• Sat 23 May 2020 09:01
    540301 visningar
    2466 svar
    2466
    540301

    Avsaknad av spermier

    askyfullofstars skrev 2020-05-22 21:50:58 följande:
    Beundrar verkligen er kämparglöd. Vad ni har fått kämpa länge. Jag håller verkligen alla tummarna för er!!! <3
    Tack! <3
    Jag hoppas verkligen att det är vår tur nu.

    Igår var en riktigt jobbig dag. Fick reda på att SEX kvinnor på mitt jobb är gravida... 
  • Mon 25 May 2020 15:37
    Kallamakka skrev 2020-05-25 12:53:03 följande:
    Ja vi gör utredning nu. Fyra missfall på raken räknades som ovanligt. Så jag behövde inte tjata om utredning

    Men hittills är alla prover okej, och nu väntar jag på att få göra hystroskopi (gå in där nere å titta med kamera).. visst ska man vara glad för att man är frisk men samtidigt vill man ha något att skylla allt på.

    Jag kommer inte att få någon extra medicin med nästa ruvning -det har jag frågat om.

    Vad roligt att man kunde hitta via tesa! Ska ni göra ett till sånt ingrepp nu? Kan man göra hur många sånna som helst?

    Man behöver inte så hög dos gonal, jag hade 125-150 och fick ut ett fint antal under första IVF'en kanske kunde det lugna lite .. fick däremot 225 vid senaste, men det berodde på en viktökning. Så det påverkar tydligen också
    Jag har endast haft 100 gonal f och på ultraljudet idag såg det inte så lovade ut. Senaste stimuleringen hade jag 125 och fick ut 26 ägg, men nu var det endast några få på gång...

    Jag har redan tagit sprutor en vecka, men för att försöka rädda upp situationen så att jag får ut fler ägg ska jag lägga till menopur. Jag har inte kört kombinationsbehandling tidigare, men hoppas att det funkar!

    Ja, jag känner också att jag behöver något att skylla på! Jag hade så gärna viljat veta varför min man har azoospermi, men ingen av utredningarna har gett oss en förklaring. Om jag hade vetat vad som var fel hade jag nog kunnat acceptera det lättare. 
    Ontopic skrev 2020-05-25 14:02:59 följande:

    Jag hoppas verkligen att ni som kämpar lyckas!! Vilka kämpar!! Den här tråden har betytt massor för mig under resans gång. Så skönt att ha någonstans att diskutera öppet om ett väldigt känsligt ämne (inte för att vi inte är öppna med att vår dotter kom till via donation). Men det kan ibland vara skönt att känna att man inte är ensam i en sån här situation.


    Ja, det är verkligen skönt att veta att man inte är ensam, även om jag såklart inte önskar att någon annan människa skulle behöva gå igenom allt lidande vi har. <3
  • Sat 6 Jun 2020 20:05
    askyfullofstars skrev 2020-05-28 19:17:54 följande:
    Vad jobbigt för dig. Jag kan bara hålla tummarna för att du blir den sjunde gravida kvinnan!!! Uppdatera gärna oss hur det går eller så får du gärna skriva här för stöd <3
    Jag håller också tummarna nu.

    Som vanligt blev de enligt läkarna för många ägg, 27 stycken denna gång. 21 mogna, 9 normalt befruktade. 

    Fick tillbaka ett tre-dagars topp-embryo igår. Enligt läkaren var det ytterligare 4-5 som såg okej ut. Men det var precis samma sak förra gången, jag frågade till och med läkaren om han läste från rätt tillfälle för att siffrorna var så lika. Förra gången fick jag 26 ägg, 21 mogna, 8 normalt befruktade. Fick tillbaka ett enligt de tre-dagars topp-embryo och hade flera andra på gång, men inget till frysen. Det verkar som om inga av våra embryon tar sig vidare till att bli blastocyster. Men nu hoppas jag verkligen att de klarar det den här gången! 

    Jag hoppas att alla här inne ber en bön för mig. Att det äntligen ska bli min tur... <3
  • Sat 20 Jun 2020 12:12

    Det blev ingen graviditet den här gången heller.

    Men vi fick TVÅ blastocyster till frysen! Jag tror inte att vi hinner med någon återföring innan sommaruppehållet. Men jag är ändå glad för detta är vår mest lyckade behandling någonsin. 

  • Sun 30 Aug 2020 06:59

    Hej allihopa!

    Vet inte riktigt hur jag ska skriva detta, men jag är gravid!

