• Ons 28 feb 2018 22:32
  447916 visningar
  2459 svar
  2459
  447916

  Avsaknad av spermier

  Ontopic skrev 2018-02-28 20:54:33 följande:

  Är det ett roligt jobb tycker du? Jag har känt att det blivit för mycket med jobbet tyvärr. Det är tufft och mår man då inte bra så funkar det inte alls.. Så visst har man haft tanke på att söka sig bortom yrket för att må bra igen, eller bättre. Du förstår nog vad jag menar!

  Vi hade inte varit tillsammans särskilt länge när vi började försöka. Sedan 2015 ungefär. Sen fick vi beskedet i september 2017. Jag är 28 i år och sambon 30. Hur ser det ut för er?

  Det är verkligen så! Det är en känsla av ensamhet som inte alls går att beskriva för någon annan. En känsla som man aldrig känt innan. Fruktansvärt! Men som du säger, det gäller att hitta der positiva i den här situationen genom att vara så tacksam att hjälp numera finns att få! Och på tal om forumet, här finns mycket att hämta!

  Åh vad kul! Äntligen!! Längtar också tills vi är där! Provpapperna är på väg hem så det är på gång iaf! Kram


  Absolut men att jobba inom myndighet är ju speciellt - mycket att förhålla sig till. Men distraherande arbete där inte det är mycket fokus på barn (förutom alla lunchraster).

  Vi är lika gamla! Och vi fick slutgiltiga diagnosen från TESA/PESA exakt samma månad och år som ni! Hur känner din man inför donation? Han har ju nyligen fått beskedet. Har ni gjort TESA?

  Ja eller hur, känner även att förhållandet kommer vara stabilt när vi lyckats ta oss genom detta. Infertiliteten har stärkt oss som par, även om den varit påfrestande.
 • Sön 11 mar 2018 22:38
  mulin skrev 2018-03-11 22:36:43 följande:

  Hej alla! Har inte läst igenom tråden så mycket än men ska göra det. Sambon fick precis idag sitt resultat på spermieprovet. 1 miljon per ml :( , tråkig nyhet men nu förstår vi åtminstone varför vi inte blivit gravida. Ni med ungefär likande resultat. Hur har det gått för er?

  Har beställt zink och folsyra till honom nu och hoppas det ska hjälpa till att ge bättre resultat. Men innan han kommit in på mer undersökningar vet vi inte mycket. Så egna erfarenheter lyssnar jag gärn på! :)


  Hej.

  Vi i tråden har män som har total avsaknad av spermier (eller i vissa fall väldigt väldigt väldigt få, vi snackar tiotal). Vet inte om du kommer få bra svar här. Jag förmodar att IVF/icsi kommer vara metoden för er.
 • Tor 15 mar 2018 21:38

  Hur går det för alla inne i tråden? Vi inväntar IVF-konsultation 6/4.

 • Fre 16 mar 2018 14:36
  Toritori skrev 2018-03-16 00:07:20 följande:

  Vi har också valt Danmark av samma anledning. Jag har dock, efter en äggledarröntgen, fått vet att jag har en polyp i livmodern som jag ska ta bort nästa vecka - för att vara säker på att den inte är i vägen för en graviditet. Förutom det är allt klart med Danmark, vi har beställt donator, och vi kommer att göra vårt första försök i Maj eftersom att jag är ledig en period från jobbet då (Läste att ni planerar första försöket i Juni). Så spännande! 


  Spännande!! Får jag fråga var ni beställde donatorn? Cryos eller Euroepan? Vi ska sätta oss med den delen i helgen tänkt vi! Beställde ni direkt till kliniken?

  Börjar ni med insemination?
 • Fre 16 mar 2018 18:15
  Trullis82 skrev 2018-03-16 17:13:21 följande:

  Hej där!

  Jag har en kompis som oxå hade problem med att bli gravid.

  Efter kontroller så var det mannen som problemen fanns hos o just hans spermier.

  Man plockade ut ägg från henne o sen sög ut levande spermier från honom o befruktade hennes ägg på utsidan för att sedan stoppa in det befruktade ägget igen. Det lyckades o nu har dom sin lilla bebis.

  Så vänta tills ni vet mer/ lycka till


  Redan testat metoden men de fann inga spermier.
 • Mån 19 mar 2018 16:23
  Toritori skrev 2018-03-17 00:43:42 följande:

  Ja väldigt spännande! Är taggad. Vi beställde från European Sperm Bank direkt till Storkklinik (som är den klinik som använder oss av). Vi beställde tre strån, vilket var det kliniken rekommenderade och det levererades väldigt snabbt, det tog bara ett par dagar. De håller sedan stråna åt oss tills vi väljer att använda dem. 


   


  Vi var där för ett försök för några månader sedan, men då dem såg en polyp hos mig sa dem att vi kunde testa inseminationen om vi ville men kliniken rekommenderade att vi skulle vänta och ta bort den först. Så vi fick snopet åka tillbaka igen. Men på ett sätt är det skönt att ha varit där en gång, nu har man en bild av hur det kommer att gå till. 


   


  Vi har varit kluvna i vilket typ av behandling vi skulle välja. Men då mina värden ser så pass bra ut rekommenderade dem oss att börja med insemination. En del av mig ville köra på IVF direkt för att maximera chanserna (resan har varit lång som den är) men en annan del av mig hoppas på att inseminationen ska funka så jag slipper IVF. Vi kommer att försöka två-tre gånger med insemination och tar det inte går vi vidare med IVF.


  Vi hade en konsultation för insemination men jag insåg sedan att jag ville försäkra mig om att befruktning skett. Har varit ångestladdat hela processen och ville ha något som "påskynda" målet lite... Även om det kan ta tid med IVF med så känns det som man får bättre "underlag" om man säger så. Hur känner du inför hela resan? Hur ser dina värden ut med AMH osv?

  Informerade ni kliniken om att ni hade strån som var på väg till dem eller hur gjorde ni? Svårt/lätt att välja donator? Vi har det steget kvar också, val av donator...

 • Fre 30 mar 2018 15:13
  Toritori skrev 2018-03-17 00:50:33 följande:

  Har ni beslutat er för IVF? 


  Ja. Vi kommer göra IVF i Köpenhamn. Hur går det?
 • Fre 30 mar 2018 15:17
  Toritori skrev 2018-03-28 11:53:23 följande:

  Förlåt för sent svar, det har varit full rulle. Ja, vi har också pendlat fram och tillbaka i insemination vs IVF-frågan. Mina värden är bra, inte fantastiska men inte dåliga,  och jag bestämde mig tillslut att gå på klinikens rekommendation vilket är insemination får vår del. Men jag förstår verkligen hur du känner. För oss har det redan gått två år av att försöka bli gravida, så då känns varje cykel väldigt värdefull. Det är därför vi sätter en gräns också, att vi testar ett par inseminationen och går det inte ska vi inte fastna där utan gå vidare till nästa steg. Har ni möjligheten och det känns rätt med IVF så kör! Angående val och donator var det svårt såklart, det är lätt att det blir en så stor grej eftersom att effekten av de val man gör är stor, men samtidigt kan man aldrig veta, och min sambo är bättre på att bara hoppa än vad jag är :) Jag behöver mer kontroll. Till slut gick vi på matchning till min sambo - längd, hårfärg, ögonfärg och känsla. Försöker att inte göra en för stor sak av det. Man kan ju också lägga valet i händerna hos kliniken, vilket många tycker är skönt. Vi mailade kliniken när stråna var beställda och förberedde dem på att dem var på väg. Det tog ca 4 dagar så var allt på plats. Det har varit väldigt mycket upp och ner, men just nu är vi taggade. Min sambo är väldigt positiv och har blivit vän med att det viktigaste är att vi faktiskt KAN bilda en familj, så det är skönt och hjälper mycket. Dessutom har jag en vän som har varit i samma situation och dem har just nu världens gulligaste lilla familj via donator, och när man ser dem förstår man hur lite det spelar roll. Så det är fint. Har ni hunnit välja donator? Och hur känns det med allt? Kram


  Oj, råkade svara på ett gammalt inlägg där nere. Strunta i det. Känner samma om donatorn. Helst av allt hade jag velat att kliniken valde- orkar inte hitta någon själv men vill samtidigt ha lite kontroll. Får man fråga vilken donator det blev? :)

  Har din vän skaffat barn genom spermiedonation? Hur många barn har hon? Jag känner ingen som gjort denna resa. På mitt jobb pratas det om barn som ?ta inte preventivmedel så blir du gravid?. Jättetufft. Jag hoppas på en graviditet innan årets slut, är det helt orealistiskt? Hoppas det för er också. Konsultation om en vecka!!! Vi kanske ev drar igång redan i maj, problemet är att vi ska gifta oss i höst och om det tar sig direkt vet jag inte om jag får plats i min snortajta klänning. Hinner magen växa mkt på 15-20 veckor?
 • Sön 1 apr 2018 15:49
  Snövit1 skrev 2018-04-01 10:12:49 följande:

  Men det vad härligt att ni kommit så långt. Har ni tänkta att berätta för släkten? Är det några som vet om?

  Vi själva är inne på inseminationsförsök nr 3 med donerade spermier. Gjorde ni insemination eller ivf? Hur många försök?


  Vilken klinik valde ni till slut? Kör du hormonstimulerande?
 • Sön 1 apr 2018 18:52
  Snövit1 skrev 2018-04-01 18:27:52 följande:

  Vi har valt Livio i Göteborg Carlanderska). Tycker det är skönt att vara i Sverige och slippa åka längre än nödvändigt.


  Förstår dig. Vad betalar ni per försök? Finns det möjlighet gå vidare med IVF om det inte skulle funka?
Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem