• 999

    Avsaknad av spermier

    Tevira skrev 2016-08-21 18:32:52 följande:

    Hej! Härligt att det går så bra för dig. Håller tummarna att det ska gå hela vägen! För oss blev det nya hinder på vägen istället. Vi fick inte starta med ivfen som planerat. Jag ska göra nytt ultraljud istället för att undersöka endometrios. Så förhoppningsvis blir det ivf i september..


    Jaha, misstänker man att du har endometrios? Jag hoppas också det går vägen för oss, men vi har inte så stort hopp, vi är ganska inställda på att det inte kommer hittas några spermier. Vi gör egentligen detta enbart för att slippa tänka "tänk om" inte för att vi tror att det kommer bli något av det, eftersom mannen lämnat tre spermaprov och gjort en biopsi utan en enda spermie.
  • 999
    Jadu skrev 2016-08-30 20:00:21 följande:
    :)

    Måste fråga, gör äggplocket ont?
    Det är säkert individuellt, men jag hade förväntat mig det värsta. Var så fruktansvärt nervös, men man får bra smärtlindring. Jag fick dels lokalbedövning samt morfin i armen. Kände ingenting alls under själva ingreppet och trots att jag tömdes på 22 ägg så gick det fort (10 min max) och smärtfritt! Du behöver inte oroa dig, det SKA inte göra ont och om du skulle känna att det gör ont så får du mer smärtlindring.
  • 999
    Ruttenpungen skrev 2016-09-05 21:30:40 följande:

    Hej, här känner man igen sig. Bjuder på mitt här.

    Jag har varit tillsammans med min tjej i 11 år(jag 31 hon 30 idag) och vi har försökt föröka oss i ca 7år. I december 2014 gick vi till en privat fertilitetsklinik i STHLM, och läkaren började(!) med isemination, och sade om utlösningen att "det var inte det bästa jag sett", men genomför inseniminationen ändå. Jag får en remiss och går för att lämna ett spermaprov, vilket vissar noll, som meddelas via telefon av läkaren på privatkliniken. Jag tar blodprov som skickas till kliniken. Någon månad senare så har vi samtal hos dem, där blodprovet redovisas. Något, men inte farligt lågt testosteron-nivå, höga FSH-värden. En annan läkare, förmodligen chefen, känner på mina kulor och konstaterar att de är normala. Efter samtalet med ?chefen' så säger min kontakt att hen tyckte att hen "såg något" i utlösningen vid insenimationen. Jag får en remiss till biopsi, men måste innan dess göra ett HIV-test. Jag går för att göra det precis efter besöket på kliniken. Det går ett par månader och inget händer. Går ett par månader till och det händer fortfarande ingenting. I april 2016 ringer jag min kontakt på kilniken och frågar vad som försiggår. Visar sig att mitt HIV-test inte nått kliniken. Det gör ingengting, för kontakten på kliniken lyckas rota fram det och fixar en biopsi på KS inom en månad. Biopsi i mitten av maj.

    Jag kommer dit, nervös som få, och ställer massa frågor om ingreppet. Får till svar att "du är faktiskt här frivilligt". Väl inne på operationen så kommenterar läkaren mitt könshår!!!!! Samt säger att kulorna känns normala.

    Får beskedet att inte ha för höga förhoppningar direkt efter ingreppet.

    Inget slutligt besked på hela sommaren. Jaja, semestertider tänker vi.

    Häromdagen ringer chefen från kliniken och meddelar ordagrant "att fabriken är ur funktion". Jag ringer min kontakt, som tidigare gjort en insemination och sagt att hen såg något, och hen öppnar med att hen "måste sett fel". Visst, det mesta talar för att jag inte har någon som helst spermaproduktion. Men hela processen har känts pajas. Borde man gå någon annanstans och få en secod opinion?


    Jag beklagar att ni behöver genomgå detta elände. Låter inte som att ni fått någon vidare hjälp, tycker absolut att ni ska vända er till en annan klinik för en "second opinion". Vi valde att vända oss till Carlanderska, de fick ta del av våra journaler och utifrån bedöma hur de ville gå vidare med oss. Tycker att ni ska hämta ut era journaler och ta med dem till en annan klinik. Ett samtal på en privat klinik kostar ett par tusenlappar men i sammanhanget kan det vara värt det, sedan får ni/läkarna avgöra om det finns något mer att göra i ert fall. 

    Det är inte helt omöjligt att första spermaprovet du lämnade innehöll spermier, men att du sedan vid andra spermaprovet och biopsin inte hade några spermier. Jag har läst om flera liknande fall, antingen att inga spermier hittats först och sedan vid andra spermaprovet så har spermier hittats, eller tvärtom som i ditt fall, att spermier hittas först men sedan inga alls. Kroppen är konstig! Att du har höga FSH-värden tyder ju på låg eller utebliven produktion. Likaså låga testosteronvärden. De senare kan man ju medicinera och hoppas att spermaproduktionen ökar. Är det något som läkarna har föreslagit?
  • 999
    Jadu skrev 2016-09-06 19:31:55 följande:

    Jag har googlat o läst och förstår att de är individuellt men ändå kan jag inte låta bli att oroa mig. Är nog mest orolig över lokalbedövningen som ska sättas.

    Nu har jag ju en hel del veckor att oroa mig på.


    Googla inte. Jag hade sökt igen hela Google och läst massor med skräckhistorier. Var förskräckt inför äggplocket. Men som sagt, varken lokalbedövningen eller själva äggplocket kändes något särskilt och då är jag lite spruträdd. Du får följa med på skärmen om du vill också. Oroa dig inte. Har du gjort cellprov? Jag tycker det känns mer! Jag hade också förväntat mig det värsta så när det var klart sken jag som en sol, jag kände mig glad över att det inte alls var som jag hade förväntat mig. Efter äggplocket fick jag ligga kvar en liten stund, fick macka och saft. Därefter åkte vi hem och jag fick med värktabletter men behövde knappt ta några. Kändes som lätt mensvärk, knappt det.
  • 999

    Och som sagt, äggplocket ska inte göra ont. Om det gör ont så har man fått för lite smärtlindring och då sätter dem i mer! Det var läkaren väldigt tydligt med, att det ska inte göra ont.

  • 999
    Jadu skrev 2016-09-06 20:19:13 följande:

    Har ju väldigt svårt att låta bli Google, dagen innan vårt första besök på sahlgrenska googlade jag på det.. mkt bra med Google meeen dumt med.

    Ja det har jag, har aldrig känt något när de gjort det förutom en gång när det var en student som fick göra det.

    En till fråga, läst att man blöder efter. Är de som mens eller bara lite?


    Jag fick en binda ifall att jag skulle blöda, men jag blödde ingenting samma dag. Det är bara några droppar man blöder i så fall, som en följd av att de varit där och petat :) Dagen efter kom det några droppar och det var allt! Fick min mens nu två veckor efter äggplocket, då är mensen precis som vanligt.
  • 999
    Jadu skrev 2016-09-07 14:22:40 följande:
    Okey tack för svar. :)

    Vad tråkigt med mens,blir de nytt försök vid nästa mens?
    Mensen var väntad, inga ägg befruktades. 
  • 999
    Minimasken skrev 2016-09-13 12:11:39 följande:

    Är det någon i tråden som testat något som gjort att sperman blivit bättre hos er partner? Vill ju försöka allt man kan


    Tråden handlar om män som saknar spermier överhuvudtaget, så för oss finns inget att göra "bättre" men testa med kosttillskott, bland annat zink.
  • 999
    Tevira skrev 2016-09-07 19:13:22 följande:

    Vad tråkigt att det inte blev något befruktat! Har ni funderat på vad ni vill göra nu?


    22 ägg plockades, inga kunde befruktas och 13 ligger just nu i frysen. Vi får se hur vi går vidare.
  • 999
    Snövit1 skrev 2016-09-19 21:36:39 följande:

    Hej! Vi har nu fått en kortvarseltid. Min sambo tyckte dom sa att han inte behöver fasta innan men nu blev han osäker. Vet någon vad som gäller vid testikelbiopsi? Tacksam för snabbt svar!


    Osäker. Var så längesen. Men för säkerhets skull är det bäst att han enbart äter flytande föda. Kaffe, yoghurt etc. När ska ni göra biopsin? Lycka till!
Svar på tråden Avsaknad av spermier