    Som jag skrev i mitt tidigare inlägg var vår senaste IVF vår mest lyckade eftersom vi fick två embryon till frysen. Färskförsöket innan sommaren misslyckades, men för ungefär två veckor sedan fick jag tillbaka ett av våra frysta embryon och för några dagar sedan testade jag positivt. Vi har även ett embryo kvar i frysen. Vi har nog lagt ut nästan 200.000 kr och gjort totalt fem IVF försök (två micro-TESE i Stockholm vilket räckte till tre försök och två PESA i Göteborg). Jag har aldrig i hela mitt liv varit gravid tidigare och nu har jag tagit två test som båda visar positivt. Kan inte riktigt förstå detta...

    Nu hoppas jag verkligen att det här går hela vägen! 

  • Wed 2 Sep 2020 08:41

    Vi har inte berättat för någon ännu, förutom för er här inne =) Jag vågar inte berätta för någon annan förrän jag gjort första ultraljudet, vilket jag ska göra 21/9. Det här kommer vara tre riktigt långa veckor... 


    Kallamakka skrev 2020-08-31 06:16:51 följande:
    Hallå där!

    Waow vilka härliga nyheter, äntligen! Stort, stort grattis och lycka till. Jag håller mina tummar och tår för att allt går bra nu. <3
    Tack! Hur går det för er? Har du fått göra någon hysteroskopi?
    askyfullofstars skrev 2020-08-30 15:53:15 följande:
    STORT GRATTIS!!!!!!!! Vad underbara nyheter! Så som ni kämpat. Åh!! Jag håller alla tummarna att det går hela vägen!!! <3
    Tack så jättemycket! <3 <3 Hur långt har ni kommit med bebis nr 2?

  • Thu 3 Sep 2020 16:31
    Kallamakka skrev 2020-09-02 15:19:28 följande:
    Ni går runt och håller på den roligaste nyheten man kan ha. Så glad för er skull!

    Jag har gjort hystroskopin, den visade på en normal livmoder. Proverna var också normala.

    Så vi ska fortsätta som vanligt, trots fyra missfall.

    Inga extra mediciner eller något heller.

    Ruvar just nu för åttonde gången. Men det är bruna flytningar idag, så jag räknar med mens när som helst. Tre ägg kvar i frysen.
    Bra att ni har embryon kvar i frysen, även om jag hoppas att den lilla du ruvar på nu klarar sig! När har du testdag?

    Jag minns inte om min man fick undersöka prostata, men jag vet att han har gjort det vid ett annat tillfälle och att den då kändes normal. Men det du skriver om låter som obstruktiv azoospermi och våra läkare uteslöt det tidigt. Om jag inte minns fel pratade de om kvantiteten som kom ut vid en utlösning, dvs hur många ml. Vid normal mängd var det väldigt osannolikt att det skulle vara en obstruktion. Sen hade man väl hittat riktigt med spermier vid operationerna om det hade varit stopp. 
  • Fri 4 Sep 2020 16:57
    Kallamakka skrev 2020-09-03 21:33:48 följande:
    Jag har testdag den 14 september. Men det blöder nästan nu, och det är precis i tiden för mens. Så jag har riktat in mig på nästa försök redan.

    Jag ska läsa lite om instruktiv azoospermi.

    Kan inte minnas att de kommenterade mängden som kom ut vid utlösning alls faktiskt.

    Hos min man har man nu konstaterat att det är trångt i mynningen till blåsan. Därför började tankarna skena iväg på vad för anledningar det kan finnas bakom det.
    Jag tror att det är mycket möjligt att din man han obstruktiv azoospermi, för visst hittade man massa spermier vid PESA? 

    Tråkigt med mensen. Får du göra nästa återföring direkt? För om din cykel är någorlunda regelbunden borde du väl ha ägglossning om typ två veckor?
  • Mon 7 Sep 2020 17:36
    Ontopic skrev 2020-09-05 21:55:45 följande:
    Åhh grattis grattis!! Håller mina tummar för er :) Underbart!!!
    Tack så jättemycket!

    Just nu känner jag mig väldigt orolig för att jag inte har så mycket gravid-symtom. Jag borde bara vara glad över att må bra och inte ha massa jobbiga symtom, men eftersom jag varken mår illa, har någon halsbränna eller ömma bröst så känner jag mig inte gravid. Jag längtar så himla mycket till ultraljudet för att få se att det verkligen är något där inne!
  • Tue 8 Sep 2020 08:10
    Ontopic skrev 2020-09-07 21:35:00 följande:
    Jag känner med dig! Men jag kände inget speciellt heller sådär i början. Det är så olika från person till person, kräktes aldrig ja du vet sånt där som ?alla andra gör?.. Jag mådde precis som vanligt! När har ni ultraljudet?
    askyfullofstars skrev 2020-09-07 21:44:06 följande:
    Vilken vecka är du i? Jag kände inget heller första 7 veckorna. Sedan kom illamåendet från helvete (vid v.6+5 ungefär) och tog över mitt liv och kräkningar dygnet runt. Alla mår inte sådär dåligt! Jag hade inga känningar på graviditet innan det, tog bara ett test då maken sa ?du är gravid?.

    Angående bebis nr 2 så kör vi igång denna månad men måste få ett ok från min läkare först pga andra besvär med kroppen. Kan troligtvis bli op först men förhoppningsvis inte. Det sjuka är att jag är mer nervös nu. Nu vet man vad det är man försöker att få, innan har man ingen aning hur överväldigande kärleken är.

    Du måste uppdatera efter ultraljudet!!! Jag håller alla tummarna för er!
    Skönt att höra att ni skriver så! Jag tror att jag är i vecka 6+0. Jag blir lite förvirrad eftersom vi har gjort IVF, men eftersom vi hade återföring på dag 6 efter ägglossning borde återföringen väl vara 2+6...? Men jag vet inte om de frös ner embryot dag 5 eller 6, spelar det någon roll?

    Ultraljudet är inte förrän om två veckor. Tiden går så himla långsamt! Jag tänker att bara jag har gjort ultraljudet och sett att allt är bra kommer jag kunna slappna av. Men det kanske bara något jag inbillar mig, jag kanske kommer vara orolig hela tiden =)

  • Sat 19 Sep 2020 08:38
    Ontopic skrev 2020-09-16 15:31:24 följande:
    Äggplocket räknades väl som 2+0 om jag inte minns helt fel? Så spännande alltså med ultraljud! Jag tänkte också som du att det skulle släppa efter först ultraljudet, men njaae haha! Det är skönt att få bekräftat att det är en bebis där inne. Man tror ju knappt på det innan. Men mitt råd är att försöka njuta av graviditeten! Grattis grattis!! Underbart!
    Jo jag har också läst att äggplocket är 2+0, men jag satte ju tillbaka ett fryst embryo så äggplocket var ju flera månader tidigare. Men en dag hit eller dit spelar ju inte så stor roll =)

    Jag har i alla fall varit på ultraljudet. Jag lyckades boka om det så att jag fick göra det några dagar tidigare =) Allt såg bra ut, det fanns ett litet tickade hjärta! Och storleken stämde bra överens med återföringen, så nu känns det mycket bättre. Väldigt tråkigt att min man inte fick vara med, men huvudsaken var att det såg bra ut. 
  • Thu 24 Sep 2020 16:58
    Kallamakka skrev 2020-09-21 07:50:41 följande:
    Härliga nyheter! Vad skönt!
    Ja, så skönt att se hjärtat! Men det gick väldigt fort, fick nog bara se embryot i någon minut.
    askyfullofstars skrev 2020-09-21 18:54:25 följande:
    Men du. Nu väger jag säga: GRATTIS!!! Vad ni har kämpat. Fortsätt uppdatera. Hur mår du nu i graviditeten?

    Vi har börjat här med baby #2. Sprutdag 3 idag :)

    Tusen tack! Vi förstår inte riktigt själva att det verkligen är sant. Jag mår fortfarande toppen. Hade en vecka där jag var så trött så att jag trodde att jag skulle dö, men det gick över ganska fort. Men inget illamående eller så. Bara lite molvärk i magen till och från (vilket gör mig jätterädd och jag tror att jag ska förlora "den" hela tiden). 

    Spännande med syskon, skönt att ni har fått komma igång. Du får fortsätta uppdatera hur allt går sen med äggplock och allt!
  • Sat 17 Oct 2020 15:59
    askyfullofstars skrev 2020-10-13 19:55:53 följande:

    Hej igen!

    Så ofattbart att skriva detta men jag har plussat igen på bim -1. <3 Är såklart lika nervös som sist men tar en dag i taget.

    Är det någon som minns när man kan boka tid för tidigt ul? :)


    Åhh vad roligt! Grattis!

    Graviditeten går bra hoppas jag. Jag har känt mig extra nojig de senaste dagarna. Men jag har varit på inskrivning hos barnmorskan och ska göra KUBen nästa vecka. Funderar även på att göra NIPT privat bara för att var 100% säker, men vill göra KUB först. Vi var även på ett privat ultraljud för 1,5 vecka sedan bara för att min man skulle få se bebisen. Han får inte vara med på något besök eller ultraljud pga Covid-19 (som det säkert är för er andra också).
    Kallamakka skrev 2020-10-16 06:40:50 följande:
    Super duper Grattis! Härliga nyheter!

    Hur går det för er? Har du gjort någon ny återföring?
  • Sun 18 Oct 2020 09:35
    askyfullofstars skrev 2020-10-17 20:39:39 följande:
    Tack snälla!

    Vad har du varit nojig över? Jag gjorde NIPT med dottern, så skönt att få det svart på vitt!

    Är lika nojig jag med. Har typ noll gravsymtom. Känner mig sååå ogravid!
    Känns så skönt att höra andra som inte har symtom heller. De senaste dagarna har jag varit nojig över att graviditeten har stannat av, att jag har fått missed abortion. Min man har föreslagit att vi ska göra ytterligare ett ultraljud, men jag vill inte göra för många ultraljud. Jag har ju redan varit på två och kommer göra minst två till (KUB och RUL). Jag tror inte heller att jag någonsin kommer att kunna slappna av helt. Längtar tills jag känner fosterrörelser. På det privata ultraljudet sa läkaren att jag hade moderkakan i bakväggen, så jag hoppas att jag kommer känna rörelser tidigt. 

    Har du fått tid för ultraljud? Min klinik ville göra ultraljudet i vecka åtta, men absolut tidigast vecka 7 + några dagar, så jag gjorde mitt 7+2 tror jag =)
  • Sun 18 Oct 2020 19:31
    Kallamakka skrev 2020-10-18 16:12:29 följande:
    Det händer inte mycket. Gjort återföringar två månader efter varandra nu men blev inte gravid, blir en till chans på fredag(då sätts ett nytt ägg in). Således är det tionde återföringen för oss snart. Vi har två ägg kvar i frysen innan vi blir tvungna med IVF 3. Hoppas såklart att någon av dem är rätt.
    Vad tråkigt! Men skönt att ni ändå har ett helt försök till om de ni har kvar inte fungerar. Men tre återföringar kvar på andra försöket är ju inte dåligt, hoppas verkligen att det funkar! Och du har ju varit gravid tidigare, så du vet att det går! Är era embryon odlade till blastocyster eller vilken dag frystes de ner?
  • Mon 19 Oct 2020 12:37
    Kallamakka skrev 2020-10-19 07:02:53 följande:
    Ja än är det inte kört. Numera har vi hållt på så mycket så det är mer på rullande band vi gör det, inte så mycket känslor inblandat längre. Konstigt nog. Man har blivit lite "mätt" på alla försök.

    Det är som du säger, jag har ju lyckats bli gravid förr. Det är jag inte orolig för heller, snarare hur länge jag ska få vara det som är bekymret som ibland etsar sig in i tankarna. Vi har blastocyster i frysen.
    Jag förstår precis vad du menar. Vi har ju försökt så många gånger att jag nästan hade givit upp. Och att inte veta hur många försök man måste göra är verkligen terror!

    Bra med blastocyster! Helt fantastiskt att ni fick så många till frysen.
  • Thu 22 Oct 2020 20:15

    Idag har jag gjort KUB. Är så himla glad, vi fick 1:20 000 (dvs det bästa man kan få)! Bebisen var lite olydig och ville inte ligga som barnmorskan tyckte, så fick ta en promenad och komma tillbaka en kvart senare och då fick vi helt underbara bilder! 

    Min man tycker inte vi behöver göra NIPT eftersom allt såg så himla bra ut på ultraljudet, men jag vill eventuellt göra det ändå. Det finns en klinik som inte bara tittar på trisomi 13,18 och 21 utan massa andra saker också. Men det testet kostar nästan 10.000 kr... Att göra det enklare testet kostar knappt 6.000 kr, men det känns onödigt eftersom vi fick så bra resultat på KUB. Jag känner mig kluven!

    vasamamma.se/nipt-test/

  • Thu 19 Nov 2020 16:13
    askyfullofstars skrev 2020-11-04 12:26:30 följande:

    Då har jag precis fått se baby #2. Det kändes lika overkligt, precis som med storasyster. Ett litet foster med hjärtslag. Jag är så tacksam för donation och vår väg till barn. Jag hade verkligen aldrig bytt ut detta mot något annat. <3


    Grattis! Så underbart!
    Hoppas att du mår bättre nu med illamåendet =)
  • Fri 29 Oct 2021 10:16

    Hej allihopa!

    Jag gissar på att det finns några av er "gamla" som fortfarande tittar in här då och då. I maj föddes min son, så han är nu ca 5,5 månader. Jag kan inte riktigt förstå att allt verkligen gick vägen för oss. Jag tror att vi började aktivit försöka få barn 2015, började med utredningen 2016 och att jag sedan började skriva här 2017. Sex år senare sitter jag nu här äntligen med min lilla prins. Vi gjorde ju tre IVF försök (med micro-tese) i offentlig vård, fyra inseminationer med donerade spermier i privat vård innan vi åkte till Göteborg (Carlanderska) och gjorde IVF och TESA. På andra privata IVF-försöket lyckades vi och vi har till och med ett embryo kvar i frysen. Vår son har verkligen blivit en perfekt liten blandning mellan min man och mig.

    Jag ville bara ge en liten uppdatering och hoppas verkligen att ni som fortfarande kämpar en dag lyckas vare sig det blir med egna eller donerade spermier!

    Kram!

Svar på tråden Avsaknad av spermier