• Äldre 1 Jun 15:47
    539019 visningar
    2466 svar
    2466
    539019

    Avsaknad av spermier

    mooonwalker skrev 2017-05-26 14:58:50 följande:
    Förlåt, jag har inte varit inne här på ett tag, har haft så fullt upp med skola och jobb. Men vad bra att ni får göra TESA/PESA! Jag håller tummarna för att de hittar några mogna spermier =) Gör inte ert landsting micro-tese? Micro-tese säga ju vara det bästa sättet att hitta bra spermier på, så jag tänker att det skulle vara bättre för er eftersom läkarna tidigare (eller rätta mig om jag har fel) har hittat omogna spermier?

    Jag tror att vi kommer behöva vänta till september-oktober tills min man får göra en micro-tese och jag äggutplock. Jag trodde att vår läkare skulle höra av sig förra veckan och meddela ungefär när det blir av (han sa att det fanns en liten, liten chans att det kunde bli innan sommaren), men jag kanske missförstod honom. Han har i alla fall inte hör av sig. Eftersom landstinget inte är vana att samköra micro-tese och IVF varnade läkaren att det skulle ta längre tid. Men vi känner att vi inte kan betala 68 000 kr (för att göra det privat) för att slippa vänta, när chanserna att lyckas är så dåliga... Om det inte lyckas så kommer vi använda oss av donation, det är vi redan överens om. 

    En sak som känns väldigt jobbig är att min bästa killkompis har berättat att han och hans tjej försöker skaffa barn. Han vet inte om mina och min mans problem, men just nu känns det som om jag bara går och väntar på att han kommer ringa och säga att de är gravida. Det är klart att jag hoppas för deras skull, men jag kan ändå inte låta bli att önska att de inte "hinner före" oss...
    Min killkompis och hans tjej plussade på första försöket. Fy fan vad livet är orättvist. Idag är en riktigt dålig dag där jag bara vill gå och lägga mig och aldrig mer vakna...
  • Äldre 2 Jun 09:54
    NZZZZ skrev 2017-06-01 20:47:00 följande:

    Varit på gott humör hela dagen tills jag såg ett positivt graviditetstest från en jag dejtade på Instagram. Mitt humör blev från toppen till skit. Av alla män träffade jag en utan spermier, fan. Inte hans fel, men så arg.


    Nej, det är ju inte hans fel, men man blir ju ändå ledsen och arg. Det går inte att styra över sina känslor.

    Stor kram till dig!
  • Äldre 17 Jul 11:16
    nosslo skrev 2017-07-09 21:13:36 följande:

    Hej! Jag vill bara hoppa in och berätta vår historia, som ännu inte är över. 2015 fick vi reda på att min sambo inte hade några spermier i spermaprovet så vi gick vidare med TESA/PESA, vilket där de heller inte hittade några spermier. Läkarna här i Sverige berättade för oss att det inte fanns något att göra men vi gav inte upp utan vi åkte och träffade en läkare i Tyskland, där visade det sig att min sambo hade höga värden av prolaktin (Detta tittade de inte upp i Sverige). Detta resultat visade sig vara en godartad tumör i hypofysen som bidrar till att kroppen tillverkar alldeles för mycket kvinnligt östrogen. Här i Sverige säger de att detta inte är orsaken till att min sambo inte producerar spermier, men läkaren i Tyskland påpekade att detta var en stor bidragande faktor varför det inte fanns några spermier. Vi fick ändå chansen att göra om TESA vilket resulterade i att de hittade 8 orörliga spermier (Sambon hade ätit medicinen mot den godartade tumören i 9 månader och den hade minskat lite grann i storlek). De kunde tyvärr inte frysa ned dessa, så nu till hösten ska de starta upp mig för IVF och göra en till TESA på min sambo, så nu håller vi tummarna på att de hittar spermier igen.

    De första resultaten visade på att min sambo hade låga värden av testosteron, höga värden av FSH och skyhöga värden av prolaktin. Efter att ätit medicinen mot den godartade tumören i 11 månader så har testosteronet ökat (men ligger ännu inte där den ska) och FSH ligger tyvärr på samma värde.


    Hej!

    Vi ska göra nästan precis samma ingrepp som er! Min man gjorde en öppen testikelbiopsi i våras där de fann 10 st orörliga spermier som inte gick att frysa, så i höst ska jag få plocka ut ägg samtidigt som min man ska göra en micro-tese. Läkarna tittade inte om de 10 spermierna var levande eller döda, vilket gör ingreppet ännu mer osäkert, men jag hoppas verkligen att det fungerar. Jag hoppas att mina ägg är så pass bra att de kan hålla embryot "vid liv". Först sa läkaren att ingreppet skulle bli september-oktober, men när jag senare pratade med honom i telefon sa han oktober. Jag blir bara så ledsen över all den här väntan.

    Ska ni göra ert ingrepp i Tyskland? Vilken klinik har ni besökt? Jag har ingen aning om vad min man har för prolaktin-värde, jag tror inte att de har tittat på det. Läkarna har inte hittat någon anledning till varför min man inte har några spermier, men han har inga kromosomfel, normalt testosteron, men högt FSH.
  • Äldre 16 Aug 14:22
    NZZZZ skrev 2017-08-14 20:39:56 följande:

    Ni som blivit gravida po andra sätt än vanligt samlag... kommer man över den bittra känslan av att aldrig bli befruktad via samlag? Är det något man tänker på? Att sexet aldrig kommer leda till barn..?


    Jag känner och tänker också så. 

    Till oss har landstinget sagt att vi kommer få göra microtese + äggutplock i september eller oktober. Jag funderar på att ringa och höra hur det går, bara för att skynda på. Jag ska göra det långa protokollet vilket tar 4-5 veckor, så jag vill inte att allt drar ut ännu mer på tiden. Jag såg dock på 1177 att min läkare hade skrivit recept på alla mediciner jag ska ta innan äggutplock och herregud vad dyra de var! Hoppas att högkostnadsskyddet gäller på dessa mediciner... 
  • Äldre 16 Aug 15:53
    NZZZZ skrev 2017-08-16 15:12:18 följande:
    Vad låg priset på? Det bör täcka kostnaderna! Hoppas det går snabbt nu då!! Vi väntar på kallelse till TESA/PESA.

    Idag fick jag tillbaka provsvar från TSH som fortfarande ligger på 3,3. (Ska ligga under 2,5 om man planerar graviditet). Fått en ny läkare som då skriver att jag inte behöver Levaxin trots att min förra läkare sade att jag skulle få det om provet fortfarande var högt! :( Ringde tillbaka och de skulle återkomma... inväntar mens så har PMS och allt känns skit. Undrar när allt ska vända.
    De mediciner som läkaren har skrivit ut är:
    Gonal-F 1610 kr
    Orgalutran 1168 kr
    Ovitrelle 318 kr
    Lutinus 471 kr
    Så totalt över 3500 kr.

    Det finns två recept på orgalutran, så jag vet inte om jag behöver mer av det... Sen kan jag hämta ut alla mediciner två gånger förutom ovitrelle... Jag vet inte riktigt varför det finns två uttag, för läkaren sa att vi bara får en chans. Om det inte lyckas så kommer det vara donation som gäller för oss. Då kommer vi vända oss utomlands, för jag kommer inte orka med att vänta flera år till.

