• Tor 16 aug 2018 07:31
  476631 visningar
  2463 svar
  2463
  476631

  Avsaknad av spermier

  Vad roligt att vi är så många som är på gång!!

 • Fre 17 aug 2018 11:51
  mooonwalker skrev 2018-08-17 10:43:27 följande:

  Vad roligt att ni är så många som är igång samtidigt, det är ju alltid skönt att ha någon att prata med som är i samma sits. Jag hopas verkligen att ni plussar, det ger en själv mer hopp!

  Vi ska på möte med läkare i mitten av september inför vårt sista försök, så här är det ännu mer väntan.

  Igår sa jag för första gången till en av mina vänner som frågade mig om det inte var dags att skaffa barn att det faktiskt inte är en så passande fråga. Jag sa att tänk om jag precis hade fått missfall, tänk om jag inte kunde få barn, tänk om jag min man inte kunde få barn, tänk om jag var gravid men inte var redo att berätta det. Om jag var gravid så skulle hon få reda på det tillslut ändå. Jag drog massa exempel från mitt jobb där jag träffat kvinnor som tex försök få barn i elva år, blivit gravida och nu håller på att förlora barnet i v. 23 pga livmodertappen börjat öppna sig i förtid, eller en kvinna som förlorade sitt första barn i v. 23 och nu efter flera år var gravid igen men barnet hade dött i magen i v. 26. Men min kompis var helt oförstående och sa att om man är nära vänner ser hon inget fel i att fråga och att hon har pratat om det med massor av vänner och bekanta. Jag som inte ens räknar henne som en av mina nära vänner... Tänk att folk kan vara så oförstående och ignoranta!


  September är bara runt hörnet, snart så! Undrar om de gör någon ändring inför sista IVF:en, ska ni trycka på nåt särskilt?

  Vad less man blir! En del tänker inte längre än näsan räcker, som man brukar säga..

  Jag har också fått en hel del sånna där kommentarer från bekanta, till och med vänner. Nu vet de flesta om vår situation i vår familj och nära vänner, då vi tillslut inte orkade med alla frågor och funderingar.

  Har en vän som vet om vår sits, som ändå kläckte ur sig "ska inte Petra å Pelle ha barn snart, det har ju fått så lång tid nu..!" var på jag svarade "sånna funderingar har jag slutat att ha.".. Då förstod hon piken, att man kanske inte behöver tänka högt om sånna saker. Eftersom de tydligen inte är en lätt fixad sak för alla.

  Men denna gång har vi valt att vara tysta, och alla har respekterat det och inte frågat om vårt "nästa försök", så nu är det bara skönt.
 • Mån 20 aug 2018 22:02
  mooonwalker skrev 2018-08-20 13:00:06 följande:

  Ja, vi ska trycka på att jag vill ha Gonal F istället för Menopur. Sen vill ju min man göra om Micro-Tesen, men vi får se hur de blir med det. Jag har inte så stora förhoppningar på att de kommer säga ja till det.

  När har du testdag? Känner du dig precis som vanligt?


  Hoppas ni får göra microtese igen, men tror tyvärr som du.. De är väl rätt angelägna om att använda allt som finns att tillgå, innan man ser efter om de kan hitta mer.. :/ o själv vill man ju minimera kostnader! Man blir så maktlös när man inte får ta besluten, men de ska ju veta vad de gör. :/

  Testdag fick jag ingen, jag är tydligen "rutinerad" nu(inget man strävar efter i sånna här sammanhang kanske) blev ganska snabbt klar dä inne , så de skrev inget test datum. Däremot står det i broschyren att det är 18 dagar som verkar gälla, tycker de borde va lite färre med 5 dagars? Så.. Jag vet inte, testar nog efter mensen om den uteblir. (väntas komma 27 augusti)

  Just nu känns det som vanligt, men om jag verkligen vill så kan jag känna lite "Stick" och spänningar. Det är i alla fall skönt att veta att inga hormoner spökar denna gång. (sen om det jag känner är "stick", eller gaser... Får vi se) :)
 • Tis 21 aug 2018 16:07
  mooonwalker skrev 2018-08-20 22:23:26 följande:

  Konstigt att de inte säger testdag. Varje gång vi har varit där får vi en lapp med oss hem där det står vilken testdag vi har och att vi ska kontakta dem.

  Beräknas din mens den 27/8? Jag trodde du satte tillbaka ett fem dagars-embryo den 10/8? Satte de tillbaka embryot på dag fem efter ägglossning? Efter ägglossning är ju alltid cykeln 14 dagar (+- någon dag), till skillnad från den period som är innan ägglossning som kan variera från kvinna till kvinna... Jag tycker 18 dagar också låter långt, speciellt i en vanlig cykel. Men det spelar ju egentligen ingen roll vilken testdag man har, antingen så kommer mensen eller inte! Håller tummarna för att det blir plus på stickan =)


  Ja precis, fick hem samma broschyr som sist, men de glömde nog skriva datumet helt enkelt :)

  Jag hade insättning 17/8. Fick glad gubbe 12/8 så det sattes in efter 5 dagar.

  Sist var det 18 dagar efter insättning som jag fick som datum i alla fall. :)
 • Mån 27 aug 2018 17:55
  mooonwalker skrev 2018-08-27 17:05:40 följande:

  Idag är det den 27/8, dagen din mens skulle komma. Hur har det gått, har den dykt upp än? 


  Hej!!

  Nej den har inte kommit. Så sjuuuukt nervigt nu! Gått på toaletten säkert 15 gånger idag för att kolla.

  Har haft mensvärk då och då, varje dag. Så jag vet inte vad jag ska tro..

  Vågar man testa imorgon om den inte kommit tro? Ruvardag 11.
 • Mån 27 aug 2018 20:03
  MariaC skrev 2018-08-27 19:39:12 följande:

  Hej på er,

  Vi förlorade ju vår son Vide i plötslig spädbarnsdöd i magen, i v 32. Han föddes stilla 2 juni. Livet är så fruktansvärt jobbigt. Men vi vill försöka få syskon till Vide. Vi fick en blasto till frysen och min mens kom igång snabbt efter förlossningen.

  21 augusti var vi på kliniken och satte in blaston, är på rd 6 idag. Td 3 sept. Vi hoppas så att det ska ta sig. Håll tummarna för oss alla här inne!!!


  Det är så fruktansvärt orättvist. Kan inte förstå vad ni går igenom... Självklart håller vi alla tummar och tår, med all kraft - på att det ska gå vägen för er denna gången. Kram!
 • Tis 28 aug 2018 13:09

  Jag vaknade tidigt imorse och kunde inte släppa tankarna på om man skulle testa eller inte, så jag tog ett graviditetstest och testade. Och till min stora förvåning/chock så stod det "gravid".. Helt otroligt vilken oväntad överraskning, där stod jag och stirrade på mig själv i spegeln i ett par sekunder och försöke förstå vad som nu väntar. Men det sjunker väl in snart. Just nu går jag mest och små ler på jobbet och känner mig som världens gladaste.

 • Tis 28 aug 2018 21:31
  mooonwalker skrev 2018-08-28 15:38:16 följande:

  Herregud, jag börjar nästan gråta... Stort grattis!

  Det känns liiiite som att du och jag har varit i samma situation (vi har män som har azoospermi, men läkarna har hittat spermier vid operation) och att du nu är gravid ger mig hopp! Kram!


  Förstår absolut vad du menar, även om vi alla sitter i "samma båt" så känns det med dig väldig nära, då vi delat samma upplevelser samtidigt- Såklart! Och det blir ju lite speciellt :) kram tillbaka!
 • Fre 31 aug 2018 12:37
  Nervernautanpå skrev 2018-08-31 12:23:26 följande:

  Så det blev ingen graviditet den här gången heller. Efter sju insemineringar är det nu dags för ivf. Jag har verkligen velat slippa det men det verkar inte finnas något annat alternativ. Jag är livrädd för sprutorna, äggplock, insättning.... ja allt. Men vilket alternativ har jag? Att vara rädd är tydligen helt ologiskt och överallt får jag höra att "om det här är så jobbigt så vänta bara tills du blir gravid" eller "fixar du inte det här så kommer du inte fixa att föda barn" osv. Så..... jag vet inte. Känner mig som sämsta kvinnan i världen. Jag kan inte bli gravid och jag är inte tillräckligt modig.

  Men jag ska fixa det. Jag och min sambo skulle bli jättebra föräldrar, det vet jag. Det är bara några hinder på vägen som jag behöver övervinna. Har redan övervunnit massor av mina rädslor. När vi påbörjade vår resa klarade jag knappt av blodproven.

  Önskar att jag kunde känna mer hopp iaf. Just nu känns allt väldigt hopplöst....


  Förstår din oro! Det är mycket nya grejer med IVF, och sprutor är inte det lättaste, jag menar, hur logiskt är det att ta dem på sig själv??

  Jag kan lugna dig med att vi fick jätte bra bemötande och gick på möten kring sprutor, där de visade och man fick prova med dem. Första var lite läskig, men sedan lugnade det ner sig allt mer när man insåg att inget farligt händer. :)

  Sedan planeras allt i steg för steg, så man får ta lite i taget så inte hjärnan exploderar av all info på en gång. Det är skönt med fokus på det närmsta som sker hela tiden. :)

  Sen är de alltid jätte bra på att fråga om man undrar något, så fråga på när ni väl får träffa dem inför IVF!

  För mig kändes det bra att dagligen få göra något som påverkar ens situation. Väntan är nästan mer jobbig, men det är ju smaksak såklart.

  Se till att ni hinner förbereda er och läsa på om saker som känns oklara, annars har du ju i denna tråden - massor med erfarenheter..!

  Det kommer gå fin fint, skickar en stor kram!
 • Mån 3 sep 2018 23:07
  Anonym (Sara90) skrev 2018-09-03 12:02:58 följande:

  Fick idag reda på att det blev 5 ägg till frysen! Så glad över det! Gör hela överstimuleringen lite lättare att hantera.


  Vad roligt med många till frysen! :D
Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem