• 999

    Avsaknad av spermier

    GoC skrev 2016-01-10 09:48:14 följande:

    Behöver hjälp här! Vad gäller spermiedonation.... Vad är det som gäller egentligen. Får donatorn ge upphov till max sex barn eller sen familjer och inget maxantal på barn. Vad har ni hört? Vår läkare säger sex familjer och hur många barn man vill i varje familj... Dvs kanske 12 barn i af... Och så har ju kanske donatorn egna barn... Men när jag läser om det BÖR sjukhusen följa rekommendationen om max 6 barn... Vad gäller i örebro?


    Hej vännen. Det finns inget regelverk för hur många barn en donator får ge upphov till, men det finns säkert rekommendationer även fast de inte är tvingande. Om läkaren säger att det är 6 familjer så är det säkert så, då har de bestämt att begränsa varje donator till 6 familjer men flera barn i varje familj. Innebär det att man är säkrad att få syskon från samma donator?
  • 999
    lompan skrev 2016-01-10 19:49:56 följande:

    Är det någon här som hört om någon som fått det finansierat? jag förstår inte vad kriterierna ska vara för att få de finansierat. 

    "tror" att de finns spermier - men de känns som en vild chansning hur man än vrider å vänder på det.


    Finns nog inga kriterier... Till oss sa de att de har gjort en biopsi och anser att chansen är liten att hitta via mikrotese, därför vill de inte bekosta det. Och sen fick vi hem ett brev om att de inte tänker bekosta det för att de inte har något avtal med Carlanderska. Och så sa de vid ett annat tillfälle att det inte finns någon forskning som styrker att det är en framgångsrik metod. Och när jag berättade det för läkaren på Carlanderska så skrattade hon och sa att mikrotese-läkaren minnsann skulle skicka lite forskningsrapporter till dem. Det är pinsamt att arbeta på en fertilitetsklinik och inte ha koll på forskning och studier, till och med jag var mer uppdaterad än läkaren på landstinget. Har inget förtroende för dem, i alla fall inte den läkare vi hade. En riktig inkompetent, oempatisk bitterfitta, ursäkta utrycket. Jag blir arg bara jag tänker på henne för att vi fick så dåligt bemötande. Finns fler här som fått dåligt bemötande på sina fertilitetskliniker så verkar inte alltför ovanligt.
  • 999
    AnaC skrev 2016-01-10 23:06:56 följande:

    Min man har inga spermier och vi har gått igenom hela resan med hormoner på både honom och mig, äggplock, resor, hopp och förtvivlan! Men nu har vi äntligen gjort vår första insemination med donerade spermier! De känns helt fantastiskt???? Jag är lyckligare än jag trodde att jag skulle vara. De är ju trots allt en anspänning och mycke funderingar innan det blir av! Vill bara berätta hur det känns när inga andra allternativ finns????


    Hej. Tack för din input! Många här som behöver uppmuntran. Kan du berätta lite mer om din mans situation? Gjorde han någon biopsi? Hittades några då? Vad fick han för hormoner?
  • 999
    lompan skrev 2016-01-11 20:02:47 följande:

    jag undrar om det är jätte ovanligt att inte hitta spermier om proverna var normala? Räknas proverna som normala om FSH var högt?


    Om fsh är högt så är inte proverna normala, men min mans prover var normala (12,8 i fsh vilket är pyttelite högt) men ändå hittades inga spermier vid biopsin, medan andra haft skyhöga fsh och ändå har spermier hittats så det verkar inte finnas något mönster...
  • 999
    GoC skrev 2016-01-11 19:53:58 följande:

    Det är svårt att säga helt säkrad men säger man till innan så har de alltid i örebro kunnat tillgodose önskan om man vill ha samma till syskon. Sen kan det ju alltid ta slut eller att han dragit sig ur... Så man kan aldrig garantera... Men så är det ju den naturliga vägen också tänker jag...


    Vad bra!!!
  • 999
    lompan skrev 2016-01-11 21:13:25 följande:

    okej, min man hade också 12 på FSH.. men jag uppfatta det som att det var jätte högt...


    Jättehögt? Då är det inte fsh du syftar på. Runt 11 är normalt, runt 12 är ok. Vi fick 12,8 som sagt och det har alla läkare vi träffat sagt är lite, lite högre än normalt men inte anmärkningsvärt så.
  • 999
    Kvinna84a skrev 2016-01-09 13:02:32 följande:

    Hej! Hoppar in här om det är ok..

    Vi gjorde 2 ivf försök under hösten pga att min sambo har få rörliga såermier..sen ville de inte göra ett till försök innan de undersökt min sambo igen. Han fick provsvaren igår.. Läkaren sa att det troligtvis är medfött och inte mycket att göra åt. Hormonerna hans såg bra ut så ingen behandling behövs. Han fick tips på några tabletter han ska prova i 3månader.

    Vi inväntar samtal från ivf kliniken för att höra om vi ska göra ett försök till eller om chanserna är för små.

    Känner mig tom..

    Hur funkar det med donator, någon som vet?

    Imponerad av alla starka kvinnor och män som kämpar med detta!


    Hej. Vad är det för tabletter din man ska ta i tre mån? Gällande donation vet jag tyvärr inte mycket...
  • 999
    Kajsakaj skrev 2016-01-11 22:29:56 följande:

    Det känns bara mer och mer konstigt att vi har fått så lite information när jag läser era inlägg! Vi har inte fått några provsvar alls förutom att min sambo har xxy! De tog ju mängder med prover. Är det någon som vet om det är något prov som kan visa stark indikation på avsaknad av spermier i testiklarna? Har telefontid med läkaren imorgon.

    Har idag pratat med både min och min sambos arbetsgivare; ingen av dem erbjuder bruttolöneavdrag för ev. Microtese. Känns lite skit just nu. Händer det att sahlgrenska gör vanlig tese?


    Kanske var din sambos övriga prover normala och därför lämnar de inte svar då. Så var det för oss, läkaren hörde inte av sig med provsvaren på hormonproverna och vi blev oroliga så vi ringde istället och då sa hon att eftersom proverna var normala så hörde hon inte av sig, vilket jag tycker är dåligt. Men ring och fråga!
  • 999
    MariaC skrev 2016-01-12 10:32:09 följande:

    Inte bara via landstinget, På Carlanderska i Göteborg kan man göra IVF med donerade spermier. Man får ju bekosta själv men kan tänka mig att väntetiden är rätt kort.


    Måste rätta dig, det är bara Universitetssjukhus som får göra IVF med donerade spermier. Rätta mig någon om jag har fel.
  • 999
    Kajsakaj skrev 2016-01-15 12:08:19 följande:

    Inga öppna resultat. Jag ville ju ha lite fakta så vi kunde överväga om det är värt det. Speciellt med tanke på att läkare på sahlgrenska var så negativt inställd. Men de kunde inte hjälpa mig med det.


    Det finns en hel del resultat att finna, om du googlar. Det har jag fått fram. Det är mycket mer framgångsrikt än en vanlig biopsi, det säger sig själv. När en biopsi görs så gör man bara stickprov och plockar vävnader i blindo. När man gör en micro-tese så väljer man ut de vävnader som med stor sannolikhet ser ut att innehålla spermier! Sen så är det svårt att säga något om chanserna att hitta något såklart.
Svar på tråden Avsaknad av spermier