• mooonwalker

    Avsaknad av spermier

    NZZZZ skrev 2017-09-04 18:19:52 följande:
    Barn är ingen garanti för någon, trots att det finns ägg och spermier. Är du orolig över det?

    Danmark främst för det finns möjlighet till syskon av samma donator. Spanien blir det nog inte, känns för omständigt. Kanske slutar med Sverige ändå så man kan spara pengar till fler barn. (Har landstingsförsöken här). Hur tänker ni?
    Ja, jag är nog lite orolig för det. Men jag är ju ung och läkarna har sagt att det inte borde vara några problem för mig att skaffa barn. Jag vill ju verkligen ha biologiska barn.

    För mig beror det nog på hur lång tid läkarna säger att vi måste vänta om vi kommer behöva använda donator. Om det är frågan om några månader väntar vi nog, men om det är 1-2 år så kommer vi vända oss utomlands.

    Lycka till imorgon, stor kram till dig!
  • mooonwalker
    NZZZZ skrev 2017-09-06 16:22:00 följande:

    Hej igen.

    Nu har vi gjort TESA/PESA nr 2 och den var tyvärr misslyckad. Inga antydan till spermier. Min man har 0% chans till att bli biologisk förälder. Ett väldigt ledsamt besked såklart, mest för min älskade mans skull. Jag har varit förberedd så länge och aldrig vågar hoppats, det var min man som ville ha det bekräftat och nu har han fått det.

    Livet blir inte som man tänkt sig. Det kommer för alltid finnas sorg över det här bedskedet men förhoppningsvis kommer vi känna otrolig glädje i framtiden när vi får barn på annan väg ändå. Nu kommer vi lägga all fokus på donation och gå den vägen. Jag ger aldrig upp mina drömmar om en stor familj med just HONOM. Allt går, vi kommer bara behöva kämpa hårdare än andra.


    Vad tråkigt! Men bra att du ändå kände dig mentalt förberedd. Hoppas ni inte behöver vänta allt för länge på insemination eller IVF. Har ni fått någon tidsuppfattning om hur länge ni behöver vänta på läkarbesöket? 

    Jag har fått tid för att börja spraya (långa protokollet inför äggutplock och eventuellt Ivf om de hittar spermier hos min man) 13 september.
  • mooonwalker
    NZZZZ skrev 2017-09-06 22:05:17 följande:
    Frågade aldrig det. Han sa att han skulle skicka en kallelse. Får se hur lång tid det kan ta!

    Äntligen!! Vad skönt. Hoppas verkligen de hittar spermier! Kommer du göra ägguttag samma dag som din man gör sin behandling? Menar de fryser ju inte ner spermier som plockats ut på det sättet väl?
    Om de skulle hitta bra spermier tror jag de fryses ned, men eftersom spermierna de hittade vid den öppna testikelbiopsin var orörliga gick det inte att frysa ned dem då.

    Ja, jag ska göra äggutplocket samma dag. Min man är dock väldigt nervös inför sin operation. Förra operationen sövdes han för då var det en urolog som opererade och han sa att det var standard vid ett sådant ingrepp. Den här gången så är det inte urologerna som opererar. Nu kommer han ju i princip göra samma operation, fast de kommer använda ett mikroskåp så de kan välja ut de "bästa delarna", men den här gången ska han vara vaken. Han hade väldigt ont efter förra operationen, så jag tror att han är mer nervös den här gången än förra. Men jag börjar ju spraya den 13 september, så operationerna kommer inte bli förrän vecka 42. Vi har inte fått något exakt datum ännu. 
  • mooonwalker
    Snövit1 skrev 2017-09-16 23:06:28 följande:

    Hej!

