonation? Hur har ni bearbetat det?


    Tråkigt att höra, är det två biopsier ni gjort? Vad är nästa steg tänker ni? Har ni funderat på mikrotese? 

    Vi har gjort en biopsi och inga spermier hittades. Nästa steg för oss blir nog mikrotese. Spermiedonation har vi inte pratat mycket om, känns inte som ett alternativ för oss - i alla fall inte just nu. 
  • 999

    Har någon av er funderat på att testa akupunktur/kinesisk medicin? Det finns många studier inom området som visar att det kan bota manlig infertilitet. 

  • 999

    Tillägg till ovanstående inlägg: Det gäller då att hitta någon som kan sin sak och har arbetat med det länge. Om man googlar på det så dyker både forum och studier upp som visar att män som tidigare inte producerat spermier har efter några månaders akupunktur (och medicinering med kinesiska örter) börjat producera spermier. Det går ut på att behandla hela kroppen och sätta den i balans med hjälp av akupunktur, och inte bara inrikta sig/behandla/medicinera organet/området som har problem. 

  • 999

    Hej allihop, var ett tag sen jag skrev sist. Här står det still för tillfället, vi väntar på att få komma tillbaka till Carlanderska för mikrotese, vi har inte bokat någon tid för det ännu utan min man fortsätter att gå på akupunktur och äta kinesisk medicin och hoppas att han ska slippa mikrotese. Jag är skeptisk, men ger honom ett par månader till. Han vill verkligen ge det en chans. Allt känns mörkt och grått. Kan inte acceptera andra alternativ. Men när och om vi till slut står där med inga halmstrån kvar att greppa efter så kanske jag ändrar mig. Skönt för er som kan tänka er andra alternativ, då ser ni i alla fall en ljusning längst fram i den mörka tunneln. 

  • 999
    lompan skrev 2016-01-07 18:57:09 följande:

    Är de någon här inne som gjort biopsi och hittat spermier?

    Ni som inte hittat spermier, hade eran karl för små testiklar?

    var nämligen på samtal inför biopsi idag, dm jämförde hans testiklar med träkulor och sa att hans var normalstora och därför var chansen hög att hitta spermier, hade dom varit några storlekar mindre hade chansen varit noll.


    Kajsakaj skrev 2016-01-07 19:10:25 följande:

    Jag undrar också över detta! Min sambo har ju mindre testiklar än normalt. Och varför ska man göra en biopsi om chanserna är noll? Fattar inte varför mikrotese inte är landstingsfinansierat! Borde det inte finnas ett intresse att utveckla vården? Man hade ju t ex kunnat gå direkt till mikrotese i vårt fall och därmed sparat in mycket på det.


    Min man har något mindre testiklar än normalt enligt läkarna, de sa att de inte är små men mindre än normalt. Inga spermier hittades vid biopsi. Jag tror inte man kan säga säkert, vissa har normalstora testiklar och normala hormonvärden och ändå hittas inga spermier, medan andra har små testiklar och avvikande värden och ändå hittas spermier.
  • 999
    Kajsakaj skrev 2016-01-07 19:05:21 följande:

    999, hej hej :) vet ni varför man inte har hittat spermier hos din man? Låter intressant med akupunktur och kinesisk medicin. Jag var i kontakt med ett par akupunktörer och frågade om just azoospermi, det verkar inte finnas några "bevis" på att det skulle ha effekt, men jag tänker att det kanske ändå kan maxa chanserna för spermier i testiklarna.

    Får jag fråga vad som är största anledningen till att du inte kan tänka dig donator?


    Jag vet inte vad du syftar på med vetenskapliga bevis men det finns en hel del studier som visat att akupunktur och kinesisk medicin har satt igång spermieproduktionen hos män. För mig är det bevis nog att det KAN funka, även om jag är skeptisk för att jag inte vågar hoppas. Akupunktören vi går till har arbetat med detta i 30 år både i sitt hemland Kina och i Sverige. Hon har hjälpt många infertila par och enligt henne är chanserna goda, men jag vet inte.

