• Fri 16 Oct 2020 15:17
    540288 visningar
    2466 svar
    2466
    540288

    Avsaknad av spermier

    Ontopic skrev 2020-10-16 07:32:57 följande:

    Tiden går säkert fortare denna gång med tanke på 1-åringen ;) men håller tummarna över ultraljudet! Grattis grattis en än gång! Så kul!


    Hoppas du har rätt i det för tiden har gått så snabbt med henne fram tills graviditetsbeskedet, nu går tiden sååå sakta. 19 dagar kvar till VUL men vem räknar ;)
  • Sat 17 Oct 2020 20:39
    mooonwalker skrev 2020-10-17 15:59:35 följande:

    Åhh vad roligt! Grattis!

    Graviditeten går bra hoppas jag. Jag har känt mig extra nojig de senaste dagarna. Men jag har varit på inskrivning hos barnmorskan och ska göra KUBen nästa vecka. Funderar även på att göra NIPT privat bara för att var 100% säker, men vill göra KUB först. Vi var även på ett privat ultraljud för 1,5 vecka sedan bara för att min man skulle få se bebisen. Han får inte vara med på något besök eller ultraljud pga Covid-19 (som det säkert är för er andra också).Hur går det för er? Har du gjort någon ny återföring?


    Tack snälla!

    Vad har du varit nojig över? Jag gjorde NIPT med dottern, så skönt att få det svart på vitt!

    Är lika nojig jag med. Har typ noll gravsymtom. Känner mig sååå ogravid!
  • Thu 22 Oct 2020 21:42
    mooonwalker skrev 2020-10-22 20:15:53 följande:

    Idag har jag gjort KUB. Är så himla glad, vi fick 1:20 000 (dvs det bästa man kan få)! Bebisen var lite olydig och ville inte ligga som barnmorskan tyckte, så fick ta en promenad och komma tillbaka en kvart senare och då fick vi helt underbara bilder! 

    Min man tycker inte vi behöver göra NIPT eftersom allt såg så himla bra ut på ultraljudet, men jag vill eventuellt göra det ändå. Det finns en klinik som inte bara tittar på trisomi 13,18 och 21 utan massa andra saker också. Men det testet kostar nästan 10.000 kr... Att göra det enklare testet kostar knappt 6.000 kr, men det känns onödigt eftersom vi fick så bra resultat på KUB. Jag känner mig kluven!

    vasamamma.se/nipt-test/


    Stort grattis vännen! Så glad jag blir för er skull. Som ni kämpat. Detta måste kännas helt galet för er!! <3

    Jag fick välja mellan att titta på trisomi 13, 18 och 21 sedan tillkom det massa ?tillval? på kromosomer. Jag kände dock att jag måste dra min gräns någonstans. Hur mycket ska man ?scanna? ett barn? Trisomi 13 och 18 är inte förenliga med liv och det kändes viktigt att veta för mig. Jag valde att endast titta på de tre kromosomerna och lämna resten till slumpen. Även om man tittar på allt allt så finns det aldrig några garantier ändå. Kommer genomföra NIPT även denna gång, för de tre kromosomerna. Man får inte glömma att många privatkliniker tjänar så oerhört stora summor på mammors oro.

    Med stor sannolikhet kommer er bebis komma ut frisk. <3

    Det är mina tankar kring det hela.

    Det positiva med NIPT är ju dock att man kan få reda på könet om man vill och så får man se bebisen en gång till. Alltid mysigt!
  • Tue 3 Nov 2020 17:28

    Skrev ett inlägg här om att jag inte har några gravsymtom. Det vill jag lova att jag har nu. Illamående, kräkningar, känns som jag har influensa. MEN det är det såklart värt. Ultraljud imorgon, så nervös.

  • Wed 4 Nov 2020 12:26

    Då har jag precis fått se baby #2. Det kändes lika overkligt, precis som med storasyster. Ett litet foster med hjärtslag. Jag är så tacksam för donation och vår väg till barn. Jag hade verkligen aldrig bytt ut detta mot något annat. <3

  • Thu 19 Nov 2020 17:13
    Ontopic skrev 2020-11-11 15:39:56 följande:

    Woow grattis grattis! Kan tänka mig att det är minst lika underbart andra gången :) så underbart!


    mooonwalker skrev 2020-11-19 16:13:51 följande:

    Grattis! Så underbart!

    Hoppas att du mår bättre nu med illamåendet =)


    Tack snälla!

