• 999
    Äldre 9 Jul 20:56
    540265 visningar
    2466 svar
    2466
    540265

    Avsaknad av spermier

    jennyz skrev 2015-07-09 17:14:30 följande:

    Jag kommer tyvärr inte ihåg vad de sa ang testiklarna (har för mig att de sa något dock) och några provsvar kommer jag inte alls ihåg att vi fick, förutom 0 antal spermier...


    Ok, vad synd. Hade varit intressant att veta resultaten på proverna då de lyckades hitta spermier... 
  • 999
    Äldre 10 Jul 11:25

    Ingen annan?

  • 999
    Äldre 10 Jul 16:53
    Popetot skrev 2015-07-10 14:22:30 följande:

    Lite osäker på vad fsh värde är. Det var något som var för högt. (Hjärnans signalen till testiklarna). De undersökte testiklarna och såg på ultraljudet att han eventuellt har cellförändringar. Detta ska undersökas samtidigt som man gör biopsin i jakt på spermier. Inget kul att höra om cellförändringar men ändå skönt att de ser och åtgärdar det nu så att det inte utvecklas till något farligt. Cellförändringar i sig kan vara anledningen till avsaknaden av spermier. Jag är livrädd men ändå förberedd på att vi inte kommer hitta några. I nuläget känns donerade spermier uteslutet för oss båda. Kanske ändrar vi oss en dag men det känns väldigt främmande. Hur tänker ni?


    Ok. Då är det fsh värdet som är förhöjt i ert fall också. Beroende på hur högt värdet är så indikerar det att spermieproduktionen är låg eller inte fungerar alls. Min mans testiklar har de inte gjort ultraljud på, bara känt och klämt. Tycker det är konstigt, trots att han har haft ont och fått antibiotika. De borde ju titta efter och se om det är något som inte stämmer. Om vi har tur så hittar de några spermier i nästa prov.

    Min man kan tänka sig donerade spermier som en sista utväg. Blod är inte tjockare än vatten menar han. För min del är det inte ett alternativ. Kan inte alls tänka mig det.
  • 999
    Äldre 23 Jul 20:01
    Vissla88 skrev 2015-07-11 23:59:38 följande:

    Åh vilken tid det ska ta att få provsvaren... Har fortfarande inte fått svar på mannens blodprov (det där dom ska kolla kromosom-grejer och sånt). På onsdag ska vi gå och lämna prover inför vår remiss till sahlgrenska.

    Dagarna både går långsamt och fort. Sjukt att det känns både och.

    Jag har kommit ner i en jätte dipp. Åkte till stan innan idag för att köpa en present inför ett kalas imorgon och kom på mig själv efter nån timme att jag stått och läst på bokomslag och gråtit för mig själv inne på bokhandeln. Jag visste inte ens vad jag gjorde inne i bokaffären, skulle inte ha något där. Jag känner att jag inte kan fokusera helt när jag kör bil, alla tankar är på annat håll. Blir rädd för mig själv.

    Fick en kommentar från några bekanta som sa i ett samtal om barn och vad dom varit med om osv, att "skaffa inte barn, lev livet och gör det du vill innan. Passa på att njut, res, plugga" om dom bara visste... Vet ju att det absolut inte var något illa menat men jäklar vad ont de orden gjorde.

    Fått mer och mer tankar om huruvida livet är värt att leva eller inte och det blir jag speciellt rädd för. Är så mycket som kommer upp som har hänt i mitt liv, så det är inte bara detta med barnskaffandet som gör det men det var detta som gjorde att bägaren rann över. Jag skulle absolut inte göra nåt dumt men tankarna skrämmer mig. Att jag ens tillåter dom att komma.

    Så här sitter jag och tycker synd om mig själv. Känner mig så otroligt självisk och glömmer stundtals av att det inte bara är vi som går igenom detta. Och det är ju faktiskt VI, inte bara JAG.

    Nä detta gled väl ifrån ämnet något men behövde bara skriva av mig.


    Hej. Hur går det för er? Har ni fått svar på proverna ni tagit hittills? 
    Förstår dina känslor och tankar, jag tror att alla här gör det. Jag slits mellan hopp och förtvivlan. Läser en hel del utländska forum för att få tips och råd om hur eller vad vi kan göra. Tydligen många läkare utomlands som ordinerar Q10, så det har jag köpt till min man idag. Han äter redan zink, selen, folsyra och multivitamin.Vi gör allt i vår makt, det är det lilla vi kan göra. Svenska läkare verkar inte tro på mirakelkurer, men jag har läst om flera par utomlands som blivit hjälpta med både läkemedel, alternativa behandlingar och vitamintillskott etc. Det skadar inte att testa tänker jag. 

    Om inga spermier hittas via biopsin i augusti så kommer vi gå vidare till Carlanderska som är den enda kliniken i Sverige som gör mikrotese, det är tydligen den bästa metoden för att hitta spermier, även för dem mest hopplösa fallen. Men en dag i taget...
  • 999
    Äldre 23 Jul 21:26
    MariaC skrev 2015-07-23 21:18:40 följande:

    Tack för tips om olika tillskott, ska köpa det till min sambo också.

    Vi tänker precis samma som ni, hittar de inget på Sahlgrenska under biopsi så går vi också vidare till Carlanderska. Har hört att de ska va väldigt bra.

    Samma här att det går upp och ner....just nu under sommaren har jag väldigt lugnt på jobbet å då sitter jag å tänker å surfar runt å läser en massa å då känns det så jobbigt.


    Jag vill bara att det här helvetet ska vara över snart! Idag på lunchen pratade mina kollegor bara om sina barn och bebisar. Jag slängde i mig maten och lämnade bordet.
  • 999
    Äldre 24 Jul 12:29
    MariaC skrev 2015-07-24 12:06:00 följande:

    Suck, känner igen det där......Det är så jobbigt! Jobbigt också när folk frågar när vi ska skaffa barn å skojar om ifall jag är gravid etc. Jag skulle aldrig fråga någon det, man har ingen aning om vad andra går igenom!

    Hoppas också att detta snart ska vara över, men det känns som en evighet med tanke på väntetider etc...


    Ja jag har också fått frågan av fler på sistone, om vi ska ha barn snart, om jag är gravid... Jag kommer aldrig ställa en sådan fråga till någon. Nu vet jag hur jobbigt det är om man inte kan få barn. Det är inte så ovanligt som man tror att par är barnlösa för att de inte KAN få barn.

    Som tur är verkar det inte vara så långa köer i vårt landsting. Det har gått väldigt snabbt för oss, om man bortser från tiden nu som kliniken har semesterstängt. Vi fick beskedet i juni och mannen ska få göra biopsi i augusti så det har gått undan i alla fall. Men sommaren har varit förjävlig måste jag ändå säga. Ovissheten, all oro, alla tankar och känslor... I mina mörkaste stunder ser jag inget hopp och då är det som om jag förlorar all livsgnista.

    Vet du någon som gjort mikro-tese på Carlanderska? Du skrev att du hört gott om dem... Jag har läst att de är bland de bästa i Sverige och Europa samt att de är specialiserade just på manlig infertilitet så det känns bra! Jag har mejlat dem men de har semesterstängt.
  • 999
    Äldre 26 Jul 12:45

    Någon som vet hur länge man måste vänta mellan biopsi och mikro-tese? Kan man göra det direkt efter eller måste det gå flera månader emellan ingreppen?

  • 999
    Äldre 4 Aug 21:07
    MariaC skrev 2015-07-30 11:46:33 följande:
    Vad är mikro-tese? har inte lärt mig alla begrepp än Glad Jag har hört gott om Carlanderska, att de ska ha ett väldigt bra bemötande samt att det inte är några väntetider. Har hört från ett par håll som rekommenderat Carlanderska när de hört hur segdraget det är i offentliga vården.... har också hört att de ska vara bland de bästa i Sverige och Europa och det känns verkligen bra, skönt att det inte ligger allt för långt bort!

    Sommaren är förjävlig ja.....vi ska ju på första läkarbesöket på NÄL på onsdag och jag tror aldrig i hela mitt liv att tiden gått så långsamt!!!!!!!
    Mikro-tese är en metod som används för att hitta och plocka ut spermier från testiklarna, det är den metod som anses vara bäst, även i de fall där inga spermier hittats via vanlig biopsi, och som gör minst skada på testiklarna. det är bara Carlanderska som utför denna undersökning i hela Sverige. Min man ska göra biopsi om några veckor, om inga spermier hittas då så kommer vi gå vidare till mikro-tese.
  • 999
    Äldre 4 Aug 21:07
    Utflykt i verkligheten skrev 2015-08-03 12:33:59 följande:
    Ursäkta sent svar! Har haft semester och därmed fullt upp.

    Minns inte exakt hur långt tid det tog, men det var inte mer än ett par veckor. Allt givk väldigt fort tycker jag, när vi väl var "inne i snurren" så att säga.
    Jaha då gick det rätt så snabbt alltså.. Skönt att veta det! 
  • 999
    Äldre 4 Aug 21:52
    MariaC skrev 2015-08-04 21:41:27 följande:

    Läste på om Mikro-Tese, låter ju helt otroligt att det enbart görs på Carlanderska, då kan vi skatta oss lyckliga som bor så nära!!

    Vi tänker samma som ni.


    Det jag oroar mig över är om det måste gå en viss tid mellan de olika ingreppen, jag står inte ut att vänta i så fall. Vi har fått en telefontid inbokad på Carlanderska på torsdag. Ska ställa alla våra frågor till dem då. Kan återkomma när vi fått svar på allt. Kan kanske vara till nytta för er också... Men tydligen kan man få det bekostat av sitt landsting om läkarna anser att chanserna är tillräckligt stora att spermier hittas!!!
Svar på tråden Avsaknad av spermier