• MariaC

    Avsaknad av spermier

    lizaa skrev 2015-09-23 20:32:00 följande:

    Hej. Min kille hadde 0 i spermier provet.

    Och läkaren sa Att Han hadde rätt små testiklar.

    Lät som på läkaren Att Det var Kört. :(

    Hur små är era killars testiklar?

    Ena på min kille är ca 3.5-4 cm o den andra ca 1.5-2 cm.


    Ingen har kollat på min mans testiklar än trots två läkarbesök.... Tråkigt att höra att de inte hittade spermier...vet hur det känns..... men det finns flera steg till innan det är kört. Vilket sjukhus går ni på?
  • MariaC

    Fick svar på min sambos kromosomanalys idag:

    "Normal manlig kromosomanalys"

    Känns så skönt!!

  • MariaC
    Popetot skrev 2015-10-01 13:48:24 följande:

    Vi har äntligen fått svar från läkarna. Inga cellförändringar. Han är frisk! Nu kan vi "bara" fokusera på ivf. Hoppas det går fort, vi fick mail om de infrusna spermierna. Tydligen 5 strån. Vet någon vad det innebär?


    Men så underbart att han är friskförklarad!! Vilken lättnad för er!

    Vet inte vad det innebär. Typiskt sjukvården att skicka ut sån info utan att förklara vad det innebär....

    Skriv gärna här när du vet :)
  • MariaC
    999 skrev 2015-10-13 19:34:41 följande:

    Hej tjejer! En liten update från mig. Förra veckan var vi på Carlanderska för första ggn, Vi diskuterade hur vi ska gå vidare och vår önskan om att göra mikroese, vilket också innebär att jag i så fall kommer IVF-behandlas. Då sker äggplock samma dag som ingreppet på min man och förhoppningsvis hittas spermier då. De var väldigt trevliga, professionella och duktiga. Älskade atmosfären och att det kändes så avslappnat på något sätt. Kände väldigt stort förtroende för dem så vi är glada att vi vände oss dit. Läkarna ska komplettera med uppgifter från vårt landsting angående våra journaler och så har vi bokat in en telefonkonsultation nästa vecka då läkaren som utför mikrotese ska lämna sin bedömning angående våra chanser att lyckas med mikrotese. I så fall är planen att göra ingreppet i december eller januari, troligtvis det senare. Och då kommer jag börja IVF-behandlas en månad tidigare (det långa protokollet som det heter, dvs. nässpray i två veckor och sprutor i två). 

    Ni som ska dit nu framöver kommer nog få ett lika bra intryck som vi fick! 


    Så skönt att det kändes bra på Carlanderska! Vi ska ju dit på torsdag i nästa vecka. Hoppas vi känner samma som ni.

    Sa de något om hur de gör bedömningen för hur chanserna ser ut vid Mikro-tese?
  • MariaC

    [quote=75876070][quote-nick]GoC skrev 2015-10-14 16:02:20 följande:[/quote-nick]Åh Grattis vad skönt för er! Vi jobbar inom kommunen så det är nog tyvärr inte möjligt för oss men jag ska ändå dubbelkolla!

    Vet inte hur långt ni kommit i er bearbetning men är ni inne på donerade spermier om de inte skulle hitta några hos din sambo?

    Kolla med kommunen för vi har kompisar som genomgår IVF och får bruttolöneavdrag via den kommunen hon jobbar i. Tydligen vanligare å vanligare att kommuner ansluter sig!

    Vi har inte kommit så långt i tankarna än, dock kan jag spontant känna att hellre donator än adoptera.....Men vi har bestämt att ta ett steg i taget och att det först ska vara uteslutet med biologiska barn.

  • MariaC
    999 skrev 2015-10-14 20:23:28 följande:

    Jag vet dock inte vad PAD innebär, men det är en analys av vävnadsproverna i alla fall förstod jag, och beroende på vad analysen visar så säger det en del om chanserna att det finns några spermier överhuvudtaget eller inte. 


    Ok, tack för infon!!

    Såg du att jag skrev att vissa kommuner är anslutna till bruttolöneavdrag? Håller tummarna att er kommun är det!!
  • MariaC
    999 skrev 2015-10-16 23:45:19 följande:

    CoG och jag tillhör samma kommun. Det är vissa arbetsgivare som erbjuder bruttolöneavdrag, inte kommuner. Varken min eller mannens gör det tyvärr.


    Va konstigt. Våra vänner fick vänta med sin IVF för att kommunen höll på att ansluta sig. Och nu erbjuder den kommunen alla anställda bruttolöneavdrag vid IVF. Den de pratade med hade sagt att det blir vanligare å vanligare att kommuner erbjuder sina anställda detta. Så verkar va olika. Synd att inte er anslutit sig...
  • MariaC
    Popetot skrev 2015-10-21 10:41:30 följande:

    Lycka till i morgon! Antar att det är inledande samtal och inga ingrepp? Hur som helst, tänker på er och alla andra som genomgår detta. Själv väntar jag med spänning på nästa brev. Kram


    Tack!! Ja, det är första besöket så blir samtal å planering. Hoppas kunna boka biopsi så fort som möjligt efter imon.

    Nästa brev, är det om hur chanserna är för att göra mikro-tese?
Svar på tråden Avsaknad av spermier