• 999

    Avsaknad av spermier

    lompan skrev 2016-01-17 16:14:06 följande:

    [quote=76239316][quote-nick]999 skrev 2016-01-17 15:52:53 följande:[/quote-nick]Gör eller äter era män något speciellt för att sätta igång/öka spermieproduktionen? 

    Min man äter vitaminpiller och örter som sägs ha en positiv inverkan på spermieproduktionen. Vi tänker att det kan vara värt att testa det som sägs hjälpa... Det skadar inte i alla fall och det är inte som att vi har något att förlora direkt. Jag tror att jag har googlat och läst allt som finns om spermieproduktion. [/quote

    Jag har inga som helst belägg på det jag nu skriver men jag har resonerat med mig själv så att har man lägre antal spermier än normalt i sädesvätskan så går det att hjälpa på traven med vitaminer å örter. Men har Mannen inga spermier, så tror jag inte att den plötsligt får en produktion. Men jag respekterar att ni vill prova och kanske har en annan teori, jag håller tummarna och är spänd på att se om det funka!


    Du har rätt i att det är mycket lättare att öka en spermieproduktion än att sätta igång den, men jag tror inte att det är omöjligt. I alla fall inte utifrån det jag har läst. Även läkaren vi träffade på Carlanderska frågade om vi provat homeopati, så jag antar att det finns belägg för att det kan hjälpa med alternativ medicin. Jag vill gärna tro det i alla fall. Både min man och jag mår bra av att känna att vi hela tiden gör något som kan föra oss framåt istället för att bara stå och stampa. Vi känner att vi måste göra något och åtminstone prova det som sägs ha en positiv inverkan. Men det finns hur mycket som helst, man kan ju inte följa allt som sägs hjälpa, men det skadar ju inte att ge det en chans.
  • 999
    Kajsakaj skrev 2016-01-17 16:27:53 följande:

    Jag är intresserad av läkemedel som höjer kroppens egna testosteronproduktion. Som jag förstått det så kan det påverka resultatet på biopsi/tese. Om mannen har normal nivå eller svarar på behandling för att höja nivån kan det höja chanserna. (OBS nu pratar jag inte om att tillföra testosteron, utan behandling som stimulerar den egna testosteronproduktionen.) och jag kan tänka mig att det även finns örter/vitaminer/kost som kan göra det. Är det någon som har någon erfarenhet av hormonbehandling innan biopsi? Just för att höja testosteronnivå?


    Tribulus terrestris eller tiggarnöt som det heter på svenska är en ört som stimulerar och ökar testosteron naturligt i kroppen. Denna ört sägs kunna hjälpa män som har utebliven eller låg spermieproduktion. Men om mannen redan har normala testosteronvärden vet jag inte om det hjälper, vet du?
  • 999
    Kajsakaj skrev 2016-01-17 17:57:57 följande:

    Jag har läst någon studie där de kom fram till att det inte hade någon markant effekt på män med normala nivåer. Ligger din man normalt? Vet läkaren på Carlanderska något om dessa metoder? Eller vem kan man rådfråga? Så man inte gör något som gör mer skada än nytta.


    Du kan säkert fråga någon på er fertilitetsklinik. Men jag tror att så länge man håller sig till naturliga örter så kan ingen skada ske. Men om man t ex äter andra mediciner så ska man rådfråga läkare innan man äter örter eftersom det kan påverka medicinens verkan. Men är man frisk och inte äter mediciner så är det ingen fara. I andra delar av världen använder man örter och annat från naturen för att avhjälpa olika åkommor, till skillnad från i väst där man använder "kemiska mediciner". Tiggarnöt som jag nämnde finns som kosttillskott.
  • 999
    Kajsakaj skrev 2016-01-17 19:09:22 följande:

    Svårt att veta vad som funkar bäst. Men som sagt måste vi ju veta hur han ligger innan man kan göra något.


    Det är klokast att först ta reda på hans testosteronnivå först och om den är låg så kanske han får medicin för det. Men annars så skadar det inte att testa örten som jag tipsat om! Jag har som sagt sökt igenom Google och just den örten omnämns som bra kosttillskott om man har låg eller utebliven spermieproduktionen, speciellt kanske om man har låg testosteronnivå. Min man tar vanliga vitamintillskott Q10 och Cordyseps. En annan ört som omnämns mycket är också Asparagus Adscendens. Det är en sparrisväxt och anses vara bra om man saknar spermier! Det finns hur mycket som helst. Vi känner att det skadar inte att testa. I många delar av världen så använder man just örter och naturlig medicin för att "bota" avsaknad av spermier (t ex Indien, Kina, etc) så varför inte ge det en chans i väntan på bättre tider? :)
  • 999
    lompan skrev 2016-01-18 18:44:06 följande:

    Vår remiss måste ju skickas till ett annat sjukhus för vårt sjukhus inte gör biopsier. Bara det att vår remiss inte är skickad och vår läkare som ska skicka den är tydligen borta och kommer tillbaka 8 februari. I slutändan har 4a läkare läst vår remiss, så mkt har dom skickat runt den. ALLTSÅ vi måste vänta tre veckor till minst för att den ens ska bli skickad!!!! Vi tänker nu ringa runt som faaan imorgon, dom har aldrig hållt någon vårdgaranti med oss!! Ska de inte få konsekvenser! Hur lång tid har det tagit för er från spermaprov tagits till ni fått göra biopsi? För oss kommer det att ha tagit 6-7 månader!


    Vad träligt. Vi fick besked på spermaprovet och nästan tre månader senare gjordes biopsin, men det var för att de hade sommarstängt. Annars hade nog biopsin skett innan.
  • 999
    MariaC skrev 2016-01-17 23:03:18 följande:
    Min sambo äter:
    Q10
    Zink
    Selen
    B12
    Folsyra

    Ibland säger vi att tänk om det var pga dessa som de fanns några spermier vid biopsin...man kan ju aldrig veta!!
    Kajsakaj skrev 2016-01-17 22:10:04 följande:
    Nej precis, det är absolut värt att testa. Och angående att det säkert hjälper mer för dom som redan har spermier; tänk om våra män också HAR spermier/produktion bara mycket lägre antal, då borde ju dessa örter vara bra även för dem. Eller fattar du hur jag menar? En sak om det var konstaterat att det inte är möjligt med någon produktion alls. Typ att de inte ens skulle ha testiklar, då skulle det såklart inte funka.
    Ja precis, så kan det absolut vara! Och det skadar ju i alla fall inte! Spermieproduktionen är ju inte statisk, det går ju upp och ner, kanske inte från flera miljoner till noll, men som du skriver Kajsakaj att det kanske finns eller har funnits en spermieproduktion som är (väldigt nedsatt) och då kan man ju boosta den med vitaminer och andra örter, t ex så kanske det var så i ert fall MariaC. Min man går som sagt på akupunktur och enligt kinesisk medicin så är kroppen ur balans pga t ex inre stress eller vitaminbrist och då funkar inte kroppens alla organ som de ska, med akupunktur och vitaminer/örter så kan man sätta kroppen i balans igen och få igång signalerna mellan hjärnan och  t ex testiklarna som bildar spermier. Det låter lite hokuspokus, men jag vill tro att det är ganska logiskt ändå. 
  • 999
    Kajsakaj skrev 2016-01-19 17:16:47 följande:

    Ja och mycket handlar också om det mentala för mig. Att man sen oavsett resultat kan känna att man gjort allt man kan. Slippa gå och grubbla på vad som hade hänt om man gjort si eller så. Hur länge har han fått akupunktur och vad kostar det? Och vad ligger alla naturläkemedel på för priser? Har du tips på akupunktör i Göteborgsområdet?


    Exakt, så känner jag också. Han har gått på akupunktur i en månad samt ätit vitaminer/tillskott. Akupunkturen kostar 3000 kr för 10 ggr och han går två ggr i veckan första tiden och sen kommer det bli mer sällan tror jag, en gång i veckan. Vitamintillskott kan man köpa för en hundring på Apoteket, det hade vi inte behövt köpt via akupunktören, men jag vet inte om den hon ordinerat kanske innehåller lite annat bra också. Och det kinesiska naturläkemedlet kostar några hundralappar, räcker i kanske 1,5. Känner inte till någon akupunktör i Göteborgsområdet men kan be min man fråga henne om hon vet någon som hon kan rekommendera. Hon verkar känna väldigt många i branschen. Som jag sa förut så är hon från Kina och har arbetat med detta i nästan 30 år, så hon är väldigt kunnig och om hon rekommenderar någon så är säkert den också bra!
  • 999
    AnaC skrev 2016-01-19 18:46:00 följande:

    Hoppas att ni får ert efterlängtade barn! Håller alla tummar:) vi bara inge lite hopp idag! Jag plussade imorse:D vi har ju gjort donation. Vi är så glada och lyckliga idag!!


    Åh grattis! Vad kul! Nu när vi kämpar med barnlöshet så tycker jag att det är jobbigt att höra när någon är gravid, men jag blir så glad när det är någon som jag vet gjort samma resa som oss och verkligen fått kämpa!

    Du har tidigare skrivit att donerade spermier var otänkbart till en början, hur känns det nu när det tagit sig? Tror du det känns annorlunda än om det hade varit din mans spermier? Du behöver inte svara såklart.
  • 999

    Idag har vi pratat med Göran. Han tyckte att vi ska boka in en tid för microtese snart, även om vi vill vänta några månader med ingreppet, eftersom det är väntetider. Nu sa han att vi har en chans på ca 30-50% så det är superbra odds jämfört med vad de först sa, 10-20%.

  • 999
    MariaC skrev 2016-02-01 20:18:47 följande:

    Låter ju klart mer positivt!! När har ni tänkt göra det?


    Ja det låter mer hoppfullt, han berättade att han hade en annan man häromdagen, med exakt samma bakgrund som min man och där hittade de spermier via mikrotese...

    En barnmorska kommer ta kontakt med oss nästa vecka tror jag det var och boka en tid för mikrotese och tala om när jag ska börja min IVF-behandling. Göran sa att det är lite väntetider så det är bra om vi bokar in det redan nu. Vi vill vänta med mikrotesen till någon gång under våren tidigast. Min man går ju på akupunktur och äter naturläkemedel så vi vill vänta ut det först och se om det ger något.
Svar på tråden Avsaknad av spermier