• Äldre 1 Jun 21:03
    540209 visningar
    2466 svar
    2466
    540209

    Avsaknad av spermier

    999 skrev 2016-06-01 19:30:57 följande:

    Nope, inga spermier den här ggn heller, inte ens en halv, död spermie. Så tre spermaprov och en biopsi senare kan man säga att vi är så fruktansvärt trötta på negativa besked. Nästa anhalt blir Carlanderska, för mikrotese och IVF. Det är vår sista chans. 


    Åh nej, så sjukt tråkigt! Men vad skönt att det finns en chans till. Får ni det betalt eller får ni bekosta det själva? Hoppas hoppas att det funkar!
  • Äldre 8 Jun 17:10

    Hej på er!

    Nu har vi varit på första besöket på Sahlgrenska. Provet visade forfarande noll så vi ska nu bli kallade till biopsi. Tyvärr blir detta efter sommaren. Hon sa att det är va 30-40% chans att man hittar via biopsi. Sen sa hon även att i och med att alla andra prover ser bra ut så tror hon att man kommer att hitta. Känns ändå skönt att hon sa så men också jobbigt då man inte vill hoppas på förmkt då ett dåligt besked blir så mkt jobbigare då..

    Jag frågade även att om man hittar via biopsi hur lång väntan blir det då för ivf. Då sa hon att det blir inte speciellt lång väntan för det går ju snabbt nu för tiden. Jag sa då att jag hört att kön för tillfället är 8 månader. Hon svarade att ni har ju redan stått i kö hit. Jag sa då att jag läst att man bara står i en kö i taget. Då blev hon osäker och kunde inte lämna något rakt besked om det. Är det någon av er som har koll på detta?

  • Äldre 9 Jun 21:17
    Jadu skrev 2016-06-08 18:32:29 följande:

    Vad tråkigt att de fort visar på noll o att behöva vänta hela sommaren. Men försök passa på o njut av sommaren så ni är utvilade till karusellen sätter igång till hösten.

    Vad var de för prover? Vi eller han tog för kromosom fel och de visa inget och han låg strax under på testeron men de visste vi då han innan behandlats mot testestron brist. .det är jobbigt när hoppet kommer smygandes samtidigt som man tänker att de är bättre att ställa in sig på skit så man inte blir för besviken..


    Ja vi får försöka med det. Vissa perioder tycker jag att det går bra att koppla bort och acceptera väntan men sen ibland blir det så påtagligt och då blir det tungt...

    Oj jag har inte koll på vad alla prover varit för men bla kromosom och sen igår gjorde hon även ultraljud på honom och det såg bra ut.

    Ok då känns det som ni har ungefär samma utgångsläge som oss. Håller tummarna för oss alla!
  • Äldre 9 Jun 21:19
    999 skrev 2016-06-08 19:14:36 följande:

    Jag vet precis vad ni menar med att man hela tiden vaggas mellan hopp och förtvivlan. Min man har också normala värden på alla blodprover som tagits, inga kromosomfel och normala hormonvärden. Men ändå hittades inga spermier vid biopsin och jag vet fler här i samma situation, samtidigt som några andra har haft onormala värden och ändå så har spermier hittats via biopsi. Det är det som gör det så komplext och oförutsägbart, det går inte att säga i förväg. 


    Ok, ja det är skit jobbigt, man vågar ju inte hoppas på ngt. Jag tycker också det är konstigt att hon vågar säga så "jag tror man kommer hitta spermier" om utfallet är som du säger, väldigt varierande..
  • Äldre 10 Jun 07:32
    999 skrev 2016-06-09 21:29:03 följande:

    Ja det är lite konstigt, men hon kanske anser att hon kan göra den bedömningen utifrån vad hon fått fram under utredningen. Min man har något mindre testiklar än normalt sa dem, det var det enda som var lite avvikande. Har de sagt något om det?


    Ja, hoppas ju såklart att hon har rätt men vågar inte tro på något förrän vi vet. Ok. Nej allt verkade normalt, normal storlek osv.
  • Äldre 10 Jun 17:16
    Jadu skrev 2016-06-10 12:12:28 följande:

    Okeey, känns lite segt att behöva vänta hela sommaren på första besöket men får väl försöka njuta av sommaren och bara vara.


    Ja jag förstår det! Men som du säger, man får försöka tänka bort det och njuta av sommaren. :)
  • Äldre 10 Jun 18:43
    Jadu skrev 2016-06-10 18:26:05 följande:

    Lättare sagt än gjort ???? men är ju bara att försöka.

    Var ultraljudet för att se om han hade blockader eller varför gjordes det?


    Man kollade efter bla cystor eller liknande vad jag förstod.. Vet inte om man kan se blockader så också kanske?? Hon sa att allt såg bra ut iaf och då blir man ju så lättad att vi inte frågade så ingående..
  • Äldre 10 Jun 18:47
    lompan skrev 2016-06-10 17:30:12 följande:

    Hej alla!

    Som sagt det är bara glömma odds och statistik, man vet ändå inte i vilken ända av spektrumet man kommer hamna. Man kan ha tur eller otur. Hos min karl hitta man inga spermier trots att allt var normalt och läkaren sa att vi mest troligt skulle hitta. Jag håller alla mina tummar och tår för att ni ska hitta, annars kan jag trösta er med att ni inte kommer sitta barnlösa om ni verkligen vill ha barn ändå. Jag är på Ruvardag 9 med ett embryo som vi använt donator spermier till, jag tittar fortfarande på odds och statistik för att lyckas men det finns fortfarande inget som säger om just jag ska lyckas trots toppembryo. Jag måste bara acceptera att ödet har sin gång!

    Lycka till allihopa!


    Hej,

    Ok tack för att du delar med dig. Och vad kul att du ruvar. Jag håller tummarna för er. Undrar också hur länge ni fick vänta på donation?
  • Äldre 10 Jun 23:15
    lompan skrev 2016-06-10 19:04:00 följande:

    Det var över ett års väntetid så vi tog lån på huset och gjorde det utomlans. Jag kan verkligen rekommendera att INTE vänta om man bestämt sig för donation och om man har råd att ta ett lån, för oss kostar det 100 kr i månaden och vi lånade på huset på 100000, hoppas vi inte behöver använda allt. Jag klarade psykiskt inte att vänta mer, som redan gjort en ett år lång utredning.


    Okej. Får man fråga vart ni gjort det?
  • Äldre 1 Sep 15:37

    Vad härligt att höra att det går framåt för er. Vi var på första besöket hos Sahlgrenska i juni och blev då lovade tid för biopsi i augusti - september. Då vi inte hört ngt efter semestern så ringde jag och fick idag prata med en som bokar in. Hon sa då att vi troligen får komma i november... Jag sa då vad barnmorskan sagt och hennes respons var bara att dom inte har koll på hur tiderna bokas.. Ah vad trött jag blir.. Nu står vi iaf med på återbudslistan.. Vad skönt att det gick så fort för er Jadu. Är det ngn som har koll på vad som händer efter biopsin? Om dom hittar, måste man stå i vanliga IVF-kön eller får man börja direkt?

Svar på tråden Avsaknad av spermier