• Tis 19 jun 2018 10:59
  455495 visningar
  2459 svar
  2459
  455495

  Avsaknad av spermier

  En update!

  Av nio ägg, gick åtta att befrukta. Just nu är sju befruktade, känns jätte bra såklart! :) nu ska de bara fortsätta dela sig.

  Tänk att det va första gången spermier å ägg möttes?! Dom tyckte om varann.. Tänk att de där cellerna är början på liv?? Så mycket häftiga tankar! Allt känns plötsligt så stort.

  Off topic: Kunde helt plötsligt bajsa också, var halvskönt men smärtan är borta nu.

 • Tis 19 jun 2018 13:56
  mooonwalker skrev 2018-06-19 13:37:51 följande:

  Åh vad bra! Menar du alltså att åtta av nio var mogna och sen befruktades sju? Vet du förresten hur kvaliteten på din man spermier var, såg de och rörde de sig helt normalt?

  Jag har inte hört något från sjukhuset än. De ska ringa mig eller min man idag om upptiningen inte lyckas eftersom då måste de avboka min tid för återföring imorgon. De sa att om vi var jättenyfikna på hur hur många ägg som var mogna och/eller om upptiningen gick bra kunde vi ringa idag efter kl 11, men annars så får vi reda på det imorgon. Vi har bestämt oss för att inte ringa utan vänta tills imorgon, så nu hoppas jag att telefonen är tyst hela dagen! 

  Jag är fortfarande ganska öm i magen, smärtan kommer och går lite. Hur känns det för dig? Förresten så sa min barnmorska att om jag hade ont så var det alvedon som gällde, inte Ipren, voltaren eller något annat antiinflammatoriskt. 


  Ja precis, åtta av nio var mogna.

  Kvalitén har de inte sagt någonting om, men när vi hittade dem under pesa, så fick vi se dem på en tv skärm och där såg alla levande ut och simmade runt.. så jag antar att dem anses som "normala". Men ingen, aning! Nu gjorde dom icsi, så jag vet inte hur mycket rörligheten spelar in då? :)

  Det är så spännande nu! Första tanken var att ringa varje dag och kolla läget, men som ni resonerar. Inget ljud från dem = bra! :) sen är de ju onsdag redan imorgon, tjoho!! Och om ni inte hört något än så borde det gått bra med upptiningen!

  Ömheten hos mig kommer å går lite, men känns hanterbar utan alvedon idag. Skönt! :) (vad bra att du sa det om värktabletterna)!
 • Tis 19 jun 2018 19:00
  mooonwalker skrev 2018-06-19 17:56:51 följande:

  Nu är klockan snart sex och sjukhuset har fortfarande inte ringt, vågar jag hoppas på att något av mina ägg har lyckats bli befruktat och kan återföras imorgon...? Även om vi har återföring olika dagar kommer vi ju få samma bf om allt lyckas eftersom embryon befruktades samma dag och de är färska vid återföringen =)


  Ja det var häftigt å se dem, just att man minutrarna innan bestämt sig för att det finns inget. Å i nästa stund fanns dom där. Det var ett magiskt ögonblick. Minns en som hade nåt ryck, den va jätteglad över å få komma ut å simmade runt som en tok. Haha! Åså blev stackarna nedfrysta direkt.. :')

  Jag tror också ni kan sova gott i natt(så gott man kan) nu kan de ju inte ringa tycker man :) vad roligt, då önskar jag lycka till till er imorgon!
 • Ons 20 jun 2018 17:39
  Ontopic skrev 2018-06-20 07:21:35 följande:

  Här kom mensen för tidigt så det tog sig inte.. Hoppas på nästa gång helt enkelt ...


  Vad tråkigt att läsa, man satsar ju så mycket känslor och energi och tankar på detta, bland annat! Fasen.. :(

  Hoppas ni kommer igång igen när ni är redo, för ge inte upp, det Ska komma!

