• Mån 11 jun 2018 22:36
  455873 visningar
  2459 svar
  2459
  455873

  Avsaknad av spermier

  mooonwalker skrev 2018-06-11 21:55:12 följande:

  Jag är på dag 8 på korta protokollet. Har du äggplock på måndag nästa vecka? Jag kommer med största sannolikhet göra äggplocket på fredag. Hur känns din kropp? Jag börjar bli om i magen nu, men jag mår tusen gånger bättre nu än förra gången när jag gjorde långa metoden. Jag frågade läkaren idag hur många ägg hon trodde de kunde få ut och hon sa att idag fanns det ca 14 äggblåsor som var lagom stora. När ska du göra ultraljud?Jag är precis likadan, jag vågar inte hoppas på för mycket. Men sen blir jag orolig för att min kropp ska känna att jag är negativ eller stressad och så kommer allt misslyckas bara för det. Det kanske låter dumt, men det är ju så svårt att sluta tänka på allt!


  Ja man tänker heeela tiden på det. Skönt att jobba tycker jag, för då kommer man på andra tankar ett tag och får en paus från alla "tänk om".. Men ibland är jag bland bebiskläder och färgval på barnets sängkläder ändå och får påminna mig om verkligheten.

  Av sprutorna känner mig lite uppblåst och trött på morgonen, annars som vanligt. :)

  Jag är på sprutdag 6. Ska på första ultraljudet på onsdag, mer än så vet jag inte än. Men visst händer inget på helgen? Isåfall kanske det blir ultraljud igen på fredag och äggplock måndag? (spekulerar för fullt!). Kul att vi är ungefär lika i processen! :)

  14 ägg låter fantastiskt! :D
 • Tis 12 jun 2018 16:57
  mooonwalker skrev 2018-06-12 08:00:17 följande:

  Ja, tänk om båda skulle lyckas och vi får bf några dagar ifrån varandra! Nej, så vågar jag inte tänka...

  Vilka mediciner tar du? Jag började ta Menopur och sen har jag fått lägga till Fyremadel som bromsar så att jag inte ägglossar för tidigt. Min klinik har inte öppet på helger så jag har äggplock på fredag eller måndag, men eftersom mina äggblåsor ser lagom stora ut blir det troligtvis på fredag. Om de hade varit mindre hade de nog velat stimulera någon dag till. Jag tror att du borde ha äggplock på måndag, men det bestämmer säkert dina läkare när du gör ultraljudet.

  Min läkare sa att hon räknade bara de stora, men att det kanske blir fler, så jag hoppas på ännu mer. Jag fick ju över 30 sist, men då blev jag ju överstimulerad och jag tror att det finns risk för att flera av äggen då inte är lika bra kvalité. Jag tror 14 är ganska lagom så jag är glad :)


  Ja hur kul hade det inte varit att få följas åt! :)

  Jag har tagit gonal, och nu också fyremadel(som jag inte gillar) får utslag av den men men! Så är det!

  Ja precis, 14 ägg låter lagom om man går efter vad man luskat kring på diverse trådar, då tycker man av överstimulans ska undvikas! :) jag får återkomma imorgon med mer info efter ultraljudet kring mig själv! :)
 • Ons 13 jun 2018 18:44

  Halloj!

  Ja fyremadel är inte min favvis heller.. Men ja, är det nåt man försonas med så är de väl de där sprutorna :)

  Idag gick bra! Hon hittade 10 ägg i bra size, ska fortsätta med samma dos och äggplock är inbokat till på måndag, hon vågade tro att fler skulle hinna bli större under de här sista dagarna också. Alltså.. Waow vad gör man nu?! :D tycker det är så häftigt och skit skrämmande samtidigt alltihopa!!

 • Tor 14 jun 2018 06:27
  mooonwalker skrev 2018-06-13 22:59:24 följande:

  Om du måste ta sprutorna i framtiden kommer du klara det galant, det är jag helt säker på! <3Det låter ju toppen! 10 ägg blir perfekt :) Jag kommer inte få göra äggplock på fredag trots allt. Tydligen var mina äggblåsor precis på gränsen till för små och då är risken att äggen är omogna när de plockas ut. Så jag får vänta till måndag. Läkaren var dock lite osäker eftersom jag ändå har ganska många ägg på gång, så det finns risk att jag blir övetstimulerad igen... Men jag fick lämna blodprover som såg bra ut. Dock börjar jag känna mer och mer i magen. Det som jag tycker är jobbigt med att vänta är allt med mitt arbete. Jag har ju nyligen bytt jobb och vill absolut inte berätta för någon där. Min chef har jag noll förtroende för, så det blir väldigt knepigt. Hur har ni andra gjort? Vet era chefer om allt?


  Go morgon! :)

  Blev det lägre dos fram till måndag nudå? Läkaren sa att de växer 2 mm per dag, så då hinner de säkert växa till sig fint ska du se! :)

  Jag är relativt ny på mitt arbete också, tillslut valde jag att berätta för min chef eftersom att det blev så hattigt med ledighet hit och dit. Mina kollegor kände jag inte att jag ville säga någonting till, utan berättade bara att jag kommer vara borta en del och chefen vet varför och skulle de ha några undringar så får de ta det med chefen.

