• 999

    Avsaknad av spermier

    999 skrev 2016-05-11 13:48:49 följande:

    v 32.


    34 menar jag, eller om det var 33. Inte 32.

    Har datumet hemma :)
  • 999

    Imorgon ska min man lämna nytt spermaprov och vi är så nervösa! Jag skulle bli världens lyckligaste om spermier hittades, även om de var döda! För då vet vi åtminstone att fabriken är igång. Han har tidigare lämnat två spermaprov och gjort en biopsi utan ett spår av en endaste spermie.

  • 999

    Jag är så nervös så jag kräks snart. Väntar fortfarande på svar. Ca två timmar sen provet lämnades.

  • 999

    Nope, inga spermier den här ggn heller, inte ens en halv, död spermie. Så tre spermaprov och en biopsi senare kan man säga att vi är så fruktansvärt trötta på negativa besked. Nästa anhalt blir Carlanderska, för mikrotese och IVF. Det är vår sista chans. 

  • 999
    Snövit1 skrev 2016-06-01 21:03:04 följande:

    Åh nej, så sjukt tråkigt! Men vad skönt att det finns en chans till. Får ni det betalt eller får ni bekosta det själva? Hoppas hoppas att det funkar!


    Vi måste bekosta det själva. Vårt landsting vill inte bekosta det eftersom de anser att chansen att lyckas är minimal, medan de på Carlanderska har gett oss ca 30-50% chans vilket det är tillräckligt mycket för oss i det här sammanhanget.
  • 999

    Jag vet precis vad ni menar med att man hela tiden vaggas mellan hopp och förtvivlan. Min man har också normala värden på alla blodprover som tagits, inga kromosomfel och normala hormonvärden. Men ändå hittades inga spermier vid biopsin och jag vet fler här i samma situation, samtidigt som några andra har haft onormala värden och ändå så har spermier hittats via biopsi. Det är det som gör det så komplext och oförutsägbart, det går inte att säga i förväg. 

  • 999
    Snövit1 skrev 2016-06-09 21:19:42 följande:

    Ok, ja det är skit jobbigt, man vågar ju inte hoppas på ngt. Jag tycker också det är konstigt att hon vågar säga så "jag tror man kommer hitta spermier" om utfallet är som du säger, väldigt varierande..


    Ja det är lite konstigt, men hon kanske anser att hon kan göra den bedömningen utifrån vad hon fått fram under utredningen. Min man har något mindre testiklar än normalt sa dem, det var det enda som var lite avvikande. Har de sagt något om det?
  • 999
    Snövit1 skrev 2016-06-10 07:32:36 följande:

    Ja, hoppas ju såklart att hon har rätt men vågar inte tro på något förrän vi vet. Ok. Nej allt verkade normalt, normal storlek osv.


    Jag förstår...
  • 999
    lompan skrev 2016-06-10 17:30:12 följande:

    Hej alla!

    Som sagt det är bara glömma odds och statistik, man vet ändå inte i vilken ända av spektrumet man kommer hamna. Man kan ha tur eller otur. Hos min karl hitta man inga spermier trots att allt var normalt och läkaren sa att vi mest troligt skulle hitta. Jag håller alla mina tummar och tår för att ni ska hitta, annars kan jag trösta er med att ni inte kommer sitta barnlösa om ni verkligen vill ha barn ändå. Jag är på Ruvardag 9 med ett embryo som vi använt donator spermier till, jag tittar fortfarande på odds och statistik för att lyckas men det finns fortfarande inget som säger om just jag ska lyckas trots toppembryo. Jag måste bara acceptera att ödet har sin gång!

    Lycka till allihopa!


    Tack för att du delar med dig. Håller tummarna för att du får ett pluss på testdagen! Jag vet inte om jag frågat dig förut så med risk att upprepa mig; var det svårt att acceptera att ni behövde använda er av donator? Hur har det känts nu under hela den här processen?
Svar på tråden Avsaknad av spermier