  En stor kram på er!
  mooonwalker skrev 2018-06-20 17:18:50 följande:

  Nej, ingen förklaring. Jag tyckte att om nu det var så dålig kvalité på de två andra så varför inte sätta tillbaka två (alltså det bra + ett "dåligt")? Jag tänker att det förhoppningsvis skulle tycka bättre om att vara i min livmoder än ute i labbet, men läkaren tyckte att det inte skulle öka min chans till att bli gravid så det var lika bra att strunta i det. Min man sa att han fortfarande hoppas på att de kommer att klara sig, men det lät på läkaren som att de redan var utdömda... Men jag ska försöka tänka positivt, vi fick ändå ett färskt embryo tillbaka, det är bättre än noll! 


  Härligt att det blev en återföring även om de inte blev till frysen, vilket man ju såklart önskar som backup!

  Men.. Heja heja ägget!(för är det rätt så behövs bara det) Nu får den lov å stanna där inne, gärna i nio månader!
 • Ons 20 jun 2018 20:54
  Ontopic skrev 2018-06-20 18:50:37 följande:

  Ja man gör ju det! Samtidigt är man ju ändå inställd på att det inte kommer bli något. Eller jag är det nu förtiden iaf. Så många gånger som man blivit helt förstörd för att man har fått mens. Får se vad RMC säger i morgon om fortsättning.. Gjorde du din återföring i dag?


  Ja det är nästan säkrast att tänka att allt skiter sig. På nåt sätt är det en försvarsmekanism som jag tycker fungerar, detta ämne är ju så varmt om hjärtat.. Minsta lilla medvind känns enormt bra, och smällarna kanske mindre då...

  Hoppas ni hinner med mer försök i sommar!

  Jag har återföring imorgon. Hoppas det blir av! :)
 • Tor 21 jun 2018 14:48
  Nervernautanpå skrev 2018-06-21 14:01:03 följande:

  Ägglossningen behagade inte komma innan midsommarafton (=sommarstängt) , kommer förmodligen imorgon. Så här blir det uppehåll i babyverkstan till augusti. Vet inte om det känns bara tråkigt eller "lika bra". Det har varit en intensiv vår och nu har jag precis gått på fyra veckors semester från jobbet. Jag känner mig helt slut mentalt. Kanske får vila mig i form nu och ta nya tag till hösten. Önskar er alla stort lycka till!


  Typiskt! Men du tänker sunt tror jag, antingen blir det eller så får man en "normal" sommar, och tid för återhämtning! Tror det behövs "bara vara" i allt det här också. Kram på dig!
 • Tor 21 jun 2018 14:50

  Idag sattes det in ett embryo, eventuellt kommer fyra att gå till frysen.

  Nu ska man leva normalt och hoppas på det bästa när testdagen kommer!

  Passar på att önska er en glad midsommar :)

 • Fre 22 jun 2018 08:27
  mooonwalker skrev 2018-06-21 22:55:56 följande:

  Det låter ju bra! Hur mår du? Har du ont?

  Jag har faktiskt haft väldigt ont i magen efter återföringen. Jag hade inte det förra gången eller vid FET... Alvedon hjälper inte alls, men värmedyna känns skönt. 

  Jag undrar om det kan vara Menopuren som gjorde att jag inte fick så många mogna ägg. Första gången fick jag gonal-F och fick 26 mogna ägg. Visst fick du gonal-f? Det kanske inte stämmer, men om jag måste göra om allt så ska jag fråga läkaren om skillnaden mellan medicinerna! Hur blev det med era spermier, har ni förbrukat en ampull eller gick det att spara några från den ampullen?


  Jag mår bra! Har samma smärta som efter äggplocket fast mycket mildare. Ibland sticker det till lite mer.

  Det är inte överstimulerings risk då, tänker på din smärta? Jag hade gått ner i vikt igen, så jag kunde pusta ut.. Gick upp 1.5 kilo efter äggplocket. Har du kollat vikten?

