• Snövit1

    Avsaknad av spermier

    Hej! Vi har nu fått en kortvarseltid. Min sambo tyckte dom sa att han inte behöver fasta innan men nu blev han osäker. Vet någon vad som gäller vid testikelbiopsi? Tacksam för snabbt svar!

  • Snövit1

    Tack för era svar. Dom ringde i måndags och vi fick komma redan i tisdags.. Tyvärr med 0-resultat... Nu får vi sörja och sen ta ställning till hur vi vill gå vidare..

  • Snövit1
    999 skrev 2016-09-22 19:38:26 följande:

    Åh vad ledsen jag blir för er skull, jag vet precis hur det känns. Har ni sedan tidigare pratat om alternativen och hur ni känner inför det? Ett tips är att gå på samtal hos kurator på er fertilitetsklinik, det gör vi och det hjälper oss framåt...


    Tack! Ja gud vilket tungt besked... Det känns som om ngt dött inom en. Och att se sin älskade så ledsen är ju fruktansvärt.. Nej vi har inte diskuterat ngt utan valt att ta ett steg i taget.. Tack för tipset, får se om bestämmer oss för det.
  • Snövit1
    999 skrev 2016-09-22 21:08:30 följande:

    Jag tror ni gör klokt i att inte tänka så många steg framåt. Oavsett vad ni bestämmer er för i framtiden så kommer ni växa in i det och sorgen kommer bli lättare med tiden! Vi har i alla fall blivit hjälpta av att gå iväg och prata med en utomstående, som har erfarenhet av barnlösa par. Vet er omgivning vad ni går igenom?


    Det låter bra, tack! Jag hoppas det kommer bli bra tillslut. Nej vi har endast berättat för någon enstaka kompis var att vi har problem men inte sagt exakta detaljer. Men det har varit väldigt skönt att kunna prata med ngn utomstående om det. Vi har valt att inte berätta för fler för känner att det blir jobbigt om vi ständigt ska få frågan hur det går även om det är av välmening. Ibland har man fullt upp med att inte bryta ihop och då blir det ännu jobbigare om man ska behöva svara på frågor om det. Dock får man ju stå ut med kommentarerna "när ni får barn" osv... Hur har ni gjort? Vet er omgivning?
  • Snövit1

    Har ni koll på hur lång väntetid det är för spermiedonation? Har förstått att det skiljer sig markant mellan de olika länen men har någon koll på Göteborg? Charlie vart i Danmark har ni tänkt att vända er? Vet du ungefärlig kostnad för det? Så segt att kötiden nu blev ett år för er...

  • Snövit1
    MariaC skrev 2016-10-05 22:44:05 följande:

    Idag har vi gjort Mikro-tese och äggplock för andra gången. 8 ägg plockades på mig men endast en ynka spermie hittades på min sambo. De gjorde ICSI på ett av äggen och imon får vi besked om ifall ägget blivit befruktat. Förhoppningarna att min sambo ska få bli biologisk pappa känns minimala...

    Verkade som äggen hann bli för gamla så resten gick inte heller att frysa...


    Hur har det gått för er? Håller tummarna!
  • Snövit1
    MariaC skrev 2016-10-09 20:03:52 följande:

    De tog sig aldrig tyvärr....


    Åh nej... Fy vad tråkigt... Kramar
  • Snövit1

    Hej på er! Hur går det för er alla? Vi väntar på provsvar så det står lite still här... Är det ngn som har fått micro-tese finansierat? Eller har ni som gjort det fått betala allt själva? Någon som vet vad kriterierna är för att kunna få det finansierat?

  • Snövit1

    Åh wow vad häftigt! Stort stort grattis till er! Tack för att du delar med dig och ger oss lite hopp!


    jad skrev 2016-12-17 09:01:30 följande:

    Hej

    Tänkte uppdatera lite då jag skrev lite i våras här. I våras gjorde vi en MikroTese då jag hade väldigt få spermier. Vi hade testat att göra två st biopsier men dom resulterade inte i något, eller snarare några enstaka spermier men ingen som rörde på sig.

    MikroTesen gjorde dock att vi kunde befrukta och återföra två embryon. Tidigare i veckan föddes våran dotter. Kan knappt tro att det har hänt, men det gick faktiskt vägen.

    Så till er som försöker och funderar på detta, så vill jag bara säga att inte ge upp. Det kan gå vägen trots minimala chanser.


  • Snövit1

    Hej på er!

    Det var länge sen jag var inne och läste eller skrev här. Vi fick i höstas beskedet att min man inte har några spermier och blev då uppsatta på kö för donation. Vi fick först höra att kön var 1,5 år på Sahlgrenska men vid nästa möte sa de 2,5 år... och nu när jag läser här verkar det vara ännu längre... funderar därför på andra alternativ; byta landsting eller Danmark... vet ngn hur kön i Örebro ser ut för tillfället? Någon som har erfarenhet från Storkklinken i Danmark? Räcker det att man åker dit vid själva inseminationen eller måste man dit en gång innan?

    Håller tummarna för er alla och det värmer att läsa era berättelser som slutat så lyckligt ??

  • Snövit1

    Hej!

    Vi är i valet mellan att än till Danmark eller vända oss till Carlanderska... när jag räknar på det blir det inte så stor skillnad i pris. Storlkliniken: spermier: 3100, insemination: 3500, ultraljud: 1000, hormonstimulering (vet ej om det behövs?) 1800, alltså totalt 9 400 DKK= 12 000 SEK. Plus resa och boende. Carlanderska blir följande: beteendevetare: 950 kr, läkarbesök (om utredning redan gjord) 2 000 kr, insemination 14 000, barnrätt 7 000, = 24 000 kr och man kan använda bruttolöneavdrag (någon som vet om man får använda det på alla ovanstående kostnader? I så fall blir slutkostnaden:) 16 800 kr. Och då har vi kortare resa och behöver inte bo över. Hur resonerar ni som åker till Danmark? Någon som har koll på de olika köerna?

    Vi har heller ej helt uteslutit att göra en microtese och det går i så fall på 68 tkr innan bruttolöneavdrag och 47 600 kr efter. Är det någon som fått detta betalt av landstinget? Hur gick ni i så fall tillväga?

    En sista fråga, har någon koll på köerna i Örebro? Funderar på om man istället ska byta landsting då det är så sjuka köer i Göteborg???

    Sorry för långt meddelande men nu funderar vi mkt här ;)

  • Snövit1
    NZZZZ skrev 2017-09-17 00:38:45 följande:

    Du har räknat väldigt högt för Danmark måste jag säga. Finns andra kliniker som utför insemination billigare, ibland inklusive ultraljud. Om du väljer anonym säd blir det även billigare (men det kanske ni inte vill?). Jag har räknat omkring 6000 kr för inseminationen med anonym säd. Exklusive hormonstimulering... Är det bruttoavdrag på insemination? Trodde det bara gällde IVF.

    Landstinget utför endast microtese om de ser anledning till det. Vår läkare ville ej bekosta det då han ansåg det var 0% chans att hitta något material där...


    Ja jag har för mig att jag läst att det är billigare i Danmark... Vet du någon klinik i Danmark där det är billigare?

    Jag vet inte angående hormonstimulering men jag har mejlat och frågat så kan meddela när jag fått svar.
  • Snövit1
    Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2018-03-31 15:28:35 följande:

    Hej och Glad påsk!

    hur är det med alla här inne?

    Vi gick in i vecka 21 igår, kan inte förstå att halva graviditeten är klar. Har en stor kalaskula nu så det har inte fungerat att dölja graviditeten så som vi hade förhoppningar om, haha.

    Idag berättade vi för släkten under påsklunchen, blandade känslor när vi inte varit öppna med den långa processen och att det är ett donatorbarn.

    Kram till alla kämpar här inne!


    Men det vad härligt att ni kommit så långt. Har ni tänkta att berätta för släkten? Är det några som vet om?

    Vi själva är inne på inseminationsförsök nr 3 med donerade spermier. Gjorde ni insemination eller ivf? Hur många försök?
  • Snövit1
    askyfullofstars skrev 2018-04-01 15:49:39 följande:

    Vilken klinik valde ni till slut? Kör du hormonstimulerande?


    Vi har valt Livio i Göteborg Carlanderska). Tycker det är skönt att vara i Sverige och slippa åka längre än nödvändigt.
  • Snövit1
    askyfullofstars skrev 2018-04-01 15:49:39 följande:

    Vilken klinik valde ni till slut? Kör du hormonstimulerande?


    Glömde fråga 2. Nej vi kör vanlig cykel då jag har normal ägglossning.
  • Snövit1
    askyfullofstars skrev 2018-04-01 18:52:53 följande:

    Förstår dig. Vad betalar ni per försök? Finns det möjlighet gå vidare med IVF om det inte skulle funka?


    Vi betalar 14 000 kr per försök. Ja dom har sagt att man brukar köra 3-4 ggr innan man provar ngt annat eller justerar på något sätt. Men nu fick vi en ny donator till 3e försöket pga att dom inte hann få hem den vi haft tidigare i tid. Så det känns skönt att de ändrat ngt iaf från förra gången :)
  • Snövit1
    askyfullofstars skrev 2018-04-01 19:45:09 följande:

    Hur gammal är du? :) hoppas det fungerar!


    Jag är 28 och vi började försöka för 4 årsen i maj. Hur gammal är du?
  • Snövit1
    Anonym (Dubbelt trubbel) skrev 2018-04-02 09:24:47 följande:

    Ivf, tog sig på första försöket.


    Ok, gick ni direkt på ivf? Ville klinik var ni på?
  • Snövit1
    Nervernautanpå skrev 2018-04-13 18:09:03 följande:

    Alltså, jag är rätt "mesig" och tycker allt ifrån blodprov är jobbigt. Så ja, jag är rädd för sprutor (kommer aldrig fixa att ta dom själv) äggplock osv. Men vi får se hur det går. Jag tar en dag i taget och jag får lov att göra det som krävs. Vanligtvis tror jag man gör ca 4 inseminationsförsök och två ivf? Men är lite osäker. Vi har pratat om två insemineringar nu iaf, sen kanske det blir ivf. Får se.

    Tror det är väldigt individuellt hur allt känns och upplevs.


    Det känns som vi är i ungefär samma situation för tillfället. Vi har gjort 3 misslyckade inseminationer med donerade spermier och ska köra igång med 4 i nästa vecka.

    Hur länge har ni försökt? Går ni via landstinget eller privat?
  • Snövit1
    Nervernautanpå skrev 2018-04-14 09:16:33 följande:

    Vi har gått via landstinget och blivit remmiterade till privat klinik därifrån. Men dom tre första gångerna bekostade vi själva i danmark. Vi började redan 2014 med danmark. Sen hade vi ett långt uppehåll. Och började nu igen. Första besöket var i höstas med utredning och nu i mars gjorde vi vårt första försök i sverige.


    Okej, håller tummarna att det ska gå bra för er den här gången. Hur har ni lyckats bli remitterade till privatklinik via landstinget? ????
Svar på tråden Avsaknad av spermier