    Jag äter levaxin för att pressa ner mitt TSH. Min läkare har sagt att mitt TSH ligger normalt, men chansen att bli gravid ökar om det ligger lite pressat. Så jag tycker att det låter bra att du har kontaktat din läkare igen! Erbjuder ert landsting Micro-tese?
  • Äldre 16 Aug 19:51
    NZZZZ skrev 2017-08-16 16:05:25 följande:
    Okej. Men om du ska göra ägguttag kommer du kassera alla ägg då om det misslyckas? Kommer ni genomföra insemination utomlands istället eller maxar ni chanserna med ivf?
    Läkaren sa att om inte micro-tesen + ICSI funkar så kommer de frysa ner mina ägg så vi kan använda de tillsammans med donerad sperma (vilket betyder att vi då gör IVF). Jag har ingen aning om hur lång väntetiden är för donation i Stockholm, men om den är flera år såsom på andra ställen så åker vi utomlands. Kanske kan jag donera mina ägg till någon kvinna som inte har några ägg? Det skulle kännas dumt att slänga dem och om jag kan hjälpa någon annan skulle det kännas riktigt bra. 

    Har ni fått något datum i september ni ska göra Pesa/Tesa?
  • Äldre 21 Aug 14:40
    NZZZZ skrev 2017-08-17 12:01:41 följande:
    Okej. Då är jag med. Om du får chansen att donera istället för att kassera så gör du verkligen en fin gärning. Jag kommer med göra så efter jag fått barn, har en helt annan syn på barn efter det här.

    Läkaren vägrar skriva ut levaxin till mig!!!! Påstår att det nya värdet de följer är 4,5 och eftersom jag har 3,3 behövs det inte. Vad ska jag göra?! Min förra läkare sa att det skulle ligga på under 2,5. Vad sysslar de med?!!
    Jag ringde och sökte min läkare idag för att dels se hur det blir med vår behandling och dels vad mitt senaste TSH-prov låg på (lämnade nya prover förra veckan). Läkaren var på semester, men jag fick svar på att mitt senaste TSH låg på 2,4. Tydligen så låg det på 4,5 eller 4,4 (minns inte exakt vad barnmorskan sa) innan jag började med levaxin. Så min läkare verkar följa de "gamla riktlinjerna". 

    Tyvärr hade hon inget svar på om vi kommer få göra några operationer i september-oktober, men jag skulle bli förvånad om det blir av då. De verkar ha världens sämsta planerare och man måste ju vänta flera månader på varenda tid... Hon lovade att någon skulle höra av sig, men hon hade ingen aning om när.

    Vågar man verkligen åka till Turkiet och göra några behandlingar? Vad kostar det? Och tänk om man får någon multiresistent bakterie... 
  • Äldre 22 Aug 09:02
    NZZZZ skrev 2017-08-21 16:38:26 följande:
    Hur många mg äter du? :)

    Alltså vad är detta? Herregud. Tycker verkligen synd om er som slängs fram och tillbaka.

    Undrar samma sak. Tjejen i tråden slutade svara så har ingen annan info att gå på.Det är en även en stor kostnadsfråga. Därav jag frågar mig själv hur mycket man ska hålla på och jaga spermier...
    Jag äter 25 mikrogram 5 dagar i veckan och 50 mikrogram 2 dagar i veckan. Jag åt 50 mikrogram varje dag ett tag, men jag fick så mycket biverkningar (svettades floder, blev darrhänt och skakig), så jag gick ner lite igen och det verkar ju vara okej nu. 25 mikrogram kanske räcker för dig om du ligger på 3,3. Ska du lämna nya prover om typ 6 veckor?

    Jag tror inte riktigt jag litar på det där inlägget. Varför skulle Turkiet vara så himla mycket bättre än Sverige..?  

    I mitt huvud har min mans operation redan misslyckats, jag vågar inte hoppas på någonting. Så jag tänker faktiskt mer på var vi ska vända oss för donation. Jag har tidigare varit väldigt inne på Danmark, men sen såg jag att någon skrev Spanien, så nu har jag börjat fundera på det.
  • Äldre 3 Sep 20:48
    NZZZZ skrev 2017-08-22 13:36:22 följande:
    Exakt. Jag vet inte om det är placebo-effekt men jag känner mig piggare efter drygt en vecka. Var så himla trött innan levaxin. Kunde sova 10 h per natt men ändå vilja sova mer, däckade överallt.

    Min man tog upp det med sin läkare som sade "hur vet du att det är dina spermier de "hittar"? Kan vara värt att tänka på.

    Är din man inte av svensk nationalitet? Eller varför tänker ni på Spanien (är där nu faktiskt och njuter med min man)? Jag har kollat upp både Danmark och Spanien, fråga om du undrar något!
    Hej!

    Tog en liten paus från familjeliv ett tag för att försöka tänka på annat. Lycka till nästa vecka, håller tummarna för er! Vi skulle ha blivit uppringda den här veckan för att få reda på vilken dag jag ska börja spraya inför långa protokollet för äggutplock, men de hörde aldrig av sig. När jag ringde i fredags så var telefonkön full och de bad mig återkomma nästkommande vardag.

    Nej precis, min man är halvsvensk, så han ser ganska "utländsk" ut. När vi har varit i Spanien har han fått frågan flera gånger om han är spanjor (han har i och för sig fått samma fråga när vi har varit i Grekland och Turkiet också, haha), men jag tänker att Spanien kan vara ett bra land. Dock verkar det jobbigt att åka ändå till Spanien när man har ägglossning, det verkar smidigare med Danmark... Vet du om det skiljer sig mycket åt i pris?
    Toritori skrev 2017-08-23 00:07:43 följande:

    Hej hej alla härliga och tappra! Jag är ny här. I juni fick vi tyvärr samma besked som så flertalet andra här på tråden, att min älskade sambos spermaprov visade 0 spermier i sädesvätskan. Väldigt jobbigt såklart. Han har nu gjort en första undersökning hos läkare och alla prover var normala förutom förhöjt FSH-värde som indikerar på att något är galet. Vi väntar nu på Micro-tese med en kötid på 4-7 månader i Stockholm. Dock har dem inte tänkt göra något äggplock på mig i samma veva, men när jag läser på förstår jag att det är bättre att frysa ett embryo än spermier (om de skulle hitta några). Vet någon här vad som är vanligast? Har ni andra som gjort micro-tese gjort äggplock samtidigt? Tack för ert stöd, det är skönt att prata med andra i samma situation. 



    Låter precis som min mans prover. Jag och min man bor ju också i Stockholm, så jag antar att vi går till samma läkare eftersom det bara finns en enda läkare på Huddinge som gör Micro-tese. Har du hunnit träffa honom? Jag har fått ett bra intryck av honom än så länge. Vilken tur för er att ni får göra en Micro-tese på en gång, min man fick göra en öppen testikelbiopsi först, vilket har gjort att vi fått vänta typ ett år extra. Huddinge började göra Micro-tese i början av det här året och de har inte samordnat äggutplock och Micro-tese tidigare. Jag tror att jag och min man är några av de första som får göra det. Du får gärna ställa frågor efter vi har gjort vårt ingrepp om det är något du undrar över =)
  • Äldre 4 Sep 18:01
    NZZZZ skrev 2017-09-03 22:54:04 följande:
    Tack! På tisdag är det dags för TESA/PESA nr 2. Återkommer såklart här med resultatet.

    I Spanien kostade en IUI ca 14k, iallafall på den kliniken jag kollade upp som låg i Alicante. I Danmark kan du få en insemination för halva priset... De kvinnor jag följt har betalat allt mellan 5-8000 kr för deras inseminationer. Dyrt kommer det bli i vilket fall som men ska man lägga så mycket pengar på en insemination hade jag hellre sparat till en IVF-behandling. Min psykolog sade att många åker till Spanien just för att finna mer av det utseendet i donatorerna. Min man är inte svensk heller så vi kan inte välja en dansk donator t ex. De vi kikat på har serbiskt/grekiskt ursprung (Cryos).
    Ja, det är rätt mycket pengar bara för att man vill ha ett barn... Jag skulle nog dock kunna betala rätt mycket pengar bara jag visste att det skulle garantera mig ett barn, men det finns ju inga garantier.

    Tror du att ni kommer åka till Danmark, Spanien eller vara kvar i Sverige om ni behöver använda er av en donator? 
Svar på tråden Avsaknad av spermier