  De låter iallafall inte alls kul å ha så ont :( :(

  Ja jag hade gonal. Det jag läst är att menopor ger fler ägg men mindre mogna, å gonal ger färre fast mer mogna. Men jag kan inte säga att det är så. Det tycker jag att du ska fråga om om det blir ett till försök.

  Jag vet inte om de förbrukade allt i ampullen. Men jag vet att vi haft fyra ampullen från början, så eventuellt är det tre kvar?? Ingen aning faktiskt..
 • Fre 22 jun 2018 16:31
  mooonwalker skrev 2018-06-22 16:21:05 följande:

  Ja ni har ju gott om spermier så om det mot förmodan inte skulle lyckas den här gången så kan ni försöka många gånger! =)

  Du verkar mer påläst om medicinerna än vad jag är! Men det du skrev verkade stämma in på mig, iaf med mognaden. Jag fick visserligen fler ägg med Gonal F, men då var de ju tvungna att styra mitt äggplock efter min mans Microtese, så då var det nog svårare. Men jag fick ju massa mogna ägg då!

  Jag har inte kollat vikten, men det känns lite, lite bättre idag. Kanske borde kolla iaf. Om jag skulle bli gravid så är det ju större risk för överstimulering. Jag har fortfarande ont, men inte alls som igår och i förrgår.


  Har nog kikat runt på alla möjliga forum och bloggar .. Jag har nog haft hjärnan på högvarv kring hela IVF processen, säkert hunnit läsa allt samtidigt som jag bearbetat. Jag gillar att ha koll på alla olika tillvägagångssätt, känns som om man får mer "kontroll" över situationen då.

  Det jobbiga nu är att stänga av det, för inom mig tänker jag hela tiden på det känns det som.

  Hoppas i alla fall smärtan lägger sig för dig, idag har jag känt mig helt normal igen och det är skönt.

  Men kring vikten, jag fick på papper ifrån läkaren- en lista att fylla i, just för att ha koll på vikten.

  Hur känns lutinus so far?

  För mig är det bättre än jag först trodde, men jag hinner ju ändra mig. Men trodde på mer kladd och svårigheter i humör osv.
 • Lör 23 jun 2018 13:48
  mooonwalker skrev 2018-06-23 11:27:34 följande:

  Jag vet, det är jättesvårt att stänga av och inte tänka på det! Speciellt när man måste ta lutinuset tre gånger om dagen... Men jag håller med dig, jag tycker inte att det är så jobbigt. Jag använder tunna trosskydd från apoteket som jag byter då och då, men det är inte så farligt kladdigt. Jag upplever inte heller några humörsvängningar.

  Jag vägde mig igår kväll efter att ha läst ditt inlägg, men man väger ju alltid mer på kvällen än på morgonen och sist jag vägde mig var precis innan äggplocket dvs på morgonen. Imorse vägde jag ungefär lika mycket som vid äggplocket, men jag har fortfarande ont. Jag minns inte alls att jag hade så här ont förra gången och när jag försöker tänka tillbaka så minns jag inte att själva äggplocket gjorde lika ont förra gången heller. Min man ska ringa till kliniken på måndag och höra hur det gick för våra andra två embryon (men jag är tyvärr helt säker på att de inte har klarat sig), jag kan be honom fråga kliniken vad de tror om min smärta.


  Då kan du kanske utesluta överstimulering. Hoppas!

  Smärtan efter äggplock kan variera mycket vid olika IVF omgångar, trots samma person, så det behöver inte vara något. Hörde läkaren säga till en annan patient att mycket blod skulle vara ett oros moment, isåfall att "såret" efter äggplock inte skulle läka tillräckligt snabbt. Och det verkar du ju inte ha problem med, de e bra :) alltid bra å fråga en extra gång, det dem säger på sjukhuset känns ju alltid mest rätt!

  Skönt att du också upplever lutinus som okej! Jag köpte trosskydd med doft, känns så fräscht! :)

  Hoppas något klara sig till frysen för er!

  Vi kommer få veta via brev om hur de andra embryona klarat sig.
Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem