• Sun 18 Oct 2020 16:12
    539061 visningar
    2466 svar
    2466
    539061

    Avsaknad av spermier

    mooonwalker skrev 2020-10-17 15:59:35 följande:

    Hur går det för er? Har du gjort någon ny återföring?


    Det händer inte mycket. Gjort återföringar två månader efter varandra nu men blev inte gravid, blir en till chans på fredag(då sätts ett nytt ägg in). Således är det tionde återföringen för oss snart. Vi har två ägg kvar i frysen innan vi blir tvungna med IVF 3. Hoppas såklart att någon av dem är rätt.
  • Mon 19 Oct 2020 07:02
    mooonwalker skrev 2020-10-18 19:31:07 följande:

    Vad tråkigt! Men skönt att ni ändå har ett helt försök till om de ni har kvar inte fungerar. Men tre återföringar kvar på andra försöket är ju inte dåligt, hoppas verkligen att det funkar! Och du har ju varit gravid tidigare, så du vet att det går! Är era embryon odlade till blastocyster eller vilken dag frystes de ner?


    Ja än är det inte kört. Numera har vi hållt på så mycket så det är mer på rullande band vi gör det, inte så mycket känslor inblandat längre. Konstigt nog. Man har blivit lite "mätt" på alla försök.

    Det är som du säger, jag har ju lyckats bli gravid förr. Det är jag inte orolig för heller, snarare hur länge jag ska få vara det som är bekymret som ibland etsar sig in i tankarna. Vi har blastocyster i frysen.
  • Mon 19 Oct 2020 14:17
    mooonwalker skrev 2020-10-19 12:37:29 följande:

    Jag förstår precis vad du menar. Vi har ju försökt så många gånger att jag nästan hade givit upp. Och att inte veta hur många försök man måste göra är verkligen terror!

    Bra med blastocyster! Helt fantastiskt att ni fick så många till frysen.


    Ja det är alltid nån som förstår en i de här sammanhangen. Skönt det! Vore så himla bra om man kunde få en liten snabbtitt in i framtiden, så att man inte gör det här förgäves.
  • Sun 22 Nov 2020 14:23
    eimreps skrev 2020-11-22 12:58:06 följande:

    Hej,

    Jag är en kille, runt 30 år, och ny i denna grupp. Har under några dagar hittills hunnit läsa till sida 91 av 250 sidor och läst både positiva och tråkiga nyheter. Kommer fortsätta att läsa mig igenom resten av sidorna, så spännande att följa eran resa som jag och min sambo ska snart också göra.

    Jag och min sambo började utredningen nyligen och för en månad sedan lämnade jag första spermaprov som jag fick besked om att de inte hitta någon sperma alls. Nu har jag blivit remitterad och fått tid hos en specialist om några veckor. Jag är självklart nervös och hoppas att de hittar någonting. Jag har syskon sedan tidigare som har barn och det känns så orättvist och tråkigt om jag inte skulle kunna få egna barn.

    Men till dig som är kille eller eran sambo, vet ni något om hur mycket de får ut i sin utlösning? Är det normal mängd men ändå noll spermier? Jag har upptäckt att om det går ca 2 dagar från senaste utlösningen så kommer det inte ut mycket (det var även då jag lämnade provet) medan om jag väntar i ca 3-4 dagar kommer det ut mer men oklart om det innehåller någon spermie då. Jag har i alla fall planerat att ha utlösning 4 dagar innan provet ska lämnas.

    Ni som har fått diagnosen Klinefelter syndrom, vad har ni för symtom eller tecken från syndromet? Själv har jag inga tecken som skulle göra att jag misstänker det (är hårig som fan, har och kan bygga muskler, tycker jag har normala testiklar, .

    Jag tog privat egna prover på bl.a FSH, testeteron och sköldkörtel. FSH var en aningen hög, 23 (referensvärdet är 1,3 - 18) och LH 9,0 (referensvärdet är 1,5 - 9,3) medan testosteron och SHBG var inom normalvärdet. 

    Förlåt för så många frågor! 


    Hej och välkommen hit!

    Jag minns inte vad för mängd min sambo har men vi upplever att det är ganska lite i alla fall. Jag hittade hans provsvar. Vet inte om det säger dig så mycket, men i min sambos fall hittade man massor med spermier efter ingrepp.

    Han hade:

    Testosteron 17,5 (inom referensvärde)

    LH 7,8 (inom referensvärde)

    FSH 1,96 (inom referensvärde)
  • Sat 20 Feb 2021 17:02

    Halloj!

    Här går det dåligt. Är uppe i fem missfall nu och ska starta IVF nummer tre om en vecka. Så jag fortsätter väl helt enkelt vara det där specialfallet som tycks behöva kämpa på lite mer. Än är det inte över, men klart trött på detta nu

  • Thu 4 Mar 2021 20:55
    Ontopic skrev 2021-02-21 21:22:59 följande:

    Heja dig!! Förstår att det måste kännas som att gå i motvind men fasen vad härligt att läsa att ni inte ger upp!


    Man har inget val när viljan är starkare än orken
  • Fri 5 Mar 2021 07:49
    Ontopic skrev 2021-03-04 21:05:42 följande:

    Det är så jäkla starkt! Man ska inte ge upp när man kämpar för att nå ett mål. Jag håller tummar och tår för er!!


    Tack!
  • Thu 15 Apr 2021 12:01
    askyfullofstars skrev 2021-04-15 11:04:56 följande:

    Hej tjejer! Hur mår ni?

    Häromdagen drömde jag att jag och maken gick isär. Träffade därefter en ny man som också var steril och saknade spermier. Jag ba: men det är inga problem alls!

    Shit, har så svårt att tänka mig att bli gravid på ett ?vanligt? sätt nu efter dessa två resor. Nu är det inte länge kvar tills lillasyster förhoppningsvis joinar oss (v.31). Längtar sååååå!!!!


    Men gud vilken konstig dröm. Haha men jag håller med dig, man har verkligen accepterat och normaliserat hur man själv "gör barn" det är liksom inget konstigt längre.

    Så nära till lillasyster, hur mår ni?

    Själv så har vi gjort IVF 3, fick fyra ägg till frysen och ett i livmodern.

    Plussade i mars, men fått mycket blödningar, kraftiga och med klumpar och hela faderullan. Var därför på ett tidigt ultraljud i veckan och fick se till min förvåning - en liten klump med hjärta som slog. Däremot var den för liten för tiden och HCG är inte skyhögt. Så det blir kan mycket väl bli missfall snart. Ska in igen och titta på måndag. är okej med det, att gå i flera veckor och inte veta om jag fått missfall eller ej var klart värre. Nu vet jag liksom lite mer, hoppas på det bästa men förväntat mig det värsta just nu.
  • Thu 15 Apr 2021 22:12
    askyfullofstars skrev 2021-04-15 12:33:33 följande:

    Men åh, kära du! 4 ägg till frysen var dock inte dåligt resultat. Får du något svar på varför du får missfall? Får du några mediciner som blodförtunnande eller annat som hjälper dig att behålla embryon? Är det med din makes spermier?

    Jag hoppas verkligen du får positivt besked på måndag. Uppdatera gärna!!


    De har inte hittat någon anledning till mina missfall. Får inte någon medicin pga det.

    Och ja det är med min mans spermier(som legat frysta efter resa i typ tre år) så tinar dem upp en omgång lite då och då. Sjukt att det funkar.

    Tack för hoppet

    Nu kanske du kan svara på hur ni mår?
  • Mon 19 Apr 2021 15:47

    Hej!

    Nu har vi fått missfall för sjätte gången. Vi hade ju turen att hitta spermier via tesa. Men nu misstänker gyn starkt att min sambos spermier inte är bra, därför att han bär på en missbildning själv och således kanske för den vidare.

    Hon tyckte att nästa steg för oss är insemination med donerade spermier. Hur har man det samtalet med sin partner? Har ni något tips till mig, om hur jag kan formulera mig eller tidsram för att han ska få bestämma sig om han vill det eller inte?

    IVF kliniken ska ge sitt utlåtande på torsdag om vad de anser är rätt väg. Men det lutar alltså åt donerade spermier för vår del.

    Vet att vi hade den här diskussionen under den tiden vi inte visste om vi skulle hitta spermierna eller ej, men nu ska vi alltså diskutera detta igen. Har ni tips och råd? Vill inte pusha eller så, men samtidigt vill jag ha barn med honom.

Svar på tråden Avsaknad av spermier