    Den värsta perioden av måendet är över men är ännu illamående och kräks, men men så är det. Det är dock inte det som är det jobbiga utan pandemin och springa efter en rastlös 1,5 åring. Hur mår ni?
  • Sun 22 Nov 2020 15:57
    eimreps skrev 2020-11-22 12:58:06 följande:

    Hej,

    Jag är en kille, runt 30 år, och ny i denna grupp. Har under några dagar hittills hunnit läsa till sida 91 av 250 sidor och läst både positiva och tråkiga nyheter. Kommer fortsätta att läsa mig igenom resten av sidorna, så spännande att följa eran resa som jag och min sambo ska snart också göra.

    Jag och min sambo började utredningen nyligen och för en månad sedan lämnade jag första spermaprov som jag fick besked om att de inte hitta någon sperma alls. Nu har jag blivit remitterad och fått tid hos en specialist om några veckor. Jag är självklart nervös och hoppas att de hittar någonting. Jag har syskon sedan tidigare som har barn och det känns så orättvist och tråkigt om jag inte skulle kunna få egna barn.

    Men till dig som är kille eller eran sambo, vet ni något om hur mycket de får ut i sin utlösning? Är det normal mängd men ändå noll spermier? Jag har upptäckt att om det går ca 2 dagar från senaste utlösningen så kommer det inte ut mycket (det var även då jag lämnade provet) medan om jag väntar i ca 3-4 dagar kommer det ut mer men oklart om det innehåller någon spermie då. Jag har i alla fall planerat att ha utlösning 4 dagar innan provet ska lämnas.

    Ni som har fått diagnosen Klinefelter syndrom, vad har ni för symtom eller tecken från syndromet? Själv har jag inga tecken som skulle göra att jag misstänker det (är hårig som fan, har och kan bygga muskler, tycker jag har normala testiklar, .

    Jag tog privat egna prover på bl.a FSH, testeteron och sköldkörtel. FSH var en aningen hög, 23 (referensvärdet är 1,3 - 18) och LH 9,0 (referensvärdet är 1,5 - 9,3) medan testosteron och SHBG var inom normalvärdet. 

    Förlåt för så många frågor! 


    Hej.

    Välkommen till tråden!

    Min man har normala värden inom allt, normala hormonnivåerna, inga kromosomfel, inga blockeringar, ingenting - ändå fick han diagnosen total avsaknad av spermier. Det var ett hemskt besked för min make att få men idag är han pappa till en flicka som kom till via donation och en till på väg, han skulle inte välja annat idag. :)

    Jag tänkte länge att det vore bra om något avvek i hans provsvar för då kanske det gick att fixa. Tänker på dina värden - kanske finns det en förklaring till att de inte hittat några spermier. Många gånger hittar de via TESA/PESA. Av läkarna vi mötte så fick vi höra att det är VÄLDIGT ovanligt att inte ha några spermier alls. Vissa av läkarna vi träffade hade aldrig stött på det ens. Så det verkar inte så vanligt. Om det är till någon tröst.

    Hoppas det går bra för dig. Du får gärna uppdatera när du vet mer. :)
  • Wed 10 Feb 2021 13:09

    Väcker liv i tråden igen!

    Hur går det för alla gravida och försökare? :)

  • Thu 15 Apr 2021 11:03
    Kallamakka skrev 2021-02-20 17:02:13 följande:

    Halloj!

    Här går det dåligt. Är uppe i fem missfall nu och ska starta IVF nummer tre om en vecka. Så jag fortsätter väl helt enkelt vara det där specialfallet som tycks behöva kämpa på lite mer. Än är det inte över, men klart trött på detta nu


    Har inte varit här inne på länge men hoppas verkligen ni får erat efterlängtade barn snart!!!
  • Thu 15 Apr 2021 11:04

    Hej tjejer! Hur mår ni?

    Häromdagen drömde jag att jag och maken gick isär. Träffade därefter en ny man som också var steril och saknade spermier. Jag ba: men det är inga problem alls!

    Shit, har så svårt att tänka mig att bli gravid på ett ?vanligt? sätt nu efter dessa två resor. Nu är det inte länge kvar tills lillasyster förhoppningsvis joinar oss (v.31). Längtar sååååå!!!!

  • Thu 15 Apr 2021 12:33
    Kallamakka skrev 2021-04-15 12:01:49 följande:

    Men gud vilken konstig dröm. Haha men jag håller med dig, man har verkligen accepterat och normaliserat hur man själv "gör barn" det är liksom inget konstigt längre.

    Så nära till lillasyster, hur mår ni?

    Själv så har vi gjort IVF 3, fick fyra ägg till frysen och ett i livmodern.

    Plussade i mars, men fått mycket blödningar, kraftiga och med klumpar och hela faderullan. Var därför på ett tidigt ultraljud i veckan och fick se till min förvåning - en liten klump med hjärta som slog. Däremot var den för liten för tiden och HCG är inte skyhögt. Så det blir kan mycket väl bli missfall snart. Ska in igen och titta på måndag. är okej med det, att gå i flera veckor och inte veta om jag fått missfall eller ej var klart värre. Nu vet jag liksom lite mer, hoppas på det bästa men förväntat mig det värsta just nu.


    Men åh, kära du! 4 ägg till frysen var dock inte dåligt resultat. Får du något svar på varför du får missfall? Får du några mediciner som blodförtunnande eller annat som hjälper dig att behålla embryon? Är det med din makes spermier?

    Jag hoppas verkligen du får positivt besked på måndag. Uppdatera gärna!!
  • Thu 17 Jun 2021 16:08

    Hej!

    Hur går det för alla i tråden?

    Vi har precis fått tillökning i familjen. En liten flicka som blev till med samma donator som storasyster har kommit till oss. Vid födseln av storasyster var min make lite orolig hur det skulle bli att vara pappa till ett barn som blev till via donation. Denna gång visste han ju redan och var så otroligt peppad på att få träffa sin andra dotter.

    Kram till er alla!

  • Sat 1 Jan 2022 23:02
    Familjekliv skrev 2021-12-23 09:58:44 följande:

    Skrev precis världens längsta inlägg i tråden och så råkade jag radera. Men här kommer en ny version.

    Hej alla gamla rävar i tråden, och självklart vem som helst som tittar in här. Jag har läst tråden och det har tagit mig två dagar ungefär. Jag har gråtit många gånger under läsandets gång. Jag beundrar er tapperhet och kämparglöd mer än vad någon av er någonsin kommer kunna förstå. Men jag behöver också er hjälp. Just nu delar jag inte samma öde som vissa av er. Men domen kom för två dagar sedan mellan fyra väggar på Sophiahemmet i Stockholm. Jag, sittandes fysiskt med munskydd och mannen i mitt liv via telefon på högtalare. Läkaren vred på sig och jag kände i rummet att något var fel. Jag var tydligen godkänd. Fina värden, släpper fina ägg. Äggledarna är fina och fungerar som de ska. Normal (något kort) men fungerande menscykel. Har givit upphov till graviditet tidigare - både en abort och ett barn med en annan man som idag är 10 år gammal. ?Men??. Det ordet gör så ont och jag hör det skära genom mina öron fortfarande. ?Det finns inga spermier?. Vänta. VA? Går det ens? Jag med min GAD trodde att jag var förberedd på det värsta tänkbara. Jag visste att något kanske var galet eftersom vi försökt i ett år utan plus men att sperman inte fanns alls? NOLL? Kommer nog aldrig kunna acceptera eller förstå något sådant. För att inte göra det här till en poetisk novell där jag bara pratar om hur ont detta faktum gör så vill jag berätta hur jag tolkat allt och vilka frågor jag har till er:

    - Tid inbokad på Anova. Nytt spermaprov ska tas och blodprover. Vad är bra/dåligt här? Vad ska vi ställa för frågor? Visst var det FSH som inte skulle vara för högt? Och om det skulle vara det - är det kört då?

    - Inga tecken på Kleinefelter, inte ett enda symtom. Lyssnade på ett poddavsnitt där en läkare på Anova beskrev att testikeln ska ha samma storlek som ett plommon och inte vara för mjuk, utan snarare hård. Vi har kollat hemma och de känns som de ska. Inte mindre än vad som ?ska? vara. Heller inga trauman, stereoider, läkemedel som kan påverka. Vältränad man, ung, bara 29 år.

    - Vi har inga problem med pengar. Om ni hade haft en bra budget, vilken väg hade ni tagit då? Ska vi köra på Anova och sedan TESA/PESA via landsting och om det i sig inte tar sig gå all in och betala MicroTESE på Carlanderska ur egen ficka? Har förstått att dom börjat med MicroTESE i Huddinge men jag vill verkligen att det ska vara den bästa i landet om det går.

    - Hur stora är oddsen att man hittar spermier nu? Vad ska jag förvänta mig? Ett rent helvete? Hur mycket ska jag våga hoppas?

    Och min största fråga egentligen? Hur FAN hanterar man ett sånt här besked? Jag har varit sjukskriven sen beskedet och vill bara dö av sorg och kris. Jag fattar ingenting. Kan inte allt bara vara en mardröm? Önskar bara att vi ska få ett samtal där någon säger att det var fel på provet. Alla framtidsdrömmar och hopp har suddats ut. Jag äter Sertralin sedan tidigare pga GAD och jag vet inte, måste jag öka min dos för att palla detta?

    Skulle bli så tacksam om någon av er kunde svara mig eller bara cyber-krama mig. Låter så dramatisk säkert men jag har ingen att prata med.

    Hoppas att allt är bra med er och att ni funnit någon acceptans i era liv. Det är ändå 2021 nu, snart 2022 och det är ju ett par år sen för många av er? Stor kram till er alla och tack till dig som läst.


    Hej.

    Känner med dig så mkt i ditt inlägg. Jag är på andra sidan nu. Har två döttrar med hjälp av donation + insemination. Men jag har varit där du är och dessa känslor du beskriver kommer aldrig raderas från benmärgen. En fruktansvärd svart period i livet. Men. Jag vill skänka hopp ändå. Jag trodde aldrig livet skulle bli bra igen. Jag ville hellre dö än genomgå det vi gick genom. Men nu på andra sidan och med GAD också så kan jag säga att allt kommer bli bra! Det är svårt att besvara dina frågor för precis som ovanstående sa om spermier så är det ett lotteri. I vårt fall hade vi inte en enda medan många funnit flera miljoner. Min man hade inga avvikelser på ngt prov men trots det var det helt tomt.

    Det känns fruktansvärt jobbigt nu och ni har en tuff resa framför er. Tillåt er att sörja!

    Varma kramar till dig!!
  • Mon 18 Apr 2022 22:22
    Kallamakka skrev 2022-04-18 21:10:28 följande:

    Hej!

    Här är vi nu, sex år efter att vi bestämde att vi ville ha barn. Först fick vi svaret att sambon hade obstruktiv azospermi, vid ingreppet hittades miljoner spermier som frystes in inför kommande IVF. Åren gick, vi gjorde en IVF, sedan en till, en tredje. Tre IVFer som gav oss 12 försök med insättande av befruktade ägg, där sex av dem blev graviditeter som alla slutade i missfall. För ett år sedan satte jag ner foten. Jag orkade inte genomgå fler missfall, utredningen sa att allt såg bra ut, att vi hade haft otur. Men jag vägrade tro att sex missfall var otur. Vi vände oss till livio, där vi bestämde oss för att gå vidare med en spermie donator, även om min man hade miljoner spermier. Även om vården sa att vi visst var kapabla att bli gravida med våra egna gener fullt ut. Vi lämnade tre av våra ägg i frysen på gamla kliniken och påbörjade IVF nummer 4 med donator. Efter tre insättningar(alltså 15de totalt sedan sex år tillbaka) är jag nu gravid, i skrivandets stund är jag gravid i vecka 16. Denna tråd började för mig som ett sätt att ventilera chocken med inga spermier, till lyckan av miljoner, till missfall på missfall för att slutligen ändå hamna i en situation där donator blev vårt val. Kan man säga att man hunnit med en hel del? Summan av kardemumman: nu kanske det blir bra! 


    Stort grattis! Som ni kämpat på! NU är det er tur!!!! Kramar 
  • Sat 7 Jan 2023 20:54

    Är det någon kvar i tråden?
    Vi fick två barn via donation slutligen. Födda 19 och 21. Nu funderar vi på en tredje! Känns galet för vi trodde inte ens vi skulle få ett barn. Känns nästan otacksamt att inte känna sig klara efter två barn men vi längtar efter en till.

  • Fri 3 Feb 2023 11:40
    Kallamakka skrev 2023-01-15 19:36:52 följande:
    Hej!!

    Kul! Så härligt att ni är sugna på en tredje, man vet bara själv när man är klar med barn. Det ska ingen historik behöva stå ivägen för, kör så det ryker!

    Jag kikar in här ibland. Vi har fått vår dotter nu, hade gärna skaffat en till men jag vill också att de blir helt biologiska syskon vilket kanske inte blir en möjlighet i framtiden..
    Åhhhhh stort stort grattis! Är det er biologiska dotter?
Svar på tråden Avsaknad av spermier