    Vi är i valet mellan att än till Danmark eller vända oss till Carlanderska... när jag räknar på det blir det inte så stor skillnad i pris. Storlkliniken: spermier: 3100, insemination: 3500, ultraljud: 1000, hormonstimulering (vet ej om det behövs?) 1800, alltså totalt 9 400 DKK= 12 000 SEK. Plus resa och boende. Carlanderska blir följande: beteendevetare: 950 kr, läkarbesök (om utredning redan gjord) 2 000 kr, insemination 14 000, barnrätt 7 000, = 24 000 kr och man kan använda bruttolöneavdrag (någon som vet om man får använda det på alla ovanstående kostnader? I så fall blir slutkostnaden:) 16 800 kr. Och då har vi kortare resa och behöver inte bo över. Hur resonerar ni som åker till Danmark? Någon som har koll på de olika köerna?

    Vi har heller ej helt uteslutit att göra en microtese och det går i så fall på 68 tkr innan bruttolöneavdrag och 47 600 kr efter. Är det någon som fått detta betalt av landstinget? Hur gick ni i så fall tillväga?

    En sista fråga, har någon koll på köerna i Örebro? Funderar på om man istället ska byta landsting då det är så sjuka köer i Göteborg???

    Sorry för långt meddelande men nu funderar vi mkt här ;)


    Hej!

    Jag och min man kommer att få MicroTese betald av landstinget. Jag har börjat spraya ned Synarela nu för att jag ska göra äggutplock samma dag som min man göra MicroTesen. Jag tror att anledningen till att vi får det betalat av landstinget är för att de hittade tio orörliga spermier när de gjorde en öppen testikelbiopsi på min man och därför anser att vi kanske har en chans att göra MicroTese. Så för att svara på din fråga hur vi gick tillväga, så gick vi den vanliga vägen =) Jag kontaktade landstingets klinik i Sthlm och sa att vi hade försökt bli gravida i över ett år utan att lyckas. Men det var över två och ett halvt år sedan, så pga inkompetenta läkare som skickat remisser till fel ställen och massa annan otur har det tagit extremt lång tid.
  • mooonwalker
    Toritori skrev 2017-10-09 00:54:45 följande:
    Hej! Jag och min sambo är i exakt samma situation. Tyvärr har de sagt att jag inte ska göra äggutplock samtidigt som sambon ska göra Micro-tese på Huddinge i Stockholm. Antar att det är samma läkare, så undrar varför det är olika för olika patienter. Ska ringa dem igen och höra efter. Är det fortfarande vecka 42 som gäller för er? Hoppas det går bra. Kram
    Jag tror inte att det är olika för olika patienter. Min man har redan gjort en öppen testikel-biopsi och de vet att han knappt har några spermier och de få spermier de fick fram vid operationen klarade inte av att frysas ned. De vet redan att det här är vår enda chans. Ni kanske hittar massa spermier som går att frysa, så hoppas att ni kan försöka vara glada att ni får micro-tesen på en gång och slipper göra andra operationer! Vi började försöka få barn för 2,5-3 år sedan och har utretts/väntat i nästan 1,5-2 år... Kram
    NZZZZ skrev 2017-10-19 01:02:17 följande:

    Hur går det för er i tråden? Någon kvar?


    Vi ska göra Micro-tesen och äggutplocket nästa vecka. Jag gör det långa programmet och har sprayat i en månad och en vecka nu. Nu har jag halverat spraydosen och tar sprutor samtidigt. Läkarna är jätterädda för att jag ska överstimuleras för på det senaste ultraljudet hade jag tre jättestora ägg (som kanske kommer släppas redan innan), 16 stora och minst 10 andra på gång. Läkaren trodde att de skulle kunna plocka runt 20 ägg totalt. Jag har haft jättemycket biverkningar av sprayen och nu börjar det bli riktigt jobbigt med alla äggen som är på gång...

    Enligt läkaren är det svårt att stimulera kvinnor som mig, som har väldigt mycket ägg eftersom vi lätt blir överstimulerade. Men de hoppas verkligen att det kan tajma micro-tesen och äggutplocket.

    Har ni kontaktat några kliniker i Danmark eller Spanien än?

    Kram
  • mooonwalker
    NZZZZ skrev 2017-10-20 20:27:53 följande:
    Har du också högt AMH-värde? Har med det, har dock hört positivt om många ägg inom ivf.

    Uppdatera oss hur det gick sen!!

    Varit i kontakt med Vitanova, skickade iväg alla papper idag. :) Var inställd på att jag skulle börja med IVF men tror jag ska testa insemination först.
    Jag vet inte vad jag har för AMH-värde. Men de fick ut 34 ägg idag!!!! Jag tror inte att jag har hört någon få ut så många. Eller har ni?

    De hittade även minst en rörlig spermie hos min man! Det kommer dock dröja innan vi får veta exakt hur många spermier de hittade.

    Om de lyckas med ICSI och embryot tar sig vet de inte om de vill sätta tillbaka något eftersom jag är överstimulerad, men jag hoppas verkligen det. Jag vet inte om de överlever att frysas eftersom spermiekvaliteten är så dålig. Jag har fått en tid för VUL och eventuellt ET i övermorgon, men de ska ringa mig imorgon och säga hur det blir.

    Spännande med Vitanova! Hade du hört gott om dem, eller varför blev det den kliniken? Du måste berätta sedan hur ni kommer välja donator (med tanke på ert utseende).
  • mooonwalker
    NZZZZ skrev 2017-10-24 17:08:12 följande:
    Grattis!! Det är säkerligen pga din goda äggreserv! Har bara hört det i de fall som tjejerna är lesbiska och gör ivf pga de helt enkelt inte har spermier! :)

    Åh. Håller verkligen tummarna för er! Vad kommer de göra av all ägg sedan? Så underbart resultat.

    Idag var jag hos en ny gyn i min hemstad (fd ivf-läkare från Sahlgrenska). Han tyckte det var synd att vi inte ger microtese en chans då han haft många fall som liknar vårt. Vi hade ju stängt dörren för biologiska barn men så tände han något igen. Han ville se min killes journal så jag har postat iväg den.

    Hört bara positivt om kliniken efter research, fått det bekräftat även av fd patienter som varit där. Läkaren idag tyckte vi skulle gå på ivf direkt (30-35% chans) istället för insemination (12-15% chans).
    Tack! Jag har som sagt inte vågat hoppas på att något skulle gå bra, jag är så van vid dåliga nyheter. Det har bara känts som om det här var ett steg på vägen till donation, men nu börjar hoppet komma tillbaka!

    Vad förvirrande för er att få ännu ett besked. Ska ni vänta på att läkaren läst journalen och beroende på vad han säger ev göra micro-tese? Måste ni betala själva då? 

    Vad är priserna på Novavita? Kommer ni få behandlingarna där finansierade av landstinget? Har ni gjort en sådan där psykosocial utredning?
  • mooonwalker
    NZZZZ skrev 2017-10-24 21:28:20 följande:
    Jag ska se vad han säger. Min man är beredd att göra ingreppet men jag är orolig för ännu ett negativt besked. Ja, då får vi bekosta hela kalaset själva.

    En IVF-behandling kostar omkring 22.000 DKK (28 k ungefär) exklusive mediciner, VUL osv (har dock fixat läkare till det). Exklusive sperma också glömde jag. Sedan kostar det att förvara embryoer och insättningar. Vi har inte fått ordning på det samtalet så tyvärr kanske vi måste bekosta allt själva. Ska höra om min psykolog på reproduktion kan skriva något intyg åt oss, försökte kontakta henne idag men fick inget svar...

    Uppdatera imorgon med goda nyheter. :)
    Stackars er, allting kostar ju så mycket pengar! Hoppas att du får tag i din psykolog och att hon kan hjälpa er.

    Tyvärr var jag upptagen när barnmorskan ringde idag, men min man pratade med henne. Som jag skrev tidigare så tog de ut 34 st ägg från mig. De hittade 26 stycken spermier hos min man! Alla var inte mogna, men de hade lyckats befrukta 13 stycken ägg som nu har blivit embryon! Hon sa att våra chanser att bli föräldrar är mycket stora. Det känns verkligen som en stor sten har lyfts från mina axlar.

    Imorgon ska jag på VUL för att se om de kan föra tillbaka något embryo eller om jag är alldeles för överstimulerad. Jag har fått några tabletter som ska försöka sänka mina hormonhalter.
  • mooonwalker
    NZZZZ skrev 2017-10-25 20:27:57 följande:
    Vilka underbara nyheter. Grattis till er! Blev det embryoer av alla 13 så de kunde gå till frysen? Eller vad menas? :) Detta var alltså genom microtese? Ni hade ju dock bättre chanser då man ändå såg något genom TESA/PESA. Vet inte alls om man ska slänga ut så mycket pengar på ett eventuellt misslyckande.
    Det var min man som pratade med barnmorskan, så jag vet inte riktigt. Men de fryser väl inte ner embryon förrän dag 2-5? Och idag är det bara dag 1, så det jag vet är att 13 stycken lyckades med första delningen. Jag får väl höra mer imorgon =) Jag vill också veta vad som händer med mina ägg som blev "över". Jag hoppas också att de fryser ned dem.

    Gör din nya gyn-läkare micro-tese eller tyckte han att ni ska vända er till Carlanderska? Jag förstår att det känns jobbigt att lägga ut så mycket pengar, speciellt om det inte skulle lyckas och ni kanske måste betala för ytterligare behandlingar. Om vi inte hade fått micro-tesen betalad av landstinget pratade vi om att göra det privat. Vi tänkte att vi ville verkligen göra allt vi kunde för att få biologiska barn, för annars skulle vi bara gå och tänka på det. Om våra embryon inte skulle klara sig nu så tror jag att vi kommer söka hjälp privat för att göra om det. Men nu hoppas jag att vi ändå har så pass många att något av dem lyckas!
  • mooonwalker
    NZZZZ skrev 2017-10-25 21:46:25 följande:
    Som jag förstår det så fryser de ner blastocyster (dag 5). Var gjorde ni er microtese? Med så många embryoer så känns det som ni har en god chans!!

    Nej, han är en fd ivf-läkare som menade på att universitetssjukhusen är stora motståndare till kliniker som ?vet bättre? än dem. Han hade flertal fall där de fått 0% chans till att lyckas men ändå gjort det med microtese. Det är han som ska hjälpa mig med VUL och receptöversättning inför Danmark. Tyvärr har jag åkt på någon svampinfektion nu också så undrar när man får sätta igång. :) Jag ska även ta nytt sköldskörtelprov i veckan för att se att värdet är stabilt. Hade ju en höjning på 3,3 som sänktes till 2,4. Min gyn ville dock ha den mer pressad, så ska ta om den och återvända med resultatet. Jag tror jag ska vända mig till honom därefter om värdet fortfarande ligger på samma och se om han kan hjälpa mig pressa ännu mer. Sahlgrenska vill säkert inte göra det, dem tyckte det var normalt med 3.3 och jag fick i princip tvinga dem ge mig levaxin.

    Vitanova har tagit emot min journal nu och alla hormonprover/virusprover och svar från senaste cellprovet är inskickade idag. Nu återstår val av donator när vi får klartecken från Vitanova :)
    Min man hade missuppfattat en del saker, men det stämde att 13 hade blivit befruktade. Dock så hittade fler än 26 spermier (det var 26 st av mina 34 ägg som var mogna), men läkaren visste inte exakt antal spermier. De har iaf fryst ner de överblivna spermierna! Så om det här inte lyckas kanske vi "bara" behöver ta ut nya ägg från mig.

    Av de 13 embryon vi hade från början är det flera som har avstannat. Som det såg ut idag (dvs dag 2), så utvecklades fortfarande 5 st normalt. Labbet kommer skicka ett brev till oss om några veckor om/hur många vi får till frysen. Men om vi inte orkar/kan vänta några veckor så kan vi ringa dit nästa vecka. Jag fick iaf en av dessa fem återförda idag! Om 2-3 veckor kan vi ta ett grav-test.

    Det verkar ju som om den läkaren du har hittat nu är ganska bra. Han verkar ju iaf lyssna på dig,vilket är positivt.

    Ska ni välja donator själva eller gör kliniken det? Hur går det till om ni väljer själva? Får ni en text eller foton eller hur funkar det?
Svar på tråden Avsaknad av spermier