    Anledningen till att jag har svårt att acceptera donerade spermier är för att det biologiska bandet är väldigt viktigt för mig. Jag vill se min man i vårt barn och kunna tänka att detta barn är hälften jag, hälften han. Även om jag rent logiskt inser att min man skulle vara lika mycket pappa till ett barn som kommit till genom donerade spermier som ett biologiskt. Men det är just det genetiska/biologiska som jag har svårt att acceptera att de i så fall inte kommer dela.
  • 999
    Kajsakaj skrev 2016-01-07 21:41:18 följande:

    Vad kul att ni har hittat en bra akupunktör! Att det inte finns bevis för att det hjälper med akupunktur för män utan spermier är det jag har hört från de akupunktörer jag har pratat med, förhoppningsvis har de fel! Jag förstod det som att det kan ha god effekt om det finns spermier men att de är för få eller att de har dålig kvalitet. Men jag har inte satt in mig i ämnet vidare så du har säkert bättre koll :) kanske är värt för mig och min sambo att kolla upp också.

    Förstår absolut dina tankar angående donation. Jag kan känna en väldig sorg över att kanske inte kunna se min sambos drag i vårt framtida barn. Försöker tänka på att likhet också kommer mycket från ansiktsuttryck, kroppsspråk osv. Tack för att du berättade hur du ser på det.


    Ja som sagt, jag är skeptisk men min man vill ge det en chans och jag känner väl att vi inte har något att förlora, inte så att vi har många andra alternativ framför oss så vi kan lika gärna testa detta ett tag. Googla på azoospermia acupuncture eller chinese herbs, dyker upp en hel del studier. Jag har läst på väldigt mycket av nyfikenhet. Har även läst på olika forum om par som fått hjälp den vägen, där mannen inte haft några spernier alls. Som sagt, det kan funka men chanserna är kanske inte jättestora och naturligtvis är det ännu svårare om mannen helt saknar spernier än om han har få. Man behöver nog träffa en riktigt kunnig akupunktör (helst någon från Kina som utövar kinesisk medicin från grunden) som har erfarenhet av infertilitet. Återigen, vi har inte så många alternativ så vi greppar efter varje halmstrå vi kan nå och hoppas.

    Som sagt, rent logiskt så anser jag att den fadern som funnits med under hela graviditeten och som varit orsaken till att barnet föds och finns till är pappan. Om det inte vore för dem två individerna, som inte kan få barn så skulle inte barnet de får via donerade spermier finnas till så indirekt och direkt så är ju barnet skapat av dem två. Barnet är ju resultatet av dem två, för om inte de hade tagit beslut om att ta emot de donerade spermierna så hade barnet inte funnits till. När jag tänker så, så inser jag ju att oavsett genetiken så är mannen pappan till barnet, även om det inte är hans spermier. Men så kan jag ändå inte släppa tanken på att barnet inte är mannens genetiska. Du har dock rätt, barnet formas och tar efter pappan på andra sätt - genom uppfostran, värderingar, ansiktsuttryck, rörelser, tal etc... Och återigen är barnet resultatet av pappan. Hur tänker du och din man?
  • 999
    lompan skrev 2016-01-08 20:08:20 följande:

    MariaC fick ni mikrotese gratis eller gör ni den privat? minns inte vad du skrev tidigare?

    Min man hade också högt FSH värdet - vilket visade på att kroppen försökte kickstarta igång spermie produktionen.


    Vill även tillägga till det MariaC skrev att man kan gå mikrotesen bekostat av sitt landsting. I vårt fall så vill inte landstinget bekosta det, trots att de inte kan göra mer för oss. Så vi kommer bekosta det själva. Det bli 52000 kr för IVF-behandlingen och mikrotesen samt kostnaderna för mediciner. Även om inga spernier hittades via biopsin så vill de på Carlanderska att man gör IVF i samband med mikrotese så att man kan befrukta de utplockat äggen direkt ifall spermier hittas via mikro-tesen, för de klarar inte att frysas. Eller de kanske klarar det men det är inte en risk man tar. Så jag kommer IVF-behandlas trots att man inte ens vet om min mans testiklar innehåller några spermier överhuvudtaget. Och samma dag som mikrotesen så kommer de plocka mina ägg. Om inga spernier hittas så kommer jag nog välja att frysa äggen och fundera på hur vi ska gå vidare. Kanske väntar vi några år och hoppas att forskningen gått så pass framåt att man kan skapa spermier från mannens hudceller (det forskas om det nu och har gjort i några år). Men det lär nog dröja antar jag.

    Och som MariaC skrev så är det en enda läkare i hela Sverige som utför det och han finns på Carlanderska som är en privat klinik.
Svar på tråden Avsaknad av spermier