  Det ända min chef sa var att jag skulle försäkra mina kollegor om att jag inte var sjuk, så de slapp vara oroliga.
 • Tor 14 jun 2018 15:53
  MariaC skrev 2018-06-14 14:17:28 följande:

  2 juni kl. 02.37 föddes vår lilla Vide. Tyvärr var han redan i himlen. V. 32 och han dog i min mage, hjärtat stannade. Vi går sönder av sorg. 3,5 års kämpande för att få Vide och nu har vi förlorat honom.

  Nu är vi tillbaka på ruta 0 igen fast hundra gånger värre. Och med ovissheten om vi ens kommer få någon mer chans.


  Vad ledsen jag blir av att läsa detta, speciellt när man önskat detta så länge och.. Nää.. :'( .. Livet är så satans orättvist, detta ska inte behöva hända någon! Många styrkekramar till er i er stora sorg. Jag kan inte ens förställa mig vad ni går igenom <3 skickar all styrka jag har till er!
 • Lör 16 jun 2018 10:58
  mooonwalker skrev 2018-06-16 10:45:53 följande:

  Igår var jag på ultraljud igen. Jag träffade en annan läkare och hon mätte bara de tre största äggblåsorna och räknade snabbt på ett ungefär hur många de var. Den förra läkaren mätte varenda äggblåsa. Ägguttaget blir på måndag. Nu är det 20-25 ägg på g, så viss risk för överstimulering. Men om de hade plockat äggen igår så var det risk för att flera skulle vara omogna och tydligen går det inte att göra ICSI på omogna ägg. Om det blir flera embryon så kanske vi får tillbaka två!


  Ja så mätte min läkare också, ända st dom stora över 10mm! :) vad spännande, då har vi äggplock samtidigt. Hoppas det går bra för oss båda! Å tänk vad spännande med två insatta! :)
 • Mån 18 jun 2018 11:41
  mooonwalker skrev 2018-06-18 11:27:13 följande:

  Tack! För mig gick det bra, men ont gjorde det. Läkaren tog ut 20 ägg, men vi vet inte hur många som är mogna. Han lämnade dock några mindre äggblåsor, vilket jag tyckte var synd. Det är klart att det är större risk att de mindre innehåller omogna ägg, men de kommer ju ändå degenerera så lika bra att ta ut dem tycker jag. De planerar återinsättning på onsdag, men kommer ringa imorgon om spermierna inte klarar upptining. Så nu håller jag alla tummar och tår för att vi får några fina embryon!


  Åh härligt! Hoppas, hoppas, hoppas att allt går vägen nu!

  Det gick bra för mig med, inget ont alls faktiskt. Jätte skönt då jag har en tendens att ta ut det värsta i förskott (mitt minne av spolningen var hemskt, kanske därför)..

  Nio ägg hade dem fått ut i alla fall. Blir nog till att ringa dit imorgon och fråga hur det har gått. Vi fick insättning på torsdag :) och på onsdag börjar det med härliga lutinus tabletterna som man hört så bra om(inte) :D

  Så nu håller vi tummar å tår här hemma också! :)
 • Mån 18 jun 2018 14:35
  mooonwalker skrev 2018-06-18 13:32:19 följande:

  Va, kände du ingenting? Usch jag tyckte det var jättejobbigt. I början gick det okej, men sen efter en stund började det kännas mer och mer, så de fick ge mig mer smärtstillande. Så du börjar med lutinus innan insättningen, jag ska börja precis efter (om det blir något). Alla kliniker verkar göra lite olika! 

  Ska du gå till jobbet imorgon?


  Jag hade tänkt jobba imorgon, men nu efter min tupplur och medicinen gått ur.. Nja.. Kommer knappt upp ur sängen för det gör så ont, så jag väntar och ser :)
  Ontopic skrev 2018-06-18 12:16:16 följande:

  Så skönt att ha det färdigt nu för er båda! Kan förstå om det inte är världens skönaste grej att göra. Men som sagts i den här gruppen innan, man gör det man måste för att komma till målet. Nu ska det bli bra så ni får göra återinförningar som sen lyckas! Heja heja! Själv känner jag inte så mycket alls förutom lite svullna bröst och en tyngd över livmoderområdet. Lite som jag brukar känna innan mens.. kram till er!


  Spännande tid för dig också, och tack för peppen!
 • Mån 18 jun 2018 15:31
  Ontopic skrev 2018-06-18 15:26:53 följande:

  Ja det är det! Vi får se ;) Är det smärta som mensvärk efteråt? usch lider med er.. Får ni ta värktabletter?


  Visst hade du testdag på midsommarafton? :)

  Ja de känns som mensvärk/träningsvärk och som om man spänt rumpan haha!

  Verktabletter glömde jag fråga om, men jag har tagit Alvedon. :)
 • Mån 18 jun 2018 19:47
  Ontopic skrev 2018-06-18 17:35:36 följande:

  Ja jag har ju det! Men som sagt får se om jag väntar till helgen om den inte dyker upp på fredag vill säga..

  Hahaha märklig kombo! Är det nervositeten som suttit i runpmusklerna kanske? :D

  Tänkte på eftersom de avråder Ipren och sånt och helst bara vill att man använder alvedon när man försöker baka bebis.


  Hahaha ja jag vette fan varför jag har ont där, ska bli intressant att bajsa.. Haha!

  Å denna väntan :) jag börjar låta som en repig skiva, men jag håller tummarna för positivt resultat såklart!
Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem