• askyfullofstars

    Avsaknad av spermier

    Snoddis skrev 2018-12-15 19:27:34 följande:

    Det gick bättre än förväntat, de hittade spermier att frysa ned under min sambos microtese. 7stycken strån med okänt antal i.. De vet inte om han fortfarande producerar spermier men om det inte skulle gå med ivf behandlingen med dessa strån finns eventuell möjlighet till ny microtese längre fram.

    Det hade vi inte förväntat oss då vi förstått att det är liten chans att hitta spermier när det var 0 i spermaprovet och min sambo har klinefelters..

    Nu ska vi alltså börja med ivf, det långa protokollet, och jag är supernervös.. Mycket över biverkningarna och om det ska gå..

    Jag har också nyligen skrivit på för nytt jobb som jag börjar på om några månader, så behandlingen och en graviditet kommer lite i fel tajming.. Jag känner mig lite otacksam som tänker så när jag tänker att jag bara borde vara glad för att de hittade spermier och vi har fått den här möjligheten. Så många som kämpar och vi trodde det var kört, och att vi får detta finansierat till stor med med skattemedel..

    Men jag är orolig över hur går det med alla hormoner - och vad jag förstått rätt kraftiga biverkningar- när man ska vara ny på jobbet och prestera osv. Vad kommer jobbet säga om jag blir gravid direkt..

    Vi trodde ju helt ärligt inte att de skulle hitta några spermier under operationen och hade börjat fundera på ev. donation om något/några år.

    Jag som förut gärna velat ha barn ser nu en massa problem, jag har varit så stressad de senaste veckorna och sover dåligt, är spänd och otrevlig. Kanske är  helt naturligt med stressen? Kanske har jag ställt in mig för mycket på att vi INTE kommer få barn nu efter det senaste året..

    Ni som har påbörjat IVF, är det någon mer som också börjat tveka precis när behandlingen ska starta"? :S 


    Jag förstår dina känslor. Du ska inte förminska dem! Det är helt naturligt att vilja ?backa? när man själv ska göra det då det krävs så mycket planering och det tär rent psykiskt på en. Det är inte bara att ligga oskyddat och sedan se vad som sker. Jag påbörjade behandling när det var ca 1 mån kvar av min provanställning. Jag tänkte precis som du där med jobbet men helt ärligt så struntar jag i det nu. Jag hade påbörjat behandlingen om jag var du. GRATTS förresten till att ni fann spermier! Lycka! :)
  • askyfullofstars
    Kallamakka skrev 2018-12-23 12:03:37 följande:

    Jaha hörrni!

    Jag Är gravid igen! Hoppas verkligen det håller denna gången, är försiktig med glädjeruset ännu,men har ju sagt att jag skulle komma med besked. Så nu får man lämna resten till ödet igen.. :)


    Stort stort grattis! Vilken julklapp! :)
  • askyfullofstars
    Kallamakka skrev 2018-12-29 09:54:48 följande:

    Tack!

    Hur mår du förresten? :)


    Jo tack! Efter 7 veckor med illamående och kräkningar har det lugnat sig. Ska börja jobba igen nästa vecka (varit hemma i snart 2 mån, sängliggandes pga måendet). Fick reda på idag att vi väntar en frisk flicka via NIPT (gjorde aldrig KUB eftersom vi skulle bekosta det själva och valde NIPT istället).

    Jag trodde aldrig jag skulle säga det men inte en gång har det oroat mig att vi valde donation. Jag vill verkligen ge stöd till kvinnor som var lika oroliga och rädda som jag var en gång. Det kvittar verkligen när man får se pyret på skärmen. Både jag och min man har kommit nära varandra så otroligt mycket, vågar nästan säga att vi kommer klara oss genom allt i livet ihop! Donation skrämde livet ur mig men jag ångrar det inte en sekund. <3
  • askyfullofstars
    Kallamakka skrev 2019-01-02 23:33:52 följande:

    Vad skönt att det börjar lugna sig, låter inte alla något roligt å ha så mycket illamående :/

    Vad spännande och verkligt det måste bli när man vet vad som gömmer sig där inne.

    Och jag tror som du, i slutändan är det inte viktigt vart dnat kommer ifrån, det är just bara dna. Allt som formar en person är det man möter, ens mamma och pappa till exempel. Det viktigaste är att man är efterlängtad och väl omhändertagen den dagen man kommer till livet. Och framförallt älskad! :)


    Precis! Hur mår du? Är du i v.6? :) Några symtom?
  • askyfullofstars
    Kallamakka skrev 2019-01-03 09:24:05 följande:

    Japp vecka 6. Har inga symtom än. Hoppas det är okej där inne i allafall såklart! :)


    Bara att njuta för det kan ju komma när som helst! Ska ni göra tidigt VUL? :)
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2019-01-04 18:46:09 följande:

    Vi fick göra vårt första ivf försök i november med donerade spermier och efter några misslyckade inseminationer så tog sig det här lilla embryot! Av de ägg vi fick ut (14) så blev 3 befruktade och de andra två vi inte satte in klarade sig inte till frysen så trodde verkligen inte att det här skulle ta sig.. Håller mina tummar för er alla! Någon gång lyckas vi alla, det är bara frågan om när. Kram på er!


    Stort stort grattis!!! När plussa du? Vilken lycka!
  • askyfullofstars
    Anonym (Svårt att förstå) skrev 2019-01-04 19:16:15 följande:

    Jag menar inget illa, men jag har så himla svårt att förstå detta.

    Känner era män sig verkligen som pappor efter att en annan man befruktat er?

    Blir han automatiskt "pappa" trots att alla vet att han inte är det?

    Hur hanterar ni olikheterna när barnet växer och utvecklas och inte liknar någon av er?

    Berättar ni för andra?


    Japp, min man känner sig som en pappa nu när jag är gravid. Det är vi som gjorde alla förberedelser, går på ultraljud ihop, köper och förbereder m.m.

    Våra familjer vet om detta. Angående utseendet är ju barnet hälften mig så det du skriver är ju lite konstigt, att barnet inte kommer likna ngn av oss :).

    Förstår att det kan vara svårt för andra att förstå detta, jag trodde ju såklart aldrig detta skulle vara mitt sätt att gå.

    Men jag kunde inte lämna min man för jag älskar honom och han ville bli pappa oavsett gener.
  • askyfullofstars
    Anonym (Svårt att förstå) skrev 2019-01-04 19:44:12 följande:

    Tack för ditt svar!

    Det där med utseendet, jag tänkte på att en del barn ju bara är likt den ena föräldern. Ifall donators utseende skulle vara dominant.

    Jag har en kompis, hennes och hennes mans dotter är en, mer eller mindre, exakt kopia av henne. Kunde lika gärna vara en kopia av mannen.

    En annan tanke är ju genetiska sjukdomar, får man veta sånt om donatorn?

    Tänker (Gud förbjude) om det skulle behövas en närståendetransplantation i framtiden?

    Önskar er all lycka till!


    Om vår dotter blir en kopia av donatorn får hon bli det. Vi kommer inte älska henne mindre. Om du bara visste hur efterlängtad hon är. Då spelar det ingen roll hur hon kommer se ut. Det är bara jag och min man som vet hur donatorn ser ut så det är bara vi som kommer veta. Det kommer för alltid vara ett hål i mans hjärta för det beskedet han fick (inga spermier, inte en enda :() men jag tror och hoppas att han ser mening i allt som hänt när hon kommer.

    Vi fick en lista på alla genetiska sjukdomar som donatorn blivit testad för, det var väldigt många på den listan och det är mer än vad jag vet om min mans genetik. Jag tänker även där att det är inget man vet i förhand vare sig det är donator eller med sin partner som man skaffar barn. Jag är troende och tryggar mig med att Gud finns med oss i detta.

    Jag förstår att detta är ett ämne som inte folk diskuterar så mycket. Äggdonation finns det sååå mycket diskussioner om men där är det inte samma frågor såsom ?hur känns det att din man befruktat en annan kvinna?? Det är något med spermier och sexualitet som triggar igång folk till att ställa sådana frågor. Jag vill bara informera dig om att det kan såra otroligt mycket att få den frågan ställd. Det är sådant känsligt ämne och har man aldrig varit med om detta så kan man åtminstone respektera folks kriser och beslut.
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2019-01-05 09:01:08 följande:

    Tack! Jag plussade den 19/12 så är i vecka 8 nu! Men har inte gått på första ultraljudet än så kan typ inte slappna av..


    Jag förstår dig helt! Men åh. Jag önskar er all lycka och hoppas du fortsätter uppdatera oss!
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2019-01-10 13:35:32 följande:

    Åh tack! Hur mår du nu!? På måndag har vi fått tid så hoppas det tickar på där inne :) kram


    Nu är det mycket bättre. Illamåendet och kräkningarna har upphört. Sett min lilla flicka idag. Har du några symtom? Hur mår du? Håller tummarna för ett fint pickande hjärta, bästa som finns!
Svar på tråden Avsaknad av spermier